Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 pre: pavelba
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Clovek Téma Next Topic: Pre GMK  

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 29 jún 2006 :  07:46:49  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ahoj, raz sme sa bavili o ucte k svatym. nechce sa mi to moc hladat ale precitaj si prvu kapitolu Kolosanom staci asi prvu polovicu.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora 

pavelba

Odoslaný - 30 jún 2006 :  06:33:38  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Táto časť je Pavlom adresovaná živým a nehovorí o utiekaní sa k mŕtvym sväatým. Mimochodom svätými nazýva veriacich v Kolosách.

Takže nechápem, čo tým myslíš a kam mieriš. Veď som už neraz tvrdil, že každý veriaci je svätý tak isto ako i kňazom.

1 Peter 2:9 Ale vy ste vyvolený rod, kráľovské kňazstvo, svätý národ, ľud, určený byť Božím vlastníctvom, aby ste zvestovali cnosti toho, ktorý vás povolal zo tmy do svojho predivného svetla,
10 ktorí ste kedysi neboli ani ľudom, ale teraz ste ľud Boží; ktorí ste neboli dostali milosrdenstva, ale teraz ste dostali milosrdenstvo.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 30 jún 2006 :  07:56:06  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ked nechces vidiet, tak vidiet nebudes. ale to uz nie je moj problem a ani moja zodpovednost.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 30 jún 2006 :  08:48:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ked nechces vidiet, tak vidiet nebudes. ale to uz nie je moj problem a ani moja zodpovednost.

Mam jednu zalubu a tou je film. Film vzdy toci nejaky reziser, ktory ma isty zamer.

Ked si pzories diskusne fora na www.filmklub.sk ale i na www.imdb.com zistis, ze su strasne popularne tzv. paranoidne vysvetlenia filmov, teda take, kde diskutujuci prisudzuju reziserovi iste zamery, ktore oin v skutocnosti nemal.

A apel na zodpovednost je stary manipulacny trik - ma vyvolat zdanie, ze je niekoho zodpovednostou vidiet nieco, co chceme aby videl. Neskocim ti ja na neho...

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 30 jún 2006 :  11:34:07  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a cital si aspon tich kolosanov, gmk?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 30 jún 2006 :  11:46:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Nie su to Kolosania, co ma teraz trapi, si to Ty, Alesko, s tvojim depresivnym rozpolozenim. Mal by som si na teba asi naist viacej casu.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 30 jún 2006 :  11:58:40  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ak ma chces zmlatit musis do trencina. ale kvoli tomu chodit za mnou nemusis. ja uz som si nasiel riesenie - sice na chvilu vino a za chvilu este pivo. to bude hej.....

ale ak chces cosi hovorit o depresii tak nech ti mato spristupni aspon readonly moju temu(pre aleska). ale nesmies skopirovat ani pismenko nieto este cosi viac.

mato ak sa to da a chces, mozes mu to dovolit. nech sa chlapec zasmeje. ale dovolujem iba moju na ostatne aj tak nemam pravo.

Marcelllooo

Odoslaný - 30 jún 2006 :  12:22:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ak ma chces zmlatit musis do trencina. ale kvoli tomu chodit za mnou nemusis. ja uz som si nasiel riesenie - sice na chvilu vino a za chvilu este pivo. to bude hej.....

Zobral si si slova Biblie k srdcu: Dajte zialiacemu napoj omamny...?

Problem je v tom, ze depka i problemy sa velmi rychlo naucia plavat, svine akesi.

Ales

Odoslaný - 30 jún 2006 :  12:30:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vidis to ma nenapadlo. ale aspon sa mozem ohanat bibliou akjo pavel. takze mozem pit a pit a pit a pit bez toho aby som robil nieco co nie je v biblii.

Marcelllooo

Odoslaný - 30 jún 2006 :  12:36:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

vidis to ma nenapadlo. ale aspon sa mozem ohanat bibliou akjo pavel. takze mozem pit a pit a pit a pit bez toho aby som robil nieco co nie je v biblii.

Ked to zoberieme kolom a dokola: Biblia nas vlastne nabada k alkoholizmu a toxikomanii?

Lajos

Odoslaný - 30 jún 2006 :  13:18:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Cau Alesko, si v TN, daj vediet, mozeme sa stretnut... URCITE SA OZVI AK SI ESTE V TRENCINE

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 30 jún 2006 :  13:20:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Biblia nas vlastne nabada k alkoholizmu a toxikomanii?
No ked to zoberiem pavelbaovym systemom. Tak pijani vina by sme byt nemali, ale o fernete, vodke, a miesanych napojoch sa tam nepise...

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 30 jún 2006 :  17:01:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

Cau Alesko, si v TN, daj vediet, mozeme sa stretnut... URCITE SA OZVI AK SI ESTE V TRENCINE

ja som furt v tn. ja tam byvam. co s tym stretnutim? myslim tamto v yiline? napis na aleso@centrum.sk a poslem ti mobilove cislo.

Ales

Odoslaný - 04 júl 2006 :  12:37:33  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pavel a arpad. raz ste ma upozornovali ze treba verit. mna zaujal tento vers. precitajte si ho obaja. Jn 5,24

pavelba

Odoslaný - 04 júl 2006 :  13:44:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

pavel a arpad. raz ste ma upozornovali ze treba verit. mna zaujal tento vers. precitajte si ho obaja. Jn 5,24

Čo je na ňom také, čo Ťa zaujalo? Máš ten večný život, alebo nemáš? Prešiel si zo smrti do života, alebo nie?

Aký je Tvoj názor???

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 júl 2006 :  17:52:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
len vies, bavili sme sa o viere v existenciu boha a doveru v boha.
tz tvrdis ye staci verit ye boh je, pritom jeyis tvrdi ze treba mu doverovat. a tu mas aj odpoved na to, ye clovek je sice spasenz vierou, ale ze pod tou vierou sa mzsli vlastne dovera. uz chnapes?
preto nemoye byt napr. diabol spaseny, lebo on sice veri ze boh je(dokonca moze sa s nim komunikovat) ale proste diabol nedoveruje bohu.

a potom mi y toho vyplyva ze ja asi spaseny nebudem lebo ja tiez nedoverujem bohu.

pavelba

Odoslaný - 05 júl 2006 :  05:42:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: a potom mi y toho vyplyva ze ja asi spaseny nebudem lebo ja tiez nedoverujem bohu.

Zásah. A čo Ti bráni aby si mu dôveroval (veril) tak aby si bol spasený?
Pozri, Boh čaká vieru dieťaťa. Pavel, Peter to na viacerých miestach prízvukuje a dokonca Ježiš o tom hovorí... verte-dôverujte, nestarajte sa.... Keď boli deti malé a prechádzali sme cez cestu, stačilo natiahnuť obidve ruky a obidvaja sa ich chytili. S dôverou, bez obáv, že sa im niečo stane a verili, že o chvíľku budú na druhej strane. Bolo to na mne, žene aby sme ich tam dostali.

Boh ponúka ruku každému, stačí ju uchopiť a veriť, dôverovať.

Pr. 2. Predvčerom som sa v práci dostal do situácie, kedy som bol postavený pred vážne rozhodnutie. Na jednej strane viac peniažkov, na druhej práca, ktorá by ma neuspokojovala.... Modlitba, dôvera Bohu a spoľahnutie sa na Neho bolo riešením.
"Šéfovi, riaditeľovi a majiteľovi firmy som svoj postoj vysvetlil i s tým, že to prenechávam na Bohu, ktorý mi toto miesto dal a za ktoré som mu vďačný, že mu jednoducho verím a nechcem opustiť to čo mám od Neho a zároveň potrebujem i vyšší plat, teda navrhované miesto je tiež riešením. Keďže však neviem momentálne posúdiť, či je to správne ulakomiť sa na pár tisíc a stojí mi to za to aby som odmietol to čo mi On dal, nechávam to na Boha a na Teba (šéfa) ja sa prispôsobím. Keď do mesiaca nikoho nezoženiete, zmením pozíciu".
A čuduj sa svete, už po obede som sa dozvedel, že pracovné povinnosti tej pozície, čo som kvázi odmietol sa rozdelia medzi nás, štyroch spolupracovníkov a každému sa zvýši plat.
No nie je ten Boh úžasný?
Keby som to miesto zobral, nebol by som šťastný a polepšil by som si finančne iba ja. Takto ostávam kde som a plat sa zvyšuje všetkým štyrom! Stačilo sa spoľahnúť na Boha (úprimne, úplne, tak ako malé decko, keď sa chytí ruky rodiča).
Nech mi nikto nehovorí, že Boh neodpovedá. Boh reaguje tak rýchlo, že Tvoje prosby nemusíš ani vysloviť a pokiaľ sú v súlade s tým, čo On chce, pokiaľ sú s motívom oslávenia (rozumej zviditelnenie) sa Boha, keď slúžia na dobro Teba atd...... odpovedá.

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 05 júl 2006 :  14:11:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ja tak doverovat ludom nedokayem, naco aj? keby som nebol neustale stavany do poyicie ye som sa ucil nedovere, tak potom je to boyia vola aby som nedoveroval bohu.

a ked prosim o veci ktroe myslim si ye suvisia so spasou a nic? to potom moye znamenat ze boh ani nemusi chciet aby som bol spaseny.

Ales

Odoslaný - 07 august 2006 :  14:42:07  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Pavel
precital som si prvy clanok od teba - o istote spasy Najprv napisem co sa mi pacilo potom co sa mi nepacilo.
co sa mi pacilo:
- ze si napisal ze spasenie znamena oslobodenei, lebo ozaj tento pojem ludia chapu ako zivot v nebi... je smutne ze je to neznalost aj spomedzi veriacich jedno akej cirkvi
- pacilo sa mi ako si vysvetlil vieru - aj to ze je to podmienka spasy, vysvetlenie - hoci i tvoj postoj k Tradici a k hladaniu pravdy by mal potom ini, ak nie je tak vodu kazes a vino pijes.
- to ze viera nie je len teoreticky nazor - sam so sa stretol s veriacimi - "co ak nahodou"- ale to je len sproste robenie si zasluh co nie je spravne. No pozitivne je to ze aj ked je clovek takyto veriaci, moze posobenim Bozej milosti stat sa ozajstnym veriacim.
- v suvislosti s predchadzajucicim sa mi pacil ten vyrok o ruke otca - sam ale ukazujes ze viera tu nabera charakter dovery Cize ze nestaci verit ze Boh je. ale treba verit tomu co hovori skrze Jezisa.
- pacili sa mi i tie predobrazy o obete v SZ a snahe zmierenia.
- suhlasim i s tym, ze zmierit sa s Bohom mozno len skrze Jezisa Krista, i dolezitost a prosba o dopustenie.
- clovek musi rast vo viere - tu mi nesedi jedna vec ale to dodatocne vysvetlim
- suhlasim i s umiernenostou pri vonkajsom prejave patricnosti k cirkvi
- suhlasim i s tym ze prislusnost treba k rkc nezaruci cloveku spasu alebo spoliehanie sa čisto na skutky(ako zasluhy)
- suhlas s tým ze nie je dolezity skutok ale motiv - nechapem preco potom odsudzujes rkc v tomto ked to ani Boh nerobi.

To by boli veci s ktorymi som viacmenej suhlasil. je zaujimave pozriet na niektore veci ktore hovoris ze su spravne ale niekedy nie je vidiet ze sa nimi riadis.

Je pravda ze mnhoe sekty sa ozaj spravaju k svojim ludom ako to co si popisal - robia z ludi robotov ktori si musia zasluzit spasu. Z tohoto dovodu potom by som sa nemusel ani modlit , ani nic ine robit. ale akceptujem a myslim si ze je to spravne, ze treba rozlisit skutok urobeny vo viere(ako ovocie DS - pacilo sa mi to spojenie) a skutok ako zasluhu. Aj rkc tvrdi v podstate to coty, len s tym rozdielom ze tvrdi ze skutky mozu rozsirit nadej na spasu, rozsirit doveru voci Bohu.... posilnit ju predovsetkym - ako to co si tvrdil - moznost rast vo viere. Urcite vsak nie za zasluhy - to rkc odsudzuje.
Ciastocne suhlasim i nesuhlasim s tvojim vyrokom - spasa nezavisi od prislusnosti k cirkvi. Suhlas - to mas vyssie - a nesuhlas preto ze v spolocenstve ludi rovnako zmyslajucich a vzajomne podporujucich sa v snahe rast. Cize zhrniem to tak, ze prislusnost nie je podmienkou, ale skor pomocou.
Co sa tyka skutkov mas to tam viacero rozobrate. Najprv o lotrovi - lotor nemal cas na skutky preto nemohol ist do neba na zakalade viery preukazanej skutkami. On ale poznal Jezisa a vedel o nom dostatok. Lotor vlastne urobil niekolko skutkov viery - lutost, snaha o zmierenie, uznanie Bozej velkosti, akceptovanie Jezisa ako Boha, viera a dovera a prosba o milost.... Takze neda sa povedat ze nic neurobil. Len mi chapame skutky ako nieco hmotne a nie duchovne. tu je dolezite to co si spominal - motiv. Nesuhlasim s tym ze skutkami sa neda spasa stratit - lebo ak urobim nieco s vedomim proti Bohu bez toho aby som mal adekvatny dovod, tak je to tazky hriech - doslova odmietam spolocenstvo s Bohom. Ale samozrejem je dolezity motiv, preto ja ako clovek nemozem posudzovat a odsudzovat druheho clvoeka lebo neviem co ho k danemu skutku viedlo. Preto i tvoja snaha o cislo ze kazdy 6 clovek bude spaseny je smiesny(odporuje to i tvojim 20% co je vlastne tvrdenei ze kazdy 5 clovek bude spaseny) - proste posudzujes ludi podla ich cinov. Ulohou krestana nie je chodit medzi ludmi a hovorit toto a toto robite zle(a este horsie je chodit a iba si pomysliet a neupozornit ludi). Ale ist a ukazat ako je to spravne. Kritizovat vie kazdy, a prave to je na Jezisovi najzaujimavejsie ze ukazoval a kazal vlastne nielen slovami, ale i telom a postojmi.
Zasmial som sa na proovnani "krestan je kristovec" neviem, ale neodsudzoval si ze katolicka cirkev si robila naslednictvo na prvych krestanov a vlastne teraz ty robis tiez? alebo ti vadi ze Rkc si nieco "uzurpujeô z tvojho pohladu co tebe nie je pripustne, lebo tym tradicia zakryva nieco co vy by ste mohli vyuzit(a pouzit ako to ze prvi krestania boli kristovci a vy ste tiez kristovci tak, mate teda tradiciu - otazkou je potom kedy prvi krestania prestali byt kristovcami a zacali byt katolikmi)? Je to len sproste prirovnavanie sa, pricom na rozdiel od rkc, KZ nemaju nic spolocne s prvymi krestanmi iba to co ti uz povedal Pierre - Pismo.
Vyjadrim sa k viere - vyssie som spomenul ze uvadzas priklady ktore nutne k vedu k pojmu doveru. Viera je dovera ze ten kto mi nieco hovori je to tak. Napr. Doverujem otcovi lebo verímm ze ma prevedie na druhu stranu cesty v bezpeci. Cize je sice dolezita viera k spase - ale je to vlastne dovera ze Jezis za nas uz zaplatil. A tak je to i dovera k tomu co Jezis hovoril(niekedy vazne pochybujem ze sa riadis Jezisovymi slovami). Zaujimavy je postoj verit=vediet. V podste mas pravdu ale zas to nutne vedie k slovu dovera. Cize nielen verim ze Jezis je Boh(lebo to robia aj certi a pritom ti uz nie su spaseni) ale doverujem Jezisovi ze to co hovori(urobil) ma moze priviest k Bohu.
K istote - nejdem spochybnoivat spasu. suhlasim kto uveri... bude spaseny... Ale je nas zivot o viere? To co ty nazyvas istota spasy rkc vola nadej spasy. v nadeji vereim ze Jezis splni svoje slova. Ale je ta nasa viera 100%? Tha ne. Nebudem ukazovat na druheho, staci sa pozriet na seba. Tvrdis: Čím viac sa spoľahnem na Boha, tým menej hriechov konám. - ked som to ja tvrdil zmietol si ma zo stola aby som ti to dokazal pomocou pisma. Ja to od teba nechcem. este jednu vec okopirujem Kvôli pýche, ktorú tak často vídať u náboženských vodcov, vo svete u ľudí v postavení, ktoré dáva moc diktovať a hovoriť ostatným, čo majú robiť. - davam ju sem preto ze sam niekdedy sa spravas ako diktator a hovoris a nariadujes co je a co nie je spravne.
Hriech neznamená stratu spásy, hriech nás istým spôsobom vychováva a vedie k Bohu, ukazuje nám náš neútešný a beznádejný stav. ano moze to tak byt ak sa nechame poucit, ale ak sa nenechame poucit tak hriech moze znamenat totalnu stratu spasy - ukazkou je Judas. Nejde mi teraz o zradu. Ale svojou lutostou a kajucnostou mohol ziskat naspet Bozie kralovstvo(tak ako to urobil Peter). Ale jeden hriech(zrada) viedla k dalsiemu (nedovera Bohu) a k dalsiemu (samovrazda). nebudem sa vyjadrovat k Judasovej spase, ale hriech moze viest k zatrateniu. je len na nas ako sa rozhodneme v momente - ci budeme lutovat alebo nedoverovat( a vlastne ma to bude viest k zatrateniu). Ale mas pravdu v tom, ze bez ohladu na to ci sme hresili alebo nie Jezis zomrel za nas. Proste raz a nenavratne. Potom hriech v tomto ponimani nemusi znamenat stratu spasy, ale iba stratu moznosti byt spaseny(v zmysle stratyu dovery v Bozie odpustenie) - ale nie zo strany Boha (ptom mas 100% pravdu) ale zo strany mojej(strach z trestu...je vela dovodov a vela ludi umieralo v prewsvedceni ze budu zatrateni a pritom prave toto je prava lutost).

Ales

Odoslaný - 09 august 2006 :  10:27:51  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
cital som i ten druhz clanok o smrti. yaujimave. poriadne si ma royrehotal jednnou fzyikalnou blbostou... to s tzm severom....

inac yaujimave veci ay budem mat cas tak sa vzjadrim, yaujimave ye si citoval autroa odvolavajuceho sa na Mariu....

Ales

Odoslaný - 14 september 2006 :  10:42:07  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Patri to sice do lieteraturz ale teb to dam sem:
Laska a sex v Starom Grecku - Juan Esclevan Galan
Od Olympu k Panteonu - Laadislav Vidman - tamje vysvetleny i postoj Grekov k uctievaniu soch a modlastvu a je to verzia ktoru urcite v rkc nenajdes. Vies nase myslenie je dost podobne greckemu, preto niekedy sa i dopustame tych istych chyb ako Greci. Ale krestania tuto chybu konkretnu spominanu urcite nerobia

Previous Topic: Clovek Téma Next Topic: Pre GMK  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06