Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Práca Ducha Svätého
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Prijimanie pod obojim sposobom Téma Next Topic: Telo Kristovo a transsubstanciácia  

arpad

Stav: offline

Odoslaný - 13 jún 2006 :  10:22:30  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
Čo myslíte, na čom je v živote kresťana možné rozoznať prácu Ducha Svätého?

Všetko môžem, ale nie všetko prospieva.

Počet príspevkov: 672  ~  Člen od: 20 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 01 apríl 2007 Upozorniť moderátora 

janka

Odoslaný - 13 jún 2006 :  10:35:06  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Gal 5,22-23
Ale ovocie Ducha je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť dobrota, vernosť, miernosť, zdržanlivosť.

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 13 jún 2006 :  11:32:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Ak mozem doplnit otazku arpad, ako vnimate Ducha svateho ?
Totizto myslim ze mam dobry vztah s Bohom Otcom, myslim ze chapem zmysel Boha syna, ale nedokazem precitit Boha - Ducha svateho.
Vie niekto pomoct ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 13 jún 2006 :  11:38:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Ak mozem doplnit otazku arpad, ako vnimate Ducha svateho ?
Totizto myslim ze mam dobry vztah s Bohom Otcom, myslim ze chapem zmysel Boha syna, ale nedokazem precitit Boha - Ducha svateho.
Vie niekto pomoct ?

Neviem celkom dobre pochopit jednu vec - mas dobry vztah s Bohom Otcom, chapes a prijimas Syna ale nedokazes precitit Ducha svateho? To ide naraz?

Ostatne mi to trosku pripomina inu pasaz: Hriech proti Otcu i Synu sa odpustia, ale hriech proti Duchu nie.

Neviem, my sme sa spolu s Bohom svojho casu akosi skamosili a odvtedy to tiahneme spolu, niekdy s hadkami a priekmi inokedy zasehladsie.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 13 jún 2006 :  11:41:14  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Nie som dokonaly ako ty.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 13 jún 2006 :  11:43:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Nie som dokonaly ako ty.

Ja nie som dokonaly. Som ale prudky a hladky. Este aj bajny a myticky, ale dokonaly ozaj nie som.

Naozaj by ma ale zaujimala odpoved na otazku: ide byt sucasne dobre vztahovy s Otcom, chapajuci a prijimajuci Syna a neprecitujuci Ducha?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 14 jún 2006 :  12:03:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Arpad
Cit: Čo myslíte, na čom je v živote kresťana možné rozoznať prácu Ducha Svätého?

Bez DS, nie je možné obrátenie sa. DS je v tomto živote počiatkom konečného spasenia. DS je radcom, ktorý prevzal Pánovu úlohu na tejto zemi, to znamená, že Ježíš je teraz pre veriaceho prítomný jedine v Duchu Svätom a skrze Ducha Svätého. /Pre oponentov: to nijako nevylučuje Pánove slová o tom, že kde sa dvaja traja zídu, On je v ich strede!/

Čo sa týka práce DS, to sa dá vyjadriť jedným jediným slovkom...ZMENA.
Zmena myslenia, hodnôt, priorít, životného štýlu, výchovy detí a uvedomovaním si, čo nám Boh skrze DS všetko dáva.
Je toho požehnane. Dary ducha, materiálnu zabezpečenosť, múdrosť pri chápaní Božích zámerov, dáva proste to, čo nikto iný dať nemôže.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

arpad

Odoslaný - 14 jún 2006 :  21:57:23  Zobraziť profil  Pridať arpad do zoznamu priateľov
Vlcko,
quote:
Ak mozem doplnit otazku arpad, ako vnimate Ducha svateho?

Janka to napísala pekne, to je to, čo vypôsobí DS v znovuzrodenom človeku.

Sú tu ale aj ďalšie veci, čo prináša DS do života veriacich:

A uverivších budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať démonov, budú hovoriť novými jazyky, hadov budú brať, a keby vypili niečo smrťonosné, neuškodí im; na chorých budú vzkladať ruky, a budú sa mať dobre.
(Marek 16:17-19)

Všetko môžem, ale nie všetko prospieva.

Počet príspevkov: 672  ~  Člen od: 20 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 01 apríl 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 14 jún 2006 :  22:18:43  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Cize Ty bezne pijes otravene veci a nic sa Ti zatial nestalo?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 15 jún 2006 :  07:30:52  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Arpad, chodim do spolocenstva a tam najma zeny tvrdia ze im je z troch bozskych osob najblizsi prave Duch svaty. Ale ked sa zamyslam nad ich vyrokmi, tak hovoria o ovoci Ducha svateho, o daroch a kdecom inom, len nie o Duchu svatom ako o Osobe.
Mam podozrenie, ze mnoho veriacich si z Ducha svateho urobilo taku carodejnu barlicku, ci nasepkavaca. Ked nieco nevedia, ked maju problem na skuske, ci pri lusteni krizovky, prosia Ducha svateho o pomoc., teda, aby dosatali tu spravnu myslienku, napad. Podobne pozorujem, ze ak niekoho bnieco napadne, zvykne hovorit, ze mu to Duch svaty vnukol. I tu na fore casto tvrdia kolegovia, ze z nich Duch svaty hovori, podaktori sa vystatuju, ze ich rovno vedie ...

Neviem ci rozumies podstate mojej otazky. Ako vnimate Ducha svateho ako osobu, resp. ako sa k nemu spravate ? Kto je to Duch svaty, aku machrizmu a pod. Chcel by som sa bavit o osobe, nie o nasledkoch, ktore mozete pozorovat.

Prihovorit sa Bohu otcovi mi nerobi problem, ba prave naopak, je mi velmi blizky. Ale neviem ako sa "prilinkovat" k Bohu Duchu svatemu.

janka

Odoslaný - 15 jún 2006 :  07:48:46  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
vlcko,
duch svaty sa nam najtazsie chape...a najjednoduchsie osoba pana jezisa, lebo aj on prezival vsetko, to co my...skus sa modlit, ze chces ducha svateho spoznat viac, lebo neviem inak ako by sa to dalo

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 15 jún 2006 :  09:50:47  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=1Jn+1%2C3
Skôr sa prikláňam, že Sv.Duch je ten, ktorý nás uvádza do vzťahu s Otcom a Synom. Ukazuje na nich, nie na seba..., hoc je osoba.
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=jn+14%2C16-18

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Prijimanie pod obojim sposobom Téma Next Topic: Telo Kristovo a transsubstanciácia  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06