|
Odoslaný - 25 máj 2006 : 07:53:45
|
mato, trochu sa vmiesam, ale iba mala poznamka: Pri debate s Palinom, aj ty s Palinom atd. zistujem ze mi mnohi ludia vela veci sice pekne krasne vysvetlili, ale v podstate im ani nechapem. cize som na tom tak isto ako Palino. len horsie je to, ze ako katolik chodiaci do kostola som odbity(nemyslim tebou) ze sak to mam vediet - pri mojom veku po priprave na krst atd. ale koniec-koncov len mam natlacene vedomosti v hlave bez toho aby som im chapal.
|
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2006 : 11:26:13
|
Zaujímavé čo píše alesko. Je asi namieste sa spýtať, či si obrátený?
Porovnaj, Vám je dané poznať tajomstvá nebeského kráľovstva, ale tamtým nie je dané.
kto sú tamtí je v ďalšom, ...ušami ťažko počuli a svoje oči zažmúrili, aby snáď nejako očami nevideli, ušami nepočuli, srdcom neporozumeli a neobrátili sa, a uzdravil by som ich. Mat 13:11,15,
A tiež je zaujímavý výrok v 1Kor 2:14, Ale telesný človek nechápe vecí Ducha Božieho, lebo sú mu bláznovstvom, a nemôže ich poznať, lebo sa majú duchovne posudzovať
V súvislost s týmto by sa mal každý presvedčiť, či je skutočne obrátený a či je duchovným človekom rozumejúcim duchovným veciam napr o Sv.Trojici.
|
Všetko môžem, ale nie všetko prospieva. |
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2006 : 11:43:03
|
dovol mi trochu nesuhlasit. nehovorim ze nezijem telesne(sak som clovek a mam aj telo), a ani netvrdim ze som uplne obrateny. a vonkoncom si nemyslim ze niektore veci su blaznovstvom. ale myslim si a to mi nijako nedokazes: nikto nie je sto pro obrateni, a vlastne zivot v kajucnosti je zivotom neustaleho obracania sa.
a tvoje pasaze sa tykaju ludi ktori sice nechapu ale na druhej strane ani nechcu chapat. a to je poriadny rozdiel. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2006 : 12:12:28
|
Alesko, tak sleduj a pytaj sa, comu nerozumies. Snad sa nam spolocnymi silami podari objasnit Ti nejasne. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2006 : 12:22:45
|
mato, myslim si ze bude stacit sledovat tvoju debatu s palinom a ak tak sa opytam. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2006 : 12:42:07
|
Alesko, v Božom Slove najdeš aj dôvod, aj spôsob, aj Pavlove porozumenie skutočnému obráteniu. Neboj sa, nie si jediný nerozumejúci, aj vynikajúco vzdelané knieža Nikodém chcel veciam porozumieť, tak došiel za Ježišom, ktorý mu dal ako prvú radu - znovuzrodiť sa, (inak aj obrátiť):
"...ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do kráľovstva Božieho. Čo sa narodilo z tela, je telo, a čo sa narodilo z Ducha, je Duch. Nediv sa, že som ti povedal: Musíte sa narodiť znova."
Je mi ľúto ľudí, ktorý by chceli duchovným veciam porozumieť, diskutovať o nich, ale ešte sa nikdy neobrátili. Žiaľ, je to daromná snaha, je to iba na ich zlé. Obrátenie sa, je prvou podmienkou aby si bol "v obraze" ohľadne duchovných skutočností. Iba chodenie do kostola je v tomto zmysle málo užitočné. Musíš sa znova narodiť z Ducha.
Apoštol Pavol svojmu, pomerne dramatickému, obráteniu neskôr porozumel takto: "S Kristom spolu ukrižovaný som a žijem už nie ja, ale žije vo mne Kristus, a to, čo teraz žijem v tele, vo viere Syna Božieho žijem,"
Znovuzrodenie z Ducha, podľa Ježišovej rady, neprinesie len porozumenie v duchovných veciach ale aj oprostenie od hriechu a bremena odsúdenia: "A tak teraz už nieto nijakého odsúdenia tým, ktorí sú v Kristu Ježišovi, ktorí nechodia podľa tela, ale podľa Ducha. Lebo zákon Ducha života v Kristu Ježišovi ma oslobodil od zákona hriechu a smrti."(Rim 8:1-2).
|
Všetko môžem, ale nie všetko prospieva. |
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2006 : 15:05:54
|
vies, arpad, niektore veci odo mna nezavisia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 07:04:27
|
quote: Pôvodne poslal alesko
len horsie je to, ze ako katolik chodiaci do kostola som odbity(nemyslim tebou) ze sak to mam vediet - pri mojom veku po priprave na krst atd. ale koniec-koncov len mam natlacene vedomosti v hlave bez toho aby som im chapal.
Voľakto to vystihol. Veľmi trefné priznanie. Áno tak to je. My vám dávno hovoríme, že je u vás vymývanie aby bolo miesto na tlačenky. |
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 07:17:04
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 07:43:29
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 07:48:54
|
heehe To desatoro sedí na nich ako r.ť na šerbel. Radek reagoval ako správny kresťan. Cítil sa dotknutý tak zareagoval. Čo na tom, že odveci hehehehe |
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 16:00:40
|
Ono je fakt najvtipnejsie hovorit o to co nepoznas, iba ak v naznakoch. Ked zacnu ateisti hovorit o viere, to je vzdy velka sranda . |
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 17:12:21
|
Ale uplne najlepsie je, ked zacne ateista hovorit o Bohu, o viere krestana a o tom ako ma vyzerat krestanstvo ako take. Proste ti najpovolanejsi... |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 17:35:49
|
Chlapci darmo sa jašteríte. Desatoro teistu sedí na každého z kresťanov. Aj tieto vaše poznámky to potvrdzujú. Špeci ten katolícky gauner tu v tomto duchu jazdí po fórach. |
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 21:15:23
|
Zeby som sa na tu blbost mrkol a reagoval? Nemam to sice vo zvyku, ale spravim vynimku, aby sa nepovedalo ze som az taky arogantny . Ale ozaj len vynimocne:
Razne popieras existenciu tisicov bohov inych nabozenstiev,
- Ano popieram.
ale citis sa ohrozeny, ak niekto poprie existenciu tvojho boha.
- Nie, necitim sa byt ohrozeny
Povazujes za urazku a "odludstenie" ak vedci tvrdia, ze clovek sa vyvinul z nizsich foriem zivota
- Nie, nepovazujem.
Smejes sa polyteistom, ale nemas problem verit v trojiteho boha.
- Nesmejem, to robia vacsinou len taki uboziaci ako su ateisti.
Cely ocervenies, ked pocuvas ake zverstva su prisudzovane Allahovi, ale ani ta nehne ked pocuvas ako Boh/Jahve zmasakroval Egyptske deti a prikazal eliminovat cele etnicke skupiny vratane zien deti a stromov!
- Neocerveniem. Nehne ma to ani vtedy, ani vtedy.
Smejes sa hinduistom...
- Nesmejem
ale nemas problem verit, ze Duch svaty oplodnil Mariu, ktora potom porodila cloveka-boha, ktoreho zabili, neskor znova ozil a vystupil na oblohu.
- Ano, nemam problem verit
Si ochotny stravit svoj zivot hladanim medzier vo vedeckych metodach urcovania veku Zeme
- Nie, nie som ochotny tym stravit zivot.
ale nevidis nic divne na urcovani veku podla datumov zaznamenanych prehistorickymi...
- ja vidim.
Veris, ze cela populacia tejto planety s vynimkou tych, ktori zdielaju tvoju vieru - okrem tych, co su vo vsetkych konkurencnych sektach - stravia vecnost v nekonecnom pekle utrpenia.
- V nic take neverim. Toto je zasa prejav ateistickej neznalosti.
Aj ked ta moderna veda, historia, geologia, biologia a fyzika nepresvedci o opaku, nejaky idiot valajuci sa po zemi, hovoriaci v "jazykoch", je vsetko co ti staci k presvedceniu, ze krestanstvo je pravdive.
- Nie, nejaky idiot valajuci sa po zemi mi nestaci.
Definujes 0.01% ako vysoku uspesnost, co sa tyka vyslysanych modlitieb. Povazujes to za dokaz, ze modlitby funguju. A myslis si, ze zvysnych 99.99% neuspesnych bola proste bozia vola.
- Nie, ziadne percentualne vyjadrenie za dokaz nepovazujem. Za dokaz povazujem hlavne vyslisanie mojich vlastnych modlitieb, alebo niekoho konkretneho.
V skutocnosti vies ovela menej ako mnoho ateistov a agnostikov o biblii, krestanstve a historii cirkvi - a aj tak sam seba nazyvas krestanom.
- To je tu zasa uvedeny pekny trapas. Niejaky krestan, co studoval historiu a teologiu, vie o danych veciach viac nez vacsina ateistov. A iny podobny ale ateisticky vzdelanec zasa moze vediet viac nez mnoho krestanov. To je normelne. A viera nie je o vzdelani. Dobrym krestanom moze byt clovek co ma dve ludove i univerzitny profesor. To je zasa dalsia ukazka ateistickej neznalosti veci.
Hmm, to bolo co? Predstavy primitivnejsich ateistov o krestanoch? Jedine.
|
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2006 : 21:28:12
|
Pierre, to je fakt to ich slavne desatoro ateistu, co je na neho Kaja taky hrdy? Este ze som neklikol na tu linku, bola by to iba strata casu. Ved to vyzera ako bluznenie nejakeho narkomana, co mu na fare odmietli dat peniaze na fet. Nema to ani hlavu ani patu, skoda reagovat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2006 : 02:33:47
|
Preco sa tymto pamfletom vobec zaoberame? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2006 : 12:32:13
|
Pretože sa vás týka. A neni to pamflet, ty fórový mudrc, naštuduj si čo je to pamflet. Pekne sa tu voľakto vyfarbil. Kecá ani nevie k čomu, ani si to neprečítal v origináli. Francúzik si to prekrútil ako mu to vyhovuje, pointu však neprekrútil. |
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2006 : 13:01:08
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Preco sa tymto pamfletom vobec zaoberame?
Uz sa nezaoberame, Pierre zistil o co ide a tym to zhaslo. Keby sme sa mali zaoberat kazdym vyronom zlce vnutorne nevyrovnaneho ateistu, nerobime nic ine. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2006 : 13:02:51
|
Ne ne ne, Maťko. Prv ako francúz zistila Morphee aj ja o čo ide. Tým to zhaslo. |
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2006 : 02:01:46
|
Kajo: Francúzik si to prekrútil ako mu to vyhovuje, pointu však neprekrútil.
Coze? Prekrutil som vase desatoro? Okamzite zacni dokazovat! A krasne jeden clanok za druhym.
A co ako mne vyhovuje? Odpovedal som na vsetko pekne po pravde. Tam kde bola o mne pravda som dal "ano", tam kde nebola, zasa "nie".
|
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2006 : 09:35:31
|
Francúzik mój, ty si voľajaký hádavý typ. Desatoro je kresťanské, nie ateistické. Všetkých desať viet hovorí o jednej a tej istej veci. Sú to len také postrehy na desaťnásobné vykreslenie pointy. Zbytočne sa paprčíš, keď ho chytáš za slovíčka. Odborne sa nazýva tá pointa mise-en-abyme.
|
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2006 : 11:21:54
|
Sú to len také postrehy na desaťnásobné vykreslenie pointy.
- Len divne ze sa tie postrehy do krestanov a krestanstva ako takeho prilis netrafili. Potom sa ta pointa skor krasne obracia proti vam, ukazali ste ake ubohe a totalne nezmyselne predstavy mate o krestanstve. To desatoro vlasne presne vystihlo ateistov, ich hlupost. Ano, presne taketo predstavy nosi asi vela ateistov v hlave .
No ale takze nic nedokazujes, ze som vam to vsetko prekrutil. Obvinis ale dokazy nepodas. Ako ked niekto povie: Tamten je zlodej a hotovo, a nech si sam dokaze, ze nie je. Tak nejako, hej?
|
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2006 : 12:28:21
|
quote: Pôvodne poslal Pierre Len divne ze sa tie postrehy do krestanov a krestanstva ako takeho prilis netrafili. Potom sa ta pointa skor krasne obracia proti vam, ukazali ste ake ubohe a totalne nezmyselne predstavy mate o krestanstve. To desatoro vlasne presne vystihlo ateistov, ich hlupost. Ano, presne taketo predstavy nosi asi vela ateistov v hlave.
Dobre rano - si na tuto okolnost az teraz dospel?
quote: Obvinis ale dokazy nepodas. Ako ked niekto povie: Tamten je zlodej a hotovo, a nech si sam dokaze, ze nie je. Tak nejako, hej?
Zabudas, ake metody pouzivaju bolsevici? Obnov trosku historicke vedomosti a hned budes mat jasno! |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2006 : 13:20:07
|
GMK: Dobre rano - si na tuto okolnost az teraz dospel?
- Myslim ze nie, akurat teraz som to napisal, ked sa toho nestastny Kaja tak silno drzi a veri v to
Zabudas, ake metody pouzivaju bolsevici? Obnov trosku historicke vedomosti a hned budes mat jasno!
- Ano, mas pravdu. |
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2006 : 20:49:55
|
quote: Pôvodne poslal GMK Zabudas, ake metody pouzivaju bolsevici? Obnov trosku historicke vedomosti a hned budes mat jasno!
Aj ine bolsevicke metody tu badat - skryvanie sa za masu, manipulovanie faktami, utekanie od od odpovedi na priame otazky... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|