|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 12:25:38
|
Stavím sa, že nikto z vás tu nenapíše poriadnu všeobecnú definíciu lásky!!!
|
Obiedientia et pax. Poslušnosť a pokoj. Ján XXIII. |
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 16:54:47
|
quote: Pôvodne poslal Miško
Stavím sa, že nikto z vás tu nenapíše poriadnu všeobecnú definíciu lásky!!!
S kym sa chces stavit a o co? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 22:07:37
|
quote: Stavím sa, že nikto z vás tu nenapíše poriadnu všeobecnú definíciu lásky!!!
Zamysli sa, co si napisal: PORIADNA VSEOBECNA DEFINICIA LASKY. Ked ti napisem ze BOH JE LASKA, tak to neni ani jasna definicia, ani vseobecna definicia a podla teba zrejme ani poriadna je to jednoducho realita. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2006 : 16:16:34
|
Stávku som vyhral a o realitu sa nehádam, lebo to je realita.Ani mi tak neišlo o výhru ,ako o to, že definovať je to nemožné.Keď lásku nevieme definovť,nemôžme protirečiť novým formám lásky,ako homosexualita.Hoci si ju Boh neželal,to sa vyvinie.Veď v každej dobe sa láska chápe ináč.Ale to by bolo na dlho... |
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2006 : 16:23:30
|
Preco povazujes homosexualitu za novu formu lasky, ked sam priznavas, ze nevies definovat ani tu "staru" lasku? Preco za novu formu lasky nepovazujes aj pedofiliu, ci sadizmus? |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2006 : 16:35:39
|
Neútoč na prejavy sexuality, s ktorými ani ja nesúhlasím.Hovorím o čistej láske.Nedávno som v AHA čítal o veriacich homosexuáloch-katolíkoch, ktorí sa snažili bojovať zo začiatku proti svojej orientácii, no nič ani liečba nepomáhalo.Napokon to prijali , odovzdali Bohu a žijú katolíckym životom.ÚPRIMNOSŤ!!!Už sa takýmto veciam nevyhneme a musíme trochu povoliť gumu, aby aj homosexuáli a podobné orientácie našli v našej Cirkvi Boha a jeho lásku,ktorý ich všetkých miluje.A zasa ide o ich úprimnosť žiť v zásadaách istej normy mravouky. |
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2006 : 17:16:00
|
poviem to takto: láska medzi mužmi môže, ba priam musí existovať(milujte sa navzájom, Ježiš miloval učeníka Jána...), v mojich očiach je oveľa čistejšiou láskou ako medzi dvoma ženami. Možno je dobré keď sa prejaví aj fyzicky(pohladením, stiskom ruky, objatím...), ale rozhodne pohlavný styk medzi dvoma mužmi by som skôr chápal ako vzájomnú masturbáciu a prejav sebeckej lásky oboch, ako prejav tej čistej lásky.
Boh miluje každého, aj hriešnika, i homosexuálou - ale guma sa povolovať nedá, lebo napokon ti spadnú gace a tvoja sebecká láska ťa privedie iba do pekla. Boh a hriech proste nejdu dokopy. a ak je pre mňa pohlavný styk medzi mužmi dôležitejší ako Božie prikázanie vieš kde môžeš skončiť porušovaním Božích prikázaní |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2006 : 18:57:33
|
Neútoč na prejavy sexuality, s ktorými ani ja nesúhlasím.Hovorím o čistej láske.Nedávno som v AHA čítal o veriacich homosexuáloch-katolíkoch, ktorí sa snažili bojovať zo začiatku proti svojej orientácii, no nič ani liečba nepomáhalo.Napokon to prijali , odovzdali Bohu a žijú katolíckym životom.ÚPRIMNOSŤ!!!Už sa takýmto veciam nevyhneme a musíme trochu povoliť gumu, aby aj homosexuáli a podobné orientácie našli v našej Cirkvi Boha a jeho lásku,ktorý ich všetkých miluje.A zasa ide o ich úprimnosť žiť v zásadaách istej normy mravouky.
...no ale to sa vobec nezhoduje s tym, co ten saman z Vatikanu hlasal posledne v Polsku, ked znovu vyzval na vernosť viere a morálnu pevnosť kresťanov, pričom varoval pred odchýlkami. |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2006 : 19:13:07
|
odchýlkami alebo úchylklami?
a toho samana si si mohol odpustit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 máj 2006 : 20:12:09
|
iez by som prosil Milan aby si sa o papezovi vyjadroval aspon so zakladnou ludskou slusnostou. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 máj 2006 : 14:47:31
|
... odchylkami, v tom prejave zhrnul toho viac ....
... OK, nechal som sa uniest, ospravedlnujem sa, ale vytocil ma ten Miskov prispevok....
|
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 máj 2006 : 16:35:56
|
Neútoč na prejavy sexuality, s ktorými ani ja nesúhlasím.Hovorím o čistej láske.Nedávno som v AHA čítal o veriacich homosexuáloch-katolíkoch, ktorí sa snažili bojovať zo začiatku proti svojej orientácii, no nič ani liečba nepomáhalo.Napokon to prijali , odovzdali Bohu a žijú katolíckym životom.ÚPRIMNOSŤ!!!Už sa takýmto veciam nevyhneme a musíme trochu povoliť gumu, aby aj homosexuáli a podobné orientácie našli v našej Cirkvi Boha a jeho lásku,ktorý ich všetkých miluje.A zasa ide o ich úprimnosť žiť v zásadaách istej normy mravouky.
Pokud žijí katolickým způsobem života, znamená to jako pro každého katolíka žádný sex mimo manželství. Šak jo. O co jiného by mělo jít? |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 07 jún 2006 : 12:17:16
|
Ja som chcel v podstate poukázať iba na to že je nemožné donekonečna odmietať a zakazovať, lebo takto homosexuálom nepomožeme.A sú tu takí, ktorí chcú žiť čistou láskou.Ja by som sa ešte k registrovaným partnerstvám však nevyjadroval. |
|
|
|
Odoslaný - 07 jún 2006 : 12:59:44
|
dobre, lenze, nikto neodmieta homosexualov ako takych. jedine co rkc odmieta uznat partnerstvo za homosexualov za nieco rovnocenne manzelstvu. a je aj proti ich praktikam. ak budu cistou laskou(moze byt homosexualna laska cistou?) zit, mozu spolu byvat a nik im v tom branit nebude. len to nikdy nemozno nazvat manzelstvom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 jún 2006 : 14:01:30
|
Ja som chcel v podstate poukázať iba na to že je nemožné donekonečna odmietať a zakazovať, lebo takto homosexuálom nepomožeme.A sú tu takí, ktorí chcú žiť čistou láskou.Ja by som sa ešte k registrovaným partnerstvám však nevyjadroval.
Já jsem zase chtěl poukázat na to, že církev nemůže dělat nic jiného než dělá - předávat zjevení. A součástí zjevení je i Boží zákon, součástí božího zákona nesesmilníš a nezcizoložíš. To neplatí jen pro někoho, ale pro všechny stejně. Sexualita je do manželství pro manžele. Jinak je nepřirozená. Nic jiného stejně církev nikdy hlásat nebude, protože nic jiného nebylo zjeveno. Nikdo nechce odsuzovat homosexuály ani jakoukoliv lásku. Láska ale nehřeší. Hřích nemůže být láskou. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2006 : 18:36:51
|
co to znamena "Jezis ta miluje"? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2006 : 09:09:58
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2006 : 18:59:16
|
Boh im zehnaj, gmk. ani z mojej strany to nie je uplne ciste ale mama ich milovat nie odsudzovat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2006 : 19:58:16
|
A kukam ze ze to rozkosne divcatko Asined tu uz nie je
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2006 : 20:09:40
|
bud rad lebo som si uz rukavy kasal... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2006 : 21:50:26
|
Pierre , ale ani vy ste sa nevyznamenali. |
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2006 : 22:07:48
|
ake vy ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2006 : 22:11:47
|
Alesko: bud rad lebo som si uz rukavy kasal...
- Na koho?
Vlkodlak: Pierre , ale ani vy ste sa nevyznamenali.
- A kto sa este okrem mna nevyznamenal? Alebo dialo sa tu azda nieco ked som tu nebol?
|
|
|
|
Odoslaný - 17 september 2006 : 07:33:59
|
No zdalo sa mi, ze okrem teba este niekto(nepamatam sa kto a ci vobec) ste kontrovali na tie duchaplne urologicko gynekologicke prispevky. A to ta v mojich ociach necti. |
|
|
|
Odoslaný - 17 september 2006 : 08:51:42
|
quote: Pôvodne poslal Pierre
Alesko: bud rad lebo som si uz rukavy kasal...
- Na koho?
no na teba, ale kedze mi mato urboil skrt cez rozpocet tak asi ne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 september 2006 : 12:36:45
|
Alesko: - viem, cosi si sa zmienil ze sa chces so mnou bit .
chcel som sa akurat tak pobyt s pierrom o asined....
- Neblaznej, o slapky sa nikto nebije . Tu si kazdy vezme kto chce. Ak ju chces, rad ti ju dam. Je tvoja kamo a rob si s nou co len chces
|
|
|