|
Odoslaný - 19 máj 2006 : 01:44:46
|
Čo hovoríte na tému templári. V poslednom čase sa rozšírili reči o templároch ako o organizácii, ktorá existuje a mieša sa hocikde do politiky a su v nej členovia najma z bohatej a vplyvnej vrstvy. Hoci som sa snažila najst na internete niečo o existujúcich templároch našla som iba staré pozostatky historie. Mohol by mi niekto povedať niečo viac?
|
|
|
|
Odoslaný - 19 máj 2006 : 08:34:53
|
Templari na Slovensku
...iba stare pozostatky?....slabo hladas, nemyslim tento link, co som ti tu dal, o nom asi vies, ale urcite nejde na nete len o pozostatky .... |
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 máj 2006 : 12:37:06
|
Rozdiel je medzi templarmi ako skupinou historickeho sermu a templarmi ako radom.
Rad bol rozpusteny a prenasledovany v stredoveku http://sk.wikipedia.org/wiki/Templ%C3%A1ri
Asi si sa dostala do kontaktu s Da Vinciho Kodom(predpokladam - ja som ho necital ani sa nechystam) a trocha si pobalamutena. |
|
|
|
Odoslaný - 19 máj 2006 : 13:41:32
|
čo sa týka davinciho kódu tak som ho ani nevidela, ani nečitala a ani som o nič neprišla, ide o to že z viacerých strán som počula niečo ohladom tajnej "spoločnosti templárov", v poslednej dobe si viac populárnych ľudí dalo vytetovať templárske kríže ale až poslednu dobu (ja mam templársky kríž vytetovaný oveľa dlhšie tzn. 2-3 roky) a preto hľadám dôvod prečo sa vlastne poslednu dobu rozšíril tento kríž a že či neznamená niečo o čom neviem a nevyjadruje niečo o čom neviem a možno aj preto ľudia na ulici na neho divne reaguju.
|
#9835;#9835;#9835; |
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2006 : 00:55:22
|
quote: Pôvodne poslal Veronika
čo sa týka davinciho kódu tak som ho ani nevidela, ani nečitala a ani som o nič neprišla, ide o to že z viacerých strán som počula niečo ohladom tajnej "spoločnosti templárov", v poslednej dobe si viac populárnych ľudí dalo vytetovať templárske kríže ale až poslednu dobu (ja mam templársky kríž vytetovaný oveľa dlhšie tzn. 2-3 roky) a preto hľadám dôvod prečo sa vlastne poslednu dobu rozšíril tento kríž a že či neznamená niečo o čom neviem a nevyjadruje niečo o čom neviem a možno aj preto ľudia na ulici na neho divne reaguju.
Ja by som to prirovnal k svastike - ta bola brutalne voijeta a zneuzita fasizmom a nesporavne sa povazuje za znak nacizmu - povosne je to totiz indicky znak Slnka a plodnosti.
Podobne sa na tempolarstve prizivili rozne pseudo-'slobodomurarske' spolky, ktore by sa radi prizivili na ich historii. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2006 : 13:01:12
|
Svastiku môžeš nájsť tiež na germánskej (alebo keltskej?) keramike, ako ornament. Používajú ju aj Fíni vo svojich štátnych znakoch. Ale nie čierno-červeno-bielu, ale modrú na bielom podklade. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 27 január 2008 : 01:28:50
|
ako toto mozte robit,,,,kto vas opravnuje prirovnat templarov k svastike,sa preberte.ked niecomu nerozumiete nehrabte sa v tom!!!! |
verím faktom |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1 ~
Člen od: 27 január 2008 ~
Posledná návšteva: 29 január 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 január 2008 : 23:32:30