Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Daslsi apokyf
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Otčenáš a informácie o cirkevnej dani na USB kľúči Téma Next Topic: Kedy presne zomrel Jezis?
Strana: z 2

Aniko

Stav: offline

Odoslaný - 25 apríl 2006 :  14:03:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

To mi, zda sa, odporuje ale inej teze: ze na to, aby sme chceli prijat Boha a otvorili sa Bohu, treba, aby oin v nas najprv posobil.

Nie celkom.., Boh nás nabáda k aktivite:
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Jn+14%2C11
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Zjv+3%2C20
Možno je to o tom, či budeš chceš počuť jeho Slovo, ktoré potom následne bude v Tebe konať.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 25 apríl 2006 :  14:05:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Ja zijem ako svetak. Neodopieram si radosti tohto sveta. Uzivam si ich, kym mozem. Ked umriem, neuzijem si uz nic.
Len aby si si neužil pekla..
Vidíš, a to ja sa teším, že na tej hostine spolu pokeciame...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 25 apríl 2006 :  14:47:45  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lenze svatec neznamena svetak. a uzivat si budes i po smrti - ako aniko hovori - bud pekla alebo neba.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 25 apríl 2006 :  15:14:51  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Ja zijem ako svetak. Neodopieram si radosti tohto sveta. Uzivam si ich, kym mozem. Ked umriem, neuzijem si uz nic.

Na tom by nebolo nic zleho, keby si uzival veci stovrene Bohom (Veď všetko, čo Boh stvoril, je dobré a nemá sa zavrhovať nič, čo sa prijíma so vzdávaním vďaky, lebo sa to posväcuje Božím slovom a modlitbou.). ALE, ak to robis pre to uzivanie samotne, ked si kvoli uzivaniu ochotny ist proti Bohu, ked mas pocit, ze to co Ta caka v slave Bozej je nic oproti tomu co mas tu a teraz, vtedy sa dostavas do skutocnych problemov...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 apríl 2006 :  23:50:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

quote:
Pôvodne poslal GMK

To mi, zda sa, odporuje ale inej teze: ze na to, aby sme chceli prijat Boha a otvorili sa Bohu, treba, aby oin v nas najprv posobil.

Lenze to otvorenie, zda sa mi, moze dat iba Boh, sami ho nie sme, vraj, schopni.

[quote]Možno je to o tom, či budeš chceš počuť jeho Slovo, ktoré potom následne bude v Tebe konať.

Ktora z moznosti je spravna:
A.
1. Ja chcem
2. Boh ma otvori
3. Prijmem Krista.

B.
1. Boh ma otvori
2. Ja chcem
3. Prijmem Krista?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 apríl 2006 :  23:51:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Len aby si si neužil pekla..

Neuzijem. Poistil som sa.

quote:
Vidíš, a to ja sa teším, že na tej hostine spolu pokeciame...

Na hostinyu sa vzdy rad a velmi tesim.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 26 apríl 2006 :  10:52:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Ktora z moznosti je spravna:
A.
1. Ja chcem
2. Boh ma otvori
3. Prijmem Krista.
B.
1. Boh ma otvori
2. Ja chcem
3. Prijmem Krista?
Táto:
1. Boh chce – ja chcem
2. Prijmem Krista

Poistka tu neexistuje. To nie je viera.

Na hostinyu sa vzdy rad a velmi tesim.
Ja - na ktorú ako, ale na tú nebeskú hej /dúfam, že tam GMK a aj iní budú/.

Ales

Odoslaný - 26 apríl 2006 :  11:45:48  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Poistka tu neexistuje. To nie je viera.

presne tak aniko.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 27 apríl 2006 :  00:32:23  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal peto

Judáš zradil vraj na Ježišovu žiadosť, jediný ho pochopil

Washington 6. apríla (TASR) - Staroveký rukopis objavený po 1700 rokoch by mal ukázať v novom svetle skutočný vzťah Ježiša a Judáša, jeho údajného zradcu, ako ho vykresľuje Nový zákon. Novoobjavený dokument, Judášovo evanjelium, však poukazuje na to, že konal na základe žiadosti samotného Ježiša, ktorý sa chcel odpútať od svojho pozemského tela.

Podľa prezidenta Katolíckej teologickej únie v Chicagu Donalda Seniora bude Judášovo evanjelium konkurovať Novému zákonu. Pripustil však, že názory naň môžu byť rôzne.

Rukopis na papyruse bol napísaný pravdepodobne okolo roku 300 nášho letopočtu v koptčine, jazyku starého Egypta. Je to kópia skoršieho gréckeho rukopisu, uviedol Terry Garcia z National Geographic Society.

Judášovo evanjelium začína slovami: Tajná správa o zjavení, ktoré dal Ježiš na známosť v rozhovore s Judášom Iškariotským. Kľúčovú pasáž predstavuje časť, kde Ježiš hovorí Judášovi: "Ty ich všetkých prekonáš." Ďalšia časť textu naznačuje, že Judáš pomôže Ježišovi oslobodiť jeho ducha zbavením sa fyzického tela.
http://www.sme.sk/c/2665917/Judas-zradil-vraj-na-Jezisovu-ziadost-jediny-ho-pochopil.html

Tady je nějaký komentář k tomu "evangeliu"
http://res.claritatis.cz/?id=2086

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 27 apríl 2006 :  10:05:46  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
este taka zaujimavost:jeden knaz hovoril, ze oni sa o "novoobjavenom" judasovom evanieliu ucili uz v sedemdesiatych rokoch minuleho storocia

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 apríl 2006 :  12:06:06  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Hej, tiez som narazil na informaciu, ze toto "evanjelium" sluzilo ako studijna literatura gnostikom a bolo v kuhoch, ktore sa tym zaoberaju dost zname.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 27 apríl 2006 :  16:41:50  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
neviem, ci sme sa mato pochopili...ale ten knaz povedal, ze sa to normalne ucili na teologickej fakulte...ja som to pochopila tak, ze sa to ucili v ramci toho,aby mali prehlad aj v apokryfoch

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Otčenáš a informácie o cirkevnej dani na USB kľúči Téma Next Topic: Kedy presne zomrel Jezis?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06