|
Odoslaný - 06 apríl 2006 : 11:17:41
|
Jesus's 'walk on water' illusion exposed? A different kind of Bible bashing
Florida scientists have said the 'walk on water' miracle described in Matthew's gospel may have been no more than a spot of ice skating.
In a move certain to enrage the faithful, Professor Doron Nof at Florida State University's Bible belt Tallahassee campus and his co-authors say a combination of unusual atmospheric conditions and warm springs could have frozen parts of the surface of the Sea of Galilee. http://www.theregister.com/2006/04/05/walk_on_ice/
|
|
|
|
Odoslaný - 06 apríl 2006 : 17:04:49
|
|
|
Odoslaný - 06 apríl 2006 : 20:50:43
|
po anglicky az tak super neviem, ale v spravach dnes bola tato informacia to akoze pan jezis siel po lade, no peter bol tazky a tak lad pod nim praskol, no jezis bol taky lahky ako pierko zrejme, lebo aj tak sa nepotopil...a navyse sa mu na lade nesmykalo...asi mal fakt potom tie korcule a lod viezli na sankach
este by mohli prist vedci na to, ako sa da rozmnozit jedlo...zachranili by mnoho ludskych zivotov |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 apríl 2006 : 21:31:06
|
Alebo odkedy v Palestne mrzne |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 06 apríl 2006 : 22:00:45
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Alebo odkedy v Palestne mrzne
Ked a stretnu zvlastne atmosfericke prejavy v kombinacii s teplymi pramenmi, vyusti to v mrznutie vacsej vodnej plochy. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 apríl 2006 : 22:29:29
|
A apostoli , ktory sa zivili rybolovom by toto nepoznali |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 06 apríl 2006 : 23:19:56
|
Presne toto ma napadlo amerika1, rybari, ktori boli denne na vode by nevedeli, ze tam z casu na cas mrzne a ani by len netusili, ze po lade sa da chodit. A peter vystupil tiez na lad a ani o tom nevedel, a ani ked z neho spadol si tu kryhu nevsimol. Nehovoriac o tom ze vtedy bolo veterno "...zmietali ňou vlny, lebo vietor dul proti nim..." a neviem si dost dobre predstavit, ako by niekto kracal po plavajucej kryhe na rozburenom mori. A keby aj just vsetci boli na hlavu padnuti a nepoznali lad, tie zvlastne okolnosti pri ktorych mrzne nastali prave tu noc, ked Jezis chcel ist na lodku po vode... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 00:02:13
|
Inac, to asi nebola moc velka kryha, ked sa dalo cez nu na clne plavat... Na to, aby clovek chodil po lade, musi mat tento lad istu hrubku a voda istu teplotu. Dost pochybujem, ze by sa kondenzovalo tolko chladu na takuto hrubu kryhu ladu. Preco by bola opamotena v strede jazera? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 01:00:06
|
No musela byt aspon tak velka aby siahala od brehu po lodku. Dobry postreh GMK, aby kryha uniesla cloveka, musi mat istu hrubku. Vie niekto povedat minus kolko musi byt aby sa v rozumnom case (hodina-dve) vytvorila takto hruba kryha na rozburenom mori? Plus vie niekto ci v tom jazere je sladka ci slana voda?
P.S. pre tych co nehovoria anglicky http://spravy.pravda.sk/sk_zaujima.asp?r=sk_zaujima&c=A060405_122023_sk_zaujima_p23 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 01:23:42
|
quote: Pôvodne poslal Mato Plus vie niekto ci v tom jazere je sladka ci slana voda?
Je minimalne mineralizovana a slana. Moze zamrznut. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 01:26:20
|
Moze zmrznut, ale ako vsetci vieme, mineralizovana voda mrzne pri nizsej teplote ako 0, podla stupna mineralizacie to moze byt az -3 stupne a mozno aj menej. Na tomto je zalozeny princip merania osmolality. Povedat som tym chcel to, ze sa nam dalej znizuje pravdepodobnost vzniku dostatocne pevnej kryhy v rozumnom case. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 01:30:11
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Moze zmrznut, ale ako vsetci vieme, mineralizovana voda mrzne pri nizsej teplote ako 0.
No a? Ved vravim, ze mineralizacia je minimalna, nijak zaujimava.
quote: Povedat som tym chcel to, ze sa nam dalej znizuje pravdepodobnost vzniku dostatocne pevnej kryhy v rozumnom case.
Bohu vsak nie je nic nemozne... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 01:41:19
|
Pardon, nejako som prehliadol to slovo MINIMALNE mineralizovana, v tom pripade moja uvaha straca opodstatnenie.
Vyhlasenim Bohu nic nie je nemozne sa elegantym oblukom dostavame spat k tomu, co chcel autor povodne popriet a sice existencii zazrakov |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 01:43:53
|
quote: Pôvodne poslal Mato Vyhlasenim Bohu nic nie je nemozne sa elegantym oblukom dostavame spat k tomu, co chcel autor povodne popriet a sice existencii zazrakov
Ano, to je ta absurdnost mnohych veci. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 01:54:06
|
Alebo mozno prave ukazka toho, ze pred existenciou zazrakov sa proste neschovas (ani na uniiverzite na Floride). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 08:14:01
|
Taka ..jovina a tolko priestoru v kdejakych mediach dostala.
Hanba vam, Sapiensis. |
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 08:19:15
|
Cele je to kravina... chore mozgy zasa nieco napadlo a nezmysel dostal priestor v mediach ako vzdy. Inac nadpis je "Ježiš vraj nekráčal po vode, ale po ľade", tak ma napadlo, z coho je vlastne lad, resp. skupenstvo coho je lad? |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 08:50:19
|
Vy jste to nepochopili. Je to vědecký důkaz toho, že Ježíš byl Elf. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 08:59:14
|
quote: Pôvodne poslal Lajos Inac nadpis je "Ježiš vraj nekráčal po vode, ale po ľade"
Podstatnym slovkom v celom trakate je 'vraj'. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 apríl 2006 : 09:01:02
|
Kabat to spieva krasne v piesni
Opilci v dějinách
Galileo Galilei on byl tenkrát totiž opilej Když předstoupil před tribunál a řek lidi já jsem nevinej Tak nepište to prosím do kronik vždyť já jsem obyčejnej notorik
Já tenkrát šel z hospody nohou jsem sotva trefil na schody Po pivu to je hned to se vám potom pěkně motá svět Pak lehnul jsem si a zavřel oči no a rek jsem přece se točí
Refrén: Nechte ho žít a zemřít von to tak vážně nemyslel Nechte ho žít a zemřít vždyť vážně nic nevymyslel
Opilci v dějinách šli na všechno děsně vědecky Einstein rád popíjel silný destiláty ze švestky Pak stvořil hroznou definici dnes(ka) nikdo neví že byl po opici
AKdyž padám tak rovnou dolu na hubu já už to mám no to je jiná Proč nepadáme vlastně nahoru ta země bude asi přitažlivá
Ref.: Nechte ho žít ………
Ref¨: http://www.akordy.sk/piesentext.ltc?interpret=70&piesen=7438 |
|
|
|
Odoslaný - 09 apríl 2006 : 08:56:20
|
ja by som to zakoncila skor tak, ze veda je nieco uzasne...ale nie paveda |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2006 : 13:09:17
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Presne toto ma napadlo amerika1, rybari, ktori boli denne na vode by nevedeli, ze tam z casu na cas mrzne a ani by len netusili, ze po lade sa da chodit. A peter vystupil tiez na lad a ani o tom nevedel, a ani ked z neho spadol si tu kryhu nevsimol. Nehovoriac o tom ze vtedy bolo veterno "...zmietali ňou vlny, lebo vietor dul proti nim..." a neviem si dost dobre predstavit, ako by niekto kracal po plavajucej kryhe na rozburenom mori. A keby aj just vsetci boli na hlavu padnuti a nepoznali lad, tie zvlastne okolnosti pri ktorych mrzne nastali prave tu noc, ked Jezis chcel ist na lodku po vode...
Ježiš surfoval na vlnách jazera. Učeníci surf jakživ nevideli. Peter sa podujal, že si aj on zasurfuje, ale sklátil sa do vĺn a skoro sa utopil, lebo ako pravý rybár, nevedel plávať. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|