|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 00:11:20
|
Potreboval by som ziskat co najvacsi zoznam Cirkvou zalozenych a spravovanych zaraideni tohto tipu. Potrebujem to kvoli odpovedi na tento mail: este som nepocula zeby cirkev zriadila nejaky svoj detsky domov kde by sa starala o odlozene pripadne k tomu este postihnute deti? plne usta charity, ale skutky ziadne
Pomozete mi?
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 07:33:25
|
mato ja urcite nie. ale danemu cloveku by som urcite oponoval ze: 1. pocas urciteho obdobia povznikali podobne institucie(detske domovy), kde sa im krestansky charakter dat nemohlo. Ale su tu napriklad katolicke stredne skoly ktore ponukaju ubytovanie a starostlivost o dorastajucu mladez.
2. V ziline su sestry Matky Terezy - kvazi protialkoholicky dom - pobyt je tam dobrovolny, ale proste viacmenej pre veriacich, sesty urcite pmahaju aj neveriacim. V Trencine(aj v Ziline) je urcite charita(v TN neviem ci aj nie hospic) - aj ked nie priamo cirkvou zalozene ale ludia su na 99 katolici a spolupracujuci s RKC - neustale pocujem v oznamoch ze nieco potrebuju .
3. To ze nema nieco papiere od Cirkvi este neznamena ze Cirkev nic nerobi. V Bratislave som cosi take videl - tak jedna dve ulice od hotela Danub - skor nieco ako starostlivost o starych. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 13:38:39
|
CB spravuje domy Betánia - pre telesne a mentálne postihnutých ľudí. Ale možno Ti šlo iba o RKC. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 14:51:25
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Potreboval by som ziskat co najvacsi zoznam Cirkvou zalozenych a spravovanych zaraideni tohto tipu. Potrebujem to kvoli odpovedi na tento mail: este som nepocula zeby cirkev zriadila nejaky svoj detsky domov kde by sa starala o odlozene pripadne k tomu este postihnute deti? plne usta charity, ale skutky ziadne
Pomozete mi?
Nejake mnisky v bielych plachtach modro olemovanych - Rovniankova 8. Starostlivost o bezdakov, ale i tych, co tam pridu travit cas. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:13:14
|
Dakujem. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 marec 2006 : 15:30:04
|
nieje to na slovensku tak, ze o smrtelne chorych sa staraju vecsinou sestricky,teda sestry z klastora nejakeho myslim??
u frantiskanov mali noclaharen pre bezdomovcov teraz...ale uz to zrusili ked uz je teplejsie |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 apríl 2006 : 21:18:57
|
este ma napadlo, ze existuje miles jesu...staraju sa na ukrajine o deti na ulici a tiez su aj niekde v afrike |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 apríl 2006 : 22:47:35
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Pomozete mi?
Predovsetkym nema kto sa starat 40 rokov boli predsa rehole zbavene prirozeneho vyvinu , rastu a materialovej zakladne Bolo treba zacat znovu a to nejaku chvilu potrva |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2006 : 21:32:30
|
Mato, viem, ze v Radosine, okr. Topolcany je nejaky domov pre chlapcov, co vysli z detskych domovov a maju to tam pod dozorom knazi.Aspon tak mi to hovorila babka, ked tam zila.Nazov organizacie neviem. |
Počet príspevkov: 638 ~
Člen od: 03 január 2004 ~
Posledná návšteva: 17 júl 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 apríl 2006 : 11:00:31
|