Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Blizsie ludom?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Protest proti Kristovi? Téma Next Topic: Exkluzivita církve
Strana: z 3

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 07 marec 2006 :  10:23:23  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal Mato

Motivom ktoreho z nich? Pytal som sa na troch.

Luthera.

Myslis podobny typ nespokojnosti s tym co nasiel v Cirkvi ako Henry VIII.? Teda ze nenasiel moznosot dat sa rozviest? Co nenasiel Luther? Nemoznost porusit sluby? A co ti ostatni? Ake boli ich motivy?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 marec 2006 :  16:57:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Myslis podobny typ nespokojnosti s tym co nasiel v Cirkvi ako Henry VIII.?

Myslim, ze v tom boli aj nespravne praktiky RKC podporovane z najvyssich miest, to je vsak nateraz irelevantne. Skratka RKC neposkytovala priestor pre spokojnost a kludny rozvoj Lutehrov. Tak to siel hladat inde.

No a?

quote:
A co ti ostatni? Ake boli ich motivy?

Predpokladam, ze tiez nespokojnost.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 marec 2006 :  17:14:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak
Mne sa zda, ze i Martinovi sa zapalilo zenidlo.
Ale pripustam, ze to nemusel byt ten najhlavnejsi dovod.

Co? Co urobilo co?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 marec 2006 :  17:22:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

vlcko zastanem sa ta (nielen kvoli Frantiskovi) - bolo v cirkvi vela koncilov, zaoberajucich sa disciplinou a moralkou v cirkvi. takze chyba v biskupoch a papezovi byt nemohla.

Nielenze mohla, ale i bola - ved za co sa ospravedlnil papez?

quote:
a kolkorazy to boli ludia ktori pokusali knazov? Kolkorazy to boli politici(a slachta) ktora stavala cirkev do situacii, ktore by ani nemuseli byt? Je to chybou knazov?

Nie, ale ich reakcie su ich vinou.

quote:
To vas nenapadlo ze knaz je tiez clovek a nie je robot ktory dokaze iba rozdavat?

Ano, knaz je len clovek, papez je len clovek, a je teda sebecky a chce aj dostavat. No a?

quote:
Kto ma pravo kritizovat knazov? Nikto. To moze len Boh.

Tak ako ziadneho cloveka.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 marec 2006 :  17:27:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak
A mozme porovnavat zivot tychto dvoch muzov. A najdeme rozdiel medzi reformou a reformaciou.

Ano: reforma je zmena formy v ramci danej formacie, reforma je zmena formacie samotnej.

Reformacia nikdy ani nebola o tom, ze poopravovat co sa da v ramci existujucej struktury, ale dat taku strukturu, ktora bude efektivnejsia.

quote:
Asi sa na tom nezhodneme, je to pre kazdeho citliva otazka - je to normalne, ale pre mna je reformacia od pociatku neobhajitelna.

Co je na nej neobhajkitelne? Vidime to ostatne aj na politickej scene: Toth je nespokojny s formaciou ANO, tak si zalozi novu formaciu NADEJ. No a?

quote:
Jednoducho tym muzom pre ich konanie chybal mandat.

Aky mandat im chybal? Preco by potrebovali nejaky mandat? Od koho?

quote:
Bolo jasne, ze vedel ze kto ma kompetenciu(a od koho) vysvacovat knazov, kto ma kompetenciu(a od koho) vysluhovat sviatosti.

No a to chcel zmenit, co sa mu aj podarilo.

quote:
Ked videl, ze poverenie chyba - vybral sa cestou spochybnovania sviatosti a bolo po probleme.

No a je to. No a? Co je na tom zle? Ci nespravne?

Mato

Odoslaný - 07 marec 2006 :  18:13:52  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Na vsetky otazky, co si polozil sa da odpovedat jednoducho - bol nespokojny s tym, co po nom chcel Jezis a tak si zvolil inu cestu. Ak nevies co je na tom zle, je zbytocne dalej diskutovat, nase moralne hodnoty su potom natolko vzdialene, ze nie je mozne aby sme nasli spolocnu rec.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 marec 2006 :  20:53:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Na vsetky otazky, co si polozil sa da odpovedat jednoducho - bol nespokojny s tym, co po nom chcel Jezis a tak si zvolil inu cestu.

Nie., Bol nespokojny s tym, co po nom chcela RKC a s tym, ake pomery v nej vladli. Co je diametralne odlisne od toho, co chcel po nich Jezis.

Ale keby aj - no a?

quote:
Ak nevies co je na tom zle, je zbytocne dalej diskutovat, nase moralne hodnoty su potom natolko vzdialene, ze nie je mozne aby sme nasli spolocnu rec.

Na to si dosiel az teraz, ze nezdielame rovnake hodnoty? Ze pre mna je nejake RKC sum a fuk, hoci pre teba je to srdcova zalezitost?

A naoplatku, pre mna je srdcovka nas barak, pricom pre teba to nestoji ani za zmienku.

No a?

Mato

Odoslaný - 07 marec 2006 :  22:15:32  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ostatne pripomienky uz necham tak, nema to zmysel, porovnavat petrzalsky panelak s otazkami vecneho zivota svedci o tom, aku vahu skutocne prikladas svojej viere a poznaniu peavdy..
Len jedno ma zaujima, Lutherovi sa podla Teba nepacilo, co po nom chce KC a co sa "nahodou" presne zhoduje s tym, co po nom chcel Jezis. Tak si vymyslel nieco nove. Zjavne to vsak nedomyslel, lebo istemu Kalvinovi sa nepacilo ani toto a vymyslel este nieco ine. Ale zasa to muselo mat nejaky hacik lebo istemu Wesleyimu sa nepacilo ani toto ani Lutherove ani Jezisovo a co sa nestalo, dalsia Cirkev je na svete. A to sa opakovalo a opakuje po dnes uz niekolko sto krat. Nie je Ti na tom nic zvlastne?

Marcelllooo

Odoslaný - 08 marec 2006 :  07:59:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Ostatne pripomienky uz necham tak, nema to zmysel, porovnavat petrzalsky panelak s otazkami vecneho zivota svedci o tom, aku vahu skutocne prikladas svojej viere a poznaniu peavdy..

Ale iste - kazdy ma svoje priority a hodnoty. Ty by si si aj koleno nechal vrtat za RKC. Ja pre nu nijak extra nehorim. Naopak, pre teba je zas nas panelak 'nejkym petrzalskym panelakom', pre mna je to domov, v ktorom som vyrastal a prezival cely svoj zivot. Je to zaroven dom, do ktoreho som dal kus svojeho ja a kus roboty, aby som z neho spoluvytvoril to, cim je dnes.

Ale nevybral som nas panelak len tak nahodou. Vecny zivot sa niekedy oznacuje aj Pribytkom Boha, vojdes do domu Otcovho a podobne. Nas panelk je mojim docasnym pribytkom na Zemi. Pre teba je to zas RKC. No a?

quote:
Len jedno ma zaujima, Lutherovi sa podla Teba nepacilo, co po nom chce KC a co sa "nahodou" presne zhoduje s tym, co po nom chcel Jezis.

Nie, Lutherovi sa nepacilo aj to, co po nom chcela RKC ale Jezis to nechcel, ba sa k tomu nikdy ani nevyjadroval.

quote:
Tak si vymyslel nieco nove.

Ano. To je bezny postup a nazdavam sa, z je v poriadku.

quote:
Zjavne to vsak nedomyslel, lebo istemu Kalvinovi sa nepacilo ani toto a vymyslel este nieco ine.

Hej. ECAV a 'luteranstvo' nie je pre kazdeho vhodne a lubive, niekomu sa viacej paci a vyhovuje mu baptizmus, dalsiemu kalvinizmus, inym adventizmus.

quote:
Nie je Ti na tom nic zvlastne?

Nie. Malo by mi byt nieco?

Kazdemu vyhovuje nieco ine, co ho naplna a pomaha mu byt s Bohom a ludmi. A je to, dla mojho nazoru v poriadku.

Ja nezastavam myslienku monopolistickeho elitarstva, ako ty.

Vlkodlak

Odoslaný - 08 marec 2006 :  08:21:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Gluto, ale problem mandatu je vazna vec.
Mohol Peter, tebars pri poslednej veceri zosadit Krista a sam sa uviest na celo ? Nemohol. Teda, mohol, ale to by uz nebola cirkev Kristova co by viedol.

Mohli apostolov vysmiat, ked tvrdili, ze krestania mozu povstat i z pohanov, ze nemusia absolvovat obriezku ? Nemholi. Teda mohli, ale v hierachii na to nemali mandat ani kompetenciu a tak si mohli zalozit iba nejaku svoju grupu.

Mohli Ariani tvrdit ze Kristus nie je Bozskou osobou, ze Otec i syn nie su jedno? Mohli, ale bez mandatu a ich prud bol ludskym dieloma tak i skoncil.

A mohol Luther zalozit Cirkev, spochybnit knihy Pisma, spochybnit sviatosti ? Mohol, ale iba ako sukromna osoba. Bez mandatu a nejakeho platneho dopadu pre cirkev. Zalozil kruzok a zgrupil okolo seba osoby.

Ak tvrdis nieco ine, musis povedat odkial na to mal mandat, kompetenciu. V Cirkvi je od pociatku jasne kto je hlava a kto ma ake kompetencie.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 08 marec 2006 :  09:15:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Aniko, poznam osobne jednu moju kamosku, ktora si zobrala za manzela uz raz rozvedeného evanjelickeho knaza, s ktorym ma jedno dieta, ale manzelstvo im nevyslo a neskor rozviedli. Teda v jeho pripade idu uz o minimalne druhy rozvod.
ale ale vlcko, pracujes na upadku diskusie? Mam ja napisat, preco u nas vymenili katolickeho knaza?... Vsade sa najdu taki aj onaki, verni aj odpadnuti, taki co vytrvali vo viere, aj taki, co ich svet zlakal.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 08 marec 2006 :  09:59:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Nerozumiem poznamke o Krvavej Mary. Ako suvisi to, ze prenasledovala protestantov s tym, ze Henry VIII. z takeho ci onakeho dovodu zalozil novu cirkev?
Zrejme je tam tiež pozoruhodný dôvod prenasledovania.
quote:
Pôvodne poslal Mato

Nema sa rozlucovat... A co teda s cirkvami, ktore ucia, ze rozvod je mozny? Kam ich zaradit? Katolici to nebudu, podla toho co mi tvrdis, nepatria ani do ziadneho protestantskeho smeru.
To by ma zaujímalo – ktoré slovenské?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 08 marec 2006 :  11:13:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Lajos, opakujem, nechcem kydat na evanjelikov. Ja som len reagoval na Aniko-inu poznamku, ze u protestantov je takisto(ako u RKC) nemoznost rozviest sa a opatovne sa zosobasit. A kedze poznam konkretnty priklad, i s detailami, preto som reagoval.
Aby si nepovedal, osobne sa poznam s vasim biskupom, s Misinom, este z cias ked posobil v Rankovciach a vazim si ho.
Staci ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 08 marec 2006 :  12:26:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Co staci? Vsetko je OK, len neviem, preco stale delit ludi podla prislusnosti a vrhat sa na medzicirkevne boje a poukazovanie.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 08 marec 2006 :  14:31:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Gluto, ale problem mandatu je vazna vec.

Hej - ako pre koho a ako na aku vec.

quote:
Mohol Peter, tebars pri poslednej veceri zosadit Krista a sam sa uviest na celo ? Nemohol.

Mohol, ved puce su pomerne bezna zalezitost. Ved ostatne aj diabol takyto puc urobil. A minimalne docasne je uspesny.

quote:
Teda, mohol, ale to by uz nebola cirkev Kristova co by viedol.

Ááa_, uz vidim kam mieris, kam chces obratne manevrovat.

quote:
Nemholi. Teda mohli, ale v hierachii na to nemali mandat ani kompetenciu a tak si mohli zalozit iba nejaku svoju grupu.

Jasne, ze ich mohli vysmiat a nevysmiali ich nie preto, ze by mali nejaku moc a autoritu z hierarchie plynucu, ale len z jednoducheho dovodu, ze hovorili pravdu a to, co aj Jezis.

Ake je to jednoduche.

quote:
A mohol Luther zalozit Cirkev, spochybnit knihy Pisma, spochybnit sviatosti ? Mohol, ale iba ako sukromna osoba. Bez mandatu a nejakeho platneho dopadu pre cirkev. Zalozil kruzok a zgrupil okolo seba osoby.

Hej. A to kruzok, ktory ma za ciel oslavovat Boha a sirit Jeho evanjelium. Teda nieco, co je uuuuplne v pohode.

quote:
Ak tvrdis nieco ine, musis povedat odkial na to mal mandat, kompetenciu. V Cirkvi je od pociatku jasne kto je hlava a kto ma ake kompetencie.

V Cirkvi, a mysli sa tym vseobecna cirkev Kristova, cize nie RKC, ktorej niektori clenovia su vsak bezpochyby aj v Cirkvi, je to naozaj jasne: Kristus.

Vlkodlak

Odoslaný - 09 marec 2006 :  07:50:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Gluto, kedy prestala byt RKC cirkvou kristovou na na zaklade coho.

Marcelllooo

Odoslaný - 09 marec 2006 :  08:13:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Gluto, kedy prestala byt RKC cirkvou kristovou na na zaklade coho.

Nikdy, vlcko, noou neprestala byt. Ona, totiz, dokonca nou ani nezacala byt.

Aj ked je pravda, ze mnoho clenov RKC je clenom aj Kristovej cirkvi a maju podobny a v niecom i zhodny poredmet cinnosti.

Vlcko, chcel by som ale po tebe, aby si mi ozrejmikl este co to znamena 'zapaluje sa mu zenidlo'. Co je to 'zenidlo' a co je to, ked je zapalene?

Vlkodlak

Odoslaný - 09 marec 2006 :  09:24:47  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
No ze(mne) je divne, ak jeden mnich, teda ten co skladal pred Bohom vecne sluby i ohladom citoty, ktory sa zaviazal pred Bohom k celibatu naraz zalozi pravu cirkev kristovu a aby polozil ceresnicku na tortu rovno sa ozeni s mniskou.

Marcelllooo

Odoslaný - 09 marec 2006 :  11:02:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

No ze(mne) je divne, ak jeden mnich, teda ten co skladal pred Bohom vecne sluby i ohladom citoty, ktory sa zaviazal pred Bohom k celibatu naraz zalozi pravu cirkev kristovu a aby polozil ceresnicku na tortu rovno sa ozeni s mniskou.

Dobre, ale co je to to 'zenidlo'?

Niekedy sa hovori, ze sa ti "zapaluju lytka", comu tiez dost dobre neozumiem, ale budiz. Ale 'zenidlo'?

Aniko

Odoslaný - 09 marec 2006 :  12:45:32  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Haha, Vĺčik, vieš, tie mníšky tajne utekali z rádov, no potom nevedeli čo s nimi? Luther sa ich snažil povydávať, ale jedna zostala.. Tak čo s ňou?
Fakt /ževraj/ to tak bolo, nedávno som si čítala životopis.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 09 marec 2006 :  22:37:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Nerozumiem poznamke o Krvavej Mary. Ako suvisi to, ze prenasledovala protestantov s tym, ze Henry VIII. z takeho ci onakeho dovodu zalozil novu cirkev?

Nema sa rozlucovat... A co teda s cirkvami, ktore ucia, ze rozvod je mozny? Kam ich zaradit? Katolici to nebudu, podla toho co mi tvrdis, nepatria ani do ziadneho protestantskeho smeru.

Ale no tak , prenasledovala protestantov Skutocne ? nechala popravit vinnikov rozvodu jej matky a vsetkeho toho co okolo toho bolo . Kto bol zodpovedny za smrt J . Fichera a T. Moora ?Trestala porusenie prava Inak Alzbeta tusim tiez nejednala v rukavickach , ze ,

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 09 marec 2006 :  23:38:35  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Nikdy, vlcko, noou neprestala byt. Ona, totiz, dokonca nou ani nezacala byt.

Tu sa opat dostavame k otazke, z ktorej sa GMK uz raz snazil vykluckovat a teraz ju znova nepriamo nadhodil. Kto a kedy, ak nie sam Kristus podla TEBA zalozil Katolicku Cirkev?

Mato

Odoslaný - 09 marec 2006 :  23:40:10  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Haha, Vĺčik, vieš, tie mníšky tajne utekali z rádov, no potom nevedeli čo s nimi? Luther sa ich snažil povydávať, ale jedna zostala.. Tak čo s ňou?
Fakt /ževraj/ to tak bolo, nedávno som si čítala životopis.

To myslis vazne, ze k tomu, ze Luther porusil rovno tri sluby dane Bohu sa stal este aj svadobnym dohadzovacom pre mnisky, cim im napomahal v poruseni ich vlastnych slubov?

Marcelllooo

Odoslaný - 09 marec 2006 :  23:48:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Tu sa opat dostavame k otazke, z ktorej sa GMK uz raz snazil vykluckovat a teraz ju znova nepriamo nadhodil. Kto a kedy, ak nie sam Kristus podla TEBA zalozil Katolicku Cirkev?

Odpoviem ti az ked budes mat otvorene srdce, dovtedy je to zbytocne.

Mato

Odoslaný - 09 marec 2006 :  23:55:05  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A neskusis nejaku inu vyhovorku, ako sa vyhnut odpovedi? Tuto si uz raz pouzil a ani vtip ani vyhovorky opakovanim neziskavaju na originalite, skor naopak...

Strana: z 3 Previous Topic: Protest proti Kristovi? Téma Next Topic: Exkluzivita církve  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06