Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Viete co znamenju slecna a pani
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: SNG Téma Next Topic: Majstrovstvá sveta vo futbale  

peto

Stav: offline

Odoslaný - 20 február 2006 :  15:22:47  Zobraziť profil  Pridať peto do zoznamu priateľov
Berte to mierne ako vtip, ale podla mna

slecna je skomolenina od slicna =zvodna
a pani je skratka od PAnna? NIkoli!

Ak som niekoho urazil tak sa osparvedlnujem, ale zase na druhej strane to nie je tak daleko od zauzivanej praxe v krestanskych spolocenstvach. A anglicania si to zobrali k srcu a ak nevedia, ci je zena vydata, tak ju foneticky oslovia rovnako ako slecnu.
Ci nie.

Len to nehovorte jazykovedcom

uz vymysleli podstresnika(byvala lastovicka), vopchacik (hot-dog), hovnik(gauc),potomkovsky proces (preklad child process) ci absolutnu perlu assembly language prelozili ako Jazyk symbolickych instrukcii, co je asi tak slovenske ako Belfast.

Počet príspevkov: 106  ~  Člen od: 08 december 2003  ~  Posledná návšteva: 05 máj 2006 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 20 február 2006 :  15:36:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
anglicke preklady pocitacovej terminologie su fasa, to hej. Ale ide o to ci aj ti jazykovedci pouzivaju tie slova.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 21 február 2006 :  10:30:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

anglicke preklady pocitacovej terminologie su fasa, to hej. Ale ide o to ci aj ti jazykovedci pouzivaju tie slova.

vies co znamenna v preklade slovo f**a?

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 21 február 2006 :  13:27:59  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
fúha?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sergej ivanovič

Odoslaný - 10 júl 2006 :  21:45:00  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov
quote:
Len to nehovorte jazykovedcom

uz vymysleli podstresnika(byvala lastovicka), vopchacik (hot-dog), hovnik(gauc),potomkovsky proces (preklad child process) ci absolutnu perlu assembly language prelozili ako Jazyk symbolickych instrukcii, co je asi tak slovenske ako Belfast.

Na Poliakov nemajú, tí prekladajú do svojej reči aj slová, ktoré sa vo väčšine jazykov neprekladajú (ba dokonca aj odborné výrazy)napríklad: samochód - automobil, piłka nożna - futbal, pochodna - derivácia, wspólczynnik - koeficient...
Myslím, že prekonali všetkých Slovenských jazykovedcov, ktorých týmto srdečne pozdravujem.

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

Krajina: Bhutan  ~  Počet príspevkov: 94  ~  Člen od: 15 august 2005  ~  Posledná návšteva: 03 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 11 júl 2006 :  10:23:42  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aj cesi su uz taki. ale prikladz neviem. skor ide o odbornu terminologiu.

Previous Topic: SNG Téma Next Topic: Majstrovstvá sveta vo futbale  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06