|
Odoslaný - 26 február 2006 : 04:07:03
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Podla mna Ho to boli, ked vidi ze niekto, koho miluje toto o Nom rozprava.
Hej, to je mozne. Ohrdnutie vzdycky boli. Aj mna to bolelo, ked sa na mna vykaslala frajerka. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 10:05:31
|
ok tak ta uz nenapinam gmk...a ani som to nerobila zamerne... este raz naposledy zhrniem: -boh je v kazdom ohlade dokonaly -clovek kedze je stvoreny ako clovek, je dokonaly(ma formu cloveka) -keby nezhresil, bol by stale dokonaly -a to po kazdej stranke
-z boha vsetko je a preto ho nemoze prevysovat a ked clovek prepadne myslienke, ze je viac ako boh, zhresi -pan boh povedal eve a adamovi, aby nejedli zo stromu -ked eva prepadla myslienke, ze predsa by to bolo dobre(klamliva predstava,ze je mudrejsia ako boh),aj ked jasne vedela, ze to nema robit, urobila to -zlo je nasledkom toho, ze clovek, anjeli su oproti bohu nedokonaly v rovine lasky, poznania -pan boh vedel o tom, ze clovek lahko sklzne k pyche, preto este pred stvorenim sveta mal plan zachrany cloveka skrze svojho syna -aj napriek tomu, ze sa vsetko javi, ze boh sstvoril cloveka nedokonale, je to stvorenie dokonale,pretoze boh to tak chcel a preco to tak chcel, ze sa rozhodol milovat takychto slabochov ako sme my a musel pre nich priniest najvacsiu obetu je pre nas zvlastne(laska je taka....zda sa nam, ze nekona logicky,pritom je to najjednoducsia a zaroven najzlozitejsia logika) -uz viac neviem ako to napisat...azda by som este odporucila cosi citat od albetra velkeho, od ktoreho sa mi dostala vo stvrtok do ruk kniha....bol to okrem ineho filozof, ktoreho zaujimali aj tieto veci
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 11:25:39
|
--- |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 11:42:01
|
a nevymyslas si? gmk? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 11:55:03
|
quote: -boh je v kazdom ohlade dokonaly
Suhlas.
quote: -clovek kedze je stvoreny ako clovek, je dokonaly(ma formu cloveka)
Somarina. Dookonalym je potom vsetko dokonane (dokoncene, uplne). V nadveznosti na dalsi bod:
quote: -keby nezhresil, bol by stale dokonaly
Keby - boli by sme v nebi. Alebo Kdybi byli ryby v riti, nebuli by rybniky. Ano, ty si spravne napisla, ze keby ze sme dokonaly, tak sme dokonaly, lenze toto je tautologicke tvrdenie. Mna vsak zaujimaju dovody, preco si myslis, ze sme boli stvoreny dokonalymi - v Biblii pre to oporu nenajdes.
Zoberme si analogicky priklad: Staviam domcek z karat. Mam ho uz hotovy a potom, hram hru "zachod" a po vybere jednej karty sa mi cela konstrukcia zruti. Ano je pravda, ze ten dopmcek bol postaveny a stal. A je tiez pravdou, ze by bol byval stal dalej, keby len nebol byval spadol. Lenze on spadol - a to treba nejako vysvetlit. Napriklad tak, ze nebol dostatocne stabilny.
Aj clovek spadol a to dokonca hned kazdy. Aj to treba nejako vysvetlit. Jedinym logickycm vysvetlenim, ktore ma napada je, ze nie sme a nikdy sme neboli dokonalymi, to by sme boli neomylny, vsevediaci atd. Co zjavne nie je pravda.
quote: -z boha vsetko je a preto ho nemoze prevysovat a ked clovek prepadne myslienke, ze je viac ako boh, zhresi
To mi chces ako tvrdit, ze nie je pripad, kedy ziak prevysuje ucitela, ze ho prekona? Ale ved histopria je plna takychto ludi.
Stale si vsak nepovedala, ze odkial je zlo a hriech. Alebo, ked je z Boha vsetko, tak i hriech?
quote: -pan boh povedal eve a adamovi, aby nejedli zo stromu
Ako vedeli rozlisit dobro a zlo?
quote: -ked eva prepadla myslienke, ze predsa by to bolo dobre(klamliva predstava,ze je mudrejsia ako boh),aj ked jasne vedela, ze to nema robit, urobila to
Ako mohla vediet, ze to nema robit? Odkial pramenila tato jej vedomost?
quote: -zlo je nasledkom toho, ze clovek, anjeli su oproti bohu nedokonaly v rovine lasky, poznania
Tak predsa sme nedokonaly - tak si ale vyber comu vlastne veris: Nemozes zaroven tvrdit, ze clovek je dokonaly a zaroven nedokonaly.
quote: -pan boh vedel o tom, ze clovek lahko sklzne k pyche, preto este pred stvorenim sveta mal plan zachrany cloveka skrze svojho syna
Takze vedel, napriek tomu planoval a realizoval. Teda je spoluzodpovedny za poad cloveka. Ano, plan zachrany je fajn, lenze potom nerozumiem tomu vyhrazaniu a vydieraniu s trestom pekelnym.
quote: -aj napriek tomu, ze sa vsetko javi, ze boh sstvoril cloveka nedokonale, je to stvorenie dokonale,pretoze boh to tak chcel a preco to tak chcel, ze sa rozhodol milovat takychto slabochov ako sme my a musel pre nich priniest najvacsiu obetu je pre nas zvlastne(laska je taka....zda sa nam, ze nekona logicky,pritom je to najjednoducsia a zaroven najzlozitejsia logika)
Riesenie je jednoduche: Stvoril nas nedokonalymi. Je to jednoduche ako facka. Lebo len pri nedokonalych ludoch sa on moze vyvysovat a tvarit sa ako spasitel.
quote: -uz viac neviem ako to napisat...azda by som este odporucila cosi citat od albetra velkeho, od ktoreho sa mi dostala vo stvrtok do ruk kniha....bol to okrem ineho filozof, ktoreho zaujimali aj tieto veci
Aky novy poznatok mi z tej knihy bude pramenit? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 12:41:18
|
Neviem ako Vam, ale mne sysel pripada trosku rozpolteny. Zurivo tu kazdeho presviedca, ze Boh neexistuje, ze on v Neho neveri a pod. a pritim si vsimnite co ma v podpise |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 15:42:45
|
"Utni zo stromu a ja som tam, zodvihni kamen a nejdes ma tam." No a co teraz? Nemoze sa mi pacit citat z jednoho apokryfickeho textu? Jezis tam hovori, ze je vsade. Ze Boh je vsade. Boh aj je vsade. Ten moj. Veritas by Ti vedel rozpravat... A este jedna vec. Tymto prispevkom si ma utvrdil v tom, ako vy vnimate "neveriacich". Myslite si ze su vasnivi odporcovia vsetkoho nabozenskeho. Tak to sa sakra mylite. A este predsalen nieco. Ja tu nikoho o neexistencii Boha nepresviedcam. "Presviedcam" vas tu len o nezmyselnosti vasho obrazu Boha. Vasa predstava Boha je mylna. Ludom ako ja sa hovori kritici nabozenstva. Nekritizuju Boha, ale obraz Boha vytvoreneho nabozenstvami. Predstava dajakeho despotickeho carodejnika sidliaceho na dajakych nebesiach je primitivna.
|
"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia" (Allen) |
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 16:07:04
|
tolko blbosti pokope co si tu popisal sysel sa len tak v takejto koncentracii nevidi... quote: "Utni zo stromu a ja som tam, zodvihni kamen a nejdes ma tam." No a co teraz? Nemoze sa mi pacit citat z jednoho apokryfickeho textu? Jezis tam hovori, ze je vsade. Ze Boh je vsade. Boh aj je vsade. Ten moj. Veritas by Ti vedel rozpravat...
A snazis sa sikovne uz poriadne napachnuty NewAgovskym "pohladom" na Boha sikovne nas vmanipulovat do panteistickej filozofie? Este odcituj tak Teilharda de Chardina a pod... sem s tym!
quote: A este jedna vec. Tymto prispevkom si ma utvrdil v tom, ako vy vnimate "neveriacich". Myslite si ze su vasnivi odporcovia vsetkoho nabozenskeho. Tak to sa sakra mylite.
Nikto neni neveriaci, kazdy v nieco veri... v Boha, v karikatury Boha, v bozikov, v seba, alebo ako GMK v Skrupula... Dnes uz neni ateizmus v mode ako za komancov... mame tu haldy novych nabozenstiev a filozofii... Ty pokojne nekriticky prijimas rozne bahno co sa sem z vonka vali a este sa utesujes v tom bahne aky si zas...y Nic ma tak silno teraz nenapada ako jeden vyrok Pana... Veď dvoch ziel sa dopustil môj ľud: mňa opustili, prameň živých vôd, aby si vykopali popraskané cisterny, ktoré vodu udržať nemôžu. Jeremias 2.13
quote: A este predsalen nieco. Ja tu nikoho o neexistencii Boha nepresviedcam. "Presviedcam" vas tu len o nezmyselnosti vasho obrazu Boha. Vasa predstava Boha je mylna. Ludom ako ja sa hovori kritici nabozenstva.
DObre ze si dal slovo presviedcam do uvodzoviek. Lebo ako chce bludar, ktory pravdu opustil a nechal sa tak lahko zviest bludom presviedcat o pravde tych, ktori pravdu poznaju a zotrvavaju v nej??? My nemame predstavu Boha, my Ho pozname a v zijeme s Nim. Mne mozes hovorit ze mam zlu predstavu o mojom otcovi ale ja ho na rozdiel od Teba osobne poznam. Takze mozes si hovorit co len chces. Pokojne si kritizuj, psi stekaju a karavana ide dalej.
quote: Nekritizuju Boha, ale obraz Boha vytvoreneho nabozenstvami. Predstava dajakeho despotickeho carodejnika sidliaceho na dajakych nebesiach je primitivna.
SI mimo galaxiu. TO akoze my mame predstavu o Bohu ako o carodejnikovi? Sa zobud... Boh je pre nas priatel, otec, milenec, je pre nas vsetkym ale rozhodnie nie carodejnik... pripominas mi toho zahoraka co ide na dialnici v protismere a na vsetkych blika ze idu zle... |
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 16:41:43
|
Nepatrim k ziadnej sekte, nezobralo ma ucenie ziadnej sekty ani nabozenstva, dokonca ani New Ageu. To, ze ty mas zaskatulkovaneho Paula Coelha ako New Ageovskeho spisovatela, je tvoj problem, ale neurazaj tym svoju ani moju dostojnost. A to len kvoli tomu, ze som tu citoval dva jeho vyroky!!! A co teraz. Mas to jak s tym mojim podpisom.
Neveriaci. Pod tymto pojmom som myslel vstkych, ktory sa odklonili od vasho ucenia. To, ze ty to z toho robis hlupu slovnu harcku, a ukazujes, ze kazdy v nieco veri, je ubohe. Ja navyse neprijmam nekriticky ziadne nove filozofie a sekty, a myslim, ze to zas mas len z tvojich hlupich predpokladov. Prestan sa odvolavat na Bibliu a zacni rozmyslat!
S tvojou pravdou-NO COMMENT(uz som sa tu x-krat vyjadroval o pravde. O tom, ze v metafyzickych veciach ma niekto uplnu pravdu ma nik nepresvedci. Ani keby sa odvolaval na Boha, co je sam osebe predmet tych otazok).
S tym carodejnikom: V celom starom zakone sa Boh ukazuje ako despota ktoreho nahneva kazda p...vina a riesi to impozantnymi hokusmi-pokusmi. V novom zakone pride dakto, kto sa zacne vyhlasovat za jeho syna, a ze vraj to svoje "bozstvo" doklada kriesenim pachnucich mrtvol, vyhananim duchov z ludi a naslednim nahananim do stad svin, svetielkovanim z dalsimi dvoma sasami na hore, z coho sa skoro pos..u prihliadajuci a pod. Okrem toho trepe nejake evenjelium, ktore skomoli dajaka banda "obratencov" a spravi z toho ucinny prostriedok na oblbovanie takych ludi, jak ty, Patrik. P.S.: Ten Jezis to myslel dobre, len sa prilis spolahol na ludi...
|
"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia" (Allen) |
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 18:24:03
|
quote: Nepatrim k ziadnej sekte, nezobralo ma ucenie ziadnej sekty ani nabozenstva, dokonca ani New Ageu. To, ze ty mas zaskatulkovaneho Paula Coelha ako New Ageovskeho spisovatela, je tvoj problem, ale neurazaj tym svoju ani moju dostojnost. A to len kvoli tomu, ze som tu citoval dva jeho vyroky!!! A co teraz. Mas to jak s tym mojim podpisom.
NEmam nikoho zaskatulkovaneho, venoval som sa tejto problematike niekolko rokov a viem o com pisem, na rozdiel od Teba. S Tvojim podpisom nic nemam, to bola Matova poznamka tak aspon sleduj komu co pises, ked uz nic ine.
quote: Neveriaci. Pod tymto pojmom som myslel vstkych, ktory sa odklonili od vasho ucenia. To, ze ty to z toho robis hlupu slovnu harcku, a ukazujes, ze kazdy v nieco veri, je ubohe. Ja navyse neprijmam nekriticky ziadne nove filozofie a sekty, a myslim, ze to zas mas len z tvojich hlupich predpokladov. Prestan sa odvolavat na Bibliu a zacni rozmyslat!
A kto ma telepaticky preniknut do Tvojho mozgu aby vedel co pod cim Ty myslis. Tak si ujasni najprv axiomy, inak je akakolvek dalsia aspon trochu rozumna diskusia zbytocna... Mozes nazvat moje predpoklady hlupe len reagujem na to co zu pises a ako sikovne to prenika medzi riadkami z Tvojich slov... Ja premyslam, to sa neboj a Biblia je v sulade s rozumom nejde proti nemu...
quote: S tvojou pravdou-NO COMMENT(uz som sa tu x-krat vyjadroval o pravde. O tom, ze v metafyzickych veciach ma niekto uplnu pravdu ma nik nepresvedci. Ani keby sa odvolaval na Boha, co je sam osebe predmet tych otazok).
Ani sa Ta nik nesnazi. Ver si comu chces ale potom naco sem chodis? Toto neni forum o ufonoch ani o chorych filozofiach... je to katolicke forum o Bohu. Preco cakas ze Ti tu budeme hltat tie Tvoje kvazinazory? hm?
quote: S tym carodejnikom: V celom starom zakone sa Boh ukazuje ako despota ktoreho nahneva kazda p...vina a riesi to impozantnymi hokusmi-pokusmi. V novom zakone pride dakto, kto sa zacne vyhlasovat za jeho syna, a ze vraj to svoje "bozstvo" doklada kriesenim pachnucich mrtvol, vyhananim duchov z ludi a naslednim nahananim do stad svin, svetielkovanim z dalsimi dvoma sasami na hore, z coho sa skoro pos..u prihliadajuci a pod. Okrem toho trepe nejake evenjelium, ktore skomoli dajaka banda "obratencov" a spravi z toho ucinny prostriedok na oblbovanie takych ludi, jak ty, Patrik. P.S.: Ten Jezis to myslel dobre, len sa prilis spolahol na ludi...
Vidno ze si nepochopil Pismo. SZ bol pisany pre ludi vtedajsej doby. ANi Ty by si ako rodic zrejme nedal dietatu citat milostne romany ale skorej slabikar. TO, ze toto nevies pochopit... nuz musis sa zamysliet nad sebou... Postup ktory si opisal je skutocne svojrazny, ale trochu pre mna usmevny lebo som presne takto niekedy premyslal ako Ty... normalne ma chyta recesia za casmi ked som bol "slobodny" od tej katolickej sekty ako to nazyvas a toho "despotickeho boha". Oblbnut mozes cloveka ktory sam nepremysla, ktory sa nepyta a nehlada pravdu ale skor skusa presunut zodpovednost zo seba na nejaku skupinu, sektu, spolocnost... Tvoj predpoklad, ze v Katolickej Cirkvi sme len banda zmanipulovanych blbcov je silne zakomplexovany pocit menejcennosti a akymsi vykrikom svojho zufalstva. Ono vies... pri boji s bestiou si musis dat pozor, aby si sa tou bestiou nestal Ty sam... A ako som povedal vyssie, asi si si pomylil forum, tu sa stretavaju ludia haldajuci Boha a CIrkev,nie prazdne filozofovanie. A este nieco. Ten dakto neni carodejnik vymysleny clovekom ale niekto kto obetoval vsetko. My si Ho ctime. A ze sa spolahol na ludi? Doveroval by si Ty niekomu, kto by Tebe nedoveroval? |
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 18:36:40
|
quote: Pôvodne poslal Syseľ Ja tu nikoho o neexistencii Boha nepresviedcam. "Presviedcam" vas tu len o nezmyselnosti vasho obrazu Boha. Vasa predstava Boha je mylna. Ludom ako ja sa hovori kritici nabozenstva. Nekritizuju Boha, ale obraz Boha vytvoreneho nabozenstvami. Predstava dajakeho despotickeho carodejnika sidliaceho na dajakych nebesiach je primitivna.
Ludom ako Ty sa v psychiatrii priraduju diagnozy a nevolaju sa kritici nabozenstva. MKCH taku diagnozu nepozna. Mozno by Ti pomohlo, keby si si ujasnil, co vlastne chces povedat. Pisat raz, ze Boh neexistuje, pripadne ze je mrtvy a potom Tvrdit, ze Boha nekritizujes (ako by si ho aj mohol kritizovat, ked podla Teba neexistuje) a potom kritizovat svoju vlastnu predstavu toho, aku maju ini ludia predtsavu o Bohu, ktory ale podla Teba neexistuje - to by bolo viac ako na jednu diagnozu
A pripajam sa k Patrikovej otazke - co cakas, ked zacnes pisat inkoherentny gulas zmiesany z New Age a 5tich dalsich pseudofilozofii do katolickeho fora? Terapiu? Potrebujes si odreagovat vnutornu tenziu? Ukazat sa aky si "macho" man? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 22:46:11
|
quote: Pôvodne poslal Patrik Boh je pre nas priatel, otec, milenec, je pre nas vsetkym
Milenec_? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 22:48:38
|
.....boli stvoreny dokonalymi....atd...a tiez:Tak predsa sme nedokonaly - tak si ale vyber comu vlastne veris: Nemozes zaroven tvrdit, ze clovek je dokonaly a zaroven nedokonaly.
nepovedala som, ze boli stvoreny dokonalymi, ale dokonale(clovek ma vsetko alebo inak: sklada sa zo vsetkeho, co clovek ma mat a tiez nie je schopny takej lasky ako boh, keby bol, bol by bohom a nie clovekom...clovek je schopny lasky len v ramci svojich moznosti a ked dosiahne tie moznosti dosiahne stratenu dokonalost cloveka,ktoru mal pri stvoreni,ale iba ako clovek,bozsku dosiahnut nemoze) a ja v tom vidim rozdiel
To mi chces ako tvrdit, ze nie je pripad, kedy ziak prevysuje ucitela, ze ho prekona? Ale ved histopria je plna takychto ludi. ale nepoznam nikoho, kto by prekonal boha
Stale si vsak nepovedala, ze odkial je zlo a hriech. Alebo, ked je z Boha vsetko, tak i hriech? uz som to spominala mnohokrat...z neuposluchnutia bozieho prikazu(robime sa mudrejsimi ako boh)
Ako vedeli rozlisit dobro a zlo?Ako mohla vediet, ze to nema robit? Odkial pramenila tato jej vedomost? boh im to povedal
Takze vedel, napriek tomu planoval a realizoval. Teda je spoluzodpovedny za poad cloveka. Ano, plan zachrany je fajn, lenze potom nerozumiem tomu vyhrazaniu a vydieraniu s trestom pekelnym. by som napisala: ano vedel, pretoto planoval a realizoval nie je spoluzodpovedny...to by podla mna bol vtedy, keby vedel ale nenaplanoval a nerealizoval by zachranu cloveka a nejde o vyhrazanie a vydieranie...zly skutok si ziada trest....to je proste spravodlivost...a si predsa svojpravny, mozes sa rozhodnut sam bud pre vecny zivot alebo smrt
Riesenie je jednoduche: Stvoril nas nedokonalymi. Je to jednoduche ako facka. Lebo len pri nedokonalych ludoch sa on moze vyvysovat a tvarit sa ako spasitel. o dokonalosti som uz pisala znova vyssie...este raz: keby sme boli dokonaly v laske , poznani ako boh, neboli by sme ako stvorenia ludmi, ale ako stvorenia bohmi...a boh nas predsa stvoril ako ludi a nie ako bohov stvorenie clovek ma svoje hranice dokonalosti...a svorenie boh ma resp. nema svoje hranice dokonalosti a este: bohu plne vyhovuje, ze sme od neho v laske nedokonalejsi, on nam to nevycita, ze mame menej lasky ako on a sme schopni ju dosiahnut len do urcitej hranice...pretoze on vie, co do nas vlozil, vsak nas stvoril...jediny kto ma proti tomu namietky, ako sme boli stvoreni sme my...myslis, ze by nebolo jednoduchsie, keby sme nemali slobodnu volu, alebo aby sme boli celkom ako boh?...vsak by si pan boh usetril vsetky tie urazky cloveka, usetril by utrpenie a smrt svojho syna...ale on toto vsetko urobil pre nas z lasky, lebo nas miluje...slobodna vola a nasa nedokonalost lasky je pre nas jeho darom...lebo on chce byt pre nas vsetkym
Aky novy poznatok mi z tej knihy bude pramenit? nie som vsevediaca,ak chces a mas cas precitaj si a mozes pootm povedat |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 22:50:43
|
quote: Pôvodne poslal GMK
quote: Pôvodne poslal Patrik Boh je pre nas priatel, otec, milenec, je pre nas vsetkym
Milenec_?
ano, co Ta na tom prekvapuje? Ak je Cirkev Kristova nevesta tak co je Kristus? Zenich a milenec. Samozrejme nie milenec popri manzelstve.. Boh neveru nestrpi... Ale Boh povedal vela krat ze sa zasnubi so svojim ludom... je to zvlastne ale Boh nas vola k najhlbsej forme vztahu a to je prave vztah milenecky... |
|
|
|
Odoslaný - 26 február 2006 : 23:08:38
|
quote: Pôvodne poslal Syseľ
Nepatrim k ziadnej sekte, nezobralo ma ucenie ziadnej sekty ani nabozenstva, dokonca ani New Ageu.
A na dokaz tychto slov si vyisujes citaty a akoby len zhodou okolnosti prijimas aj ich nazory a pseudofilozofiu.
quote: To, ze ty mas zaskatulkovaneho Paula Coelha ako New Ageovskeho spisovatela, je tvoj problem, ale neurazaj tym svoju ani moju dostojnost.
To bude zrejme tym, ze on New Age spisovatel je.
quote: A to len kvoli tomu, ze som tu citoval dva jeho vyroky!!! A co teraz. Mas to jak s tym mojim podpisom.
Nuz len tolko, ze s tymto New Age vyrokom sympatizujes, ak nie priamo stotoznujes. Preco sa teraz za to hanbis?
quote: Neveriaci. Pod tymto pojmom som myslel vstkych, ktory sa odklonili od vasho ucenia.
Lenze nie vsetci, co sa odklonili opd ucenia RKC sau neveriaci, naopak, su medzi nimi silni veriaci, dokonca krestania, za vsetkych spomenme GMK.
quote: To, ze ty to z toho robis hlupu slovnu harcku, a ukazujes, ze kazdy v nieco veri, je ubohe.
To je nielen slovna hracka, to je fakt. Mozno vyplyva len fyziologie mozgu, mozno z toho, ze sme duchovne bytosti, mozno z dacoho ineho. Vysledok je vsak jasny: Kazdy v nieco veri.
quote: Ja navyse neprijmam nekriticky ziadne nove filozofie a sekty, a myslim, ze to zas mas len z tvojich hlupich predpokladov.
Hej a na dokaz tychto slov tu pises texty jednej z nich a co cert nechce - vzdy tej istej.
Myslim, ze si zakomplexovanay.
quote: Prestan sa odvolavat na Bibliu a zacni rozmyslat!
Ale co to badam v tvojich reciach? Nasilnu agresiu v ktorej schovavas svoju bezmocnost a zlost? Mala tato tvoja latentna urazka aj nejaky iny ucel, okrem urazenia?
quote: O tom, ze v metafyzickych veciach ma niekto uplnu pravdu ma nik nepresvedci. Ani keby sa odvolaval na Boha, co je sam osebe predmet tych otazok).
Co nic nemeni na veci, ze tuto pravdu ma Boh.
quote: S tym carodejnikom: V celom starom zakone sa Boh ukazuje ako despota ktoreho nahneva kazda p...vina a riesi to impozantnymi hokusmi-pokusmi.
A kde tu vidis nejakeho carodejnika? Ze by si pozeral Smolkov a Gargamel sa t takto nezmazatelne vryl do pamati?
quote: V novom zakone pride dakto, kto sa zacne vyhlasovat za jeho syna, a ze vraj to svoje "bozstvo" doklada kriesenim pachnucich mrtvol, vyhananim duchov z ludi a naslednim nahananim do stad svin, svetielkovanim z dalsimi dvoma sasami na hore, z coho sa skoro pos..u prihliadajuci a pod.
A zase ta ovladal nekontrolovatelny naval hnevu? Odporucam hlboku meditaciu alebo zvysenu davku Cortisolu intravenozne (na znizenie hladiny adrenalinu).
Ked sa takto zrelaxujes, mozno mi budes vediet podat nejake zaujimave prijatene vysvetlenie vzkriesovania pachnucych mrtvol ako ito svetielkovanie. Neviem sa dockat na tvoje vysvetlenia.
quote: P.S.: Ten Jezis to myslel dobre, len sa prilis spolahol na ludi...
Ten Jezis to naozaj myslel dobre, eln skoda, ako si ty spravne podotkol, sa vzdy najde nejaky pakon (ci sysel), co to teda ale riadne skoni. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2006 : 15:30:19
|
Milenec_?
by si sa gmk cudoval. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2006 : 17:59:18
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2006 : 19:46:16
|
Koncim.
Kde ini koncia, my len zaciname... WWW.KREDO.SK |
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2006 : 22:07:31
|
quote: Pôvodne poslal alesko
Milenec_?
by si sa gmk cudoval.
Tak to teda cudoval. Radsej sa uz nebudem pytat, lebo sa dozviem veci, ktore vediet nechcem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2006 : 00:40:19
|
Ty sa nebudes pytat? Citam dobre? |
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2006 : 01:21:14
|
quote: Pôvodne poslal Patrik
Koncim.
Kde ini koncia, my len zaciname... WWW.KREDO.SK
Presne Patrik, trafil si klincekom nieciu hlavicku Ci naopak? Ci nejako uplne inak? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2006 : 08:13:57
|
quote: Pôvodne poslal Patrik
Ty sa nebudes pytat? Citam dobre?
Ako hovorim: Uz sa nebudem pytat, lebo sa dozviem, co nechcem a nepotrebujem vediet. Aky ma Alesko a Boh milenecky vztah je aj na mna privela. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2006 : 08:21:21
|
gmk zlozil zbrane. Brachu, nejses chorej? sak aj ty si take veci spominal. ale mas pravdu. niektore veci nepatria na verejnost. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2006 : 09:07:48
|
quote: Pôvodne poslal alesko
gmk zlozil zbrane.
Niekde sme tu hopvorili o prisposobenom (nerealnom) vnimani skutocnosti. A hned tu mame priklad takehoto skreslenia.
quote: sak aj ty si take veci spominal.
Ake veci som spominal?
quote: ale mas pravdu. niektore veci nepatria na verejnost.
Niektore ani do sukromia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2006 : 09:14:17
|
a niektori maju problemy so zabudanim, ze gmk? ale osviezuj si pamat sam ja nemam cas. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|