Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Asinedine otázky
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Otázka o cirkvi (Cirkvi) Téma Next Topic: Co je s PavelBaom_?
Strana: z 8

Patrik

Stav: offline

Odoslaný - 22 február 2006 :  09:12:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
v nebi budeme mat slobodnu volu,ale uz nebude pokusitela, teda nebudeme pokusany vzdalovat sa od boha a nebudeme hresit

toto je velmi signifikantne. Ani medzi anjelmi nebol pokusitel pretoze lucifer bol velmi blizko Boha a miloval Ho. Ale zrazu sa stalo ze sa v nom nasla podlost... Pismo to opisuje takto...
Bol si vzornou pečaťou, plný múdrosti a vrcholnej krásy. Bol si v Edene, Božej záhrade, pokrývali ťa rozličné drahokamy: karneol, topás a jaspis, chryzolit, beryl a ónyx, zafír, karbunkul a smaragd, rukou umelca do zlata zapravené a obložené boli na tebe v deň, keď si bol stvorený. Bol si cherubom, pomazaným ochrancom; dal som ťa na svätý Boží vrch, prechádzal si sa pomedzi ohnivé kamene. Bezchybný si bol na svojich cestách odo dňa, čo si bol stvorený, až kým sa nenašla na tebe vina. Pri tvojom rozsiahlom kupčení naplnilo sa ti vnútro zločinom a zhrešil si, vtedy som ťa zvrhol z Božieho vrchu, odstránil som ťa, ochranný cherub, spomedzi ohnivých kameňov. Srdce ti spyšnelo pre nádheru; pre krásu si si pohubil múdrosť. Na zem som ťa hodil, vystavil som ťa pohľadom kráľov, aby sa dívali na teba. Množstvom svojich zločinov, nepoctivosťou svojho kupčenia znesvätil si svoje svätyne; vtedy som z tvojho vnútra vyvolal oheň, ktorý ťa strávil. Urobil som z teba popol na zemi pred očami všetkých, čo ťa videli. Všetci, ktorí ťa poznali medzi národmi, zhrozili sa nad tebou, postrachom si sa stal a už ťa viac niet. Ezechiel 28 kapitola
Zlo je samoplodiaca sila ako uz bolo povedane takze ak existuje slobodna vola vzdy je moznost sa rozhodnut pre zlo. Lucifer bol blizko Boha ale nasla sa u neho pycha... nemal pokusitela a predsa padol... bude to v nebi s ludmi ine?

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  09:18:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Asined
A ešte jedna otázka, mne sa nedá pochopiť ako to, že boha nikto nestvoril, teda ale aj boh sa z dačoho musel stvoriť no nie?

Nie nutne. Existuje vela veci, ktre su autogenerativne, vysvetloval som to tu na priklade bazy 3D priestoru, pre nazornost a lahsie pochopenie to budeme simulovat normovanou bazou [e1,e2,e3], kde ei je 3D vektor, ktory ma na i-tom mieste 1 a inde 0.

Potom kazdy bod takehoto priestoru mozme napisat ako linearnu kombinaciu bazickych vektorov:

(a,b,c)=a.e1+b.e2+c.e3

Vidime, ze takto dostaneme kazdy bod 3D priestoru. Co vsak s vektormi e1,e2,e3, odkial sa vzali? Nuz, tie su tiez LK samych seba:

e1=1.e1+0.e2+0.e3
e2=0.e1+1.e2+0.e3
e3=0.e1+0.e2+1.e3

Teda [e1,e2,e3] = [e1,e2,e3]x[e1,e2,e3]^T

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  10:40:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik
Ezechiel 28 kapitola
Zlo je samoplodiaca sila ako uz bolo povedane takze ak existuje slobodna vola vzdy je moznost sa rozhodnut pre zlo. Lucifer bol blizko Boha ale nasla sa u neho pycha... nemal pokusitela a predsa padol... bude to v nebi s ludmi ine?

Nieco o Luciferovi a jeho vyvoji v krestanskej mytologii som uz napisal: http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=726

Nie je to nahodou tak, ze zlo proste vzdy bolo, len ludia v snahe vysvetlit si ho mu davaju rozmery tak, aby si udrzali svoje predstavy (nabozenske)?

Ved ked sme este nemali vedomosti o atmosferike, blesky metal sam najvyssi Perun (Parom), odtial porekadlo 'Bodaj ta Parom trafil!'

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  10:59:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal janka

mno chlapci,
tu by som to rozdelila na dokonalost, ktoru ma boh a dokonalost aku ma clovek

Cize dvojaky meter. Co je dovolene bohovi, nie je dovolene volovi.

Lenze tu narazam zase na ten isty problem, na ktory aj pri laske: Boh je laska, a dokonalost, len to nie je ta laska a ta dopkonalost, ktoru mi chapeme pod tymito terminmi. Naco ich vsak potom pouzivame?

quote:
o tom, ze boh je dokonaly niet pochyb....no tuto dokonalost si neviem predstavit,presahuje ma to

Presne - ako vsak mozes hovorit o dokonalosti?

quote:
clovek je vlastne tiez dokonaly v tom ohlade, ze boh dal cloveku to co clovek potrebuje aby bol dokonalym clovekom:telo, dusu(vlastnosti), ducha....alebo ako to mam rozdelit
potom je ina dokonalost,ktoru nadobudame skusenostou...tym, ze sa ucime od boha...cim clovek viac pozna boha, tym viac sa od neho uci a je mu obrazom aj v tejto sfere,ktoru by som nazvala nehmotnou

Och! Takze dokonale je vselico mozne, en nie to, co si pod tymto terminom mame predstavit. Skusme sa teda pozriet do slovnika:
dokonalý príd.
1. spĺňajúci všetky požiadavky, vynikajúci, prvotriedny, vzorný: d-á žena, d-é dielo
2. (ú)plný, stopercentný, absolútny:
http://kssj.juls.savba.sk/kssj.cgi?term=dokonalos%C5%A5&s=exact&inenc=utf-8&outenc=utf-8

Teda dokonalost je nieco, v com dosahujeme maximum schopnosti a moznosti. A tu vidime, ze clovek rozhodne nie je dokonaly, lebo pada, je to v rozpore s nasou hriesnostou.

quote:
preto aj o jobovi mohli povedat, ze je dokonaly...lebo bol ovela lepsi a viditelne lepsi od ostatnych ludi okolo neho a podla mna ho porovnavali co do dokonalosti s nimi a nie s bohom

Lenze my sa mame porovnavat s Bohom, o tom su mnohe vyzvy v Evanjeliach.

Ale ty vlastne teda nabadas k relativizmu: Kazdy clovek je vlastne dokonaly, staci ak si najde takych jedincov, v porovnani s ktorymi bude vynikat a bude king.

A to je teda riadna blbost, aspon v systeme ktory naraba s aboslutnymi hodnotami.

Teda dokonalost je maximum cez vsetky pripady a takym pripadom je len Boh.

quote:
pan jezis nas vyzyva aby sme boli dokonaly ako je nas nebesky otec...po prve je to vyzva,mame sa o to snazit
a po druhe, je to prave ta dokonalost,ktorej sa mame ucit a teda ju ziskavame skusenostami
je predsa logicke, ze nemozeme dosiahnut taku dokonalost aku ma boh

Teda nie sme dokonaly a nikdy ani principialne nemozeme byt.

Teda sa mi zda byt prinajmensom nevhodne a smiesne, ked sa teologia a vztah s Bohom zaklada na takomto slovnom a terminologickom kaukliarstve.

janka

Odoslaný - 22 február 2006 :  11:23:21  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
pre patrika:
caka nas vecny zivot...cize smrti uz nebude...hriech=smrt

pre gmk:
nevytrhavaj prosim ta z kontextu...clovek nemoze byt dokonaly ako boh...lebo nim nie je...clovek je dokonaly ako stvorenie...ale nie je dokonaly svojim spravanim a tomu sa musi ucit...priblizovat sa vzoru spravania boha
nenabadam k relativizmu...iba som tu stat pisma vysvetlila tak ako ju chapem...ze job bol vtedy porovnavany so spravanim ludi a preto to tam bolonapisane , ze je dokonaly...keby bol porovnavany s bohom, tak to tam tak napisane nie je
inak sa mi zda, ze tuto temu chapeme podobne

este co si napisal:Teda dokonalost je nieco, v com dosahujeme maximum schopnosti a moznosti.
s tymto suhlasim...boh vie ake su nase schopnosti a neziada od nas viac ako je v nas...proste chce aby sme sa snazili mu priblizit tak ako je to v nasich silach...a on navyse v tejto snahe pomaha a odmenuje nase snazenie tym, ze sa nam to aj dari a to vdaka smrti a zmrtvychvstaniu pana jezisa

a este ma napadlo, ze vlastne tym ze nam boh skrze pana jezisa nas hriech odpusti sa stava nasa dusa dokonalou pred panom
takze vlastne mame dokonalost:ze clovek je ako stvorenie dokonale(ma vsetko, co cloveka robi clovekom).....potom dokonalost,ktorej sa ucime a dokonalost(cistota) nasej duse pred panom

vlastne hriech nici dokonalost aj tela(starneme a umierame), dokonalost lasky v nas(ktorej sa teraz musime ucit) a dokonalost duse
(je poskvrnena hriechom)
a ked budeme zit vecne uz ani jedna z tychto casti nebude niest nasledky hriechu

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  11:49:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal janka
nevytrhavaj prosim ta z kontextu...clovek nemoze byt dokonaly ako boh...lebo nim nie je...clovek je dokonaly ako stvorenie...ale nie je dokonaly svojim spravanim a tomu sa musi ucit...priblizovat sa vzoru spravania boha

Tak tomu uz vobec nerozumiem. Tak je a ci nie je dokonaly?

Zhodli sme sa, ze spravanim dokonaly nie je - dusevna a duchovna stranka je teda hriesna ergo nie dokonala.
A co teda telesna stranka? Je ta dokonala? Nie je - to by nemohli byt choroby, deformacie atp. Teda ani telo cloveka nie je dokonale.

Takze akym sposobom je clovek dokonaly? A prosim bez slovneho kaukliarstva.

quote:
nenabadam k relativizmu...iba som tu stat pisma vysvetlila tak ako ju chapem...ze job bol vtedy porovnavany so spravanim ludi a preto to tam bolonapisane , ze je dokonaly...keby bol porovnavany s bohom, tak to tam tak napisane nie je inak sa mi zda, ze tuto temu chapeme podobne

Tak sa teda pytam ci je tda dokonalost relativna - podla toho s kym sa porovnavame? Podla Biblie sa zda, ze ano.

Ale ak chapeme dokonalost absolutne, ako maximalnu moznu mieru, potom v ziadnom pripade nemozeme byt dokonaly.

Mozeme vsak menit pomer, respektive smerovat k dokonalosti. A mozeme byt svatymi.

quote:
takze vlastne mame dokonalost:ze clovek je ako stvorenie dokonale(ma vsetko, co cloveka robi clovekom).....potom dokonalost,ktorej sa ucime a dokonalost(cistota) nasej duse pred panom

Potom je vsak dokonalym vsetko: vratane smrtiacej davky jedu: ma vsetko, co mam mat.

A kedze k ludskej prirodzenosti patri aj hriesnost, sme dokonaly s takoputo charakteristikou?

quote:
vlastne hriech nici dokonalost aj tela(starneme a umierame), dokonalost lasky v nas(ktorej sa teraz musime ucit) a dokonalost duse
(je poskvrnena hriechom)
a ked budeme zit vecne uz ani jedna z tychto casti nebude niest nasledky hriechu

Teda sme stvoreni nedokonalymi, lebop starneme a sme hriesni.

Vyber si teda ci tak, alebo onak.

janka

Odoslaný - 22 február 2006 :  16:03:48  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Tak tomu uz vobec nerozumiem. Tak je a ci nie je dokonaly?

Zhodli sme sa, ze spravanim dokonaly nie je - dusevna a duchovna stranka je teda hriesna ergo nie dokonala.

suhlas
A co teda telesna stranka? Je ta dokonala? Nie je - to by nemohli byt choroby, deformacie atp. Teda ani telo cloveka nie je dokonale.
Takze akym sposobom je clovek dokonaly? A prosim bez slovneho kaukliarstva.

choroby, deformacie a smrt su nasledkom hriechu, z tohto pohladu clovek nieje dokonaly...ale je dokonaly tym, ze ma okrem duse aj hmotne telo...taky anjeli ho nemaju...lebo nie su ludia

[b]Tak sa teda pytam ci je tda dokonalost relativna - podla toho s kym sa porovnavame? Podla Biblie sa zda, ze ano.
suhlas
Ale ak chapeme dokonalost absolutne, ako maximalnu moznu mieru, potom v ziadnom pripade nemozeme byt dokonaly.
suhlas
Mozeme vsak menit pomer, respektive smerovat k dokonalosti. A mozeme byt svatymi.
kazdy v ramci svojich moznosti(danosti) ano

Potom je vsak dokonalym vsetko: vratane smrtiacej davky jedu: ma vsetko, co mam mat.
suhlasim,je len na nasom rozhodnuti ako s nim nalozime...ci pouzijeme na dobre...napr. ako liek alebo na usmrtenie

A kedze k ludskej prirodzenosti patri aj hriesnost, sme dokonaly s takoputo charakteristikou?
k ludskej priridzenosti nepatri hriesnost....clovek si naklonnost k hriechu ziskal zdedenim od prarodicov...adama a evy

Teda sme stvoreni nedokonalymi, lebop starneme a sme hriesni.
sme stvoreni dokonale,ale hriechom sa dokonalost cloveka deformuje
tuto dokonalost cloveka ako stvorenia, ale nemozno porovnat s bohom...lebo je to neporovnatelne...v porovnani s nim budeme vzdy nedokonaly...a to som myslela aj kdesi na zaciatku tejto temy...ze clovek nie je dokonaly(v laske)...clovek musi napisat roman aby konecne zo seba dostal co mysli v par vetach kdesi na zaciatku

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  17:16:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal janka
choroby, deformacie a smrt su nasledkom hriechu, z tohto pohladu clovek nieje dokonaly...

Tak sme sa zhodli v dalsej veci: dusa ani telo cloveka nie su dokonale.

S tym suhlasim, mame mnoho nedostatkov.

Mohli by sme sa este sice chvilku hadat ohladom pricin, ale to nechajme nateraz na ine miesto.

quote:
ale je dokonaly tym, ze ma okrem duse aj hmotne telo...taky anjeli ho nemaju...lebo nie su ludia

To nie je pravda: Su anjeli, ktori su aj ludmi, napriklad za Lotom prisli taki dvaja.

Kazdopadne: Smrtou prichadzame o telo, teda o dokonalost. A ja som si myslel, ze je to presne naopak!

A navyse: Ja som si myslel, ze prave telesnost je to, co nas robi nedokonalymi, ako vravel Jezis> vy ste telesni, ja som z Ducha.

quote:
suhlasim,je len na nasom rozhodnuti ako s nim nalozime...ci pouzijeme na dobre...napr. ako liek alebo na usmrtenie

Lenze dokonala je ta smrtelna davka jedu. Tak mi to vychadza aplikovanim tvojich slov.

quote:
k ludskej priridzenosti nepatri hriesnost....clovek si naklonnost k hriechu ziskal zdedenim od prarodicov...adama a evy

Cize vsetci ludia touto vlastnostou akosi prirodzene disponuju, cize je to nasa prirodzenost.

quote:
sme stvoreni dokonale,ale hriechom sa dokonalost cloveka deformuje tuto dokonalost cloveka ako stvorenia, ale nemozno porovnat s bohom...

Ja som si doteraz myslel, ze sme boli stvoreni a toto stvorenie bolo dobre (nikde sa vsak neuvadza, ze dokonale).

Dobre vsak: Odkial sa zopbral ten hriech, ktory nase dokonale clovecenstvo znicil?

quote:
lebo je to neporovnatelne...v porovnani s nim budeme vzdy nedokonaly...a to som myslela aj kdesi na zaciatku tejto temy...ze clovek nie je dokonaly(v laske)...clovek musi napisat roman aby konecne zo seba dostal co mysli v par vetach kdesi na zaciatku

A stale v tom mas zmatek. Ano, uvedomovanie sa je zdlhavy a narocny proces.

Syseľ

Odoslaný - 22 február 2006 :  18:09:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik
Este stastie ze Boh neprestane existovat ked v Neho neveris

Ano, a rovnako neprestavaju existovat ani morske panny, draci, Perun hadzuci blesky(tymto pozdravujem pora), hordy starovekych bohov, lesne vily, elfovia a skriatkovia,...

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Asined

Odoslaný - 22 február 2006 :  20:23:14  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Asined  Pridať Asined do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik

quote:
Pôvodne poslal Asined

Načo bolo Bohovi zlo? Ľudia si vymysleli rozprávky o tom ako vzniklo zlo teda že diabol bol aniel a neposlúchol boha. a zrazu bolo na svete zlo. Ak teda zlo nestvoril boh, stvorilo sa samo?
A ešte jedna otázka, mne sa nedá pochopiť ako to, že boha nikto nestvoril, teda ale aj boh sa z dačoho musel stvoriť no nie?
aj ja si myslím, že ak boh stvoril človeka, síce neviem z čoho, asi z dákej hmoty, a spravil ho dokonalým, teda človek bol ako boh. boha predsa nikdy diabol nepokúšal, ak sme my ľudia tiež boli ako on, aj keby sme mali slobodnú vôľu,aj tak by sme teoreticky mali nad zlom a pokušením zvíťaziť. pretože ak sme zhrešili, tak nás boh nemohol urobiť dokonalými.
možno si boh teraz o tom všetkom myslí úpne niečo iné, a pravdu vie len on,a my sa tu trápime.škoda že sa s nami nerozpráva...mohol by sa zapojiť do diskusie a bolo by všetko jasné

Ak oznacis Pismo a to co cez Pismo Boh zjavil ludom o sebe a celom vesmire za rozpravky, je akakolvek dalsia diskusia s Tebou bezpredmetna. A teda aj odpovede na Tvoje otazky stracaju zmysel. Mas to poriadne domotane, odporucam TI citat Pismo, hlavne Evanjelia a Katechizmus katolicej Cirkvi. Inac budes len sa tocit v tychto pseudoteoriach ako pes okolo svojho chvosta ale nikdy nikam nedojdes. Ako lod plaviaca sa po mori bez posadky odnikadial nikam...

Ďakujem za radu Patrik, už som pochopila.Dá sa povedať verím, alebo nie. Na vaše naozaj skvelé diskusie nemám toľko vedomostí, a veru naozaj niekedy neviem o čom sa vlastne rozprávte. Takže idem si to všetko ujastniť v hlave, ďakujem vám všetým.

Počet príspevkov: 126  ~  Člen od: 03 november 2005  ~  Posledná návšteva: 22 september 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Asined

Odoslaný - 22 február 2006 :  20:54:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Asined  Pridať Asined do zoznamu priateľov
Nechcela som aby moje otázky boli bezpredmetné, ja som sa len chcela spýtať či nepoznáte na niektoré otázky odpovede. Nedokážem len tak veriť a nepochybovať,pretože ak by som už veria na čo by som sa potom mala pýtať, veď by mi bolo všeto jasné. to mám povedať pane bože verím ti a nanič sa nepýtať?

Počet príspevkov: 126  ~  Člen od: 03 november 2005  ~  Posledná návšteva: 22 september 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 február 2006 :  21:15:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Asined
ak by som už veria na čo by som sa potom mala pýtať, veď by mi bolo všeto jasné. to mám povedať pane bože verím ti a nanič sa nepýtať?

Niektori si to takto naozaj predstavuju. Vymyslaju si pritom teorie o autoritach, ktore maju vraj narok takto vystupovat a ty to mas prijat a drzat hubu a krok.

Patrik

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:40:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ

quote:
Pôvodne poslal Patrik

Ano, a rovnako neprestavaju existovat ani morske panny, draci, Perun hadzuci blesky(tymto pozdravujem pora), hordy starovekych bohov, lesne vily, elfovia a skriatkovia,...

S jednym zasadnym rozdielom. Tebou opisane bajne bytosti neexistuju. Boh je realny a skutocny. Mozes mi to vyvracat, ale je to aspon pre mna zbytocne pretoze som sa s Bohom vo svojom zivote stretol takym sposobom ze by som musel mat uplnu amneziu aby som zacal pochybovat o Jeho existencii. Cim netvrdim ze by sa to nemohlo stat, ale ani keby som prestal v Neho verit On neprestava existovat... ale neboj, najneskor v momente Tvojej smrti sa s Nim urcite stretnes...

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:47:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:

Ďakujem za radu Patrik, už som pochopila.Dá sa povedať verím, alebo nie. Na vaše naozaj skvelé diskusie nemám toľko vedomostí, a veru naozaj niekedy neviem o čom sa vlastne rozprávte. Takže idem si to všetko ujastniť v hlave, ďakujem vám všetým.

Nechcela som aby moje otázky boli bezpredmetné, ja som sa len chcela spýtať či nepoznáte na niektoré otázky odpovede. Nedokážem len tak veriť a nepochybovať,pretože ak by som už veria na čo by som sa potom mala pýtať, veď by mi bolo všeto jasné. to mám povedať pane bože verím ti a nanič sa nepýtať?

Myslim asined ze sme sa nepochopili. Je vyborne klast otazky a na toto je urcene prave toto forum. A ak aspon trochu citas aj moze prispevky je v nich otazok viac ako odpovedi.
Da sa povedat ze bud veris tomu co Boh zjavil v Pisme alebo nie. Ak si zacnes vytrhavat z Pisma iba nieco alebo to co obsahuje oznacis za rozpravky, jednak tym tvrdis o Bohu ze je klamar a zaroven o com chces debatovat na nejakej urovni, vyssej ako bezduche filozoficke zvasty ktorymi sa net len tak hemzi? Toto je forum o krestanskej viere a tazko je ho postavit na niecom inom ako na Pisme... vies jeto akoby si forum o vareni zavrhla cele normy pokrmov teplych a studenych jedal a potom sa divila ze prispeivajuci gastronomovia Ta jednoducho odpisu a budu ignorovat. Na niecom musi byt postavena kazda solidna diskusia. Samozrejme ze tu nik nestanovuje hranice a ani nebrzdi filozoficke uvahy /vid prispevky GMK.../ ale ide potom este o hladanie pravdy alebo predvadzanie svojich casto uplne mimo kontextovych uvah?

Marcelllooo

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:48:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik
S jednym zasadnym rozdielom. Tebou opisane bajne bytosti neexistuju. Boh je realny a skutocny. Mozes mi to vyvracat, ale je to aspon pre mna zbytocne...

Presne toto iste ti povie zastanca Islamu, vil, Paroma, elfov a sudiciek. Pre tych, co veria su tieto bytosti skutocne, ostatnym sa akosi neprejavuju.

Cim to je?

Patrik

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:50:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Niektori si to takto naozaj predstavuju. Vymyslaju si pritom teorie o autoritach, ktore maju vraj narok takto vystupovat a ty to mas prijat a drzat hubu a krok.

GMK vies dobre ze to takto neni. ALe nedokazes sa zapriet...
Preco odmietas akukolvek autoritu? PRemyslal som nad tym ci dokazes vobec nejaku autoritu prijat. Kto neprijme nijaku ludsku autoritu ako chce prijat Boha? NEni to skorej len skryta pycha? A dalej, preco chces vsetku pozornost sustredit len a vyhradne na seba? Co si ochotny Ty obetovat, coho sa vvzdat?

Patrik

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:52:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Presne toto iste ti povie zastanca Islamu, vil, Paroma, elfov a sudiciek. Pre tych, co veria su tieto bytosti skutocne, ostatnym sa akosi neprejavuju.

Cim to je?
Choď na začiatok strany

SUhlasim ze TI to povie. Moze ale existovat viac Bohov? Pred 2000 rokmi sa Pilat pytal: Kde je pravda? Vieme to po 2 tisicrociach lepsie ako on?

Marcelllooo

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:55:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik
GMK vies dobre ze to takto neni.

Ale je to tak. Naozaj taki su.

quote:
Preco odmietas akukolvek autoritu?

Akukolvek nie - prijimam len tu, ktoru ja uznam za toho hodnu.

quote:
PRemyslal som nad tym ci dokazes vobec nejaku autoritu prijat.

Ale ano, co by nie. Otazka vsak stoji: Ktoru?

quote:
Kto neprijme nijaku ludsku autoritu ako chce prijat Boha? NEni to skorej len skryta pycha?

Mozno to pycha je a mozno neni. Je pysne, ze odmietnem ponuku 40% vynosov od nebankovych subjektov a ci len moja prezieravost a mudrost?

quote:
A dalej, preco chces vsetku pozornost sustredit len a vyhradne na seba? Co si ochotny Ty obetovat, coho sa vvzdat?

Toto chcem? Preco si myslis, ze to chcem?

Patrik

Odoslaný - 23 február 2006 :  00:57:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Toto chcem? Preco si myslis, ze to chcem?

Vychadzam z Tvojich prispevkov kde si viac krat napisal ze vsetka pozornost sa musi sustredit iba na Teba. Mam ich vyhrabat z archivu?
quote:
Mozno to pycha je a mozno neni. Je pysne, ze odmietnem ponuku 40% vynosov od nebankovych subjektov a ci len moja prezieravost a mudrost?

Jeskove oci co ma toto spolocne s autoritou?

Marcelllooo

Odoslaný - 23 február 2006 :  01:05:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik
Vychadzam z Tvojich prispevkov kde si viac krat napisal ze vsetka pozornost sa musi sustredit iba na Teba. Mam ich vyhrabat z archivu?

Jaajm ty myslis 'vsetka tvoja pozornost a laska musia patrit iba mne'?

quote:
Jeskove oci co ma toto spolocne s autoritou?

Nahrad nebankovy subjekt autoritou a naznat ti isto ihned preblesne hlavou.

Patrik

Odoslaný - 23 február 2006 :  01:09:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Jaajm ty myslis 'vsetka tvoja pozornost a laska musia patrit iba mne'?

Napriklad. A dalsie pikosky.

quote:
Nahrad nebankovy subjekt autoritou a naznat ti isto ihned preblesne hlavou.

Uzasne, zablesk ako pri zrodeni kvazarov...

Syseľ

Odoslaný - 23 február 2006 :  14:56:14  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik

quote:
Pôvodne poslal Syseľ

quote:
Pôvodne poslal Patrik

S jednym zasadnym rozdielom. Tebou opisane bajne bytosti neexistuju. Boh je realny a skutocny. Mozes mi to vyvracat, ale je to aspon pre mna zbytocne pretoze som sa s Bohom vo svojom zivote stretol takym sposobom ze by som musel mat uplnu amneziu aby som zacal pochybovat o Jeho existencii. Cim netvrdim ze by sa to nemohlo stat, ale ani keby som prestal v Neho verit On neprestava existovat... ale neboj, najneskor v momente Tvojej smrti sa s Nim urcite stretnes...

Ja som zas vcera v noci videl ufona... Mam s nim dokonca osobnu skusenost a som presvedceny v jeho existenciu!!! Verim, ze jedneho dna ma zobere do lietajuceho taniera a budem spasenyyyyyyy!!!
Slava Ti, Ufon, ze nas tak milujes!
Aj ty sa s nim raz urcite stretnes...

(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 23 február 2006 :  15:34:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aj mne sa raz snivalo o ufonoch. ale nebol to velmi optimisticky sen.
Sice prisli na zem, stavali budovali, ale aku genocidu potom urobili... proste uz ludi nepotrebovali.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Syseľ

Odoslaný - 23 február 2006 :  18:16:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
Nevidel si to nahodou Vojnu svetov? Alebo nedavno Znamenia? Inac aj krestania prisli na svet, stavali, budovali Bozie kralovstvo (ze vraj) a potom spravili tiez zopar peknych vyvrazdovani. Ked to nejde po dobrotky, tak po zlotky(pravdepodobne motto protireformacie)... To si treba priznat tak ci tak.

(Allen)

Patrik

Odoslaný - 23 február 2006 :  18:19:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Slava Ti, Ufon, ze nas tak milujes!
Aj ty sa s nim raz urcite stretnes...

Kto chce kam...
nepotrebujem... ja uz svojho Boha poznam, vdaka

P.S.
Bol ten ufon ochotny za Teba aj zomriet? Moj Boh za mna ano...

Strana: z 8 Previous Topic: Otázka o cirkvi (Cirkvi) Téma Next Topic: Co je s PavelBaom_?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06