Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Boží zjevení
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Pre moje meno... Téma Next Topic: Pribehy na povzbudenie
Strana: z 2

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 13 február 2006 :  21:54:47  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Nevím sice, odkud máš to procento, ale v zásadě s tím zcela souhlasím.

Z nejakej psychologickej publikacie, konkretne to uz specifikovat, Bohuzial, neviem.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 14 február 2006 :  23:23:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Zodpovědnost vidím v tom, že žádný z nás nežije ve vakuu a naše jednání má vliv na všechny kolem nás. ...bla bla bla ...Máme zodpovědnost za druhé, kteří jsou na nás více méně závislí.

Teoreticky by mala Tvoja sloboda koncit tam, kde zacina moja... Ale problem je ze kazdy ma slobodu... ma ju Boh, preto neodpoveda na kazdu modlitbu ale ma ju aj dieta.. preto sa pos....e kedy chce a kde chce... ale kedy je nutne tuto slobodu omezit alebo premoct mojou slobodou?

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 15 február 2006 :  17:50:20  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik

quote:
Zodpovědnost vidím v tom, že žádný z nás nežije ve vakuu a naše jednání má vliv na všechny kolem nás. ...bla bla bla ...Máme zodpovědnost za druhé, kteří jsou na nás více méně závislí.

Teoreticky by mala Tvoja sloboda koncit tam, kde zacina moja... Ale problem je ze kazdy ma slobodu... ma ju Boh, preto neodpoveda na kazdu modlitbu ale ma ju aj dieta.. preto sa pos....e kedy chce a kde chce... ale kedy je nutne tuto slobodu omezit alebo premoct mojou slobodou?

Myslím, že svoboda a zodpovědnost spolu souvisí, ale není to totéž. A my jsme se tu bavili o zodpovědnosti.

Myslím, že míra naší zodpovědnosti záleží na míře moci, kterou máme.
A každý z nás má určitou moc nad sebou, i nad druhými.
A naše zodpovědnost záleží v tom, jak tuto moc využijeme, nebo jestli ji snad nezneužijeme.
A pokud je Bůh, který celý tento svět stvořil, a veškerou moc dává, každý z nás má před ním zodpovědnost. Ať chce nebo ne. I třeba GMK, i když se mu to nelíbí. Nezáleží to na našem subjektivním názoru nebo členství v nějaké organizaci.
Záleží to na tom, jestli je nebo není Bůh.
A já věřím, že je.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 február 2006 :  11:10:40  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a inac ma napadlo(dik rad.ek):
je otazka koho pokladame za Boha - ak vnimame Boha ako lupeznika, potom je otazka ci nepokladame niekoho ineho(diabla) za Boha.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Pre moje meno... Téma Next Topic: Pribehy na povzbudenie  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06