Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Vyznam rodiny
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: V akom vzťahu je pápež a Ježiš? Téma Next Topic: PRECO?
Strana: z 5

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 19 január 2006 :  13:08:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Nie deťa tu je, lebo to tak na počiatku určil Boh. A On tiež dal k tomu ľuďom schopnosti – biologické, či emocionálne... A potom.., môže človek stvoriť dušu? Nie je za každým dieťaťom Boh?

A-ha. Takze to vlasstne on posiela bocianov s detmi v zobaku, aby rozdistribuovali z jeho skladovych zasob.

Len potom nechapem tej smiesnej cinnosti suloz zvanej, pi ktorej sa zena poti a zuby zatin, chlap jako zurovy orangutan vyzera a potom sa vysemeni.

quote:
Potrebujem ujasniť či je to dobré, či zlé. Plodenie určil Boh a keďže ho dal, považujem ho za dobré.

Mozno je a mozno nie je. Neviem, nemam dovod a potrebu takehoto kategorizovania.

quote:
Z tvojho pohľadu je všetko /nie len rodičovstvo/ uspokojovanie potrieb. A možno aj je.

Urcite je. Skratka ta to uspokojuje a preto to robis. Len mas okrem ineho aj dalsiu potrebu - priradit k tomu nejake vyssie opravnenie, prisudzujes tomu moralne dobro. Tak ako to niekto prisudzuje povedzme pravidelnej onanii.

quote:
Takže v praktickom živote si človek stanovuje hodnotu svojich potrieb a podľa toho koná /nejdem si čítať, alebo zalyžovať, no idem byť s deťmi, či susedovcami, keď chcú – ale tým tiež uspokojím istú potrebu/.

Spravne. Vsetko je uspokojovanie si vlastnych potrieb - no ja s tym problem nemam. Je to sebecke - no a co? Teda pokial sa to nedoyka mojich prav.

quote:
Je nutné poznať čo je to spokojnosť, lebo inak by sme nevedeli ani uspokojiť iných /vo význame – milovať budeš blížneho svojho ako seba samého/. Nespokojný človek nedáva druhým spokojnosť.

To je mozne. Sebeckost a uspokojovanie sameho seba je nam vlastna charakteristika a o nu nam ide az v prvom rade. Samozrejme, ze nam pragmatimus veli, ze ak chcem dlhodobo uspokojovat svoje povedzme emocne potreby, neni to zadarmo, musim pekne platit (ci investovat) v podobe uspokojovania potrieb inych. Jedna sa o princip reciprocity, na ktorom je zalozeny kazdy vzath:
Priatelstvo: spolocna zabava; pomoc ked to kamos potreuje
Rodicovstvo: ja sa o teba staram za mladi, ty o mna na moju starobu
manzelstvo: vzajomne uspokojovanie sa.
praca: ty mne robotu, ja tebe peniaze.

Za vsetkym treba vidiet "mna" a moje potreby, ktore treba uspokjit.

quote:
V tvojom príklade, si vinný z krádeže /priestupok určený zákonom/.

Priestupok, ci dokonca trestny cin. Vravim, ze si mozem cicikat svedomie tym, ze som jej dal moznosti.

A co v pripade, ze ja zako neuznavam a nerespektujem. A moci, ktora ma donucuje sa vyhybam.

Cim mi budes argumentovat?

quote:
Z čoho obviňuješ rodičovstvo a čím ho chces odsúdiť?

Ja ho obvinujem zo sebectva, uspokojovania si vlastnych potrieb rodica a vyuzivanie dietat ako prostriedok uspokojenia. Odsudzovat ho nechcem, lebo nemam na to moc, nemam si ako vynutit svoje rozhodnutie.

quote:
Aké je iné lepšie /nesebecké/ riešenie?

Nie je lepsejsie riesenie. Je len toto sebecke zle rozhodnutie. Teda, ak neeratame nepravdpodobnu moznost, ze by ludia prestali pocuvatsvoje tela a prestali by sulozit a obstaravat si deti pre vlastne potesenie.

quote:
To, že sme stvorení je Božie zvrchované rozhodnutie, On je Tvorca. On takisto stanovil pravidlá, GMK Mu ich nemôže určovať.

GMk nemusi hrat podla pravidiel, a nemusi respektovat. Moze dokonca aj on urcovat pravidla hry.

quote:
Mne to nepripadá ako priložená pištol.
A ako? Bolo pouzie podobenstvo malo naozorne a ilustrativne?[/quote]

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 19 január 2006 :  13:53:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
GMK
A-ha. Takze to vlasstne on posiela bocianov s detmi v zobaku, aby rozdistribuovali z jeho skladovych zasob.
Možno.., možno trošku iným spôsobom.

.. ktorej sa zena poti a zuby zatin,...
Si si pomýlil s pôrodom...

Urcite je. Skratka ta to uspokojuje a preto to robis. Len mas okrem ineho aj dalsiu potrebu - priradit k tomu nejake vyssie opravnenie, prisudzujes tomu moralne dobro.
A čo keď to vyššie oprávnenie tam skutočne je?

Spravne. Vsetko je uspokojovanie si vlastnych potrieb - no ja s tym problem nemam. Je to sebecke - no a co? Teda pokial sa to nedoyka mojich prav.
Pravé orechové sebecké.

Jedna sa o princip reciprocity, na ktorom je zalozeny kazdy vzath:
Priatelstvo: spolocna zabava; pomoc ked to kamos potreuje
Rodicovstvo: ja sa o teba staram za mladi, ty o mna na moju starobu
manzelstvo: vzajomne uspokojovanie sa.
praca: ty mne robotu, ja tebe peniaze.

Je aj: čo chcete, aby ľudia činili Vám, tak činte.
No aj: nech Tvoja ľavá ruka nevie čo robí pravá. /volné citácie/

Priestupok, ci dokonca trestny cin. Vravim, ze si mozem cicikat svedomie tym, ze som jej dal moznosti.
Ano, často to robíme. Boh však dáva hranice.

A co v pripade, ze ja zako neuznavam a nerespektujem. A moci, ktora ma donucuje sa vyhybam.
Nemáš šancu. V ľudskom zriadení dokonca ani neznalosť zákona neospravedlňuje.
Pred Bohom neutečieš.

Ja ho obvinujem zo sebectva, uspokojovania si vlastnych potrieb rodica a vyuzivanie dietat ako prostriedok uspokojenia. Odsudzovat ho nechcem, lebo nemam na to moc, nemam si ako vynutit svoje rozhodnutie.
Ak obviňuješ, tak odsudzuješ. Nie je to o nič horšie ako v akomkoľvek vzťahu.

Nie je lepsejsie riesenie. Je len toto sebecke zle rozhodnutie. Teda, ak neeratame nepravdpodobnu moznost, ze by ludia prestali pocuvatsvoje tela a prestali by sulozit a obstaravat si deti pre vlastne potesenie.
A tá nepravdepodobná možnosť by bola lepšejšia?

GMk nemusi hrat podla pravidiel, a nemusi respektovat. Moze dokonca aj on urcovat pravidla hry.
To by si mal poradiť napr. svojím zamestnancom.

A ako? Bolo pouzie podobenstvo malo naozorne a ilustrativne?
Však som ďalej popísala.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 január 2006 :  14:13:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aniko, to si nevsimaj, dnes je gmk cely den mimo.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

miska

Odoslaný - 19 január 2006 :  14:33:23  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
Vdaka Mirecnr, za obhajobu, ale GMK, by si mal vzdy precitat celok, lebo ja som napisala...co znamena nam na radost....moja radost bude ak sa vsetky deti dostanu do neba a na Boziu slavu...ak tu na zemi budu zit v Bozom Duchu a Bohu budu verne do konca zivota, budu ho milovat nadovsetko....a toto nie je sebecka tuzba rodicov, ale myslim, ze to vychadza z Bozej vole, Bozej tuzby...z Bozej lasky k nam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 638  ~  Člen od: 03 január 2004  ~  Posledná návšteva: 17 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 január 2006 :  14:51:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

GMK
Možno.., možno trošku iným spôsobom.

A-ha, takym, ze zrazu nieco chces, zhodou okolnosti si ho vysulozis, a jeeeej, bocian dosiel. Asi tak, ako na Vianoce Jezisko. Pokial tam ten darcek sama nedas, pod stromcekom bude akurat opadane ihlicie.

quote:
Si si pomýlil s pôrodom...

Nie, to je velmi intenzivny orgazmus.

quote:
A čo keď to vyššie oprávnenie tam skutočne je?

Keby - boli by sme v nebi.
Kdyby ryby byli v riti, nebyli by rybniky.

quote:
Pravé orechové sebecké.

Ano - ja sa tym vsak netajim, ze to sebecke je a nesnazim sa tvarit inak, aky som.

quote:

Hej - a kto tak cini?

quote:

A co ak ich neuznavam?

quote:
Nemáš šancu. V ľudskom zriadení dokonca ani neznalosť zákona neospravedlňuje.

Zavisi od okolnosti a - velkosti tvojho konta apolitickych kontaktov.

quote:
Pred Bohom neutečieš.

Mozno ano.

quote:

To by bola nesebecka moznost.

quote:

Nuz, ale im chyba jedine - moc.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 20 január 2006 :  11:02:28  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Pôvodne poslal GMK
A-ha, takym, ze zrazu nieco chces, zhodou okolnosti si ho vysulozis, a jeeeej, bocian dosiel. Asi tak, ako na Vianoce Jezisko. Pokial tam ten darcek sama nedas, pod stromcekom bude akurat opadane ihlicie.
A ja si zas myslím, že je to ako s hráškom. Musíš vykopať jamku, semiačko položiť, prikryť zemou, poliať. A potom sa stane zázrak.
Niekto si myslí, že Boh dal potenciál a ďalej sa to vyvíja samo bez jeho zásahu. Niekto zas, že Boh stále koná a všetko udržuje svojou mocou. Neviem...

Ano - ja sa tym vsak netajim, ze to sebecke je a nesnazim sa tvarit inak, aky som.
Ano, Ty sa iba tváriš, že si menší sebec ako ja.

Hej - a kto tak cini?
Tí čo poslúchajú Krista.

A co ak ich neuznavam?
Nič to nich nemení.

To by bola nesebecka moznost.
A čo ju robí nesebeckejšou?

Nuz, ale im chyba jedine - moc.
A Tebe čo?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 január 2006 :  12:48:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
A ja si zas myslím, že je to ako s hráškom. Musíš vykopať jamku, semiačko položiť, prikryť zemou, poliať. A potom sa stane zázrak.

Spravne - lenze ziaden zazrak sa nekona. V oboh pripadoch si robisd to, cop ty chces a uznas za vhodne. Ostatne, tvoj priklad s hraskon nie je taky zly, za chvilku predostriem zahradkarsku teoremu.

Ale stale si sa nevysporiadala s mojou poznamkou. Alebo si ju nevdojak pripustila za spravnu?

quote:
Ano, Ty sa iba tváriš, že si menší sebec ako ja.

Nie, vobec nie - nikde som nas dvoh neporovnaval v zmysle velkosti sebectva.

quote:
Tí čo poslúchajú Krista.

A ktorize menovite? Janka, Danka, Lubo, Roman?

quote:
Nič to nich nemení.

Na hraniciach nie, ale na mojom spravani.

quote:
A čo ju robí nesebeckejšou?

To, ze potieras svoj sebecky zaujem a robis nieco proti nemu.

quote:
A Tebe čo?

Co mne?

Aniko

Odoslaný - 26 január 2006 :  08:20:22  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Spravne - lenze ziaden zazrak sa nekona.
Nie? Tak skús vytvoriť suchý hrášok, zasaď ho a nech začne rásť.

V oboh pripadoch si robisd to, cop ty chces a uznas za vhodne.
Boh nám dal voľbu, stvoril nás tak.

Ostatne, tvoj priklad s hraskon nie je taky zly, za chvilku predostriem zahradkarsku teoremu.
Teším sa, záhradkárske teórie mám rada.

Ale stale si sa nevysporiadala s mojou poznamkou. Alebo si ju nevdojak pripustila za spravnu?
Vysporiadala. Môž byť.

Nie, vobec nie - nikde som nas dvoh neporovnaval v zmysle velkosti sebectva.
A keď si mi tvrdil, že som sebeckejšia, to značilo čo?

Hej. Ešte Zuza.

Na hraniciach nie, ale na mojom spravani.
Tvoje správanie bude posudené podľa tých hraníc.

To, ze potieras svoj sebecky zaujem a robis nieco proti nemu.
He.., takže /pravdepodobne sebecky/ potieram svoj sebecký záujem a potom /namiesto toho/ činím /zas pravdepodobne/ inú sebeckú realizáciu, ktorá /možno/ nemá v sebe ani kúsoček Božieho ustanovenia.

Co mne?
Už neviem. Vidí sa mi, že sme sa bavili o nerešpektovaní a určovaní pravidiel hry /GMK/. Myslím, že Ti voči Bohu niečo chýba...

Marcelllooo

Odoslaný - 26 január 2006 :  13:08:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Nie? Tak skús vytvoriť suchý hrášok, zasaď ho a nech začne rásť.

Nie. Ani so zaschnutym semenom (ci len na vzduchu chvilku pobudnutejsom) toho nespravis az tak vela. Vlastne len splachnes v umyvadle.

To preto musis penis zasunut tak hlboho do vaginy a preto sa ti v prostate spermkia zamiea do zasaditej 'mazlavej vodicky', ktore robi spermiam ochranne prostredie az do oplodnenia.

Ziaden zazrak - vsetko len atka priroda.

quote:
Boh nám dal voľbu, stvoril nás tak.

Dobra vyhovorka, len ci je aj pouzitelna? Deviantneho sexualnho maniaka Boh tiez stvoril takeho aky je. Je to dobre? Je to zle? Ako hodnotit skutky, ktore cini pod vplyvo jemu Bohom dany predispozicii?

Kto je tomu vinovaty?

quote:
Teším sa, záhradkárske teórie mám rada.

V skratke: Zahradku si zaobstaravas, pre potesenie a pre uzitok. Za tymto ucelom si si ju kupila. Samozrejme, ze toto sa nedeje len tak, musis sa o zahradku starat, mat ju rada, venovat sa jej, obetovat sa pre nu. No robis to pre seba: pre radost a pre uzitok, zo zahradky plynuci. Napriek velkej 'obete', ktoru prinasas.

A teraz prejdime do dalsieho levela. Predstav si, ze chce niekto robit na tvojej zahradke. Chce sa z nej tesit a mat z nej uzitok rovnako ako ty.

Co ty na to?

quote:
Vysporiadala. Môž byť.

A co s tym chces urobit? Ci vlastne nic, kedze ti to vyhovuje a uspokojuju sa tvoje (sebecke) tuzby a potreby?

quote:
A keď si mi tvrdil, že som sebeckejšia, to značilo čo?

Kedy som tak ucinil? Kde?

Hej. Ešte Zuza.

Jaaaj. Takze nevies. No nic.

quote:
Tvoje správanie bude posudené podľa tých hraníc.

No a? Co ma po tom, ako si ty posudzujes moje spravanie? Vobec, ale vobec ma to netrapi, pokial mi nezacnes strpcovat zivot.

quote:
He.., takže /pravdepodobne sebecky/ potieram svoj sebecký záujem a potom /namiesto toho/ činím /zas pravdepodobne/ inú sebeckú realizáciu, ktorá /možno/ nemá v sebe ani kúsoček Božieho ustanovenia.

Nie, v tomto pripade ides proti sebeckosti, lebo vedome a cielene potieras svoju tuzbu, cim si sposobujes utrpenie najvacsie na svete.

Ale ako sa slizko snazis vyklznut neprijemnosti dosledkov!

Preco si nepriznas, ze si sebec a ze to je dovod veskereho tvojho snazenia a cinnosti?

quote:
Už neviem. Vidí sa mi, že sme sa bavili o nerešpektovaní a určovaní pravidiel hry /GMK/. Myslím, že Ti voči Bohu niečo chýba...

Hej? A co? Preco? Preco by tato absencia mala byt zaplnena?

Aniko

Odoslaný - 26 január 2006 :  13:56:22  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
GMK, hádam dosť... Niektoré Tvoje popisy sú fakt "špecifické". Ale na škodu veci, lebo zas dačo býva podnetné na rozmýšľanie.

Marcelllooo

Odoslaný - 26 január 2006 :  14:45:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

GMK, hádam dosť...

Zivot je drsny, ziadna prechadzka ruzovym sadom, ci idylicka rozpravka.

Chapem, ze niektorym ludom o sposobuje problemy az natolko, ze si stavaju vzdusne zamky, ci pchaju hlavu pod zem. Uniknu tak pred neradostnou realitou.

quote:
Niektoré Tvoje popisy sú fakt "špecifické".

Neviem, co mas na mysli. Co myslis tym terminom 'specificke'? Ze su na hranici vulgarity ako prvy odsek mojej odpovede? Ja som to tak vsak nezariadil, ja len opisujem ake to je.

quote:
Ale na škodu veci, lebo zas dačo býva podnetné na rozmýšľanie.

To ty si zacala rozpravat o 'hrasku' a 'uschlom semene'. Ja som to len preniesol z oblasti zahradkarstva do oblasti ludskeho rozmnozovania.

V com je problem?

Aniko

Odoslaný - 31 január 2006 :  10:10:02  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Zivot je drsny, ziadna prechadzka ruzovym sadom, ci idylicka rozpravka.
Chapem, ze niektorym ludom o sposobuje problemy az natolko, ze si stavaju vzdusne zamky, ci pchaju hlavu pod zem. Uniknu tak pred neradostnou realitou.

Vzdušné zámky vždy padajú a pod pieskom sa tiež nedá dlho vydržať.
Preto sa máme všetci navzájom poplieskávať, nie si napomáhať?

Neviem, co mas na mysli. Co myslis tym terminom 'specificke'? Ze su na hranici vulgarity ako prvy odsek mojej odpovede? Ja som to tak vsak nezariadil, ja len opisujem ake to je.
Hej, odrovnalo ma to. Ak si myslíš, že takýto spôsob je v pohode, tak ja nie. Ale isto mám aj ja na tom nejaký ten krížik, keď som si také vykoledovala. Vyvodila som si pre seba dôsledky.

To ty si zacala rozpravat o 'hrasku' a 'uschlom semene'. Ja som to len preniesol z oblasti zahradkarstva do oblasti ludskeho rozmnozovania.
Snažím /možno nie dobre/ riešiť princíp. Áno, často sú potrebné i jednotlivé príklady /hrášok sa sadí suchý/, ale netreba zchádzať zo základnej myšlienky. Tvoje preklopenie sa mi videlo zbytočné. A provokovalo ma.

V com je problem?
Možno v prasknutej pinpongovej loptičke.

Marcelllooo

Odoslaný - 31 január 2006 :  11:32:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Vzdušné zámky vždy padajú a pod pieskom sa tiež nedá dlho vydržať.
Preto sa máme všetci navzájom poplieskávať, nie si napomáhať?

Neviem o akom poplieskavani to vlastne hovoris.

Ale k tomu, aby sme mohli pomahat, potrebujeme identifikovat problem.

quote:
Hej, odrovnalo ma to. Ak si myslíš, že takýto spôsob je v pohode, tak ja nie. Ale isto mám aj ja na tom nejaký ten krížik, keď som si také vykoledovala. Vyvodila som si pre seba dôsledky.

Tak, tak. Kazdy si je strojcom svojho stastia. A bola si to ostatne ty, co si zacala hovorit o 'semiackach' a 'sadeni'.

Ako som vsak uz povedal: Ja som to tak nezariadil, ja len opisujem ako to funguje, resp. nefunguje.

Ked skonstatujeme, ze sadenicovy hrach je zrely na kompost, lebo nenaklicil, nikomu sa nic nedeje. Preco zacinas byt neista, ked sa rovnako skonstatuje o 'moku lasky', ako trapne nazvaly tuto tekutiny v istom denniku.

quote:
Snažím /možno nie dobre/ riešiť princíp.

A princip som tu uz popisal: Zena a muz
a) si chcu uzit sexualnej rozkose a nezvladnu antikoncepcne prostriedky a zena skonci tehotna
b) sulozia cielene za ucelom otehotnenia.

V oboch pripadoch musi muz svoj penis vlozit do vaginy aby stimulaciou spicky dosiahol ejakulaciu. Nakolko sa jedna o energeticky narocne 'cvicenia' je to zariadene tak, ze clovek ma potrbu sexu.

Tak to je, ja som to tak nevymyslel ani neurobil.

quote:
Áno, často sú potrebné i jednotlivé príklady /hrášok sa sadí suchý/, ale netreba zchádzať zo základnej myšlienky. Tvoje preklopenie sa mi videlo zbytočné. A provokovalo ma.

Hrasok sa sadi suchy, clovek mokry. No a?

Zakladnu myslienku som uz opisal. Nemozem za to, ze sa ti nepaci.

quote:
Možno v prasknutej pinpongovej loptičke.

Pozor, pozor, znamky letargickej unavy a snahy vzdat to vsetko.

mirecnr

Odoslaný - 31 január 2006 :  11:56:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
gmk, Tvoje teoreticke uvahy su na vysokej urovni, nemyslim si vsak, ze su vhodne na toto forum. Mozno niekoho ohuris, niekoho pobavis, niekoho nahnevas, ale nie si originalny, prepac. Nemoralizujem, konstatujem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 31 január 2006 :  12:45:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Zda sa mi, ze GMKove uvahy uz sleduje iba aniko a alesko. Predpokladam, ze v kratkom case to uz ani oni nezvladnu a potom neviem co sa stane

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 31 január 2006 :  12:52:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Mozno GMK konecne prestane blbnut

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 31 január 2006 :  13:39:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Zda sa mi, ze GMKove uvahy uz sleduje iba aniko a alesko. Predpokladam, ze v kratkom case to uz ani oni nezvladnu a potom neviem co sa stane

Niekto ma zhury dano, iny zase nie.

Nie pre kazdeho je ta cesta.

Ales

Odoslaný - 31 január 2006 :  13:47:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

mato ti si moje reakcie tiez nevsimas, lebo by si videl ze uz som to davno vzdal.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 31 január 2006 :  14:57:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Zda sa mi, ze GMKove uvahy uz sleduje iba aniko a alesko. Predpokladam, ze v kratkom case to uz ani oni nezvladnu a potom neviem co sa

co by sa stalo... GMK vyhlasil raz ze ma viacero entit... tak bude diskutovat sam so sebou...

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 31 január 2006 :  16:15:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik
GMK vyhlasil raz ze ma viacero entit...

To si si pomylil s porom, GMK ma jedinu identitu, tu jeho vlastnu.

Aniko

Odoslaný - 02 február 2006 :  14:42:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
GMK
Neviem o akom poplieskavani to vlastne hovoris.
O tom, pre ktoré je život drsný, žiadna prechádzka ružovym sadom, či idylická rozprávka.

Ked skonstatujeme, ze sadenicovy hrach je zrely na kompost, lebo nenaklicil, nikomu sa nic nedeje.
V BA sa nakličuje hrach pred sadením? Lebo tu na strednom len zemiaky..

A princip som tu uz popisal: Zena a muz ...
Princípom je pre mňa, či plodiť deti /možné dôvody/...., či je v tom prítomné pôsobenie Božie /nie spôsob vykonávania/.
Písal si, že nemať deti je nesobeckejšie. Znovu sa však pýtam: je to LEPŠIE? Ak nie, platí, že sebectvo je /asi aj často/ lepšie ako nesebectvo /čo vôbec môže byť nesebectvo, nejaké konkrétne príklady, hocijaké/?

Tak to je, ja som to tak nevymyslel.
Šťastie, že to vymyslel Boh, lebo inak by to isto nebolo tak fajn.

Pozor, pozor, znamky letargickej unavy a snahy vzdat to vsetko.
Hej, absolvovala som sériu dní v posteli s horúčkou, teraz mám v práci mailové červené more a kopu vecí okrem toho, tak sa mi nečuduj.

Marcelllooo

Odoslaný - 02 február 2006 :  16:05:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
O tom, pre ktoré je život drsný, žiadna prechádzka ružovym sadom, či idylická rozprávka.

Hej. Lenze nie ja som to tak ucinil.

quote:
V BA sa nakličuje hrach pred sadením? Lebo tu na strednom len zemiaky..

A kto vravi, ze pred sadenim?

quote:
Princípom je pre mňa, či plodiť deti /možné dôvody/...., či je v tom prítomné pôsobenie Božie /nie spôsob vykonávania/.

Hehehe. Takze uz do uzadia posielame Boha? To ako tak myslis, ze aj po tvojuej smrti ostanes pritomna - v nasich mysliach? Relne vsak nie?

quote:
Písal si, že nemať deti je nesobeckejšie. Znovu sa však pýtam: je to LEPŠIE? Ak nie, platí, že sebectvo je /asi aj často/ lepšie ako nesebectvo /čo vôbec môže byť nesebectvo, nejaké konkrétne príklady, hocijaké/?

Pojmy dobry/zly su absolutne subjektivne, ich vyznam zavisi jedine od nasej definicie. Lebo nieco moze byt dobre a zle len pre niekoho a to v zvislosti od toho, ako mu vyhovuje. Podobne, rovnaka udalost moze byt pre niekoho dobra a ta ist udalost pre ineho zasa velmi zla. Typickym prikladom moze byt sudny spor (a ci hocijaky iny). Vitazna strana ma radost, porazena nema. Vitazna strana povie, ze sud dopadol dobre, porazena, ze zle.

Cim sme si dali hned vlastne odpoved - neda sa povedat, ci je to zlejsie a ci dobrejsie.

A ta posledna otazocka ma uz vlastne za ciel jedine: definovat sebectvo ako dobre. Samozrejme - podla tvojich kiterii a zaujmov.

quote:
Šťastie, že to vymyslel Boh, lebo inak by to isto nebolo tak fajn.

A-ha, cize keby som to vymyslel tak isto ako Boh, len autorom by som nebol ja, ak by to uz nebolo tak dobre?

quote:
Hej, absolvovala som sériu dní v posteli s horúčkou, teraz mám v práci mailové červené more a kopu vecí okrem toho, tak sa mi nečuduj.

Nechcel by som...

Aniko

Odoslaný - 03 február 2006 :  13:18:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Hej. Lenze nie ja som to tak ucinil.
He, každý z nás tak činí...

Hehehe. Takze uz do uzadia posielame Boha? To ako tak myslis, ze aj po tvojuej smrti ostanes pritomna - v nasich mysliach? Relne vsak nie?
Nerozumiem súvisu s mojím napísaným.

Pojmy dobry/zly su absolutne subjektivne, ich vyznam zavisi jedine od nasej definicie.
Lebo nieco moze byt dobre a zle len pre niekoho a to v zvislosti od toho, ako mu vyhovuje...

Hej, čiastočne /niektoré veci sú však dobré všeobecne/. Lenže presne takto isto by sme mohli zrelativizovať aj sebectvo. Nedá sa jednoznačne zhodnotiť, že to a to konanie je ne/sebecké.
Tak výsledok našej debaty je: plodenie detí je aj dobré aj nie, sebecké aj nie..., hahaha.

A ta posledna otazocka ma uz vlastne za ciel jedine: definovat sebectvo ako dobre. Samozrejme - podla tvojich kiterii a zaujmov.
Nemám cieľ, vyplynulo mi to z uvažovania.

Marcelllooo

Odoslaný - 03 február 2006 :  15:16:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
He, každý z nás tak činí...

Vlastne mozno aj ano. Co s tym?

Lenze ja som mal na mysli povedzme plodenie deti, kedze toho sa primarne tykala nasa disputa.

quote:
Nerozumiem súvisu s mojím napísaným.

Ked omrie clovek, hovorime si, ze bude zit dalej - v nasich srdciach, v nasich spomienkach, v nasich mysliach. Realne vsak uz nezije, je mrtvy, hnje, ci je uz davmo rozlozeny a stal sa potravou pre cervy a okolitu floru, i bol rozpraseny do ovzdusia pri kremacii.

Je to podobne aj v pripade plodenia deti: skratka ty nieco chces, a v tvojej hlave si 'spritomnujes' aj Boha - cize Bozie posobenie?

Ake to je, ked vies, ze je pri Vas s manzelom pritomny?

quote:
Hej, čiastočne /niektoré veci sú však dobré všeobecne/. Lenže presne takto isto by sme mohli zrelativizovať aj sebectvo. Nedá sa jednoznačne zhodnotiť, že to a to konanie je ne/sebecké.
Tak výsledok našej debaty je: plodenie detí je aj dobré aj nie, sebecké aj nie..., hahaha.

Pekna snaha relativizaciou pojmov a snaha uhranit si ruzovucku idylku. Nie je to vsak take iste, ako sa snazis si vsugerovat.

Moze byt dobre pre toho, koho zaujmy sa tym naplnaju - rodicov, rodiny, ci spolocnosti. Nemusia byt dobre pre matku, ktora dieta nevie zopatrit, ci pre dieta samotne, ak bude v zivote trpiet, ci pe spolocnost brodiacou sa premnozenim a nejakou krizou. Relatine je to preto, leb hodnotu tomu prisudzujeme subjektivne podla nasih pocitov.

Avsak so sebeckostou to tak nie je - preco, to som uz vysvetlil. V skratke - nieco ucelovo robis na naplnenie svojich potrieb a zaujmov.

quote:
Nemám cieľ, vyplynulo mi to z uvažovania.

Ano - v zavislosti od teou zadefinovanyh kriterii, ktore si si zvolila. A akoze si to spravila?

Aniko

Odoslaný - 06 február 2006 :  14:39:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Vlastne mozno aj ano. Co s tym?
Jedine Boh nám môže pomôcť /tuším.., hehe/.

Lenze ja som mal na mysli povedzme plodenie deti, kedze toho sa primarne tykala nasa disputa.
Myslím, že splodenie ako také, nepôsobí trpkosť človeku, ani dieťaťu. To vytvára až tento svet a hriech v ňom /i v ľuďoch/ pôsobiaci. He, zas v tom budeš vidieť snahu o ospravedlnenie sa.. Ale naozaj pokladám tvorenie /ale isto je aj zlé tvorenie/, to tvorenie ktoré Boh uložil človeku a dal mu na to schopnosti, za dobré, či sladké /opak trpkosti/ a sladkosť vytvárajúce. Môž byť hoc v remeslách, výskume, záhradke, varení..., kdekoľvek.

Ked omrie clovek, hovorime si, ze bude zit dalej - v nasich srdciach, v nasich spomienkach, v nasich mysliach. Realne vsak uz nezije, je mrtvy, hnje, ci je uz davmo rozlozeny a stal sa potravou pre cervy a okolitu floru, i bol rozpraseny do ovzdusia pri kremacii.
Je to podobne aj v pripade plodenia deti: skratka ty nieco chces, a v tvojej hlave si 'spritomnujes' aj Boha - cize Bozie posobenie?

Nemyslím, že to chcem /celkom dobre by sa v tomto dalo zaobísť aj bez vedomia Boha/. Ale je to vo mne, základom je pre to viera. Verím a istým spôsobom aj vnímam, že Boh je vo všetkom, čo sa v mojom živote deje. Keď Boh ustanovil ľuďom – ploďte sa a množte a tak naplnte zem..., je to pre mňa jeho slovo, ktoré sa koná.., nemôže sa nediať. Dal človeku poverenie jesť z plodov zeme, tak to človek bude robiť a ak to tomu vzoprie, tak je to jeho smrť.

Ake to je, ked vies, ze je pri Vas s manzelom pritomny?
GMK, ušetri ma, prosím, takýchto otázok. Nechcem sa už dopracovať k istým komentárom.., pár veci akosi považujem za dôverné. Nedá sa popísať bez toho, aby človek nezašiel do osobnej roviny.

Moze byt dobre pre toho, koho zaujmy sa tym naplnaju - rodicov, rodiny, ci spolocnosti. Nemusia byt dobre pre matku, ktora dieta nevie zopatrit, ci pre dieta samotne, ak bude v zivote trpiet, ci pe spolocnost brodiacou sa premnozenim a nejakou krizou. Relatine je to preto, leb hodnotu tomu prisudzujeme subjektivne podla nasih pocitov.
Hej. No nemôže sa diať všetko podľa nášho subj. prežívania /a spravidla sa tak ani nedeje/. Musím ísť s dieťaťom na očkovanie, i keď sa mu to vôbec nepáči. Akokeby bolo niečo naddobrejšie /haha/ ako iné...
Okrem toho nevieme /na rozdiel od Boha/, čo sa môže stať. Matka môže získať finančné zázemie, trpenie dieťaťa tiež neočakávane prestane...

Avsak so sebeckostou to tak nie je - preco, to som uz vysvetlil. V skratke - nieco ucelovo robis na naplnenie svojich potrieb a zaujmov.
A dá sa sebeckosť objektívne hodnotiť? Pre Teba je sebecké aj to, keď človek robí niečo pre iného, z čoho má potom dobrý pocit /ale nespravil to pre ten pocit /. Ja si to však nemyslím.

Ano - v zavislosti od teou zadefinovanyh kriterii, ktore si si zvolila. A akoze si to spravila?
Som taká aká som, aj v rozmýšľaní..., sa nedá prekročiť svoj tieň /môže meniť však svoju dĺžku v pôsobení svetla/.

Strana: z 5 Previous Topic: V akom vzťahu je pápež a Ježiš? Téma Next Topic: PRECO?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06