Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Aby ste v novom roku nevyšli z cviku
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Den smrti. Téma Next Topic: sv. Trojica
Strana: z 10

Morphee

Stav: offline

Odoslaný - 01 január 2006 :  01:55:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Prečo sa kňazi modlia za víťazstvo zbraní svojej krajiny?

Ak sú vo vojne dve krajiny (dajme tomu R-U a Rusko) kresťanského vierovyznania a kňazi v oboch krajinách prosia Boha o víťazstvo svojich krajín, podľa čoho sa Boh rozhodne, ktorej krajine dá vyhrať, resp. ktorú skupinu kresťanských kňazov vyslyší, rakúsko-uhorských alebo ruských?

http://morphee.hlava.sk/article.php?article=494

Zaujímal by ma váš názor a uvítala by som odpovede na kontrétne tieto dve otázky. Ďakujem.

Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 01 január 2006 :  09:24:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee
Zaujímal by ma váš názor a uvítala by som odpovede na kontrétne tieto dve otázky. Ďakujem.

Nazdavam sa, ze - ani jednu.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 01 január 2006 :  12:00:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
A viac nič?

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 01 január 2006 :  15:36:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

A viac nič?

Co viac dodat_?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 01 január 2006 :  15:52:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Neviem, možno vysvetlenie pre nás chudobných v duchu, že prečo sa tak nazdávaš...

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 01 január 2006 :  16:00:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

Neviem, možno vysvetlenie pre nás chudobných v duchu, že prečo sa tak nazdávaš...

Zrejme preto, ze obaja pytaju nieco, co Boh nechce dat, ze ano?

Morphee

Odoslaný - 01 január 2006 :  16:05:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Takže ich nepočúva? Povie si: Vylížte mi pätu! a ide hrať s Matkou Terezou šach?

Marcelllooo

Odoslaný - 02 január 2006 :  00:32:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

Takže ich nepočúva? Povie si: Vylížte mi pätu! a ide hrať s Matkou Terezou šach?

NIE! Oni zasadne hravaju domino!

Morphee

Odoslaný - 02 január 2006 :  08:15:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Je zaujímavé, ako sú si náboženstvá podobné a časom všetky skĺznu do roviny, kedy viac než Bohu slúžia ľuďom. Splynú v jedno a nie sú ničím zvláštne. Keď čítam o kresťanských kňazoch slúžiacich poľné omše, modliacich sa za víťazstvo zbraní ich krajín a žehnajúci vojakom, ktorí sa chystajú spáchať jeden z najťažších hriechov, napadne ma otázka, ktorú si kladie aj váš Pán: "Či to isté nerobia aj pohania?"

Marcelllooo

Odoslaný - 02 január 2006 :  09:23:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

Je zaujímavé, ako sú si náboženstvá podobné a časom všetky skĺznu do roviny, kedy viac než Bohu slúžia ľuďom.

Ano, zaiste, samozrejme - ved to je ich primarny ucel.

Cokolvek tymto malickym urobite, mne robite. Cokolvek im neurobite, mne neurobite.

quote:
Keď čítam o kresťanských kňazoch slúžiacich poľné omše, modliacich sa za víťazstvo zbraní ich krajín a žehnajúci vojakom, ktorí sa chystajú spáchať jeden z najťažších hriechov, napadne ma otázka, ktorú si kladie aj váš Pán: [i]"Či to isté nerobia aj pohania?"

Hej - robia. To je mi veru objav! Na to si az teraz dosla?

Mna napada aj jedno slovko: idioti.

Morphee

Odoslaný - 02 január 2006 :  10:30:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Ano, zaiste, samozrejme - ved to je ich primarny ucel.

Takže sa zhodneme, že náboženstvo je v podstate iba súčasťou kultúry spoločnosti? Nedajboh, že na bohoch vôbec nezáleží? To nepredpokladám.

quote:
Hej - robia. To je mi veru objav! Na to si az teraz dosla?

Nie, už dávnejšie. Teraz som si na to len spomenula a spomenula som si aj na to, že sa na to mám opýtať veriacej pospolitosti. Tak sa pýtam.

Marcelllooo

Odoslaný - 02 január 2006 :  10:54:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Takže sa zhodneme, že náboženstvo je v podstate iba súčasťou kultúry spoločnosti? Nedajboh, že na bohoch vôbec nezáleží? To nepredpokladám.
Spravne nepredpokladas.

Nie, už dávnejšie. Teraz som si na to len spomenula a spomenula som si aj na to, že sa na to mám opýtať veriacej pospolitosti. Tak sa pýtam.
Co si sa mala spytat a preco?

Morphee

Odoslaný - 02 január 2006 :  11:11:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Co si sa mala spytat a preco?

Spýtať som sa mala otázky z prvého príspevku v tejto téme a síce preto, lebo ma to zaujímalo. Len som na to zabudla. Nemala som vtedy pripojenie k internetu a ani čas zapísať si myšlienky. Ešte nejaké otázky pán inšpektor?

rad.ek

Odoslaný - 02 január 2006 :  16:30:19  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

Prečo sa kňazi modlia za víťazstvo zbraní svojej krajiny?

Ak sú vo vojne dve krajiny (dajme tomu R-U a Rusko) kresťanského vierovyznania a kňazi v oboch krajinách prosia Boha o víťazstvo svojich krajín, podľa čoho sa Boh rozhodne, ktorej krajine dá vyhrať, resp. ktorú skupinu kresťanských kňazov vyslyší, rakúsko-uhorských alebo ruských?

http://morphee.hlava.sk/article.php?article=494

Jak víš, za co se modlí kněží na obou stranách znepřátelených armád?
Je vždy jednoznačné, která válčící strana vede spravedlivou válku?
Mají kněží (vojenští kaplani) nechat věřící vojáky bez duchovní pomoci ve válečném konfliktu?
Je armáda ze své podstaty nemorální organizace?
Za kým než za vojenským knězem by věřící voják měl přijít pro duchovní podporu či radu při válečném konfliktu?

Otázek z této oblasti je jistě mnohem víc. V každém případě si myslím, že za válečné konflikty nemůže Bůh. Je to lidské řešení lidských problémů. Je na vládnoucí moci, aby zvolila při mezinárodních problémech vždy to nejmenší zlo a vlády (dříve vládci) jsou za to zodpovědní před Bohem. Připouštím, že někdy může být menším zlem i válečný konflikt, zodpovědná je vždy vláda. Pokud by se všichni lidé řídili evangeliem, nebyli by žádné válečné konflikty.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 02 január 2006 :  17:21:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
"Jak víš, za co se modlí kněží na obou stranách znepřátelených armád?"

Čítam dobové dokumenty z oboch strán, kde sa o tom píše.

"Je vždy jednoznačné, která válčící strana vede spravedlivou válku?"

Kde niečo podovné tvrdím?

"Mají kněží (vojenští kaplani) nechat věřící vojáky bez duchovní pomoci ve válečném konfliktu?"

To iste nie, ale majú im žehnať, keď vedia, že idú na front vraždiť?

"Je armáda ze své podstaty nemorální organizace?"

Armáda nemusí, ba priam nemôže milovať svojho nepriateľa. Očakávala by som teda, že cieľ armády vo vojne je nezlúčiteľný s cieľom kresťana.

"Za kým než za vojenským knězem by věřící voják měl přijít pro duchovní podporu či radu při válečném konfliktu?"

Nuž pri vojenskom konflikte vojakom farári veľa toho neradadia. Akú radu náš na mysli? Vyznelo mi to, akoby si si myslel, že vojaci s kňazmi prerokovávajú strategické postupy.

rad.ek

Odoslaný - 02 január 2006 :  17:45:57  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Jak víš, za co se modlí kněží na obou stranách znepřátelených armád?"

Čítam dobové dokumenty z oboch strán, kde sa o tom píše.

Co ses tam tedy dočetla? Máš citace těch modliteb? Máš jistotu, že každá z těch stran včetně kněží nebyla přesvědčena o spravedlivosti svého motivu k válce?

quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Je vždy jednoznačné, která válčící strana vede spravedlivou válku?"

Kde niečo podovné tvrdím?

Možná to nikde netvrdíš, ale je to přeci důležité pro to aby nějaká válka byla ospravedlnitelná.

quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Mají kněží (vojenští kaplani) nechat věřící vojáky bez duchovní pomoci ve válečném konfliktu?"

To iste nie, ale majú im žehnať, keď vedia, že idú na front vraždiť?

Takže jak to je? Je křesťanství slabošské náboženství, které se nemůže bránit? Pokud se může bránit, kdy může křesťan řešit mezinárodní problémy válkou? Jsem přesvědčený, že může, pokud je to menší zlo než nějaké jiné řešení. A to není jednoduché posoudit, protože do pozadí rozhodování vládní moci vidí málokdo. Pokud jsou věřící zapojeni do armády, nenechává je církev bez pomoci. V armádě bývá služba vojenských kaplanů.

quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Je armáda ze své podstaty nemorální organizace?"

Armáda nemusí, ba priam nemôže milovať svojho nepriateľa. Očakávala by som teda, že cieľ armády vo vojne je nezlúčiteľný s cieľom kresťana.

Je armáda ze své podstaty nemorální organizace?????

quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Za kým než za vojenským knězem by věřící voják měl přijít pro duchovní podporu či radu při válečném konfliktu?"

Nuž pri vojenskom konflikte vojakom farári veľa toho neradadia. Akú radu náš na mysli? Vyznelo mi to, akoby si si myslel, že vojaci s kňazmi prerokovávajú strategické postupy.

Jak víš co dělají kněží při válečných operacích? Znáš nějaké, mluvila jsi někdy s nějakým?

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 02 január 2006 :  18:47:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Slecna Holeckova , este musis vela a vela studovat , aby si sa vyjadrovala k takymto zavaznym moralnym otazkam Tu nie je tribuna slobodomurarskeho pacifizmu , ale katolicke forum

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 02 január 2006 :  19:24:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
"Co ses tam tedy dočetla? Máš citace těch modliteb? Máš jistotu, že každá z těch stran včetně kněží nebyla přesvědčena o spravedlivosti svého motivu k válce?"

Mám citácie tých modlitieb. Jedna taká je spomínaná v článku, ktorým som začala diskusiu.

"Možná to nikde netvrdíš, ale je to přeci důležité pro to aby nějaká válka byla ospravedlnitelná."

Hehe, a už sme doma. Čo ti mám k tomu povedať? Že je spravodlivé, keď streľajú do žien a detí, ktoré utekajú z horiacej dediny a farár sa len prizerá? Čo je spravodlivosť a pre koho?

"Takže jak to je? Je křesťanství slabošské náboženství, které se nemůže bránit?"

Môže sa brániť, ale predpokladám, že k tomu nemôže využívať násilie.

"Je armáda ze své podstaty nemorální organizace?????"

Pre mňa nie. Pre teda ako kresťana by mohla byť.

"Jak víš co dělají kněží při válečných operacích? Znáš nějaké, mluvila jsi někdy s nějakým?"

Čítam akurát denník jedného poľného kňaza. Píšem o tom v úvodnom článku. Vychádzam z toho.
[/quote]

rad.ek

Odoslaný - 03 január 2006 :  08:12:22  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Co ses tam tedy dočetla? Máš citace těch modliteb? Máš jistotu, že každá z těch stran včetně kněží nebyla přesvědčena o spravedlivosti svého motivu k válce?"

Mám citácie tých modlitieb. Jedna taká je spomínaná v článku, ktorým som začala diskusiu.

Tak sem ty citace napiš, jestli o nich chceš diskutovat.

quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Možná to nikde netvrdíš, ale je to přeci důležité pro to aby nějaká válka byla ospravedlnitelná."

Hehe, a už sme doma. Čo ti mám k tomu povedať? Že je spravodlivé, keď streľajú do žien a detí, ktoré utekajú z horiacej dediny a farár sa len prizerá? Čo je spravodlivosť a pre koho?

Ty jsi doma ve válce?
Nebo jsi doma v křesťanství?
Je to směšné???????
O co ti jde?
Tys byla u toho jak faráři radí vojákům či přihlíží aby stříleli do žen a dětí?
To nemyslíš vážně.

quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Takže jak to je? Je křesťanství slabošské náboženství, které se nemůže bránit?"

Môže sa brániť, ale predpokladám, že k tomu nemôže využívať násilie.

Proč nemůže křesťan na obranu používat násilí?????????

quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Je armáda ze své podstaty nemorální organizace?????"

Pre mňa nie. Pre teda ako kresťana by mohla byť.

Je armáda ze své podstaty nemorální organizace???????!!!!!!! (ne pro tebe nebo pro mne)

quote:
Pôvodne poslal Morphee

"Jak víš co dělají kněží při válečných operacích? Znáš nějaké, mluvila jsi někdy s nějakým?"

Čítam akurát denník jedného poľného kňaza. Píšem o tom v úvodnom článku. Vychádzam z toho.

Jak víš co dělají kněží při válečných operacích?
Jen na základě jednoho článku jednoho člověka?

rad.ek

Marcelllooo

Odoslaný - 03 január 2006 :  19:33:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Co ses tam tedy dočetla? Máš citace těch modliteb? Máš jistotu, že každá z těch stran včetně kněží nebyla přesvědčena o spravedlivosti svého motivu k válce?
Od knazov by som ocakaval viacej rozhladu a vedenia Bohom. Nemyslis?

Možná to nikde netvrdíš, ale je to přeci důležité pro to aby nějaká válka byla ospravedlnitelná.
Takze tak to je - vojnu treba ospravedlnit. Tak ako Hitler to chcel ospravedlnit rozsirenim priestoru pre Nemcov...1

Nie - ale nemaju klamat, lenze tym by sa vsak dopustalitrestneho cinu vojenskeho.

Takže jak to je? Je křesťanství slabošské náboženství, které se nemůže bránit?
A co takto: Nastav druhe lice a miluj svojho nepriatela?

Pokud se může bránit, kdy může křesťan řešit mezinárodní problémy válkou? Jsem přesvědčený, že může, pokud je to menší zlo než nějaké jiné řešení.
Lenze tvoje presvedcenie je na dve veci. Jeden myslel az vymyslel tragac. A musel ho tahat...

Obhaj svoje tvrdenie Pismom!

A to není jednoduché posoudit, protože do pozadí rozhodování vládní moci vidí málokdo. Pokud jsou věřící zapojeni do armády, nenechává je církev bez pomoci. V armádě bývá služba vojenských kaplanů.
Spravne - a cirkev sa spolupodiela na tejto masinerii.

Marcelllooo

Odoslaný - 03 január 2006 :  19:45:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Slecna Holeckova , este musis vela a vela studovat , aby si sa vyjadrovala k takymto zavaznym moralnym otazkam Tu nie je tribuna slobodomurarskeho pacifizmu , ale katolicke forum

Zrejme si si nevsimol, ze uz nie sme na Blumentali...

Marcelllooo

Odoslaný - 03 január 2006 :  19:49:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
Ty jsi doma ve válce?

Nastastie nie. Ale nemusim byt v zumpe na to, aby som vedel, ze v nej byt nechcem.

quote:
Nebo jsi doma v křesťanství?

Ano.

quote:
Je to směšné???????

Nie, je to smutne.

quote:
O co ti jde?

Predpokladam, ze poukazuje na *****zmus vo vojne.

quote:
Tys byla u toho jak faráři radí vojákům či přihlíží aby stříleli do žen a dětí?

Nie. Ale netreba vela rozumu, aby sme vedeli co a ako. Aby armada dovolila kaplanovi posobit v armade, musi pracovat v jej sulade. Cize plni funkciu psychologa, no nie krestana!

Proč nemůže křesťan na obranu používat násilí?????????
Miluj i svojho nepriatela!
Nastav druhe lice, daj i koselu.

Je armáda ze své podstaty nemorální organizace???????!!!!!!!
Ano.

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  20:24:31  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Takze tak to je - vojnu treba ospravedlnit. Tak ako Hitler to chcel ospravedlnit rozsirenim priestoru pre Nemcov...1

Cize zvysok krestanskej Europy sa mal nechat fasistami zvalcovat a zotrocit. Zasa pises co uznas za vhodne a nerozmyslas. V poslednom case sa to stava nejakym zlozvykom...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Morphee

Odoslaný - 03 január 2006 :  20:33:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Cize zvysok krestanskej Europy sa mal nechat fasistami zvalcovat a zotrocit. Zasa pises co uznas za vhodne a nerozmyslas. V poslednom case sa to stava nejakym zlozvykom...

Ak by bola Európa dodržiavala svoje náboženstvo a vojenskí kapláni by svätenou vodou nekropili tanky, hovorili by sme dnes o nejakých vojnách v Európe?

Samozrejme, ak nehovoríme o kresťanstve, potom je to, čo píšeš, správne. Ale kresťanstvo obsahuje práve bod idúci proti jednému zo základných pudov - pudu sebazáchovy. U Ježiša to bolo jednoduché, za predpokladu, že bol skutočným božím synom. Nebál sa smrti, lebo vedel, že 3. dňa vylezie z hrobu v dobrej nálade, vedel, že je nesmrteľný. Jeho nasledovníci však nie sú ani božími synmi a ani nesmrtéľnými. Preto sa boja o svoj život viac, ako o život iných ľudí. Aj preto ty reaguješ takto. Pripomínaš mi Petra s mečom v ruke. Ale Ježiš reagoval inak.

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  20:55:58  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Morphee
Preto sa boja o svoj život viac, ako o život iných ľudí. Aj preto ty reaguješ takto.

Toto je zasa co za demagogiu? Vojaci, ktori umierali aby ochranili svoje rodiny, ludia v odboji, ktori riskovali mucenie a smrt, aby pomohli porazit zlocincov, co okupovali ich krajinu, skryvali zidov pred koncetracnymi tabormi aj ked vedeli ze trest je smrt, tak tito sa bali o svoj zivot viac ako o zivot inych? Toto mi chces povedat?
Krestan ma totiz zodpovednost nie len za svoj vlastny zivot, ale aj za zivot ludi mu zverenych. Ale o tom si este nepocula ze?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 január 2006 :  21:01:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ohanas sa slovami Jezisa, ale o Jezisovi vies asi tolko, co Sysel o sv. Augustinovi. Co si si precitala u Adama na fore. Aspon nebud trapna a neber Jeho meno nadarmo. A dorazne Ta ziadam, aby si sa o Jezisovi vyjadrovala aspon so zakladnou slusnostou.

Strana: z 10 Previous Topic: Den smrti. Téma Next Topic: sv. Trojica  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06