|
Odoslaný - 13 júl 2005 : 10:34:50
|
quote: Pôvodne poslal alesko
V Trencine na Skalke bude put. sobota nedela. Ak mate niekto zaujem vecer v sobotu je omsa o 19, program pre mladych je o 21 a medzi tym, alebo poptom je aj Krizova cesta, o polnoci, resp. asi o 11 je aj omsa s pozehnanim novoknazov nitrianskej diecezy.
V Trencine bude aj Pohoda. Na tu sa GMK tesi. Zrejme zabije dve muchy. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 júl 2005 : 12:52:56
|
GMK, nezabijes! Hovori to nieco? Take male chudatenka by si chcel zabit. no hanbi sa. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 júl 2005 : 15:20:27
|
|
Pán je môj pastier, nič mi nechýba. |
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2005 : 09:16:51
|
quote: Pôvodne poslal alesko
GMK, nezabijes! Hovori to nieco? Take male chudatenka by si chcel zabit. no hanbi sa.
Vlastne: Hovori.
Ale zase take chudatka neni su: otravuju a otravuju.
Ani taka zabijacka nie je na zahodenie. Ci je? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2005 : 10:46:40
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2005 : 09:49:44
|
|
|
Odoslaný - 06 september 2005 : 12:16:20
|
Jéj na niektorých fotkách sú aj moji známy a aj Martin a náš bývalý kaplánko. Vraj tam bolo super škoda,že som sa tam nedostal tento rok,vraj mal aj náš Arcitata parádnu kázeň... |
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2005 : 14:17:37
|
chcel by som len povedat taky kvazioznam: www.katnoviny.sk v casti oznamy je ponuka jedneho rakuskeho klastora na pobyt, prakticky kedykolvek, cena za pobyt - treba sa dohovorit. horsie je cesta tam. je to niekde pri Mariazelli. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2005 : 17:58:18
|
Alesko, srdecna vdaka. Presiel som to a blizsie info najdete na http://www.kloesterreich.at/
|
Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat! |
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2005 : 10:01:16
|
Priatelia.
Od 1.11.2005 začalo vysielať Radio 7 i na internete. Netreba hádam zdôrazňovať, že ide o kresťanské rádio. Tento brnenský skvost úzko spolupracuje so slovenskou redakciou v Bratislave. Preto i programová skladba sa delí rovnakým dielom medzi čechov a slovákov. Verím, že Vám prinesie veľa radosti, potešenia a Slova Božieho.
http://www.radio7.cz/ |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 apríl 2006 : 10:15:58
|
Máš záujme stráviť nezabudnuteľné chvíle na 10 dňovom duchovnom pobyte v úplnej blízkosti trapistického kláštora vo Francúzskych Alpách? Chceš zažiť pokoj, ticho, kontemplatívnu modlitbu, rozjímanie, zaujímavý duchovný program...?
Ak máš záujem, klikni na webstránku priateľov TAMIÉ (http://www.fararaca.sk/tamie/), prečítaj si informácie, stiahni si prihlášku...
Ak by si chcel(a) nejaké bližšie informácie, či autentické svedectvo, kontaktuj autora tohto príspevku ...
Do špeciálnej pozornosti dávam termíny pobytov: http://www.fararaca.sk/tamie/start.php?p=sk_pobyt&Dir=lang_sk |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 apríl 2006 : 17:19:37
|
Nie, nemam zaujem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 apríl 2006 : 08:15:21
|
veritas, keby to len odo mna zaviselo.... aj by som sa prestahoval. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 máj 2006 : 18:20:05
|
A nie je lepšie tráviť čas s Bohom 24 hodín denne tu a teraz ako sa trepať voľakde do kláštora, notabene v Alpách, keď neznášam výšky ani hory?
A aby mi niekto organizoval čas, ktorý mám venovať Bohu, poťažme svojmu svedomiu.... hm, to mi niečo hovorí v súvislosti so stredovekom.... a nie o slobode a človeku žijúcom s Bohom podľa toho, ako to deklaruje v Písme Svätom.
Ale kto chce kam..... i Fantozi si vybral odtučňovačku.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 máj 2006 : 19:57:08
|
Nastastie tento nazor nezdielaju vsetci a celosvetovo (s vynimkou USA a Europy, preco asi?) pocet ludi, ktori si volia zasvateni zivot prudko rastie. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 máj 2006 : 20:42:41
|
Až na to, čomu a komu život zasväcujú.... ale to už je o inom, však? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 máj 2006 : 22:17:38
|
Samozrejme Bohu, komu inemu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 máj 2006 : 13:12:48
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
A aby mi niekto organizoval čas, ktorý mám venovať Bohu, poťažme svojmu svedomiu.... hm, to mi niečo hovorí v súvislosti so stredovekom.... a nie o slobode a človeku žijúcom s Bohom podľa toho, ako to deklaruje v Písme Svätom.
ako tebe ho nikto neorganizuje, nikto ti nehvori o Bohu, respetive okrem pisma ta nik neupozornuje na nedostatky atd. aj ja chcem byt svaty |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 máj 2006 : 13:17:46
|
Paly, GMK - v klastoroch moze clovek lahsie najst ticho, sa sa stisita lahsie sa priblizit k Bohu, meditovat, rozjimat ...
Vari chcete povedat, ze v klastoroch clovek moze prist na zle myslienky ? |
|
|
|
Odoslaný - 02 máj 2006 : 13:26:38
|
vlcko, ja som expert, ja by som to mozno i dokazal. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 máj 2006 : 17:22:32
|
To: Vlkodlak; Cit: Paly, GMK - v klastoroch moze clovek lahsie najst ticho, sa sa stisita lahsie sa priblizit k Bohu, meditovat, rozjimat ... Vari chcete povedat, ze v klastoroch clovek moze prist na zle myslienky ?
Iste, Hovorí Ti niečo Ignác z Loyoly?
To: Alesko Cit: ako tebe ho nikto neorganizuje, nikto ti nehvori o Bohu, respetive okrem pisma ta nik neupozornuje na nedostatky atd. aj ja chcem byt svaty
Tak si v Písmach pozri, kto je to vlastne "svätý". Rozhodne nie ten, za ktorého ho považujú ostatní ľudia. Rozhodne ten, kto je z Bohom zmierený a Bohom ospravedlnený. Si? Tak načo chceš byť ešte svätý, ak už raz si?
Čo sa týka hovorenia o Bohu, hovorí Ti niečo spoločenstvo? Obecenstvo s Bohom? Kresťania? Hovorí Ti niečo "Duch Svätý", "údy Kristovej cirkvi", "služba", "poverenie a poslanie od Ducha Svätého"? To je to pravé organizovanie času. Nie svetské povinnosti, a nie svetský pohľad: "aby ľudia nepovedali". To nie je chcenie toho, čo chceš Ty, ale konanie toho, čo má pre Teba pripravené Boh. A to je "jó pane" rozdiel!
PS. Boh je milujúci a ako taký chce, aby objekt Jeho lásky mu lásku i opätoval. Nie zavretý v kobke a meditáciou, ale životom s Ním!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 máj 2006 : 17:31:10
|
pavel, ale sak o to ide o to spolocenstvo - tiez sa stretavate v urcitom cas a tak. tiez si tam rozpravate o Bohu. aky je potom rozdiel stretnut sa v klastore(kde je mensia moznost ze budem ruseny) alebo stretnut sa v spolocenstve? s tym svatym som to ironicky myslel(to ci clovek je svaty moze urcit len Boh, no druha strana mince je "co zviazete na zemi..." sak to poznas) - ze ked nemusis byt organizovany a nepotrebujes spolocenstvo atd. ze si potom prakticky svaty.
pali a este jedna vec mimo temy: kdesik na nete ponukali zadara tricko s tvojim podpisom: sola fide sola scriptura... uz neviem kde ale tak som na teba myslel! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 máj 2006 : 18:48:48
|
Cit: pali a este jedna vec mimo temy: kdesik na nete ponukali zadara tricko s tvojim podpisom: sola fide sola scriptura... uz neviem kde ale tak som na teba myslel!
To ma teší, že si si na mňa spomenul.....
Aspoň vidíš, že nie som sám, kto význam slovných spojení "sola..." preferuje pred výmyslami ľudí.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 máj 2006 : 20:54:05
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Aspoň vidíš, že nie som sám, kto význam slovných spojení "sola..." preferuje pred výmyslami ľudí....
Len skoda, ze sola scriptura je najvacsi vymysel ludi , ktory nie je podlozeny v Pisme... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 máj 2006 : 21:40:32
|
Paly, ja som sa len preto pytal na to ci mozno v klastore i na nedobre myslienky prist, pretoze viem iba o jednom(ak neratame Aleska) a to Martina L.(kvoli prezumpcii neviny nemozem uviest cele meno) co tak meditoval v klastore az schmatol kladivo, klince a hybaj ku kostolnej brane a same huncutstva potom vyparatil ... Len neviem ci to iba jemu sa daco porobilo a ostatni boli v poriadku, ci to ostatni zdiveli a iba on ostal pri rozume ... Kto vie. Ale i tak by som ten klastor odporucal. Vlastna skusenost. |
|
|