Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Elias
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Aurelius Augustinus(sv. Augustin) Téma Next Topic: Prečo  

Syseľ

Stav: offline

Odoslaný - 21 december 2005 :  15:19:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
Ako sa staviate k osobe Eliasa? Poznate jeho zivotny pribeh? Viete cim vsetkym musel prejst? A viete, ze isty cas dokonca neveril v Boha?

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 21 december 2005 :  16:19:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ

Ako sa staviate k osobe Eliasa? Poznate jeho zivotny pribeh? Viete cim vsetkym musel prejst? A viete, ze isty cas dokonca neveril v Boha?

No a?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Odijan

Odoslaný - 22 december 2005 :  20:37:27  Zobraziť profil  Pridať Odijan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ

On nebol jediný člocvek,čo istý čas neveril v Boha...alebo áno?A čo tým nám chceš naznačiť?

Johnny:-)

Počet príspevkov: 245  ~  Člen od: 11 december 2005  ~  Posledná návšteva: 03 marec 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Syseľ

Odoslaný - 27 december 2005 :  17:59:14  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Odijan

quote:
Pôvodne poslal Syseľ

On nebol jediný člocvek,čo istý čas neveril v Boha...alebo áno?A čo tým nám chceš naznačiť?

Obcas treba bojovat aj proti Bohu.

(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 28 december 2005 :  16:15:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
To, ze neverim v Boha znamena, ze proti nemu hned aj bojujem???
Priatelu, kde chodis na taketo hlasky?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 29 december 2005 :  05:20:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: Obcas treba bojovat aj proti Bohu.

Ak v Neho uveríš, nikdy nebudeš proti Nemu bojovať.

Iste, bojujeme s hriechmi, pokušeniami, naše hriešne ja sa bráni a satan to využíva, nebojujeme však s Bohom.

A hovoriť dokonca o potrebe bojovania s Bohom, hm ako si na toto prišiel???

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 29 december 2005 :  08:01:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
Niekedy clovek s Bohom aj bojuje a nemusi to byt vzdy v negativnom slova zmysle... co taky Jakub? /Jákob/ Dostal meno po noci bojam kedy mu Boh vyklbil rameno - Izrael, v preklade - ten, ktory bojoval s Bohom
Len Jakub sám zostal. Tu zápasil s ním akýsi muž až do východu zory. Keď onen videl, že ho neprevládze, dotkol sa jeho bederného kĺbu, takže Jakubovi sa bederný kĺb vykĺboval, kým on s ním zápasil.
Potom onen povedal: "Pusť ma, lebo vychodí zora!" On však odpovedal: "Nepustím ťa, kým ma nepožehnáš." Onen mu povedal: "Ako sa voláš?" On mu odpovedal: "Jakub." Vtedy onen povedal: "Nebudeš sa už volať Jakub, ale Izrael, lebo si zápasil s Bohom a s mužmi a zvíťazil si."
GN 32.25-29
Bojovat s Bohom a predsa nie proti Bohu... v tom je rozdiel...

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 29 december 2005 :  10:27:31  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Syseľ
Obcas treba bojovat aj proti Bohu.

Rozumny clovek by sa vraj nemal pustat do vopred prehrateho boja.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 29 december 2005 :  11:48:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
Ako dieta si pamatam ako som sa bil s otcom... vzdy ma premohol ale obcas ma len tak nechal vyhrat... ked na to dnes spominam mozno aj Boh sa s nami takto tuzi bit... aby nas nakoniec mohol ked nas premoze objat....

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 30 december 2005 :  20:28:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik

Ako dieta si pamatam ako som sa bil s otcom... vzdy ma premohol ale obcas ma len tak nechal vyhrat... ked na to dnes spominam mozno aj Boh sa s nami takto tuzi bit... aby nas nakoniec mohol ked nas premoze objat....

Len potom si vyrastol a detstvo je ta-ta a uz sa nielenze spolu nebijavate a nehravate, kazdy si uz zijete svoj zivot osve a po svojom.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Syseľ

Odoslaný - 02 január 2006 :  15:53:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Patrik

Niekedy clovek s Bohom aj bojuje a nemusi to byt vzdy v negativnom slova zmysle... co taky Jakub? /Jákob/ Dostal meno po noci bojam kedy mu Boh vyklbil rameno - Izrael, v preklade - ten, ktory bojoval s Bohom
Len Jakub sám zostal. Tu zápasil s ním akýsi muž až do východu zory. Keď onen videl, že ho neprevládze, dotkol sa jeho bederného kĺbu, takže Jakubovi sa bederný kĺb vykĺboval, kým on s ním zápasil.
Potom onen povedal: "Pusť ma, lebo vychodí zora!" On však odpovedal: "Nepustím ťa, kým ma nepožehnáš." Onen mu povedal: "Ako sa voláš?" On mu odpovedal: "Jakub." Vtedy onen povedal: "Nebudeš sa už volať Jakub, ale Izrael, lebo si zápasil s Bohom a s mužmi a zvíťazil si."
GN 32.25-29
Bojovat s Bohom a predsa nie proti Bohu... v tom je rozdiel...

Presne toto som mal na mysli. Patrik to zdovodnil spravne.

(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Aurelius Augustinus(sv. Augustin) Téma Next Topic: Prečo  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06