Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Príčiny odpadnutia mnohých od RKC
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Krst nemluvniat Téma Next Topic: Priprava na temu Sola Scriptura
Strana: z 8

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 04 január 2006 :  12:50:55  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Aniko:
ad1
„Iba tí môžu byť pripočítaní ku skutočným členom Cirkvi, ktorí boli obmytí vodou krstu, vyznávajú pravú vieru a neoddelili sa od jednoty ich vlastným pričinením, alebo od nej neboli oddelení za ťažké zločiny legitímnou autoritou.“ Pápež Pius XII, encyklika Mystici Corporis Christi, 1943
Takže katolíka identifikujú tri veci: 1. platné prijatie sviatosti krstu 2. vyznanie Katolíckej viery 3. účasť na spoločenstve Cirkvi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 január 2006 :  12:51:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Prejavom týchto troch poznávacích znakov je to, že katolík podlieha trojitému úradu Cirkvi: kňazskému (krst), učiteľskému (vyznanie viery) a pastoračnému (poslušnosť cirkevnej autorite).

ad2
Myslim, ze laesko naraza na diskusiu zo stretnutia, ked sme analyzovali motivy zaslania torty Ale chvilku mi to trvalo, kym ma trklo

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 04 január 2006 :  14:02:47  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Prejavom týchto troch poznávacích znakov je to, že katolík podlieha trojitému úradu Cirkvi: kňazskému (krst), učiteľskému (vyznanie viery) a pastoračnému (poslušnosť cirkevnej autorite).

Malé deti teda nie sú "úplnými" katolíkmi /keďže nemôžu splniť dané podmienky/?
Vyznanie viery - čo to všetko obsahuje? Stačí nesúhlasiť v nejakom jednom bode /napr. ako Amerika1/?

ad2
A to sa vari dá - spraviť tortou z katolíka protestanta? Tak Vám ešte pošlem...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 január 2006 :  15:05:19  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Malé deti teda nie sú "úplnými" katolíkmi /keďže nemôžu splniť dané podmienky/?

Za male deti vieru vyznavaju rodicia alebo krstni rodicia.
quote:

Vyznanie viery - čo to všetko obsahuje? Stačí nesúhlasiť v nejakom jednom bode /napr. ako Amerika1/?

Musis verit vsetkemu co Cirkev uci ako dogmy. Ak neveris co i len jednej, vylucujes sa zo spolocenstva. Amerika je zly priklad, skor nez zacne kricat, on VERI VSETKYM DOGMAM BEZ VYNIMKY, rovnako ako ja.

Marcelllooo

Odoslaný - 04 január 2006 :  20:00:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Zacnem otazkou: Ako moze za mna niekto iny rozhodnut? Chapem, ze rodicia si tento narok casto uzurpuju a v niektorych pripadoch maju moc rozhodovat za nas, ale co je to platne, ked otazka viery sa prikazat neda?

Ci mozes vari verit za mna, Mato?

quote:
Musis verit vsetkemu co Cirkev uci ako dogmy. Ak neveris co i len jednej, vylucujes sa zo spolocenstva. Amerika je zly priklad, skor nez zacne kricat, on VERI VSETKYM DOGMAM BEZ VYNIMKY, rovnako ako ja.

Vidis, ja sa velice rad vylucujem zo spolocenstva RKC a vobec mi to nevadi, prave naopak. A predsa si uchovavam spolocenstvo s Bohom a aj s krestanmi.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 04 január 2006 :  20:45:25  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Gluto,
a co tak dieta ako bozi dar ? A co tak zodpovednost za dieta pred Bohom zo strany rodicov a krstnych rodicov ? Do doby, nez dieta neprevezme samo zodpovednost za svoj osud.
Povedal anjel vo sne Jozefovi ci malemu Jeziskovi, zober dieta a chod do Egypta ... ? Preco Jozefovi ? Pretoze mal za dietatko zodpovednost.
Mozeme sa bavit o tom, kde su hranice, za co rodic zodpoveda a za co nie.
Myslim si, ze rodic ako prvy apostoluje, ako prvy prinasa dary, resp. posolstvo viery detom. Deti sami od seba(i tie v perinke) neidu ku krstu. Prave rodic, pod vplivom zodpovednosti moze usudit co je pre dieta dobre a co nie. A casto tak rodic kona.
Samozrejme, dieta casom dospeje a samo si voli svoju cestu. Pokial vsak zan zodpoveda rodic, nevidim nic zle v tom, ze ho vedie cestou zivota tak, ze mu umozni pristup k niektorim sviatostiam - krst, 1. sv. prijimanie, mozno birmovka ...
Prave preto je v niektorych cirkvach prax taka, ze rodicia, pod tarchou zodpovednosti urobia vsetko preto aby ich deti uz od prvych chvil zivota boli sucastou Cirkvy.
Deti same, ked prevezmu zodpovednost za seba na svoje plecia, mozu si svoje krstne sluby obnovit. Alebo si zvolia inu cestu ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 04 január 2006 :  21:00:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
ale som to dobabral ...
ma to ist do temy krstenie nemlumvnat
presuvam ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 04 január 2006 :  21:03:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Gluto,

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

quote:
a co tak dieta ako bozi dar ?

Zda sa mi, ze sizmeskal par diskusii a zaverov - a jednym z nich bolo, ze dieta nie je dar, ale je to objekt tuzby rodicov, ktory si vysulozili s tymto cielom, aby ho mali, a aby ho ovladali a vnutili mu svoje predtsavy a priputali si ho, aby tak uspokojili svoje emocne, biologicke a socialne potreby.

Jedinym kontraprikladom mi je spravanie Boha, ktory dal dieta neplodnym matkam, ako sa v Bibliach spomina, co vsak nemeni nic na tom, co som uviedol o odstavec vyssie.

quote:
A co tak zodpovednost za dieta pred Bohom zo strany rodicov a krstnych rodicov ? Do doby, nez dieta neprevezme samo zodpovednost za svoj osud.

Spravne - mas ho informovat, mas ho vzdelavat, no nie za neho rozhodovat - to musi samo za seba.

Vyzva: Ukaz mi navod, ako mozes za niekoho ineho vyznat lasku bez jeho opravnenia?

quote:
Povedal anjel vo sne Jozefovi ci malemu Jeziskovi, zober dieta a chod do Egypta ... ? Preco Jozefovi ? Pretoze mal za dietatko zodpovednost.

Hej. A povedal mu tiez: Pokrstis sa za nho a budes za neho mysliet a citit, ze?

quote:
Mozeme sa bavit o tom, kde su hranice, za co rodic zodpoveda a za co nie.

Tak sa teda bavme.

quote:
Myslim si, ze rodic ako prvy apostoluje, ako prvy prinasa dary, resp. posolstvo viery detom.

To je v poriadku. Apostoli boli prviludia, ktori vieru zvestovali ludom, ktori o Kristovi dovtedy nepoculi. Napriek tomu apostoli nedeklarovali vieru za nich.

quote:
Deti sami od seba(i tie v perinke) neidu ku krstu. Prave rodic, pod vplivom zodpovednosti moze usudit co je pre dieta dobre a co nie. A casto tak rodic kona.

Uz som ti vysvetlil, ze moc nieco spravit este neznamena, ze jej nositel mal k tomu aj pravo.

Rodic sa rozhoduje, co je podla neho dobre pre dieta, s cim dieta, samozrejme, suhlasit nemusi.

Ze si rodic svoju indoktrinaciu poistuje roznymi inymi nastrojmi som uz spominal.

quote:
Samozrejme, dieta casom dospeje a samo si voli svoju cestu. Pokial vsak zan zodpoveda rodic, nevidim nic zle v tom, ze ho vedie cestou zivota tak, ze mu umozni pristup k niektorim sviatostiam - krst, 1. sv. prijimanie, mozno birmovka ...

Umoznit a robit za neho su dve diametralne odlisne veci.

quote:
Prave preto je v niektorych cirkvach prax taka, ze rodicia, pod tarchou zodpovednosti urobia vsetko preto aby ich deti uz od prvych chvil zivota boli sucastou Cirkvy.

Jasne - indoktrinovat treba este za mlada, vtedy su deti dovercive a emocionalne naviazane.

Lenze voci komu je tato zodpovednost - voci RKC, ci voci Bohu? Samozrejme, ze voci RKC, ta si totiz takto zabezpecuje clenov a teda svoju moc.

quote:
Deti same, ked prevezmu zodpovednost za seba na svoje plecia, mozu si svoje krstne sluby obnovit. Alebo si zvolia inu cestu ...

To co si za koninu napisal??? Ako obnovit krst? To akoze ten prvy bol docasny, ako skusobny vodicak na dva roky a potom to treba obnovit, ci co?

Alebo to je skusobna doba ako pri nastupeni do noveho zamestnania, kedy mozes kedykolvek odist, ci co?

K comu je teda taketo kupanie dobre? Len ako cirkus pre uspokojenie rodicov a sirsieho pribuzenstva? Ci zabezpecenie si clena svojho klubu?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 január 2006 :  21:45:22  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nehnevaj sa na mna GMK, ale uz si presne ako Pavelba, rozpravas vela a o nicom. Uz len cakam, kedy prinesies take kvalitne konstrukty ako on vcera v noci.
Ditea je dlhy cas na rodicoch zavysle ci sa Ti to paci, alebo nie. Rodicia maju v tomto case za dieta zodpovednost a s tou prichadza aj nutnost robit rozhodnutia, ktorym dieta vela krat nedokaze rozumiet. Prijate vsak musia byt. Takze neviem ci cakas, ze budu rodicia s 1 rocnym dietatom vsetko konzultovat?

Marcelllooo

Odoslaný - 05 január 2006 :  00:14:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Nehnevaj sa na mna GMK, ale uz si presne ako Pavelba, rozpravas vela a o nicom.

Vies co, neurazaj ma, dobre? Od krestana by som cakal ine spravanie.

Uz len cakam, kedy prinesies take kvalitne konstrukty ako on vcera v noci.
Povedal som ti - neurazaj ma.

Ditea je dlhy cas na rodicoch zavysle ci sa Ti to paci, alebo nie.
Ano - len a len preto, ze to oni takto chcu.

Rodicia maju v tomto case za dieta zodpovednost a s tou prichadza aj nutnost robit rozhodnutia, ktorym dieta vela krat nedokaze rozumiet.
Ano - preto si ho obstarali - aby toto mohli robit.

Prijate vsak musia byt. Takze neviem ci cakas, ze budu rodicia s 1 rocnym dietatom vsetko konzultovat?
Nie, necakam. Rodicia si nevysulozili dieta na to, aby mu nehali volnost.

Aniko

Odoslaný - 05 január 2006 :  09:25:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Aha. Len mi to pripadá také "ľudské" riešenie. Veď Boh predsa vie, že deti potrebujú istý čas, aby HO mohli poznať.

quote:
Pôvodne poslal Mato

Amerikovi sa ospravedlňujem. Je teda rozdiel medzi dogmami a uzávermi koncilu, tie nie sú záväzné. Osobne by ma zaujímala jedna dogma, no nechce sa mi vyrývať, nechám to tak.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 05 január 2006 :  09:45:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Aha. Len mi to pripadá také "ľudské" riešenie.

Jasne, ze je to ludske riesenie, pre potesenie rodicov a okolia. Presne take iste, ako ked sa zhrnu rady pribuzenstva, zi ked toho maleho navlecieme do zajacikovskeho obleku a nechame ho saskovt pred vseckymi.

quote:
Veď Boh predsa vie, že deti potrebujú istý čas, aby HO mohli poznať.

Preco si myslis, ze Ho deti nepoznaju a nekomunikuju s nim?

amerika1

Odoslaný - 05 január 2006 :  10:26:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

quote:
Pôvodne poslal Mato

Aha. Len mi to pripadá také "ľudské" riešenie. Veď Boh predsa vie, že deti potrebujú istý čas, aby HO mohli poznať.

quote:
Pôvodne poslal Mato

Amerikovi sa ospravedlňujem. Je teda rozdiel medzi dogmami a uzávermi koncilu, tie nie sú záväzné. Osobne by ma zaujímala jedna dogma, no nechce sa mi vyrývať, nechám to tak.

Aniko na upresnenie Katolicka Cirkev ma zavery , ktore katolik musi verit , aby sa neodlucil od jednoty Cirkvi K nim mozu patrit aj zavery koncilu , ak su takto jasne definovane Rozdiel je v tom , ze II . VK zaviedol pojem pastoracna konstitucia , ktora nema rovnaku zavaznost ako dogmaticka .
Inak ak chces , kludne sa na tu dogmu spytaj

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 05 január 2006 :  14:56:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Sa mi vidí, že keby sme doma deťom nepovedali o Bohu, že by ich ani nenapadol. Možno neskôr áno, keď by viac rozmýšľali na životom a tak...

Aniko

Odoslaný - 05 január 2006 :  15:01:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Inak ak chces , kludne sa na tu dogmu spytaj
.
V dejinách som si čítala, že JÁN /lenže teraz z fleku neviem koľký, ale pozriem doma/, potvrdil "dogmu o bohatstve" - v úvodzovkách preto, lebo presný názov neviem.
A mňa hnevajú charizmatickí prosperitári, tak preto ma to zaujíma, čo na to RKC.

amerika1

Odoslaný - 05 január 2006 :  15:36:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
zadarmo ste dostali , zadarmo davajte ! Tym je povedane vsetko

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 05 január 2006 :  16:06:08  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

On vie aj to, ze deti potrebuju isty cas, aby si dokazali same najst potravu, obliect sa, ci chodit. A preto im dal rodicov, aby ich isty cas zastupovali a pomahali im. Je to tiez take ludske riesenie, alebo je mozne, ze to tak stvoril Boh?

Inak co sa podla Teba stane s dietatom, ktore zomrie po prvom dni svojho zivota?

Marcelllooo

Odoslaný - 05 január 2006 :  17:15:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
On vie aj to, ze deti potrebuju isty cas, aby si dokazali same najst potravu, obliect sa, ci chodit. A preto im dal rodicov, aby ich isty cas zastupovali a pomahali im. Je to tiez take ludske riesenie, alebo je mozne, ze to tak stvoril Boh?

1. Omyl. Boh nedal detom rodicov, rodicia toto proste musia robit, ak si chcu udrzat objekt, ktory si vysulozili. Vacsinou chcu, lebo starostlivost samotna ich dostatocne uspokojuje.
2. Rodic v tomto nedava dietatu na volbu - vyuziva svoju moc, ci v sulade s pravom je otazne.

Deti sa rodia nedovyvinute - mozno aj preto, ze ak by sa mali plne vyvinut v maternici, porod posvou by proste nebol mozny - ma len isty priemer, ktory je aj tak mensi nez hlava novorodenca - preto nema zrastenu lebku, ale ta sa pri porode mierne stlaci a az potom lebecne svy zrastu.

quote:
Inak co sa podla Teba stane s dietatom, ktore zomrie po prvom dni svojho zivota?

To iste, co so starcom a jedneho dna s nami vsetkymi - bud zhori na popol v krematoriu, alebo ho zozeru cerviky v zemi. Prach si a na prach sa obratis.

Mato

Odoslaný - 05 január 2006 :  17:37:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Bolo by mozne, ze by si tieto svoje odpovede plne ducha a mudrosti sustredil na jedno miesto a netrusil ich po vsetkych temach? V tej kope pismeniek sa mi straca to co ma skutocne zaujima a sice odpoved aniko. Tvoje nazory poznam skor nez ich napises, staci ked si znegujem lubovolny prispevok na ktory reagujes. Ako som uz napisal, automaticka opozicia uz straca auru, spociatku to bolo zaujimave, teraz uz len unavne.

Aniko

Odoslaný - 09 január 2006 :  14:26:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

To "ľudské" /potrava, vedomosti../ im môžem dať. Ale "Božie" - znovuzrodenie z Ducha Sv. nie. Ak funguje nejaké zastupovanie, tak v tejto veci by to mal byť Boh sám.
Dieťa ide k Bohu.

Ales

Odoslaný - 09 január 2006 :  15:37:07  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aniko, mozno nie je to zastupovanie stopro(v zmysle darovania DS), ale mozu viest dieta, aby sa nebranilo k prijatiu DS. mozu mu dat dobru vychovu a tak ho viest k Bohu. vies je mnoho sposobov ako viera rodicov moze zachranit dieta(v zmysle pomoci, lebo totalne nas zachranil len Jezis). a toto je kolkorazy aj dovod odpadnutia od cirkvi - dieta vidi pasivitu a nesuhlasi s nou, ale tym dava najavo len svoj nesuhlas s rodicmi a nechtiac to prenasaju i na to co vyznavaju, v tomto pripade i na vieru.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 13 január 2006 :  03:01:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

quote:
Pôvodne poslal GMK

Sa mi vidí, že keby sme doma deťom nepovedali o Bohu, že by ich ani nenapadol. Možno neskôr áno, keď by viac rozmýšľali na životom a tak...

Nemyslim si. Preco deti same od seba napadne nieco take, ako atraktivita opacneho pohlavia? Preco ich napadne sama od seba taka vec ako priatelstvo? Preco ich napadne laska?

Preco si myslis, ze by sa im Boh nedal poznat?

Nie je to nahodou tak, ze to chces byt ty, co ich privedies k Bohu, prave ty a prave tak, ako si ty predstavujes a nie nejako inak oni same, ci s niekym inym?

Preco si odporujes v jednej myslienke? Takl napadlo, ci nie?

A ked nie - vedia docenit vyznam tohoto vztahu?

Strana: z 8 Previous Topic: Krst nemluvniat Téma Next Topic: Priprava na temu Sola Scriptura  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06