Všetky fóra
Duchovná časť
Duchovný život
Svadieb je stále menej, ľudia sa realizujú inak |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 07:32:22
|
Ako viem, ze jeho zaujem nie je sebecky, ale v skutocnosti aj moj? V pripade Boha v to veris. Ze ti chce len to najlepsie a ze on sam je najlepsi a teda nesebecky. On predsa vie co ta zranuje co posilnuje, vsak ta stvoril. Tak ho nechaj konat a nie furt buzeruj.
Ano, v tomto pripade som na to myslel, babke filozof nepomoze.To asi nie. Ale z hladiska kategorizacie skutkov?
Skutok - dobry - vykonany z radostou, ochotou, ale aj tuzbou vykonat je nadalej dobry. No a co, ze mas aj tuzbu. Spanok je pre cloveka dobry a niektori ludia aj velmi radi spia. Pre to su sebci? Samozrejme, ak to prehanaju tak uz to je sebectvo, ale to treba rozlisovat.
Ty potrebujes prijemncu tvojich darov, inak budes nestastny.
Ale ano, ak si sebec zahladeny do seba a nemozes mat deti a si preto zniceny, zufaly atd. tak ano. Nesebec v tom vidi Boziu volu, bude robit nieco ine, adoptuje si, alebo nieco uplne ine...
Ja netvrdim, ze je to zle, ja tvrdim, ze je to sebecke.
Ked to nie je zle, tak v com je problem? teba trapi "iba" to, ze nieco nejake je?
A preto je tvoj priklad principialne nespravny.
Ano ja viem. Chcel som ukazat na rodicov, ze tym ze deti nechcu mat, lebo sa im nechce, lebo sa boja, lebo neviem, tak ich pocinanie je tiez sebecke.
A co ked som vobec nechcel byt?
Som ti vravel, na toto ti ja neodpoviem.
Ked nas obmedzil povedzme v lietani, mohol nas aj v robeni zla. Skratka by sme slobodne chceli robit len dobro.
Uz to "len" hovori, ze by to bolo obmedzenie. A lietanie nema so slobodbnou volou nic spolocne, rovnako ako si to spomenul pri kychani, prezivani chladu.
Ano - to je vec pudova, nie je to zalezitostou mojej slobodnej vole a duse.
No, ale zas take zvieratko, nie si. Vsetko na pudy sa zvalit neda. Aj v otazke zivota sa mozes kedykolvek rozhodnut.
|
Pánovi zver svoje cesty a jemu dôveruj, on sa už postará.
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 09:13:41
|
V pripade Boha v to veris. Ale ked nie?
Ze ti chce len to najlepsie a ze on sam je najlepsi a teda nesebecky. On predsa vie co ta zranuje co posilnuje, vsak ta stvoril. Tak ho nechaj konat a nie furt buzeruj. Ved to!
Skutok - dobry - vykonany z radostou, ochotou, ale aj tuzbou vykonat je nadalej dobry. No a co, ze mas aj tuzbu. Nic, len ze je to sebecke.
Spanok je pre cloveka dobry a niektori ludia aj velmi radi spia. Pre to su sebci? Samozrejme!
Ale ano, ak si sebec zahladeny do seba a nemozes mat deti a si preto zniceny, zufaly atd. tak ano. Nesebec v tom vidi Boziu volu, bude robit nieco ine, adoptuje si, alebo nieco uplne ine... Lenze nesebec - to je len iluzia.
Ked to nie je zle, tak v com je problem? teba trapi "iba" to, ze nieco nejake je? Ja som ale nepovedal, ze to zle nie je.
Je to proste sebecke vyuzivanie z titul moci.
Ano ja viem. Chcel som ukazat na rodicov, ze tym ze deti nechcu mat, lebo sa im nechce, lebo sa boja, lebo neviem, tak ich pocinanie je tiez sebecke. No a? Ale v topmto pripade ale aspon nepostihuju a nerealizuju svoje sebectvo na nieci ukor.
Som ti vravel, na toto ti ja neodpoviem. Ja som to tusil.
Uz to "len" hovori, ze by to bolo obmedzenie. Nebolo - my by sme zle robit nechceli, ani nas by to nenapadlo.
A lietanie nema so slobodbnou volou nic spolocne, rovnako ako si to spomenul pri kychani, prezivani chladu. Tak co je to slobodna vola?
No, ale zas take zvieratko, nie si. Vsetko na pudy sa zvalit neda. Aj v otazke zivota sa mozes kedykolvek rozhodnut. Ale si. Si zvieratko. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 12:59:33
|
V pripade Boha v to veris. Ale ked nie?
Tak potom o tom zbytocne diskutujeme. Kazdy z nach vychadza z inych predpokladov.
Skutok - dobry - vykonany z radostou, ochotou, ale aj tuzbou vykonat je nadalej dobry. No a co, ze mas aj tuzbu. Nic, len ze je to sebecke.
Preco, ked je to spravne, preco by to malo byt sebecke?
Spanok je pre cloveka dobry a niektori ludia aj velmi radi spia. Pre to su sebci? Samozrejme!
Znova, preco?
Som ti vravel, na toto ti ja neodpoviem. Ja som to tusil.
Myslim, ze ja nie som ten spravny .
Uz to "len" hovori, ze by to bolo obmedzenie. Nebolo - my by sme zle robit nechceli, ani nas by to nenapadlo
Nas nie, ale Boh by nas klamal a to by nebolo spravne, tak to mame vo svojich rukach.
Tak co je to slobodna vola?
Slobodna vola je moznost vybrat si dobro, alebo zlo, pocuvat Boha, alebo seba, svet, ci diabla.
Ale si. Si zvieratko.
Ale nie si a je to rozoberane aj v inej teme tusim prave tebou, veritasom a amerikou....
|
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 14:01:56
|
costa, cistemu je vsetko ciste, egoistovi je vsetko sebecke. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 15:03:41
|
som si ista, ze nespravne pochopenie manzelstva vedie k tomu, ze mladi ludia nestoja o manzelstvo a naopak homosexuali bujuju o jeho legalizaciu medzi osobami rovnakeho pohlavia |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 15:05:36
|
no ked uz homosexuali mozu byt knazmi , tak preco nie aj manzelmi |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 15:26:27
|
tu uz len slova knaza zo Slunce seno a par facek: Sodoma Gomora!
a pre GMK: Kelišová, nepokradneš! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 16:18:11
|
A este mi neda pokoj ci sa pri vysviacke homosexualov umenia slova kanonu vysviacky a slova Zriekas sa zeny sa nahradia slovami Zriekas sa muza ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 20:14:01
|
Tak potom o tom zbytocne diskutujeme. Kazdy z nach vychadza z inych predpokladov. Haej. Lenze ty mna chces presvedcit, ci Boh ma chce presvedcit. A k tomu potrebujes nejaky argument.
Ci je jedno kto omu veri a comu nie?
Preco, ked je to spravne, preco by to malo byt sebecke? A preco nie? Ja za to nmozem, ze to tak je, ja som to takto nespravil.
Znova, preco? Ja za to ale nemozem, ja som to tak nezariadil. Sebecke je to preo, lebo hajis a uplatnujes svoj (sebeckly) zaujem. Nehovoriac ze je to len naplnanim svojej biologickej potreby.
Nas nie, ale Boh by nas klamal a to by nebolo spravne, tak to mame vo svojich rukach. A neklame nas tym, ze nemozeme lietat? Ze nevieme, ci skoncime v OJ a ci v NK?
Slobodna vola je moznost vybrat si dobro, alebo zlo, pocuvat Boha, alebo seba, svet, ci diabla. Co je dobre a co zle a co neutralne a preco?
Ale nie si a je to rozoberane aj v inej teme tusim prave tebou, veritasom a amerikou.... Ale si. Uved aspon jeden dovod, peco by sme neboli zvierata.
V inej casti sa zaoberame dusou. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 20:16:22
|
quote: Pôvodne poslal janka
som si ista, ze nespravne pochopenie manzelstva vedie k tomu, ze mladi ludia nestoja o manzelstvo a naopak homosexuali bujuju o jeho legalizaciu medzi osobami rovnakeho pohlavia
Je to preto, ze tento statok je jednym garantovany a nenaplna ich potrebu, preto nepozaduju jej uspokojenie (manzelstvo). Iny tuto potrebu maju a je im jej uspokojenie odopierane tak za to bojuju (homosexuali).
No a_? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 december 2005 : 20:18:20
|
quote: Pôvodne poslal alesko
costa, cistemu je vsetko ciste, egoistovi je vsetko sebecke.
Cize presadzujes moralny relativizmus_? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 05:38:46
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
A este mi neda pokoj ci sa pri vysviacke homosexualov umenia slova kanonu vysviacky a slova Zriekas sa zeny sa nahradia slovami Zriekas sa muza ?
Kde si na taketo nieco prisiel? v poslednych Katolickych novinach som cital opak... http://www.katolickenoviny.sk/Kn_2005/50_2005/zo_sveta.htm
|
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 07:15:06
|
Haej. Lenze ty mna chces presvedcit, ci Boh ma chce presvedcit. A k tomu potrebujes nejaky argument.
V pisme a v dokonalosti stvorenia je toho dost. Treba hladat, prosit.
Ja za to ale nemozem, ja som to tak nezariadil. Sebecke je to preo, lebo hajis a uplatnujes svoj (sebeckly) zaujem. Nehovoriac ze je to len naplnanim svojej biologickej potreby.
Ked si to nezariadil ty, tak sa nestrachuj, Boh asi vedel co robil..."a uvidel, ze je to dobre..." A ked je to potreba, tak to nie je sebectvo.
A neklame nas tym, ze nemozeme lietat? Ze nevieme, ci skoncime v OJ a ci v NK? Nie. O svojom zivote rozhodujes ty. Mas svoje svedomie.
Ale si. Uved aspon jeden dovod, peco by sme neboli zvierata.
Duchovnost. |
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 13:43:22
|
V pisme a v dokonalosti stvorenia je toho dost. Treba hladat, prosit. Tak ta prosim: ukaz.
Ked si to nezariadil ty, tak sa nestrachuj, Boh asi vedel co robil..."a uvidel, ze je to dobre..." A ked je to potreba, tak to nie je sebectvo. WTF_? Kaze to nie je sebectvo? Prijmuc tento argument nie je potom sebectvom voooobec, ale naozaj vobec nic.
Nie. O svojom zivote rozhodujes ty. Mas svoje svedomie. Ale len v obmedzenej miere.
Ale si. Uved aspon jeden dovod, peco by sme neboli zvierata. Duchovnost. Cize vsetko ostatne je sucast toho zivocisneho, zvieracieho? Priatelstvo, laska, prezivanie vztahov? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 13:57:39
|
V pisme a v dokonalosti stvorenia je toho dost. Treba hladat, prosit Tak ta prosim: ukaz.
Uz len ta veta v Genezis: "...a Boh videl, ze je to velmi dobre..." Kopec zalmov, kde je ospievany Boh za nekonecnu dobrotu, milosrdenstvo, mudrost, lasku k nam. Aj Jezis povedal, aby sme boli dokonaly ako nas nebesky Otec.... Vsak hladaj. Uz si mi raz nechel verit, ze v pisme je pisane o tom, ako Boh miluje vdovu a sirotu a predsa to tam je.
WTF_? Kaze to nie je sebectvo? Prijmuc tento argument nie je potom sebectvom voooobec, ale naozaj vobec nic.
Ale kde. To nevies rozlisit? Nevies najst rozdiel medzi tym, co je potrebne pre tvoje telo, lebo by inak zomrelo a tym co je iba uzivanim si pozitkov a este viac na ukor inych?
Nie. O svojom zivote rozhodujes ty. Mas svoje svedomie. Ale len v obmedzenej miere.
To tiez nie je tvoj problem. Staraj sa to, co ti bolo zverene.
Ale si. Uved aspon jeden dovod, peco by sme neboli zvierata. Duchovnost. Cize vsetko ostatne je sucast toho zivocisneho, zvieracieho? Priatelstvo, laska, prezivanie vztahov? Chcel si iba jeden dovod. |
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 14:10:05
|
quote: Pôvodne poslal GMK
quote: Pôvodne poslal alesko
costa, cistemu je vsetko ciste, egoistovi je vsetko sebecke.
Cize presadzujes moralny relativizmus_?
preco? mal som dojem že je to z písma. teda nie ta druha cast, len mi je divne ze tebe je vsetko sebecke |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 16:49:31
|
quote: Pôvodne poslal alesko preco? mal som dojem že je to z písma. teda nie ta druha cast, len mi je divne ze tebe je vsetko sebecke
Nuz preto, ze tvrdis, ze hodnotenie danej veci/situacie zalezi od osobnosti a nazorov hodnotiaceho. Cize nazorovy relativizmus. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 16:54:54
|
Uz len ta veta v Genezis: "...a Boh videl, ze je to velmi dobre..." To vsak bolo este pred tym, ako sa naplnili Murphyho zakony a vseko sa spackalo.
Kopec zalmov, kde je ospievany Boh za nekonecnu dobrotu, milosrdenstvo, mudrost, lasku k nam. Aj Jezis povedal, aby sme boli dokonaly ako nas nebesky Otec.... Vsak hladaj. Ale najdes tam i to, ako Hudas zapredal.
Uz si mi raz nechel verit, ze v pisme je pisane o tom, ako Boh miluje vdovu a sirotu a predsa to tam je. Ale co to znaci, ze ma miluje?
Ale kde. To nevies rozlisit? Nevies najst rozdiel medzi tym, co je potrebne pre tvoje telo, lebo by inak zomrelo a tym co je iba uzivanim si pozitkov a este viac na ukor inych? Pozitok je rovnake uspokojovanie potrieb ako spanok. Lebo potreby mas delene na biologicke, socialne, kulturne atd.
Neuspokojovanim biologickych potrieb upadas biologicky. Neuspokojovanim kulturnych potrieb upadas kulturne.
Potreby uspokojujes preto, aby si po danej stranke rozkvital a prosperoval.
Ci je to na ukor ineho sa mozme dohadovat: vzdy si mohol urobit nieco pre druheho.
To tiez nie je tvoj problem. Staraj sa to, co ti bolo zverene. Ale je, kedze sa ma to tyka.
Lenze ako potom mozme hovorit o slobode, ked sme obmedzeni?
Chcel si iba jeden dovod. Nie, chcel som aspon jeden dovod. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 17:02:05
|
rim 8,28 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 17:24:38
|
quote: Pôvodne poslal mirecnr
quote: Pôvodne poslal amerika1
A este mi neda pokoj ci sa pri vysviacke homosexualov umenia slova kanonu vysviacky a slova Zriekas sa zeny sa nahradia slovami Zriekas sa muza ?
Kde si na taketo nieco prisiel? v poslednych Katolickych novinach som cital opak... http://www.katolickenoviny.sk/Kn_2005/50_2005/zo_sveta.htm
Jedná-li se však o homosexuální sklony, jež mohou být prostě výrazem přechodného problému, jako je například ještě nedovršená adolescence, musejí být takové tendence překonány minimálně tři roky před jáhenským svěcením.
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 18:50:37
|
Ale najdes tam i to, ako Judas zapredal.
Ale to nebola vlastnost Boha.
Ci je to na ukor ineho sa mozme dohadovat: vzdy si mohol urobit nieco pre druheho.
Mohol. Ale je to zariadene inak.
Lenze ako potom mozme hovorit o slobode, ked sme obmedzeni?
Bavili sme sa o slobodnej voli, vybere medzi zlom a dobrom, nie moznosti lietat.
Nie, chcel som aspon jeden dovod.
Dal som ti ho.
|
|
|
|
|
Odoslaný - 14 december 2005 : 20:50:35
|
Ale to nebola vlastnost Boha. Ani zalmy nie su vlastnosti Boha.
Mohol. Ale je to zariadene inak. Ako inak? Ci vari nebudes spat a ides robit nieco pre GMKa?
Bavili sme sa o slobodnej voli, vybere medzi zlom a dobrom, nie moznosti lietat. Jaj, takze vybrat si mozes len nieco - co ti niekto velkodusne dovoli.
Dal som ti ho. A ja som na o reagoval. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 07:13:35
|
Ani zalmy nie su vlastnosti Boha.
Chcel si predsa dovody preco verim v dokonaleho Boha, ako jeden z nich uvadzam pismo, kde o tom nieco je, co s tym ma Judas ?
Ako inak? Ci vari nebudes spat a ides robit nieco pre GMKa?
Treba robit jedno i druhe, tak.
Jaj, takze vybrat si mozes len nieco - co ti niekto velkodusne dovoli.
Ano, s tym, ze namiesto ironie pouzijes vdaku. Este raz slobodna vola nie je o nasich fyzickych a inych predpokladoch, co je na to nepochopitelne? Tak ako potraviny nesluzia ako benzin-pumpa.
|
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 12:10:50
|
Chcel si predsa dovody preco verim v dokonaleho Boha, ako jeden z nich uvadzam pismo, kde o tom nieco je, co s tym ma Judas ? Lebo aj Judas je v Pisme a on zas dava dovody pre pochybnost, ako i tony dalsieho materialu.
Treba robit jedno i druhe, tak. Tak.
Ano, s tym, ze namiesto ironie pouzijes vdaku. Ale vdaku za co?
Este raz slobodna vola nie je o nasich fyzickych a inych predpokladoch, co je na to nepochopitelne? Tak ako potraviny nesluzia ako benzin-pumpa. Nie? A naco teda sluzia? Vlastne ano, okrem benzinu, je to este aj olej, pohonne aditivum, chladiaca zmes a voda do ostrekovaca. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 december 2005 : 12:58:38
|
Lebo aj Judas je v Pisme a on zas dava dovody pre pochybnost, ako i tony dalsieho materialu.
A to akoze Judasova samomvrazda poukazuje na Boziu nedokonalost, nie skor na Judasovu?
Ano, s tym, ze namiesto ironie pouzijes vdaku. Ale vdaku za co?
Za to co si dostal. Ja viem, ty to tak nevnimas, ale zivot je dar, moznost spasit sa, bez ohladu nato, ci vies ci nevies lietat, ci sa ti stala autonehoda a nevies chodit atd., vsetko ma svoj zmysel, aj ked cloveku sa to moze zdat nepochopitelne, alebo krute. Ale vsak vsetko si to odskusal aj Jezis a nestazoval sa. Vzdy poukazoval na podstatne veci a nie na utrpenie, ktore ma samo o sebe tiez nejaky zmysel.
Nie? A naco teda sluzia? Obvykle na predaj potravin. |
|
|
|
|
|
|
|