|
Odoslaný - 08 november 2009 : 13:55:12
|
Este maly dodatok, ze anglikanska cirkev v Anglicku je statom stedro financne podporovana a biskupi maju fantasticke platy (ktovie, ci kralovna tiez prestupi ku katolikom ale to si fakt neviem predstavit!!!), a jej biskupi maju cestne miesta v House of Lords medzi sudcami, z ktorych vsetci maju tituly 'Lord' - zatial co KC v tejto krajine od statu nedostava ani penny. KC tu funguje totalne z vlastnych zdrojov, milodarov a podpory Vatikanu. A by ste neverili, ako niektore farnosti nemaju na knazske rucha alebo na kurenie!! Vo vacsine kostolov si nemozu dovolit ani organistu a tak organy zapadaju ciernym prachom (a to vravim doslova, lebo mi to v jednej naozaj velkej farnosti to prislo tak luto, ze som sa sama ponukla, ze budem hrat na omsi na organe (nikdy v zivote som pred tym nehrala na organe) a ked som zacala hrat, ludia sa obracali, ze co sa to deje a po omsi sa postavili do radu a mi prisli dakovat (som bola totalne soknuta) a knazi mali slzy v oaciach...ked som skoncila, prsty som mala cierne ako sadza!!).....tak a nech mi este raz niekto povie, ze katolicka cirkev sa topi v peniazoch!!!!! |
Krajina: United Kingdom ~
Počet príspevkov: 192 ~
Člen od: 09 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 december 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 november 2009 : 15:15:16
|
Beulina, ďakujem za info. Bolo by to krásne, keby sa to s tou anglikánskou cirkvou podarilo.
Keď sa časť pravoslávnych chcela zjednotiť s katolíckou Cirkvou, tiež mali problém, napr. čo so ženatými kňazmi. Tak dostali dovolenie, že môžu byť ženatí kňazi a tá časť pravoslávnych, ktorí začali uznávať pápeža, to sú vlastne gréckokatolíci. Tak si myslím, že nejako takto by to mohlo vyzerať aj s anglikánmi... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 november 2009 : 17:25:22
|
|
|
Odoslaný - 08 november 2009 : 17:50:15
|
citácia: Vo vacsine kostolov si nemozu dovolit ani organistu a tak organy zapadaju ciernym prachom (a to vravim doslova, lebo mi to v jednej naozaj velkej farnosti to prislo tak luto, ze som sa sama ponukla, ze budem hrat na omsi na organe (nikdy v zivote som pred tym nehrala na organe ) a ked som zacala hrat, ludia sa obracali, ze co sa to deje a po omsi sa postavili do radu a mi prisli dakovat (som bola totalne soknuta) a knazi mali slzy v oaciach...ked som skoncila, prsty som mala cierne ako sadza!!) Pôvodne zaslal Beulina - 08 november 2009 : 13:55:12
Nech Ťa za toto Boh odmení, Beulina. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 november 2009 : 22:16:13
|
citácia: Este maly dodatok, ze anglikanska cirkev v Anglicku je statom stedro financne podporovana a biskupi maju fantasticke platy (ktovie, ci kralovna tiez prestupi ku katolikom ale to si fakt neviem predstavit!!!), a jej biskupi maju cestne miesta v House of Lords medzi sudcami, z ktorych vsetci maju tituly 'Lord' - zatial co KC v tejto krajine od statu nedostava ani penny. KC tu funguje totalne z vlastnych zdrojov, milodarov a podpory Vatikanu. A by ste neverili, ako niektore farnosti nemaju na knazske rucha alebo na kurenie!! Vo vacsine kostolov si nemozu dovolit ani organistu a tak organy zapadaju ciernym prachom (a to vravim doslova, lebo mi to v jednej naozaj velkej farnosti to prislo tak luto, ze som sa sama ponukla, ze budem hrat na omsi na organe (nikdy v zivote som pred tym nehrala na organe ) a ked som zacala hrat, ludia sa obracali, ze co sa to deje a po omsi sa postavili do radu a mi prisli dakovat (som bola totalne soknuta) a knazi mali slzy v oaciach...ked som skoncila, prsty som mala cierne ako sadza!!).....tak a nech mi este raz niekto povie, ze katolicka cirkev sa topi v peniazoch!!!!! Pôvodne zaslal Beulina - 08 november 2009 : 13:55:12 Dobre sa to číta. Normálne by človek(Lupus) obliekol ponožky i topánky a behal ku tebe a na plne hrdlo spieval "V sedmobrežnom kruhu ..." |
|
|
|
|
|
|