Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Liturgia v Biblii
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Cirkev tají Téma Next Topic: Svata omsa - Nebo na zemi - co z toho vyplyva?
Strana: z 2

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 26 október 2005 :  13:30:57  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
nepochopila si ze? to nevadi. ale je tam, prave preto plati jedna vec: vysluhovane sviatosti nezavisia od stavu vysluhovatela.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 26 október 2005 :  14:44:41  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
Čítala. Nehnevaj sa, Maťo, ale tie veršíky sa mi zdajú totálne vytrhnuté z kontextu.. a tak ich nemôžem prijať - teda to, čo z nich pre Teba vyplýva.

Ja sa nehnevam, ani som necakal, ze to pochopis, lebo to vyzaduje komplexnejsi pohlad, ako len na jednotlive versiky. Ale ak si citala aj ostatne moje prispevky, iste si si vsimla citat protestantskeho ucenca, ktory hovori "aj letmy pohlad do Knihy zjavenia svedci o

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 26 október 2005 :  14:47:59  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
pritomnosti liturgickeho jazyka pouzivaneho pri oslave Boha... Jazyk chvaly zohrava dolezitu ulohu pri zachovani jednoty Knihy"

Ide o knihu ako celok, o jej strukturu, o liturgicky jazyk, ktory pouziva Cirkev na oslavu Boha, ktory najdes v obrazoch tejto knihy. To nie je moj objav, ani objav Scotta Hahna, tento fakt sa vyskytuje uz v dielach prvych Cirkevnych otcov. (ale to je pre Vas dalsi prazdny argument)

Tymito prispevkami som mieril ku katolikom, aby si hlbsie uvedomili, ze denne zazivaju NEBO NA ZEMI.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 27 október 2005 :  07:31:39  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ja uz iba v nedelu

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Michal

Odoslaný - 27 október 2005 :  14:34:45  Zobraziť profil  Pridať Michal do zoznamu priateľov

U Redemptoristov vyšla práve nedávno kniha Baránkova večera, ktorá hovorí o liturgii v súvislosti s poslednou knihou NZ - Zjavením svätého apoštola Jána.
Odporúčam ju kúpit si ju.
v modlitbe navzájom za vás vsetkých Michal

Počet príspevkov: 35  ~  Člen od: 21 november 2003  ~  Posledná návšteva: 22 február 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 október 2005 :  14:42:05  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A z coho myslis ze tu citujem uz tyzden? Ale aj tak vdaka za prispevok, aspon nie som sam, kto tuto knihu doporucuje

Mato

Odoslaný - 31 október 2005 :  20:43:43  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko
ale ak nie, prijdem rýchle na teba a pohnem tvoj svietnik z jeho miesta, keď neučiníš pokánia.. – to platí na RKC?

Spomente si, ze uprostred svietnikov stoji sam Jezis (Zjv 1,12-13); cize odstranit svietnik by znamenalo pripravit Cirkev o Boziu pritomnost. To vsak Pan nehovoril Jeruzalemu, ale cirkvi v Efeze, pretoze ich laska k nemu ochabla. Varoval efezskych krestanov, ze ak sa neobratia, caka ich ten isty osud ako ich starsieho brata Izraela.

Syseľ

Odoslaný - 31 október 2005 :  21:10:32  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Tak mi najskôr ukáž v Písmach, že veriaci majú budovať Božie kráľovstvo tu na zemi.

Ďalej:

Poznáš význam slova Eucharistia?

Samotná Eucharistia nie je večerou Pánovou, ani Pamiatkou Pánovou. Čo je podľa Teba samotná Eucharistia???

Eucharistia je pre mna symbol toho, ze Boh je v kazdom z nas a prijimanim potvrdzujeme, ze ho prijimame vo svojom zivote a davame mu miesto v nom. Je dolezita na uvedomenie si potreby prijat Boha do nasho zivota.

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 31 október 2005 :  21:20:47  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Sysel nechcem sa opakovat kvoli kapacite databazy, preto Ta odkazujem na tuto temu http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=616 . Eucharistia nie je iba symbol. Tam najdes viac.

pavelba

Odoslaný - 01 november 2005 :  05:18:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
A vysvetlenie Eucharistie zasa tu:

http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=617

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 01 november 2005 :  10:34:13  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Upresnujem, ze tam sa jedna o pavloveba vysvetlenie toho co on rozumie pod pojmom Eucharistia, co ale nema absolutne nic spolocne s jej skutocnym vyznamom. Takze sa nedajte zmiast a hladajte dalej

Syseľ

Odoslaný - 02 november 2005 :  16:49:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Syseľ  Pridať Syseľ do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

A vysvetlenie Eucharistie zasa tu:

http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=617

Diky moc, pavelba. Ukazal si mi novy uhol pohladu.

"Pre Teba som ateista, pre boha lojalna opozicia"
(Allen)

Počet príspevkov: 230  ~  Člen od: 19 september 2005  ~  Posledná návšteva: 07 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Cirkev tají Téma Next Topic: Svata omsa - Nebo na zemi - co z toho vyplyva?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06