Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Vaderovo vysvetlenie
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Choďte a učte všetky národy Téma Next Topic: Staci sa spravat..., uloha RKC, trojjedinost
Strana: z 3

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 17 október 2005 :  14:13:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vader v teme http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=568&whichpage=11 som Ta vyzval, aby si podlozil svoje ruhanie a urazanie Jezisovej Cirkvi. Vyzval som Ta, aby si na to otvoril novu temu, aby bolo kazdemu umoznene precitat si co tvrdis.
Kedze to zatial ignorujes, otvaram temu pre Teba a ocakavam Tvoje vyjadrenie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

vader

Odoslaný - 17 október 2005 :  20:58:01  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Neurazam Panovu cirkev. Panova cirkev nie je konkretna organizacia, ale su to ludia, ktori uverili v Jezisa Krista, poprosili ho o odpustenie hriechov, prijali ho ako osobneho spasitela a pozvali do svojho zivota. Zo stareho zivota ucinili pokanie. Maju ziveho Pana Jezisa v srdci a nedavaju medzi seba a Jeho rozne predmety a neuprednostnuju vyucovania ludi pred vyucovanim DS. Tychto ludi sprevadzaju tieto znamenia:

Mark 16:17 A uverivších budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať démonov, budú hovoriť novými jazyky,
18 hadov budú brať, a keby vypili niečo smrťonosné, neuškodí im; na chorých budú vzkladať ruky, a budú sa mať dobre.

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 október 2005 :  21:05:42  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Na to som sa Ta nepytal, k tomu sa dostaneme neskor, precitaj si moj prispevok v teme ktorej link najdes vyssie a odpovedz mi (nam) na to.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 18 október 2005 :  07:52:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
a keby vypili niečo smrťonosné

Vidis Vader a to sa mysli v duchovnom zmysle Alebo skusime ci ti neuskodi cyankaly ?
A v tom duchovnom zmysle sa to ma takto
Napriklad ja citam tvoje , alebo Pavelbove bludy a tym pijem smrtonosny jed bludu , ale neskodi mi

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 18 október 2005 :  08:44:42  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
A co pripad, ked jedna nasa sestra dostala na istej akcii, uz neviem akej akusi tabletku do napoja, dozvedela sa to az po vypiti napoja. Nejaku drogu, neviem ci sa jednalo o extaxu, lsd, jednoducho tabletku. Bolo to v Blave. DS ju tak ochranil, ze ziadne naznaky pozitia drogy sa neobjavili.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 18 október 2005 :  08:49:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Ale on ti odpovedal. Rozdiel je v tom co si on a ty predstavuje pod pojmom Kristova Cirkev. Ty si myslis ze je to RKC, on si to nemysli. A to je jeden z dovodov jeho napadania. Este jednym dovodom je absencia slusneho vychovania a znalosti slusnej komunikacie. Ale to tymto forom nezmenis.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 október 2005 :  09:03:27  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lajos, len tak na okraj, nie je prejavom lasky aj slusne spravanie?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 18 október 2005 :  09:07:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
samozrejme ze to ma nieco spolocne. Ale podobne spravanie ako ma vader ma aj amerika, takze ide tu o cloveka ako takeho, nie o prislusnost k cirkvi. Preto na zaklade vaderovho spravanie mozem povedat ze on ma problem, ale nemozem odsuditspolocenstvo do ktoreho chodi ako celok, to znamena vsetkych jeho clenov. Tak isto na zaklade spravania ameriky si nedovolim tvrdit, ze RKC je vztahovacna, utocna, nasilnicka a hlava nehlava podme bit pohanov... su tam aj ini clenovia, ktori mi maju co povedat. Takze tak nejak

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 18 október 2005 :  09:19:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 18 október 2005 :  10:35:52  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Nuz, a ked prisiel Jezis a vyhnal obchodnikov z chramu - vyhnal ich laskavymi slovami.
Ked dobiedzali farizeji a zakonici, tiez ich s laskou a neznymi slovami poucil a oni sa pokorili a isli prec.
Aj ked Stefan kazal Krista, jeho rec bola taka lubezna, ze vsetci si okolo neho posadali a s nadsenim pocuvali.

Je mnoho pripadov v biblii, ked bratrickovanie a nekonecna laska porazila zleho. Jezis s laskou hovoril k demonom, Mojzis s uctou a laskou chodil za faraonom. David s laskou porazil Goliasa.

Takto ste to mysleli?

Ales

Odoslaný - 18 október 2005 :  10:41:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lk 10,3

Mato

Odoslaný - 18 október 2005 :  10:46:09  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vidim, ze vela ludi sa nenamaha precitat moj prispevok vo vyssie citovanej teme, preto este raz a polopaticky.

Vader, ocakavam, ze mi v tejto teme zdokladujes z coho vychadza Tvoje tvrdenie o modlosluzbe v KC a kde beries pravo posmesne sa vyjadrovat o nasich svatych veciach. Ak tak neurobis, budem Tvoje prispevky brat ako hrube urazanie a osocovanie a ako k takym k nim budem potom pristupovat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 18 október 2005 :  10:57:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
vader, ale my nehovorime o bratrickovani, my hovorime o slusnom spravani. Takze by bolo pekne to Matovi vysvetlit.

Ales

Odoslaný - 18 október 2005 :  11:08:56  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pan Jezis nemelie, ale ty nepoznas RKC. odpovedaj na matovu otazku.

Ales

Odoslaný - 18 október 2005 :  11:32:24  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vsak vravim ze nepoznas RKC.

veritas

Odoslaný - 18 október 2005 :  11:37:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Aby som uviedol na pravu mieru. Pan tu hovori, aby sme nikoho nenazyval otcom tu na zemi. Papez je z talianskeho papa, co znamena otec. On nie je otec nikomu, ked uz sa jedna o prirodzene otcovstvo, ako potom moze byt Svaty Otec. Toto je obrovske ruhanie a zosmiesnovanie praveho Otca, ktory je na nebesiach. Ani duchovni vodcovia nie su, je len jeden. Alebo snad Jezis melie nezmysly?

Vadera niečo, teda, naučíme, ovšem, ak má otvorené srdce (čo je znakom prítomnosti DS):
http://www.globalserve.net/~mbc24/151-200-Q/193_svaty_otec_.htm

Len v skratke:
Keď sv. Pavol sa cítil byť otcom svojim obráteným bratom a nazýval ich detmi /v duchovnom zmysle/ (a oni jeho otcom /tiež v duchovnom zmysle/), to Vaderovi vôbec nevadí. Ale potom mi vyplýva, že sv. Pavol bol asi modlosužobník... Fuj!!!

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:20:04  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Ano, zalozil zbor, bol otcom zboru. Bol otcom v Kristu...
Luke 8:21 A on odpovedal a riekol im: Mojou matkou a mojimi bratmi sú tí, ktorí čujú slovo Božie a činia ho.

A ci ho niekto nazyval otcom? Papez je nazyvany otcom, este aj neveriaci ho tak volaju. JE to jeho titul, Pavol nemal titul Svateho Otca, ktory moze prisluchat len Nebeskemu otcovi

A kde je to napisane, oslovenie Pavla ako Svaty Otec?

amerika1

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:27:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
K nim patrí Hymeneus a Alexander, ktorých som vydal satanovi, aby sa odučili rúhať. 1 Tim 1 , 20

Ten Pavol , to bol modlosluzobnik , dokonca si osobuje pravo niekoho vydat satanovi !

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:29:23  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
A preco nie, ked ich vylucil z cirkvi? To isli do sveta, tj. k satanovi, ci nie?

veritas

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:37:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Paráda, takže keď robili exkomunikáciu oni, je to OK, no ak niekoho exkomunikujeme teraz, ihneď sú toho plné noviny a Cirkev je posielaná do stredoveku... Alebo ak si dovolíme nekoho upozorniť, tak je zle-nedobre, akí sme dogmatický a spiatočnícki...

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:39:53  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Vtedy sa cirkev nestarala do svetskych zalezitosti, dnes je jedna ruka so svetom a politikou, tak sa necuduj. Ved dostavate peniaze za clenov a este ich vyhadzujete.

veritas

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:41:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
špeciálne pre Vadera:

Lukášovo evanjelium, 16 kap.:
24 I zvolal: (boháč) "Otec Abrahám, zľutuj sa nado mnou a pošli Lazára, nech si namočí aspoň koniec prsta vo vode a zvlaží mi jazyk, lebo sa hrozne trápim v tomto plameni!" ... 30 Ale on vravel: "Nie, otec Abrahám. Ak príde k nim niekto z mŕtvych, budú robiť pokánie."

Takže sám Kristus v podobenstve nás nabáda k modloslužobníctvu! FUJ!

Evanjelium podľa Jána - kapitola 8:
53 Si azda väčší ako náš otec Abrahám, ktorý zomrel? Aj proroci pomreli. Kýmže sa robíš?"
56 Váš otec Abrahám zaplesal, že uvidí môj deň; i videl a zaradoval sa."

Ján (ale v podstate sám Kristus to hovorí) používa slovo otec (evidentne v duchovnom zmysle). FUJ! Vyhodiť ho z Biblie! Veď nás navádza k modloslužbe! FUJ!

Ale asi najväčšie FUJ treba povedať na adresu fanatických súčastných protestantských kresťanov, tým, nemyslím len čisto Teba, Vader.

veritas

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:43:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Vtedy sa cirkev nestarala do svetskych zalezitosti, dnes je jedna ruka so svetom a politikou, tak sa necuduj. Ved dostavate peniaze za clenov a este ich vyhadzujete.

Toto dokáž. A na konkrétnej katolíckej politickej strane. Ak to nedokážeš, opäť, ako vždy zase táraš.

P.S.
Je rozdiel, keď sa Cirkev k nejakému problému verejne vyjadrí. To nie je len jej právo, ale aj povinnosť!

Mato

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:47:04  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Kedze nam to zasa uletelo, vyberiem vaderovu reakciu o modlosluzbe do novej temy a skusme sa drzat pri tom. Viem ze to je tazke, ked vader pletie piate cez deviate a mota hrusky ani nie z jablkami ale zo zeleznymi skrutkami.

vader

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:52:40  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
KDH, SDKU vsetci velki "krestania". Vyucovanie nabozenstva a nie biblickych principov na zakladnych skolach.

Zmluvy s vatikanom su zmluvy so statmi. Casto obmedzuju prava nekatolikov. Navstevy papezov su aj politickou akciou. Moc rima nad europou sa upevnuje. A kde je potom ta neviestka, co sa vozi na mnohych vodach. Vsade je toho plna telka. Beru peniaze aj od neveriacich a inoveriacich. Hodnostari sa volia, akoby islo o parlamentne volby. Biblia nehovori nic o voleni nastupcov. Boh si pouziva obycajnych ludi a preto su prebudenia v afrike a azii. Vdaka Panovi nie zasluhou rkc ale skutocnych krestanov.

Mato

Odoslaný - 18 október 2005 :  12:56:11  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader
Biblia nehovori nic o voleni nastupcov.

Aj rozmyslas co pises, ci len pises, aby si vyzeral mudro? Spomal a rozmyslaj nad kazdym slovom ktore pises, lebo (ospravedlnujem sa za vyraz) trepes vela nezmyslov.

Strana: z 3 Previous Topic: Choďte a učte všetky národy Téma Next Topic: Staci sa spravat..., uloha RKC, trojjedinost  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06