|
Odoslaný - 13 február 2006 : 07:02:19
|
Preco myslis? ako?
|
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 február 2006 : 08:24:04
|
quote: Pôvodne poslal alesko
Preco myslis? ako?
Myslim preto, lebo seda kora mozgova je udrziavana v stave zivota a neustalej funkcnosti, coho vysledkom su elektricke interakcie medzi jednotlivymy neuronovymi vybezkami prejavujucimi sa ako jedincove vedomie, myslenie, nzory, vkus a chut.
Teraz mi vsak povedz, kedy, kde a ako bol GMK neegoisticky. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 február 2006 : 14:35:05
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Teraz mi vsak povedz, kedy, kde a ako bol GMK neegoisticky.
Sa mi zazdalo, že v piatok... |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 14:03:27
|
Nuž Gtm chceš vedieť čo je to láska? Boh je láska. Ale vieme vôbec si predstaviť Boha? Aký je? Kto to je? On je láska. Ale dá sa Boh inak opísať ako dáky človek? Dá sa Boh spoznať? Tá ľuská láska je samozrejme iná ako tá Božia a preto si myslím že dokonalá láska je Boh. Ale naozaj ti neviem povedať že čo je láska? To, čo nám Boh urobil je dokonalá láska. Ale myslím že nikdy nespoznáme Boha úple, skôr On nás pozná. Tak aj my chceme milovať a dokolnale nás miluje len On. Úplne definovať lásku sa nedá, veď ani Boh sa nedá definovať ľudským rozumom, lebo keby sa dal už by to nebol Boh. Dal sa nám poznať ako láska,keď prišiel Pán Ježiš. V našej ľudskej láske je egoizums. Ozaj ľudia keď je Boh dokonalá láska, prečo potom nechá ľudí v pekle? |
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 14:23:24
|
najvacsim prejavom lasky je, ked tomu druhemu verime az tak, ze ho ponechame uplne slobodnym...to prinasa zo sebou aj rizika,ale aj zazivanie krasy vztahu v laske...ved co je krajsie,ked toho druheho nenutime aby nas miloval a on nas napriek tomu miluje? takyto postoj slobodneho rozhodnutia vyzaduje vela dovery boh ho k nam ma,ale my ho casto nemame kedze nas boh miluje, trpi,ked sa pre neho nerozhodneme(nie je tu jeho egoizmus,lebo vie, ze pre nas je najlepsi zivot s nim,s laskou), no chce nam dat zazit tu krasu skutocnej slobodnej lasky v konecnom pekle ponecha cloveka preto, lebo je to jeho slobodne rozhodnutie...no v pekle tohto zivota cloveka neponecha, ked clovek prekona svoju pychu...tak ako mna...vdaka ti pane! |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 14:56:49
|
quote: Pôvodne poslal Asined
Nuž Gtm chceš vedieť čo je to láska?
GMK, Asined, je to GMK. To u iniciay mojho mena Gluteus Maximus Klitoris XIV.
quote: Boh je láska. Ale vieme vôbec si predstaviť Boha? Aký je? Kto to je? On je láska. Ale dá sa Boh inak opísať ako dáky človek? Dá sa Boh spoznať? Tá ľuská láska je samozrejme iná ako tá Božia a preto si myslím že dokonalá láska je Boh.
Inymi slovami, neviem co je Bozia laska, ale hlavne, ze o nej vela kecame. Lenze, ked to nie je nic take, ako bezne pozname pod pojmom 'laska', ako sa moze este jednat o lasku?
To ako by som ropraval o laske makkysov, ktore ku nam prechovavaju. Je to ina laska ako ludska, ale je velka.
quote: Ale naozaj ti neviem povedať že čo je láska?
Sa ma pytas?
quote: To, čo nám Boh urobil je dokonalá láska.
Co take?
quote: Ale myslím že nikdy nespoznáme Boha úple, skôr On nás pozná.
Hej, cize nerovnocenny vztah, cize vztah od zaciatku odsudeny na zanik a nesstastie jednej strany, nas.
quote: Tak aj my chceme milovať a dokolnale nás miluje len On.
Co chceme? Ved me sa len pred chvilou zhodli n tom, ze nevieme, co je to milovat, tak ako to mozeme chciet?
Ale je pravda, ze vacsinou nevieme, co chceme a preco top chceme, skratka sme neuvedomeli.
quote: Úplne definovať lásku sa nedá, veď ani Boh sa nedá definovať ľudským rozumom, lebo keby sa dal už by to nebol Boh.
Preco by to nebol Boh?Co je na tom take divne, ze by sme ho poznali uplne?
quote: Dal sa nám poznať ako láska,keď prišiel Pán Ježiš. V našej ľudskej láske je egoizums.
Samozrejme, ved sa sami uvedomujeme, streom nasho vnimania je 'ja', od ktoreho sa nemozeme odosobnit. Ak je Boh osobou, tiez je egoisticky. Ak nie je egoisticky, je to neosobny Boh...
quote: Ozaj ludia keď je Boh dokonalá láska, prečo potom nechá ľudí v pekle?
Mozno preto, ze nie je dokonala laska. Mozno preto, ze sa zbavuje nepotrebneho materialu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 15:06:34
|
quote: Pôvodne poslal janka
najvacsim prejavom lasky je, ked tomu druhemu verime az tak, ze ho ponechame uplne slobodnym...
Musis odlisovat dve veci: dovere a sloboda, to su dve veci, aj ked sa prelinaju.
Dovera je pocit, ktory su uvedomujeme, ze ten, ktoreho milujeme nas nezradi, teda nam bude naporudzi, ked to budeme chciet/potrebovat. Je to teda opak davania slobody, je to priputavanie sa (navzajom). Podobne, ked niekohomu davam slobodu, uvolnujem vztah, ktory medzi nami bol. Tento postupne chladne az zanika.
Laska a sloboda su preto opacne poly, nejdu spolu a navzajom sa vylucuju. Kto vela miluje ma malu slobodu a malu slobodu aj dava, naopak, kto ma vela slobody malo miluje.
quote: to prinasa zo sebou aj rizika,ale aj zazivanie krasy vztahu v laske...
Spravne: laska je investicia, ktora ma iste rizika: nasa tuzba po niekom nebude naplnena a teda nas caka fakt ze dost tucna depresia, na druhej strane su ocakavane velke vynosy v podobe zazivania lasky a uspokojenia si nasich tuzob skrze blizkost objektu nasej lasky.
quote: ved co je krajsie,ked toho druheho nenutime aby nas miloval a on nas napriek tomu miluje?
Len mala pripomienka: Do lasky sa nutit neda.
Ano, je najuspokojujucejsi a najpeknejsi pocit, ked nas niektop ma rad - teda sme si ziskali jeho priazen a jeho dusu.
quote: takyto postoj slobodneho rozhodnutia vyzaduje vela dovery
O akom slobodnom rozhodnuti to hovoris? O tom, ze ak sa rozhodneme inak, ako si zela, ze nas necha na kremaciu vo vecnom ohnivom jazere?
quote: kedze nas boh miluje, trpi,ked sa pre neho nerozhodneme(nie je tu jeho egoizmus,lebo vie, ze pre nas je najlepsi zivot s nim,s laskou), no chce nam dat zazit tu krasu skutocnej slobodnej lasky
WTF?
Akoze nie je egoista? Na to si ako dosla? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 15:28:16
|
gmk, specialne pre teba tento link |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 17:11:35
|
mozno ze milovat znamena zit pre druheho... |
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 17:30:04
|
najprv ta chcem gmk slusne poziadat aby si nepouzival nadavky a ani skratky nadavok
slobodu vztahu som myslela inak:toho druheho neobmedzujem a nemusi sa podriadovat mojej voli inak tvoja a moja predstava lasky je uplne odlisna....mne laska nepripada ako nejaka investicia, z ktorej mam zisk...u mna je to tuzba urobit toho druheho stastnym...ale na tomto musim este vela pracovat
co ma napada k tomu , ze nie je egoista je:clovek bol stvoreny na bozi obraz,cize na obraz lasky...clovek nie je bez lasky stastny...je to v jeho prirodzenosti a to pan boh vie...preto urobil pre nas vsetko(dal svojho syna za nas) aby sme mohli byt v laske...preto nie je egoisticke od neho, ze toto vsetko podstupil pre nas,pre nase stastie...nie pre seba...on je vtedy stastny, ked sme stastny my... hriech je vlastne skodenie samemu sebe alebo ludom okolo nas...priakazania su pre nas nie pre pana boha...a tym zarmucujeme boha, ze si skodime sami sebe a nie tym, ze nedodrzime prikaz... mozno tato posledna veta niekomu nedava zmysel ale neviem to inak napisat |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 21:24:54
|
možno je láska to že nás Boh stvoril. možno je láska ukritá v slove láska. možno je to želanie toto druhého aby ten druhý bol šťastný s tou osobou.možno práve preto nás boh stvoril aby sme ho milovali. Alebo je skutnčne boh egoista, ktorý si stvoril človeka, len tak. |
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2006 : 22:26:52
|
najprv ta chcem gmk slusne poziadat aby si nepouzival nadavky a ani skratky nadavok
Ziadost prijata, odpovieme v 30-dnovej lehote.
quote: slobodu vztahu som myslela inak:toho druheho neobmedzujem a nemusi sa podriadovat mojej voli
Ako vravim - potom vsak tetnto vztah zanikne, pokial sa nezacnete jeden druhemu podriadovat. Tak to proste je.
quote: inak tvoja a moja predstava lasky je uplne odlisna....mne laska nepripada ako nejaka investicia, z ktorej mam zisk...u mna je to tuzba urobit toho druheho stastnym...ale na tomto musim este vela pracovat
A co ked toho druheho urobi stastnym to, ze ho nechas na pokoji a akoby pre teba neexistoval?
Ci je to trosku inak: Ja chcem, aby si bol stastny - ale so mnou! To som stastny aj ja.
quote: preto nie je egoisticke od neho, ze toto vsetko podstupil pre nas,pre nase stastie...nie pre seba...on je vtedy stastny, ked sme stastny my...
Cize skrze nas si uspokojuje svoje vlastne potreby a nas pri tom vyuziva. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 08:43:50
|
gmk, dakujem za prijatie ziadosti skus si gmk precitat tusim ze prvy list korintanom, kde pavol pise o laske....laska je dobrotiva,trpezliva,nenaduva sa,mysli na dobre....atd...tam si precitas aspon teoriu,co to laska je
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 08:56:12
|
quote: Pôvodne poslal janka skus si gmk precitat tusim ze prvy list korintanom, kde pavol pise o laske....laska je dobrotiva,trpezliva,nenaduva sa,mysli na dobre....atd...tam si precitas aspon teoriu,co to laska je
Dobre poznam tu odu na lasku. Bohuzial, uz davno to nepokladam za verny opis skutocnosti, ale (ako v pripade rozpravok) za istu idealizaciu.
A teoria a prax su dve uuupllne odlisne veci_. Navyse, prax casto vylucuje teoriu. Podla znamej inzinierskej versovacky: Teoreticky - jde to lehce; Prakticky to vsak jit nechce... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 08:59:17
|
poznam to, zazil som to teraz pri vysvetlovani prace vo worde. ale k veci. tam na tom linku: nie je to lepsia podoba lasky? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 09:02:22
|
poznam to, zazil som to teraz pri vysvetlovani prace vo worde. ale k veci. tam na tom linku: nie je to lepsia podoba lasky?
Ramstein je fajn.
Teraz som pocul prerobenu piesen Livin in Amerika.
Ide to asi takto: Najvacsia diea je Prievidza, Prievidza je vyborna... Dobr rit je aj Dubnica a Gelnica a Bystrica, Kosice a Tatranska Lomnica, Lucenec, Chtelnica, Poziana zbrojica, baklazan atd. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 09:02:46
|
no a ja to zas pokladam za opis skutocnej lasky...teda co sa pana boha tyka,lebo mam s nim take skusenosti...my ludia mame k tomu daleko a mozeme sa k tomuto len priblizit s bozou pomocou...takze ta spomenuta versovacka sa hodi na ludi,ale nie na boha
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 09:06:26
|
no a ja to zas pokladam za opis skutocnej lasky...teda co sa pana boha tyka,lebo mam s nim take skusenosti...my ludia mame k tomu daleko a mozeme sa k tomuto len priblizit s bozou pomocou...takze ta spomenuta versovacka sa hodi na ludi,ale nie na boha
Je mile, ze tomu takto veris. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 09:07:34
|
rozmyslam, preco mnohi oznacuju nadavanie a sproste reci za slabost, nevies gmk nahodou? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 09:10:06
|
rozmyslam, preco mnohi oznacuju nadavanie a sproste reci za slabost, nevies gmk nahodou?
Jedna sa o pocit dolezitosti pri prekonavani sameho seba, pozdvihuje to ducha, ked sa prekonas a ked si lepsi nez ti, co nadavaju.
Kedze nadavas, nedokazes sa prekonat, si na to saby, cize je to slabost. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 09:18:53
|
dakujem za tvoj opis. respektive aj moj. preco ked nadavam neviem sa prekonat? vsak ked nadavam som ako muz drsny, tvrdy, nie? silne reci- silny muz? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 09:51:51
|
dakujem za tvoj opis. respektive aj moj. preco ked nadavam neviem sa prekonat? vsak ked nadavam som ako muz drsny, tvrdy, nie? silne reci- silny muz?
V skutocnosti nie: takto davas najavo svoju slabost a bezmocnost. Snazis sa vytvorit si obrannu zonu brechotom prave poreto, aby si nemusl preukazopvat silu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 10:25:35
|
Alebo skryvat v hanbe svoju slabost a bezmocnost... to pycha nas casto zazenie tam kam nic ine... |
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 10:42:17
|
a ked osobne nenadavam ale sa mi pacia ludia, ktori tak robia? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 február 2006 : 15:31:32
|
a ked osobne nenadavam ale sa mi pacia ludia, ktori tak robia?
Tak co_? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|