Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Znovu laska. Co to je?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Radost Téma Next Topic: Comu veri stehlo?
Strana: z 6

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 07 október 2005 :  08:34:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Znovu sa musim spytat: Co je to laska? Aky je rozdiel, ked poviem, ze milujem zenu, dieta, rodica, psika, jahodovy dzem, jazdu autom a sviezi Tatransky vzduch?

Svojho casu ma niektori presviedcali o tom, ze laska nje nieco nesebecke a vytasili najsamvacsi kaliber: rodicovsku lasku a obetavost. Reagoval som, ze to je prave priklad najvacsej sebeckosti a nevdojak mi to vtedajsi ucastnici polemik potvrdili.

Jedna zena mi odpovedala, ze dovodom existencie jej deti je to, aby mali oni ako rodici radost. Aby sa mali o co starat. Ak je toto laska a obetavost, tak uz neviem neviem. Lebo je to najvacsi pripad sebeckosti aky len poznam. Dotycna vydava svoje sebectvo a tuzbu za lasku.

Aj dnes rano bola Sona talkshow a temou bolo umele oplodnenie. Ide ma rozhodit, ked si mam predstavit, ze by som mal byt produktom takehoto spravania rodicov. Skratka, tuzba rodicov je nadradena dietatu a jeho zaujmom.

A v tom ma to pichlo: Co ked je to presne naopak: Co ked len mi, niektori naivni (krestanisa) mame problem s terminologiou? Co ked je to naozaj tak, ze sme to my, co obraciame skutocnost z noh na hlavu a predstavujeme si pod laskou nieco, co v skutocnosti nie je? Cim iba maskujeme svoje skutocne sebecke v nas za nieco, cim nie je.

Dokonca aj SZ je takyto. Navyse navrhuje obchod (typicky pre pohanov): bud dobry k rodicomm, aby aj tvoje deti k tebe dobre boli.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora 

sasulnik

Odoslaný - 07 október 2005 :  08:49:26  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
veriť znamená rozhodnúť sa pre Boha
milovať znamená rozhodnúť sa dávať Božiu lásku ostatným
...

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 október 2005 :  09:05:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
milovať znamená rozhodnúť sa dávať Božiu lásku ostatným
Co ma tato fraza znamenat? Aky je jej obsah?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 október 2005 :  09:12:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
GMK ! Ak hovorime o laske tak vychadzajme z evanjelia Jezis nam hovori , co je laska

Nik nemá väčšiu lásku ako ten, kto položí svoj život za svojich priateľov. Jn 15 , 13

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 október 2005 :  10:53:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
GMK ! Ak hovorime o laske tak vychadzajme z evanjelia Jezis nam hovori , co je laska
Tak, co je to ta laska?

Nik nemá väčšiu lásku ako ten, kto položí svoj život za svojich priateľov.
Nerobime komparativnu analyzu <>=. Najsamprv chcem vediet, co to je.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 október 2005 :  10:54:50  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
asi ti vydolujem niekde tvoju definiciu, lebo ty aj tak inu asi neprijmes.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:05:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

asi ti vydolujem niekde tvoju definiciu, lebo ty aj tak inu asi neprijmes.

Rad sa necham presvedcit. Rad prijmem inu definiciu. Len sa nasieram a som znacne znechuteny tym, ze v praxi je nepouzitelna. Stve ma, ze ja sam som usvedceny.

Ale spat k otazke: Co je to ta laska?

Ales

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:06:31  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
BOH JE LASKA.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:08:50  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
GMK nema pravdu. SZ hovori, konkretne prislovia
Proverbs 20:30 Modriny rán sú lie#232;ivou mas#157;ou na zlého a údery vnútornosti života.

Dalej hovori

Exodus 20:12 Cti svojho otca i svoju ma#157;, aby sa pred#229;žili tvoje dni na zemi, ktorú ti dá Hospodin, tvoj Bôh

Laska nie je len obetovanie sa, je to aj pokarhanie, ak ma sluzit na napravu, niekedy aj facky nezaskodia, ak su spravodlive. Ved aj Boh bil izraelcov, ked neposluchali.

Proverbs 27:5 Lepšie je zjavné karhanie ako skrytá láska.

Ked je to len o obetovani a o vecnom rozpravani, ako sa mame radi a o bratrickovani a imfantilizme, je to chore. Vsak, bracekovia a sestricky.

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:19:09  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Proverbs 3:12 Lebo toho, koho miluje Hospodin, karhá, a to jako otec syna, ktorého má rád.

Proverbs 28:23 Ten, kto karhá človeka, najde potom viacej lásky ako ten, kto lichotí jazykom.

Takze laska nie je len o lichotkach, priatelia. Jezis nas miluje, aj Hospodin nas miluje, ale na kazniach aj medzi sebou sa treba karhat.

Amos 5:10 Nenávidia v bráne toho, kto karhá, a toho, kto hovorí pravdu, majú v ohavnosti.

PReto rkc nema rada iste skupiny, lebo kazu ostre slovo.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:25:40  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Láska nerobí blížnemu zlého... Rim.13,10
... nehľadí na svoje vlastné..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:28:08  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dobre, aniko, a preco Pan Jezis povedal Milujte blizneho ako seba sameho. To nemam milovat sameho seba?

vader

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:31:49  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Tym ze niekoho pokarhas, pripadne das facku svojmu dietatu za zle spravanie mu cinis nepravost? A co to dieta, ked ono cini nepravost? To ho mame pohladkat?

Aj Hospodin pohladkal svojho Syna a nechal ho ist na kriz. Nechal ho trpiet. Laska aj ublizuje, ale vzdy spravodlivo. Vidiet ze nepoznas prislovia.

Aniko

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:40:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

dobre, aniko, a preco Pan Jezis povedal Milujte blizneho ako seba sameho. To nemam milovat sameho seba?

A hľadel Pán Ježiš na seba keď sa vydával za nás? Možno milovať samého seba značí vydať svoju dušu...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:42:34  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader

Vidiet ze nepoznas prislovia.

Vader prosím Ťa..., musíš vždy hesnúť takúto poznámku...

amerika1

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:56:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ved definujeme lasku ako

Milovat Boha a blizneho ako seba sameho

A z toho sa odrazme Takze laska je milovat V doslovnom vyzname GMK ! Nie vo vyzname "Vyvolenych "

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 07 október 2005 :  11:57:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

quote:
Pôvodne poslal alesko

A hľadel Pán Ježiš na seba keď sa vydával za nás? Možno milovať samého seba značí vydať svoju dušu...

A za tymi tromi bodkami sa Aniko co skryva

Aniko

Odoslaný - 07 október 2005 :  12:03:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

A za tymi tromi bodkami sa Aniko co skryva

To ešte musím domyslieť.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 október 2005 :  12:12:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

BOH JE LASKA.

Ja sa nepytam, co je Boh, ale co je laska.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 október 2005 :  12:13:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader

GMK nema pravdu. SZ hovori, konkretne prislovia
Proverbs 20:30 Modriny rán sú lie#232;ivou mas#157;ou na zlého a údery vnútornosti života.

Dalej hovori

Exodus 20:12 Cti svojho otca i svoju ma#157;, aby sa pred#229;žili tvoje dni na zemi, ktorú ti dá Hospodin, tvoj Bôh

Laska nie je len obetovanie sa, je to aj pokarhanie, ak ma sluzit na napravu, niekedy aj facky nezaskodia, ak su spravodlive. Ved aj Boh bil izraelcov, ked neposluchali.

Proverbs 27:5 Lepšie je zjavné karhanie ako skrytá láska.

Ked je to len o obetovani a o vecnom rozpravani, ako sa mame radi a o bratrickovani a imfantilizme, je to chore. Vsak, bracekovia a sestricky.

Ja sa nepytam na prejavy lasky, ale co to je. Potom sa mozme vyjadrit k tomu, ako sa laska prejavuje. NAjprv vsak, co to je.

Aniko

Odoslaný - 07 október 2005 :  12:14:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Láska je Boh.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 október 2005 :  12:15:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Ved definujeme lasku ako
Milovat Boha a blizneho ako seba sameho
A z toho sa odrazme Takze laska je milovat V doslovnom vyzname GMK ! Nie vo vyzname "Vyvolenych "

Dobre. Co je to milovat niekoho? Co znaci ze:
milujem priatelku, kamarata, rodica, dieta, jahodovy dzem, tatransky vzduch?

Marcelllooo

Odoslaný - 07 október 2005 :  12:16:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

quote:
Pôvodne poslal GMK

Láska je Boh.

To znaci, ze ked milujem jahoovy dzem, ze k nemu citim lasku, citim Boha k jahodovemu dzemu?

Aniko

Odoslaný - 07 október 2005 :  12:54:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
To znaci, ze ked milujem jahoovy dzem, ze k nemu citim lasku, citim Boha k jahodovemu dzemu?
A miluješ jahodový džem alebo svoj pôžitok pri jedení?
Ak niekto má rád džem, značí to, že mu chutí....
Aj kamaráti a iné.., môžu možno "chutiť", ale potom sa do tejto kategórie nezmestia nepriatelia, karhania.. a tých tiež máme milovať. No a teraz neviem.
Inak aj v jahodovom džeme je kúsok dobrého Pána Boha , veď jahody sú jeho dielom.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 október 2005 :  13:39:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
A miluješ jahodový džem alebo svoj pôžitok pri jedení?
Ak niekto má rád džem, značí to, že mu chutí....
Aj kamaráti a iné.., môžu možno "chutiť", ale potom sa do tejto kategórie nezmestia nepriatelia, karhania.. a tých tiež máme milovať. No a teraz neviem.

Velmi spravne, Aniko.

A teraz ja neviem, ze ked mi nejaka zena povie, ze miluje svoje deti, ci to znamena, ze ich miluje, alebo jej len "chuti, ze ich ma". Ci su len naplnenim jej biologickych a emocionalnych potrieb.

Tak ako teda? Co je laska?

Ales

Odoslaný - 10 október 2005 :  07:49:58  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mozno gmk ani nie si tak daleko od toho spravneho. laska k Bohu znaci vidiet a citi ho vsade. takze v tom pripade si trafil klinec po hlavicke.

vader - prislovia? myslis knihu prislovi? a este jedna vec. ja nie som proti bitke ani dietata, ako ucitel vidim v tom jeden z vychovnych prostriedkov. ale nemozes vsade bit. a mal by som nechat DS posobit a rozhodnut za mna ci treba med alebo bic. Nie vsade bic, a nie vsade med, to su extremy a tam ma prosim nestavaj. len som mal dojem ze chces vsade pouzivat bic. ani Pan Jeuzis vsade nepouzival bic, boli miesta, kde daval aj med.

Strana: z 6 Previous Topic: Radost Téma Next Topic: Comu veri stehlo?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06