|
Odoslaný - 30 august 2005 : 09:27:32
|
Ahojte! Tak som doma. 10 dní som strávil, spolu s mojimi ďalšími kamarátmi, v cisterciánskom kláštore vo Francúzsku, pri olympijskom mestečku Albertvil.
Podrobná správa, ako aj dokumentácia sa práve pripravuje. Zatiaľ vám všetkým dávam do pozornosti zopár fotiek z našich stránok: http://www.fararaca.sk/_fotoalbum.php?Index=1&ID=1114695637&Okruh=tamie2005
Ak chcete, môžete sa čokoľvek pýtať - o tomto ráde viem už celkom dosť... Čokoľvek sa ohľade cisterciánov - trapistov, popýtate, odpoviem...
Pripravujem špeciálne webstránky o tomto pobyte. Na rok sa koná takýto duchovný pobyt tiež.
|
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2005 : 09:31:31
|
Vitaj naspat priatelu Tesim sa na stranky s reportazou |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2005 : 09:38:49
|
Ďakujem! Veľmi som sa na vás tešil!
Ale skúsme po poriadku :
Cestovali sme 5 autami zo Slovenska, v pondelok 15. augusta. Cesta trvala dva dni. Jednu noc sme spali v aute na parkovisku. Bolo treba 3x tankovať na cestu tam. Kým sme presne trafili, viackát sme sa aj startili (Francúzsko je veľké a značenie ciest mne osoben vôbec nevyhovovalo!)
Ubytovaní sme neboli priamo v klauzúre kláštora, ale v domčeku pri kláštore. Zúčastňovali sme sa však všetkých modlitieb, ktoré títo mnísi majú: 4.00 - vigília (bdenie): čítanie Božieho slova, spev žalmov, rozjímanie (trvalo do 5.00) Lectio divina - meditačné čítanie sv. Písma 7.10 - laudy, ranné chvály: spev žalmov, čítanie Biblie 7.30 - sv. omša Lectio Divina 9.15 - tercia: spev žalmov, čítanie Božieho Slova Práca so syrmi 12.10 - sexta: spev žalmov, čítanie Božieho Slova Obed 14.15 - nona: spev žalmov, Božie slovo... Práca 18.15 - vešpery voľno, večera 20.00 - kompletórium a silecium a spánok...
My, však, sme si ešte po kompetóriu robili prednášky, spoločné rozhovory...
Boli sme na hjednom celodennom výlete vo Veľkej kartúze: v najväčšom kartuziánskom kláštore na svete. Inak ja osobne som trávil celý čas na uvedenom programe. (Niektorí totiž chodievali aj do mesta a na turistiku...)
Bolo to neskutočne prenádherné sa stíšiť, upokojiť dušu i telo a plnými dúškami vnímať a prijímať Pána Boha. Mnísi boli s sú neskutočne láskaví a milí. Málo rozprávajú, všetko vedia vyčítať od druhého bez slov. Ihneď konajú. Na týchto ľuďoch jasnie vidieť, akí sú šťastní. Boh im dáva pokoj do duší. Hoci nevlastnia nič osobné, majú neuveriteľne obrovské bohatstvo.
Je vytvorená aj mejlová schránka, kto by chcel akékoľvek informácie o tomto pobyte, prípadne kto by sa chcel kontaktovať s organizátormi: tamie@inmail.sk Taktiež bude vytvorená webstránka s podrobnosťami...
Ďakujem za obrovskú skúsenosť, ktorá veľmi ovplyvnila moje pohľady... Priatelia, pri každodennom intímnom stretnutí s Pánom, som nezabúdal ani na naše virtuálne spoločenstvo a vyprosoval som veľmi veľa milostí...
Ešte musím dodať, že všetky ofíciá aj sv. omša prebiehali vo francúzštine. Preto my, (rozumej ja, čo neviemani len ceknúť po vrancúzsky) sme mávali ešte aj slovenské sv. omše a aj slovenské modlitby breviára...
Vystihli sme dokonca velikánsky sviatok - slávnosť (u nás na Slovensku to bola spomienka) sv. Bernarda, opáta - zakladateľa cisterciánov. To ste mali vidieť tú slávnostnú sv. omšu! To bola nádhera! To bola oslava všemohúceho Boha!
Odporúčam každému, kto by chcel zistiť svoje povolanie, aby sa o tomto pobyte informoval. Ako som už spomínal, bude sa konať aj o rok. Bude to pobyt čisto DUCHOVNÉHO zamerania.
Takže ak chcete, pýtajte sa, odpoviem.
P.S. Aj o Francúzskych cestách a doprave by som vedel dlho rozprávať... |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2005 : 09:51:49
|
A keď vám náhodou niekedy budem rozprávať o liturgii, akú mali! Nádhera! Ako za čias prvých kresťanov...
Počas bohoslužby slova sme všetci sedeli. Ale po jej skončení sme sa všetci prítomní presunuli do veľkého presbytéria kostola a zhromaždení okolo oltára sme boli účasní premenenia a lámania chcleba... Sv. prijímanie bolo pod obojím spôsobom... Všetko s pokojom a s láskou a kľudom... Za spevu chorálov... Nádhera!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2005 : 10:43:07
|
s tymi choralmi pomaly, lebo amerika sa ti zavesi na krk..... |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2005 : 11:52:37
|
Alesko pomaly s tou amerikou , lebo sa zavesim na krk tebe |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2005 : 12:09:40
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Alesko pomaly s tou amerikou , lebo sa zavesim na krk tebe
A zanechaj mu tam take dve male bodecky. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 august 2005 : 12:57:09
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Alesko pomaly s tou amerikou , lebo sa zavesim na krk tebe
tak sorry. pozri music.download.com amerika, ale kvalitou by si daleko nezasiel. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 september 2005 : 08:44:40
|
Hoši, kuknite sa na Stránky priateľov TAMIÉ - cisterciánsky kláštor vo Francúzsku...
P.S. Kto uhádne, ktorý na fotke som ja...? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|