Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Poznanie Boha rozumom
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Otazka o uctievani svatych a panenky Marie Téma Next Topic: Váš vzťah k médiám.
Strana: z 12

amerika1

Stav: offline

Odoslaný - 30 august 2005 :  09:59:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Este k tomu treba dodat , co znamena vyrok vyvalili sa vsetky pramene velkej hlbociny Neviem preco je potrebne vsetko spochybnovat .

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 30 august 2005 :  10:32:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Dobre, akceptujem Tvoj názor, že takmer všetko čo som napísal je podľa Teba somarina.
Berieš to tak, že tieto procesy vždy prebiehali konštantnou rýchlosťou, ako to pozorujeme teraz.
Ja som však mienil, že odtrhnutie kontinentov, zaplavenie celého povrchu zeme, prebehlo behom 40 dní, teda 40x24 hodín.
Citovaní autori tejto teórie, nie sú zbor hlupákov, ale seriózne hľadali model, ktorý by dokázal vysvetliť celosvetovú potopu.

Paly prepac, ale ak naozaj existuju ludia, ktori toto tvrdia, nic ine mi neostava iba skonstatovat, ze su to hlupaci.

quote:

Bude lepšie, ak túto debatu jednoducho ukončíme. Ako som už napísal, nie som odborník, no okrem toho, že kritizuješ môj pohľad, som nečítal od Teba žiaden Tvoj pohľad. Zaujímalo by ma ako si Ty vysvetluješ potopu, na základe akých udalostí dokázal byť celý povrch zeme pod vodou? Hádam veríš tomu, že jednoduchý 40 dňový lejak nestačil na to, aby voda vystúpila do cca 3km výšky....

Dobre Paly, ponukam (nielen) svoj pohlad.
Existuje dost vela zdrojov, ktore spominaju potopu sveta na to, aby sme tento fakt odignorovali. Uz davno pred Genezis su zmienky o potope napr. v Sumerskych mytoch. Ak si dobre pamatam, aj v epose o Gilgamesovi je zmienka o potope. Otazne je, co znamena termnin "svet". V helenisticom svete bol svet ohraniceny zo zapadu Gibraltarom, na vychode koncil kdesi v Cine. I v casoch Kristofa Colomba svet koncil kdesi za Azovskymi ostrovmi ...
Preto je legitimna otazka, kde koncil svet v casoch ranneho staroveku v Mezopotamii. Pochybujem, ze v casoch starovekeho Sumeru, ci neskor Akkadu mali tusenie o Europe, ci o rovnikovej Afrike. Myslim si, ze v priestore(medzi Eufratom a Tigrisom) zavisel zivot na polnohospodarstve. Preto dlhotrvajuca a vacsia povoden zasiahla zivot vo vtedajsom spolocenstve. Uvedom si, ze vtedy este neboli tak organizovane statne celky ako teraz. Vznikali prve mestske staty. Ak prislo mesto na mizinu, neboli ziadne fondy, ziadne rezervy ... jednoducho zaniklo. Preto ked nastala potopa, ktora zaliala vacsiu cast vtedajsieho uzemia, musela to byt pohroma. Ludia prisli o majetok, niektori o zivot. Ti co prezili boli odsudeni na zahubu. Nemali prostriekdy na prezitie, riesenim mohlo byt dobrovolne otroctvo. Ak v tomto pripad exitoval vodca, ktori sa cez to dokazal preniest, urcite bol na spici a automaticky sa stal lidrom. Myslim si, ze Noe nejakym sposobom uchoval svoj majetok, resp. jeho cast a dokazal po potope prekonat krizu. O detailoch sa bavit nema vyznam. Mozno ze naozaj mal nejake plavidlo. Ale bol to mudry a prezieravy clovek. A rozum - casto byva dar od Boha.
Samozrejme, v Biblii sa pise takym kataklizmatickym jazykom. Ale je to v poriadku. Aj ine dobove pramene pouzivaju na zyraznenie niektorych faktov "svojske" sposoby vyjadrovania. Ak si porovnas niektore staroveke opisy udalosti, Morphee by mohla odcitovat niektore napisy z hrobiek vyznamnych Egyptanov, podobny styl vyjadrovania ta nemoze prekvapit. Staroveky clovek mal ine kriteria na kvalitu informacii. Podstatou bola idea deja. To iba my sa sprtame v detailoch.

PS. Tak sa zda, ze i ten tvoj Vajda bude nejaky neznaboh. Pozeral som sa, aky robi vyskum a hned prva praca ...
Monitoring and interpretation of long-periodic and non-periodic geodynamic phenomena in the Western Carpathian region

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rdna

Odoslaný - 30 august 2005 :  14:02:20  Zobraziť profil  Pridať rdna do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Prave pri tych labutiach je to pekne vidiet. Nie je nikdy mozne toto tvrdenie overit na 100%, lebo aj ked je labuti konecny pocet, NIKDY nevies, ci si skutocne skontroloval vsetky, pretoze nevies kolko je ten konecny pocet.
To iste plati aj pre tie gule. Preto nechapem, co chces povedat poslednymi dvoma prispevkami, v kotrych sucasne tvrdis, ze tvrdenie moze byt verikovane, aj ze nemoze byt.

Ak je labuti konecny pocet a ziju na konecnom priestore, tak spolu s podmienkou konecneho casoveho intervalu mi to staci na to, aby to bolo principialne overitelne. Nemusim poznat ani konkretny pocet, ani presny rozmer priestoru, kde ziju, ani nemusim riesit, ci sa niekedy mimo daneho casoveho intervalu nenarodi cierna.
Rovnako pri Galileiho pokusoch s volnym padom. Tvrdenie o nezavislosti rychlosti padu konkretnych guli od hmotnosti je uplne overitelne-verifikovatelne len pre konkretny experiment s konkretnymi gulami. Ale JE overitelne!
Tvrdenie o vseobecnych lubovolnych guliach pri casovo lubovolnom experimente je len falzifikovatelne.

Nikdy som netvrdil, ze jedno konkretne tvrdenie je a sucasne nie je overene, poriadne si to precitaj. Ty tvrdis, ze Popper hovori o nemoznosti verifikovat tvrdenie vo vseobecnosti, co je nezmysel a podla mna to Popper nemohol tvrdit!

Aby som to uzavrel - presna formulacia toho co sa v sucasnosti (este stale) pozaduje od vedeckej teorie je, aby poskytovala verifikovatelne alebo falzifikovatelne tvrdenia, resp. predpovede.

Počet príspevkov: 21  ~  Člen od: 01 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 05 jún 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 30 august 2005 :  15:48:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Vlkodlak

Aha, takže ak som to správne pochopil, neveríš v celosvetovú potopu a opisy v Písmach pokladáš za prehnané, neveríš v existenciu archy, neveríš prežitiu zvierat na palube.
Ak sú práve tieto state v Genesis prehnané, Biblia klame, ergo Boh klame...

No tak to sa môžeme ísť všetci kĺzať, u takého boha nemožno potom brať žiaden sľub vážne... Ako veriť klamárovi?

Cit: Tak sa zda, ze i ten tvoj Vajda bude nejaky neznaboh. Pozeral som sa, aky robi vyskum a hned prva praca ...

Prečo sa ho nespýtaš sám? Potrebuješ tlmočníka a prímluvcu? Táto praktika je mi podozrivo známa....Hahahahahaha

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 30 august 2005 :  15:52:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Suhlasim ! Ide o povysenie vedy nad Zjavenie

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sergej ivanovič

Odoslaný - 30 august 2005 :  16:04:28  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov

Veda je len jedna, zjavení je mnoho.

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

Krajina: Bhutan  ~  Počet príspevkov: 94  ~  Člen od: 15 august 2005  ~  Posledná návšteva: 03 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 30 august 2005 :  16:05:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
No nevyjadril som sa presne opravujem nie vedy , ale rozumu A kolko je tych Zjaveni ?

Vlkodlak

Odoslaný - 30 august 2005 :  16:21:36  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Aha, takže ak som to správne pochopil, neveríš v celosvetovú potopu a opisy v Písmach pokladáš za prehnané, neveríš v existenciu archy, neveríš prežitiu zvierat na palube.
Ak sú práve tieto state v Genesis prehnané, Biblia klame, ergo Boh klame...

No tak to sa môžeme ísť všetci kĺzať, u takého boha nemožno potom brať žiaden sľub vážne... Ako veriť klamárovi?

Paly, vedel som, ze skor ci neskor sklznes k ideologii. Inac nemozes oponovat. Nieto faktov, treba buchat do stola ...

Vyprosim si, aby si ma talcil do pozicie, kde by si mi prisudzoval tvrdenia o tom, ze Boh klame a pod. Nie moj, ale tvoj(a nielen tvoj) problem je, ze pri studiu starozakonnych textov odmietas brat do uvahy stylistiku, zvyklosti a podobne suvislosti. Potom citame dramy o Janovej Apokalypse, dostavame sa do trapnych situacii ked prezentujeme stvorenie, robime zo seba s prepacenim blbcov, ked obhajujeme celosvetovu potopu. Paly, to nie viera z teba pristi, ale neznalost. Podobnym prikladom by mohol byt Mojzis. Prestan takisto pouzivat rozum, a mas problem odpovedat na otazku, ako mohol Mojzis napisat 5 knih, ked v jednej z nich pise o svojej smrti. Teraz kto klame, Mojzis, Boh, Vlkodlak ?
Paly, tvoj problem je ze malo citas, resp. chces hovorit o niecom(starovek) o com malo vies. Potom to niekedy vyzera tragikomicky.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 30 august 2005 :  16:33:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Suhlasim so suhlasom a suhlasim v tomto aj s PavelBAom.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 30 august 2005 :  16:35:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Dokaz ze celosvetova potopa je nemoznost , alebo ze Mojzis nemohol mat od Boha poznanie buducich veci .

pavelba

Odoslaný - 30 august 2005 :  16:36:47  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov

Cit: Teraz kto klame, Mojzis, Boh, Vlkodlak ?

Čítam pomerne hodne priateľu. 5 kníh Mojžišových, teda Pentateuch judaismus i kresťania po stáročia pripisovali Mojžíšovi. Pravdou ostáva diskusia o popísanej Mojžišovej smrti.

Na Mojžišovom autorstve sa zhodujú Ben.Síra, Filón /O Mojžišovom živote/, Josephus, Mišna /Pirkej avot 1.1/ a Talmud /Baba Batra 14b/.

Filón a Josephus zastávajú názor, že Mojžíš v Deut 34:5 nn popísal vlastnú smrť, kým Talmud pripisuej posledných osem veršov z Tóry Jozuovi.

Tak či tak, na výpovednej hodnote to nič nemení a verím, že ak mal Mojžiš poznanie o tom čo ho čaká od Boha, mohol byť autorom opisu svojej smrti i on sám.

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sergej ivanovič

Odoslaný - 30 august 2005 :  20:54:23  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov
No nevyjadril som sa presne opravujem nie vedy , ale rozumu A kolko je tych Zjaveni ?

Zjavení je mnoho: Kresťanské- Biblia, Moslimské-Korán (celý od slova do slova nadiktovaný od Archanjela), mormónske, inské (Viracocha), ... a takmer každé náboženstvo má svoje zjavenie. Možno oprávnene sa pýtam, ktoré je to pravé, ktoré má byť povýšené nad rozum?

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

Krajina: Bhutan  ~  Počet príspevkov: 94  ~  Člen od: 15 august 2005  ~  Posledná návšteva: 03 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 31 august 2005 :  00:31:25  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Sergej
Cit: ktoré má byť povýšené nad rozum?

Podľa Písma máš používať rozum, logiku, vedecké poznatky a vieru.
Jedno sa dopĺňa druhým.
Ak chceš vedieť, ktoré náboženstvo je pravé, odpoveď je jednoduchá: žiadne.
Viera v Boha, nie je náboženstvo, viera je osobný vzťah, ktorý je komunikáciou medzi dvomi subjektami. Kto to nezažil, nepochopí.
Kto to zažil, toho nepresvedčíš.
Boh je skutočný, všemohúci a živý.

Na záver by som dodal, že hľadaním, porovnávaním dospeješ na ceste k Bohu k poznaniu skutočného Boha, ktorý svoju identitu dokázal, jak stvorením, tak konaním a zmŕtvychvstaním....

<°)))))><(

skajose

Odoslaný - 31 august 2005 :  03:25:57  Zobraziť profil  Pridať skajose do zoznamu priateľov
[quote]Pôvodne poslal sergej ivanovič
nikto mi nedokázal ako by to bolo možné...

tak sme sa nakoniec dohodli

Krajina: Canada  ~  Počet príspevkov: 142  ~  Člen od: 23 august 2005  ~  Posledná návšteva: 26 november 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

skajose

Odoslaný - 31 august 2005 :  03:47:59  Zobraziť profil  Pridať skajose do zoznamu priateľov
[quote]Pôvodne poslal pavelba

Ja som však mienil, že odtrhnutie kontinentov, zaplavenie celého povrchu zeme, prebehlo behom 40 dní, teda 40x24 hodín.
Hádam veríš tomu, že jednoduchý 40 dňový lejak nestačil na to, aby voda vystúpila do cca 3km výšky.

Omyl, omyl omyl !!!!!!
ako mozte prehliadhut taku podstatnu informaciu !!!!!!!!
na 40-ty den voda zdvihla archu zo zeme (M1-7:17) voda stupala dalej(M1-7:18,19), kulminovala na 150-ty den (M1-7:24, 8:1-3), potom zacala klesat

Krajina: Canada  ~  Počet príspevkov: 142  ~  Člen od: 23 august 2005  ~  Posledná návšteva: 26 november 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

skajose

Odoslaný - 31 august 2005 :  04:03:08  Zobraziť profil  Pridať skajose do zoznamu priateľov
urobil som si pokus. zaryloval som do zeme a kusok som z nej odobral. odvazil som to a nechal vysusit na prach a znova odvazil. z mojej vzorky ubudlo 27.5%
Takze pani, 1 km hruba vrstva zeme disponuje takou kapacitou vody, ktora dokaze zdvihnut morsku hladinu o 250m.
kto z vas diskutujucich vie priniest informaciu do akej hlbky je Zem ilovita a obsahuje vodu.

Vlkodlak

Odoslaný - 31 august 2005 :  05:55:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
skajose
Akurat nam chyba mechanizmus na zaklade ktoreho by si tu vodu z pody extrahoval.
Niekedy sa vlku rozum zastavuje, co vsetko su ti sapiensis schopni splodit.

Vlkodlak

Odoslaný - 31 august 2005 :  06:09:02  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Paly, Amigo.
Uz len staci dodat, ze Janovu Apokalypsu napisal apostol Jan a nemame sa o com viac bavit.

Clovek, ktory pri jazde autom v noci vypne svetla asi rozumny nie je.
Mne pripada podobny tomu, kto pri citane Biblie prestane pouzivat rozum.

Vsimnite si priatelia, ako argumentujete. Zakladne veci(na ktore netreba ani dokoncene zakladne vzdelanie) nedokazete vysvetlit. Jeden tvrdi, ze Boh stvoril mrtvoly, Amerika by mala byt kdesi za humnami, zaplavy sposobili narusenie povrchu ci co, morske dno tancuje ako vila na luke ...

Paly, minule si naznacoval o suvislosti medzi sedimentami a potope. Asi si nepocul o chemickych sedimentoch. Aby sme neuvadzali priklady z kadetade zo sveta, co si nik z nas nemoze overit, ostanme na Slovensku. Isiel raz jeden chlipnik(nie smilnik, len si chcel chlipnut trocha vody ). Nasiel pramen a chlipol si z neho. Na jeho smolu, bol to v Ganovciach. Nie je pramen ako pramen. Bol to pramen, kde sa tvoriltravertin. Vylucoval sa tam aj oxi ulicity, bez farby a zapachu, co ten nestastnik nemohol vediet. Tisko usnul. Vrstvy travertinu ho pochovali, tak isto ako zvierata, ci rastliny pred nim i po nom. Nasli ho vedci - nestastneho neandrtalca, jeho lebka je ulozena v Prahe. Ten travertin sa tam usadzuje dodnes.

Paly aku rozpravku ponuknes teraz ? Opat naraficene ?

Marcelllooo

Odoslaný - 31 august 2005 :  08:05:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Vlcko, Vlcko - rozpravas sebavedomo a dlho, ale zbytocne. Pripustme, ze to, co rozpravas je sprane a pravdive. Ake dosledky to potom ma? Vyvod ich aj pre seba vo vztahu k tvojej viere.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 31 august 2005 :  08:53:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov

Homo sapiens neanderthalensis /pračlovek neandrtálsky/

Jeho rekonštrukcia predstavuje nahrbeného človeka, niečo medzi opicou a človekom. Viacero odborníkov pripúšťa, že chrbtica mohla byť deformovaná v dôsledku choroby a neandrtálci boli pravdepodobne ľudia s rozvinutou rečou, umením a náboženstvom.
Zdroj:M.L. Lubenow; Recovery of Neandertal mtDNA: An Evaluation; CEN Technical Journal 1998 12(1):87-97.

<°)))))><(

sergej ivanovič

Odoslaný - 31 august 2005 :  09:00:17  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov
Podľa Písma máš používať rozum, logiku, vedecké poznatky a vieru.
Jedno sa dopĺňa druhým.

Si si tým úplne istý, že všetko, čo je v Bibli je logicky bezchybné?

Ak chceš vedieť, ktoré náboženstvo je pravé, odpoveď je jednoduchá: žiadne. Viera v Boha, nie je náboženstvo, viera je osobný vzťah, ktorý je komunikáciou medzi dvomi subjektami. Kto to nezažil, nepochopí.
Kto to zažil, toho nepresvedčíš.

Toto nie je odpoveď, viera je v prvom rade súhlas s nejakým tvrdením (v našom prípade s tvrdením Biblie), to o čom tu píšeš, ten osobný vzťah, to je náboženstvo.ˇ

Boh je skutočný, všemohúci a živý.

Aj Ra, aj Viracocha, aj Sedna, aj Thowt,... všetci sú skutoční???
Čo sa týka tej všemohúcnosti, môže Boh skutočne všetko? Môže napríklad prestať existovať? Veď je všemohúci.

Na záver by som dodal, že hľadaním, porovnávaním dospeješ na ceste k Bohu k poznaniu skutočného Boha, ktorý svoju identitu dokázal, jak stvorením, tak konaním a zmŕtvychvstaním....

A čo ak dospejem k tomu, že žiaden boh nie je. Prečo by som mal dospieť akurát ku kresťanskému Bohu?

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

pavelba

Odoslaný - 31 august 2005 :  09:16:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Sergej
Cit: Si si tým úplne istý, že všetko, čo je v Bibli je logicky bezchybné?

Neprekrúcaj. Napísal som, že máš pri Písme používať rozum, logiku a vieru!
Cit: Aj Ra, aj Viracocha, aj Sedna, aj Thowt,... všetci sú skutoční???
Pravdepodobne áno. Satan sa dokáže pretvarovať, má i isté obmedzené schopnosti konať zázraky...

Cit: Prečo by som mal dospieť akurát ku kresťanskému Bohu?
Máš stupeň poznania, ktorý Ťa ako vidím, núti zamýšlať sa nad tým, či existuje nejaká sila, ktorá všetko riadi a udržiava... ak budeš úprimne Boha hľadať, skúmať a porovnávať, verim, že ten pravý a jediný Boh Ťa k sebe dovedie...

<°)))))><(

sergej ivanovič

Odoslaný - 31 august 2005 :  11:44:54  Zobraziť profil  Pridať sergej ivanovič do zoznamu priateľov
Neprekrúcaj. Napísal som, že máš pri Písme používať rozum, logiku a vieru!

Sorry, tú vieru som si nevšimol. Teraz to už chápem, ak sa ti niečo zdá nelogické, "zaplátaš to vierou".

Pravdepodobne áno. Satan sa dokáže pretvarovať, má i isté obmedzené schopnosti konať zázraky...

To je kresťanské - neobjektívne vysvetlenie...

Máš stupeň poznania, ktorý Ťa ako vidím, núti zamýšlať sa nad tým, či existuje nejaká sila, ktorá všetko riadi a udržiava... ak budeš úprimne Boha hľadať, skúmať a porovnávať, verim, že ten pravý a jediný Boh Ťa k sebe dovedie...

Toto je z celého príspevku najlepšie. Áno, myslím si to aj ja, že Boh, pokiaľ existuje a na nejakých ľuďoch mu záleží- mal by ich doviesť k sebe.

Jedno kresťanstvo,
jedna Cirkev,
jeden Boh

Mato

Odoslaný - 31 august 2005 :  13:56:20  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Chlapci, nechcem Vam kazit zabavku, ale tato tema ma uz 20 stran a ako taka uz nikomu nic nepovie. Pootvarajte si prosim ciastokove temy s jasnymi nazvami z ktorych bude kazdemu jasne, o com sa v nich diskutuje.
Priklad - Potopa - je mozne zaplavit zem za 40 dni?
Vek zeme - 8000 rokov ci viac
a pod.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 12 Previous Topic: Otazka o uctievani svatych a panenky Marie Téma Next Topic: Váš vzťah k médiám.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06