Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Kriza katolickej cirkvi ?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Manželstvo Téma Next Topic: Pápež
Strana: z 4

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 18 august 2005 :  10:06:34  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nerozumiem otazke...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 18 august 2005 :  10:12:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Pozri na ovocie, ktore tato debata priniesla.

Je tu vobec niekto, komu je na osoh ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 18 august 2005 :  10:37:36  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nuz dobra otazka a ja si ju dovolim trosku rozsirit.
Pozri na ovocie, ktore prinieslo toto forum.
Je tu vobec niekto, komu je na osoh?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 18 august 2005 :  12:20:15  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Je tu vobec niekto, komu je na osoh?

Je.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 august 2005 :  13:20:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Je tu vobec niekto, komu je na osoh ?
GMK.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 18 august 2005 :  14:23:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
...kto je teda podla Teba liberalny a kto konzervativny a preco?

...teba pokladam za liberalne(konzervativneho) a ameriku konzervativneho......nie len media sa vyjadruju v tomto duchu...este nedavno som pocul o tomto rozpravat hodnostarov RKC! v TV, tak mi tu nerozpravaj nieco ine...opat len mlzenie...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 18 august 2005 :  14:32:59  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mlzenie? Ano mas pravdu, mlzis to vyjadreniami, ktore maju dodat nadych doveryhodnosti.
Co teda konkretne ti hodnostari RKC hovorili a kto to bol? Inak ma tvoje tvrdenie hodnotu "pocul som ze americki vedci..."

amerika1

Odoslaný - 18 august 2005 :  14:44:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Mato teraz nemas pravdu . Aj oficialne kruhy jasne hovoria o konzervativcoch a nie liberaloch ale progresivistoch v Cirkvi . A dam ti dokaz . Preco sa pred volbou papeza Benedikta XVI . tak silne zdoraznovala jeho konzervativnost . Preco on sam vo svojom prejave pred zahajenim konklave sa jednoznacne prihlasil ku konzervativnemu smerovaniu ? Zase aby sme netvrdili a nevyvracali nieco , o com sa hovori aj v oficialnych cirkevnych dokumentoch .
Ja nie som konzervativny , ja som tradicionalista . To len na margo tejto debaty .

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 18 august 2005 :  14:54:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
...presne na toto som myslel, co naznacil amerika!...bolo toho dost v TV pred volbou papeza v diskusiach s cirkevnymi predstavitelmi...a co sa tyka medii ...i samotna TK KBS sa tymto pojmom vo svojich clankoch nevyhyba...staci hladat...a na druhej strane, preco sa tomu tak branit?...je na tom az tak nieco zle?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 18 august 2005 :  15:05:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Co je dobre na liberalizme ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 18 august 2005 :  15:31:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
liberalizmus (z lat. liberalis = týkajúci sa slobody)

- súhrn slobodomyseľných názorov, snáh zbaviť sa tradícií, zvyklostí, dogiem a pod. a postaviť sa na vlastné nohy...a co je na tomto zle?

- tradicionalizmus - zotrvávanie na tradícii, lipnutie na tradícii; zachovávanie starých zvyklostí; prenesene odpor proti novému.... co je na tomto dobreho ?

amerika1

Odoslaný - 18 august 2005 :  15:41:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Dobreho je na tom to , ze su urcite PRAVDY , ktore nepodliehaju casu , napriklad NEZABIJES , to je dobre na zachovavani Tradicie . Zachovanie pokladu viery v neporusenej podobe , tak ako sme ju zdedili od Cirkvi pocas celej jej pozemskej existencii .

amerika1

Odoslaný - 18 august 2005 :  15:43:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Inak k tomu , co si napisal o tom liberalizme sa ani nemusim vyjadrovat . Ta tvoja definicia musi byt pre kazdeho katolika dostatocna .

Mato

Odoslaný - 18 august 2005 :  18:13:37  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nechcel som uz v tejto nezmyselnej debate pokracovat, ale kto je teda ten liberal v cirkvi a kto konzervativny? Nie v zmysle toho co rozpravaju media ale z ohladom na Magisterium.

amerika1

Odoslaný - 19 august 2005 :  08:08:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Mato chces tu hovorit o tom ? Moze to predstavovat riziko !

amerika1

Odoslaný - 19 august 2005 :  08:12:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Nechcel som uz v tejto nezmyselnej debate pokracovat, ale kto je teda ten liberal v cirkvi a kto konzervativny? Nie v zmysle toho co rozpravaju media ale z ohladom na Magisterium.

Problem je Mato v tom , ze ty vnutorne nie si ochotny pripustit myslienku , ze taketo nazorove spektrum existuje .
Problem je v tom , ze ty mas urcity zauzivany , inak nezodpovedajuci realite obraz Cirkvi a kazdy kto ten tvoj obraz narusa je pre teba podozrivy . Nechces vidiet pravdu , ale primas len tych , ktory ta utvrdzuju v tom , ze spravne vidis . Zial nie si jediny , takych ako ty je tu viac .

Mato

Odoslaný - 19 august 2005 :  12:23:37  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Zacinam mat pocit, ze Ty stavias dnesnu cirkev vs. tradicionalisti do polohy konzervativci verzus liberaly.
Ale povie mi uz konecne kto je ten liberal a co tvrdi a kto je ten konzervativny a co Tvrdi?
Lebo napr. Jan Pavol II bol pre niekoho spiatocnicky konzervativec a pre niekoho pobludeny modernista. Takze navrhujem aby sme si ujasnili pojmy a to, co pod nimi kto vidi... Lebo mam stale silnejsi pocit, ze je v tom zmatok a nevieme kto o com hovori...

amerika1

Odoslaný - 19 august 2005 :  14:27:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Zacinam mat pocit, ze Ty stavias dnesnu cirkev vs. tradicionalisti do polohy konzervativci verzus liberaly.
Ale povie mi uz konecne kto je ten liberal a co tvrdi a kto je ten konzervativny a co Tvrdi?
Lebo napr. Jan Pavol II bol pre niekoho spiatocnicky konzervativec a pre niekoho pobludeny modernista. Takze navrhujem aby sme si ujasnili pojmy a to, co pod nimi kto vidi... Lebo mam stale silnejsi pocit, ze je v tom zmatok a nevieme kto o com hovori...

Tento tvoj prispevok je vyborny ! Takze najskor povies , ze ja staviam do polohy a na zaver pripustis ze je v tom zmatok .
Takze to ja som povedal kardinalom volitelom , ze bude lepsie ak novozvoleneho papeza budu oznacovat za konzervativneho . No neprecenuj ma a ani by si mi namal davat za vinu to , za co skutocne nemozem . Nemozem za to , ze realita je taka aka je .
Ked sa papez opakujem v oficialnych cirkevnych dokumentoch , v oficialnom zivotopise oznacuje ako konzervativny , tak samozrejme neexistuju liberali . Lenze ako oznacit tu druhu stranu spektra ?
Ved si precitaj aspon oficialny zivotopis papeza kde sa jednoznacnme pise ze po 68 om roku a po studenskych nepokojoch v Europe sa odklonil od progresivneho kridla a zacal byt konzervativny . Dokonca preto opustil univerzitu v Tubungene . Az zasnem , co ste vy schopny pouzit proti clovekovi s inym pohladom , ktory je uplne legitimny a len hovori o realite , ktora sa mi mimochodom vobec nepaci .

mirecnr

Odoslaný - 22 august 2005 :  05:52:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
chlapci, a ja Vam tio poviem takto. Pripomina mi to, ako ked sa v rodine zacne bavit o politike. jednemu sa opaci to, druhemu ono, a po chvili z toho moze byt ohen na streche. Brat s bratom, otec so synom zabudnu, ze su rodina, ze ich nieco uzasne a velke spaja, a zacnu sa hadat pre politicke sluby a reci cudzich ludi (media). Skuste sa odosobnit od vasich "politickych" nazorov, stisit sa, zamysliet nad tym, co nas spaja. Kto nas spaja? Jezis...a nie politik. A ked sa nad tym zamyslite, bol aj tradicionalista, ctil si Zakon a neprisiel ho zrusit, ale naplnit, no bol i liberal, daroval nam vecny zivot. Nielen prazdnymi recami, ale aj svojou obetou na krizi, urobil to pre nas, aby nas zivot mal zmysel. Pozdvihni oci a pozri na ten kriz, tam visi, aj za nase hriechy, lebo nas miloval, miluje a milovat bude. Dost bolo politiky, prosim, sustredme sa na Neho.
Amerika, nemyslis to zle, Tvoja viera je uprimna a silna, povol vsak zovretie svojej pravice a dokaz aj pohladit.
Mato, tymto forom si urobil velku vec, viem vsak co hladas a po com tuzis, a nehladas zbytocne a nezabudni, ze kto hlada, najde. Neprestavaj, nevzdavaj sa...a nezabudni s apritom aj trosku uvolnit, pousmiat..a podakovat.
Vdaka Ti Pane, ze nas tak milujes.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 22 august 2005 :  10:03:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ja len nechapem , co vas na tom tak pohorsuje , ked sa zacne hovorit o krize v KC . Cirkev vo svojich dejinach presla krizou arianizmu , ked sa zdalo , ze zvitazi nad katolicizmom , presla krizou tmaveho storocia , presla krizou mystiky masovej sugescie , presla krizou reformacie , humanizmu a renezancie , potom osvietenstva . Su toho plne dejiny Cirkvi . Skoda , ze v pokoncilovej Cirkvi sa zauzival postoj , ze je vsetko v poriadku . To je nespravny postoj , ked niekto vydava svoje predstavy , ako by to malo byt za skutocnost . Vzdy riesenie krizoveho stavu v Cirkvi predchadzalo , ze sa nasli ludia , ktori sa snazili najst z krizy vychodisko a vzdy sa to podarilo .

mirecnr

Odoslaný - 22 august 2005 :  10:50:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
ja si nezatvaram oci ani nestrkam hlavu do piesku, ale moj vztah k Bohu beriem ako osobny a ten je pre mna dolezitejsi - dolezitejsie je nemat krizu vo vztahu s Bohom, nemyslis?
Duch Svaty posobi stale a nedovoli, aby sa ziva Cirkev uberala nespravnym smerom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 22 august 2005 :  11:39:16  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tak jest mirec a ja v tejto teme koncim...

Strana: z 4 Previous Topic: Manželstvo Téma Next Topic: Pápež  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06