|
Odoslaný - 15 august 2005 : 13:57:05
|
To: Vlkodlak Cit: Pre clenstvo v Cirkvy platia urcite pravidla. Ak sa chces riadit inymi(svojmi) nik ti v tom branit nebude.
V cirkvi ako inštitúcii, alebo v cirkvi ako v spoločenstve?
Podľa mňa to Lajoš vidí správne v duchu Písma. |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2005 : 14:02:52
|
Podla teba, ci podla Pisma? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2005 : 14:05:26
|
To: GMK Cit: Podla teba, ci podla Pisma? Podľa mňa to Lajoš vidí správne v duchu Písma.
Je to docela jednoduchá veta.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2005 : 14:18:56
|
Vsetci vedia ako to vidim, len ja v tom mam gulas... tak kolko je tych ucitelskych autorit... mato ma jednu... amerika1 druhu... hlavne ze je potrebne ukazovat na tych protestantov ako sa nevedia zhodnut (a to ze nevedia je zial pravda), tak pozeram, ze nie je vsetko zlato co sa blisti, resp. skor ako ukazem na niekoho prstom, pozriem do vlastnych rad. Ja som na to prisiel, mozna sa niekto prida.
P.S.: ci je nieci pohlad v duchu Pisma je este skoro posudzovat, treba pockat na suvislosti, ktore nie vzdy hned vidiet... |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2005 : 15:19:32
|
Lajos, ucitelska autorita je len jedna a je to ta ista, ktoru mam ja aj amerika. Cize podobnost so stovkou rozlicnych protestantskych teologii je skutocne iba vonkajsia.
Problem je v tom, ze Cirkev zije v case a meniacom sa prostredi a musi na neho reagovat - ci uz sa mu prisposobit, ak ide o formu, alebo ak je to v proti Kristovmu uceniu, jednoznacne ho odmietnut. Inymi slovami, ucenie bolo rovnake vcera aj dnes a bude aj zajtra, menia sa veci ako forma. A niektori ludia nedokazu prijat taketo zmeny a tvrdia, ze vsetko bolo lepsie pred nimi. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2005 : 15:43:07
|
Keby islo len o formu nebol by problem . Praveze ide aj o obsah . Uz vies preco boli vynechane dokumenty z Denzingera ? To ti pripominam len preto , aby si ma presvedcil , ze ide len o formu . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 15 august 2005 : 15:44:55
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
Vsetci vedia ako to vidim, len ja v tom mam gulas... tak kolko je tych ucitelskych autorit... mato ma jednu... amerika1 druhu... hlavne ze je potrebne ukazovat na tych protestantov ako sa nevedia zhodnut (a to ze nevedia je zial pravda), tak pozeram, ze nie je vsetko zlato co sa blisti, resp. skor ako ukazem na niekoho prstom, pozriem do vlastnych rad. Ja som na to prisiel, mozna sa niekto prida.
P.S.: ci je nieci pohlad v duchu Pisma je este skoro posudzovat, treba pockat na suvislosti, ktore nie vzdy hned vidiet...
Ucitelska autorita je len jedna Posvatne Magisterium . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 10:22:16
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
.........nestacim sa divit ...aj ked len ako clovek mimo cirkvi... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 12:05:53
|
Nestacis sa divit, ze ma Lajos v uceni KC gulas? Ved inak by nebol protestant, tak co je na tom divne? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 17:38:10
|
Takze vsetko je Ok, az na to, ze amerika neuznava par papezov... ako katolik. Nastastie tento problem ide mimo mna a vobec ho nemusim pochopit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 17:42:58
|
Preco sa staras do veci ktorym nerozumies ? |
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 17:48:32
|
Tentokrat musim suhlasit s amerikom, skutocne mas iba utrzkovite informacie a na zaklade nich robis nejake vseobecne zavery. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 20:31:06
|
Ja sa do nich nestaram pan americky, ja som napisal ze to vobec nechapem, cize vas genialny postreh ze sa tomu nerozumiem prisiel neskoro. Mato, nerobim ziadne vseobecne zavery, len som napisal moj pohlad na tento pre mna mozna paradox. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 21:09:54
|
To: Lajos Cit: ja som napisal ze to vobec nechapem, cize vas genialny postreh ze sa tomu nerozumiem prisiel neskoro. Začali sme sa baviť o tom, kto je príslušníkom cirkvi... Lajošova definícia mi bola najbližšia, o čom točíte teraz? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 22:08:18
|
Vas hlava z toho o com tocime boliet nemusi . |
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 22:36:32
|
To: Amerika
Cit: Vas hlava z toho o com tocime boliet nemusi .
Kto je to Vás???? Mňa nepovažuješ za kresťana? A prečo? Aké sú Tvoje kritériá, pre identitu nasledovníka Krista? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 05:54:14
|
pavle, vies, podla mna tu naozaj zbytocne rypes... Tvoj nazor na papeza je nam, katolikom uz davno a opakovane a opakovane a opakovane znamy... |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 08:53:20
|
Prepáč Mirecnr, ale skutočne som sa úprimne pýtal, o čom je debata, kedže z posledných príspevkov som nepochopil nič. Denzinger je papež, alebo nejaká kniha? Viď: cit: Uz vies preco boli vynechane dokumenty z Denzingera ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 10:57:54
|
Vidis, hovoris, ze si nepochopil nic a napriek tomu sa zapajas. To je u Teba uz taky reflex, nevies presne o com sa hovori, ale tusis, ze to ma nieco s KC a tak si nemozes nechat ujst prilezitost, mam pravdu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 11:44:51
|
ak si precitas celu temu podrobne, nevidim v nej nejasnost, aby si sa pytal tak, ako si sa pytal. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 14:11:48
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Nestacis sa divit, ze ma Lajos v uceni KC gulas? Ved inak by nebol protestant, tak co je na tom divne?
...celkovo je v tom gulas!...
...takze konzervativisti a liberali v katolickej cirkvi, kto ma pravdu, kde je teda pravda?
...preco mate pravdu prave vy...?
"Ak je obava, že pri hájení pravdy vznikne pohoršenie, tak je lepšie, keď pohoršenie vznikne ako upustiť od hájenia pravdy." |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 15:17:24
|
Milan, pouzivas pojmy, ktore Ti hlavy nasadili media a ktorych vyznamu v tomto kontexte pravdepodobne nerozumies. Media radi hovoria o konzervativnych a liberlanych kruhoch v KC, ale ked sa nad tym zamyslis, je to uplna hlupost.
Chces sa na tuto temu bavit? Ok, prvu vec, ktoru si musime ujasnit je, kto je teda podla Teba liberalny a kto konzervativny a preco? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 16:22:20
|
To: Mato Cit: Vidis, hovoris, ze si nepochopil nic a napriek tomu sa zapajas. To je u Teba uz taky reflex, nevies presne o com sa hovori, ale tusis, ze to ma nieco s KC a tak si nemozes nechat ujst prilezitost, mam pravdu?
Nie, nemáš. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 23:17:45
|
Aha, hm, no dobre ze hovoris. Cim to ale je, ze Ti nejako nemozem uverit, aj ked sa snazim... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 august 2005 : 08:20:51
|