|
Odoslaný - 11 august 2005 : 17:46:45
|
Nechcel som znovu otvarat uz zamknutu temu II vatikanskeho koncilu, ale zaujala ma ta otazka : Ako vnimate zmeny , ktorymi presla Cirkev po II . vatikanskom koncile ? Hladal som nieco okolo toho aby som si to ozrejmil a natrafil som na : http://www.contras.wz.cz/o_contras.html...priam ma ovalil napriklad prispevok BLAHOŘEČENÍ JAN PAVLA II.?, cela ta stranka je priamo ukazkou velkej krizi katolickej cirkvi...ci aky mate nato nazor vy?
|
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2005 : 18:26:45
|
A coze ta to tak ovalilo |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 11 august 2005 : 22:10:28
|
Tato stranka je podla Teba ukazkou krizi katolickej cirkvi? Podla mna je ukazkou nazorov nejakej skupiny, ktora sama seba charakterizuje takto: Contras - je stránka provozovaná Konzervativní informační agenturou za účelem šíření pravdivývh informací o revolučních změnách iniciovaných budovateli nového světového řádu, řádu který stojí nejen proti zdravému rozumu a lidské přirozenosti, ale především proti katolické církvi, Bohu a jeho právům.
Formulacia velmi podobna skupine Vesmirni lide a pod... Uroven clankov (s prepacenim amerika) ako na strankach p. Oravca.
Takze ja pridavam svoje otazky Su veci prezentovane na strankach p. Adama ukazkou velkej krizi viery v Boha? Su podobne veci prezentovane na stranka moonovej sekty ukazkou krizi krestanstva? |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 00:52:43
|
...rovnako sa tam pise
quote: Vzhledem k současné krizi v katolické církvi považujeme za potřebné upozorňovat na veřejné zločiny liberálních hodnostářů.
...preto ma "ovalilo" ze niekto vo vasej cirkvi naznacuje ze JP II bol viac menej v ich ponimani zlocincom...
...rovnako ma zaujal ich postoj k II vatikanskemu koncilu a preto tvrdenie ze : Formulacia velmi podobna skupine Vesmirni lide a pod sa mi zda jednoducho zlachcujuca celu situaciu...ide o prud priamo v katolickej cirkvi, nie mimo nej...
...takze konzervativisti a liberali v katolickej cirkvi, kto ma pravdu, kde je teda pravda?
...preco mate pravdu vy...? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 06:30:38
|
Milan, o krize v Cirkvy hovoria niektori mozno uz 2000 rokov. Kto uz si vsak pamata na ich mena ? |
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 08:26:12
|
Ja vnímam zmeny po II. VK, pozitívne. Mne osobne sa páči, že sa riadilo aj podľa odporúčania "Menej je niekedy viac"...
Ale to je, podľa, mňa dosť rozsiahla téma (2. VK), kde nemôžem konfrontovať odborné znalosti účasníkov 2. VK s amatérskymi stránkami na WZ.CZ...
|
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 09:59:10
|
...je jedno, ze su to amaterske stranky, prezentuju nazory veriacich hlasajucich sa k rovnakej cirkvi ako i ty... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 10:38:27
|
Nie je to jedno, z cirkvi pocas celeho jej existovania vychadzalo mnzostvo bludarov, heretikov a nevidim dovod, preco prave teraz by to malo znamenat nieco viac, ako v minulosti. Ty ten dovod Milan vidis? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 10:45:35
|
...nie, ved ja som sa prave preto pytal na vase stanovisko...nehodil som to tu preto, aby som sa mozno podla niekoho tu z toho vytesoval...fakt ma to prekvapilo...osobne ak mam povedat pravdu tak z tych nazorov contras mam vacsie mrazenie ako (niekedy)tu z vas ...nepredpokladal som taketo nazorove nezhody i v samotnej katolickej cirkvi, toto je skratka pre mna nieco nove... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 11:34:31
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Nie je to jedno, z cirkvi pocas celeho jej existovania vychadzalo mnzostvo bludarov, heretikov a nevidim dovod, preco prave teraz by to malo znamenat nieco viac, ako v minulosti. Ty ten dovod Milan vidis?
O tom sme uz hovorili Mato . Vidim , ze proste nie ste schopny zlozit klapky zo svojich oci . Opakujem este raz . Je rozdiel medzi bludarmi a heretikmi , ktori prezentuju vlastne stanoviska a medzi odporcami , alebo kritikmi koncilu , ktori sa vo svojich stanoviskach opieraju o predkoncilove ucenie Cirkvi . Ak tento rozdiel nie je podstatny , tak je mi to luto , ale nic na tom vase nazory nezmenia .
Preco je potrebne vynechavat urcite dokumenty z Denzingera ?
Este stale je nezodpovedana z vasej strany jedna otazka . Preco sa pokoncilove ucenie neopiera o dogmaticke definicie
. preco je potrebne zahajit proces blahorecenia dva mesiace po smrti a obchadzat kanonicke lehoty na zahajenie procesu ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 12:11:07
|
quote: ...Formulacia velmi podobna skupine Vesmirni lide a pod... Uroven clankov (s prepacenim amerika) ako na strankach p. Oravca.
...uz usilovne "studujem"...http://home.nextra.sk/olinko/25.html ,
quote: "...Kristovo zmŕtvychvstanie NIE JE HISTORICKOU UDALOSŤOU...pretože žiadna reportáž ju neopisuje ako takú...čas "na tretí deň" je eschatologický symbolický výraz..."
Až je to neuveriteľné, že pán kardinál sa vyjadruje ako ateista, ktorý neverí v historicitu zmŕtvychvstania nášho Pána Ježiša Krista. Veď popierať toto, znamená popierať celé kresťanstvo. Potom niet rozdielu medzi talmudistickými rabínmi a Ratzingerom.
...p.Ratzinger sa mi zacina pacit... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 12:12:22
|
Existuju aj lepsie veci okolo toho |
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 12:21:02
|
quote: ...uz usilovne "studujem"...http://home.nextra.sk/olinko/25.html
zaujímavé, že aj ja som takto začínal a teraz som správny katolícky veriaci, oddaný Cirkvi a sv. otcovi Benediktovi XVI...
Pre tých veriacich, čo náhodou kliknú na linku "olinko" a budú zmätení, tak ponúkam toto: http://www.globalserve.net/~mbc24/Q%20101-150/109_web_oravca_.htm |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 12:35:14
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 13:10:45
|
Parádny článok, ten som ešte nečítal... A super, že si sa opýtal. Máš asi prvenstvo v rozsahu odpovede... Som zvedavý, čo naň povedia neverci...
A Ty, Milan, čo si tom myslíš? Odpovedal Ti dostatočne? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 13:28:30
|
Mne ako odpoved by stacilo mozno pat riadkov, ale chapem, ze v tento clanok je zaroven odpovedou i ostatnym...ja som sa ako amater zaoberal astronomiou niekoko rokov a preto mi niektore tie pasaze a pojmy o vyvoji vesmiru nie su nicim novym......bola doba, ked som v debatach veriacich narazal na jednoznacne stanovisko o nemoznosti cudzich foriem zivota mimo nasej planety s pohladu viery...doba sa meni a asi aj viera ako taka ...
...hodil som to k Adamovi... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 13:38:29
|
quote: ...hodil som to k Adamovi...
No to bude rečí...! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 13:44:36
|
...no ved si spominal nevercov ......a mozno ani nie... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 19:51:49
|
quote: Pôvodne poslal veritas
quote: ...uz usilovne "studujem"...http://home.nextra.sk/olinko/25.html
zaujímavé, že aj ja som takto začínal a teraz som správny katolícky veriaci, oddaný Cirkvi a sv. otcovi Benediktovi XVI...
Pre tých veriacich, čo náhodou kliknú na linku "olinko" a budú zmätení, tak ponúkam toto: http://www.globalserve.net/~mbc24/Q%20101-150/109_web_oravca_.htm
Hlavne ta posledna veta Asi ho to dotycneho pana uspokojilo , ked si aspon kopol do arcibiskupa Lefebvra . Sice proti nemu nepovedal ani jeden argument , ale kopanec mu ustedril |
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 20:08:19
|
Lefebra mas asi rad, lebo vzdy ked pride na tuto temu, okomentujes tu poslednu vetu. Neexkomunikoval sa Lefebr nahodou? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 20:19:47
|
Ano mam ho rad No a ? A o tej exkomunikacii Matko ked budes mat o tom nejake vedomosti |
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 20:20:47
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Lefebra mas asi rad, lebo vzdy ked pride na tuto temu, okomentujes tu poslednu vetu. Neexkomunikoval sa Lefebr nahodou?
Lefebvr sa neexkomunikoval , ale exkomunikovali jeho |
|
|
|
Odoslaný - 12 august 2005 : 22:54:22
|
quote:
Amerika napisal: Lefebvr sa neexkomunikoval , ale exkomunikovali jeho
a
quote:
Amerika napisal: Exkomunikacia moze byt ako trest vyhlaseny za konanie kompetentnou cirkevnou vrchnostou , alebo komunikaciou moze byt postihnuty skutok , ktorym spachanim sa automaticky postihuje pachatel exkomunokaciou bez dalsieho rozhodnutia
Ja som doteraz na zaklade kanonu 1382 (Biskup, ktorý bez pápežského mandátu konsekruje niekoho za biskupa, a rovnako ten, kto od neho konsekráciu prijíma, upadajú do exkomunikácie na základe rozsudku už vyneseného, rezervovanej Apoštolskej stolici.) mal pocit, ze sa na neho vztahuje ta druha cast Tvojej vety, vysvetlis mi, preco nie?
Dalej pri Tvojich vedomostiach je asi zbytocne vysvetlovat co je schizma (pre istotu ale predsa Kan 751 ...schizma je odmietnutie podriadiť sa Najvyššiemu veľkňazovi alebo odmietnutie spojenia s členmi Cirkvi, ktorí sú mu podriadení) Nevztahuje sa aj toto na Tvojho oblubenca? A nevztahuje sa aj na toto exkomunikacia latae sententiae? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2005 : 13:09:10
|
Amigo, zasa si ma trocha prekvapil. Poviem pravdu, nepoznam Lefebra. Nepoznam ani teba(realne). Ale ked si zosumarizujem ako sa prezentujes na fore - mas problem s clankami v katechizme, kritizujes konanie sv. otca, najnovsie spochybnujes exkomunikaciu ... Branis sa urazkami oponentov. Tie ma nezaujimaju. Amigo, preco sa prezentujes pre ostatnimi ako katolik ? Preo uvadzas ostatnych do omylu ?
Aj ked na mna pravdepodobne zosles siru a ohen, nehnevaj sa, ale asi fakt patris k tej brane.
PS. Usetri si invektivy. Mna neranis(mam hrosiu kozu ), iba co si budes prsty zodierat. |
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2005 : 14:01:33
|
Trosku som patral po nete, aby ma (a aj Vas) amerika neobvinoval z neznalosti a vselico som sa dozvedel. Podstatne fakty najdete tu http://www.ourladyswarriors.org/articles/lefebvre.htm. a tu je apostolsky list Jana Pavla II Ecclesia Dei
V kazdom pripade z toho nemam dobry pocit, o "tradicnych" este budeme pocut a nebude to nic dobreho... Sudiac podla prejavu ameriky, oravca, contras a pod. by boli kludne schopni nas aj bit. Zaujimave je, ako si rozumeju sedivacantisti (oravec) s tymi co tvrdia, ze papeza respektuju (amerika)... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 august 2005 : 20:12:18
|
Tak uz v tom mam bordel aj ja. Nakoniec sa ukaze, ze katolik nie je katolik (amerika) a jeho odvolavky su falosne. Som ja este stale ja? Ako to teda vlastne je? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|