Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Pápež
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kriza katolickej cirkvi ? Téma Next Topic: Postoj k veciam ako potrat, sterilizacia...
Strana: z 2

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 10 august 2005 :  10:39:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
To : Mato

......o tom demagogovi si ma pobavil!
1.
- s tymto sa da len suhlasit, cudujem sa, ze si to nezarazil uz skor...da sa odpvedat aj inak, nez opatovne hned kopirovat siahodly text
2.
- niekedy je to zbytocne, ide predsa len o ukazku nazoru z "druheho brehu"
3.
- prezentaciu coho? ...ze si tu niekto dovoli mat, alebo predlozi iny nazor?..stale mam za to, ze sme na f o r e...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 august 2005 :  10:42:19  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Precitaj si prosim ake je primarne urcenie tohto fora.
Dakujem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 10 august 2005 :  10:55:12  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
To : Mato
...tak sa ospravedlnujem, precital som si, ten prispevok o papezovi mal byt v rubrike: Hádky, polemiky, filozofovanie...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:03:03  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Myslel som predovsetkym body jedna a dva http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:07:30  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
...ja hlavne bod 3...a cast...vyjadriť aj názory, ktoré sú v určitom polemickom duchu voči kresťanstvu....clovece setri databazu, naco take velke prazdne okna...?

Mato

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:10:47  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nerozumiem reci Tvojho kmena

Milan

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:12:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
Nerozumiem reci Tvojho kmena...a teraz?

mirecnr

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:22:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Milan, Teba to naozaj tak baví?
Ja uz Matovi trpezlivost obcas zavidim...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:27:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
...pockat, asi ste ma nepochopili!...vidite rozdiel vo velkosti okna mojej a vasej odpovede?...nemoze to mat tiez vplyv na setrenie databazy?...myslim to vazne, som v tomto absolutna lama...mozno je to na smiech...

mirecnr

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:29:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
velkost okna zavisi od pouzivania avataru/fotky. Ty nepouzivas, preto je okno prisposobene rozsahu textu. ak je avatar pouzity, velkost okna je prisposobena minimalne avataru, pripadne dlhsiemu textu...staci tak?:) a urcite to neovplyvnuje velkost databazy:)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:32:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
...fajn, viem nieco viac...

Mato

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:32:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tato otazka mi tiez zavana pokusom byt vtipny. Ale povedzme, ze Ti verim, ze sa pytas seriozne.
To comu hovoris okno, je v skutocnosti bunka tabulky. Velkost tejto bunky je podmienena tym co je jej obsahom. Inymi slovami, velkost bunky sa dynamicky prisposobuje tomu, co sa v nej ma zobrazit. Takisto sa bunky jedneho riadku prisposobuju najvacsej bunke daneho riadku tabulky.
Tabulka nie je ulozena v databaze, tam je ulozeny iba text.
A teraz preco su nase bunky vacsie ako Tvoje - v prvej bunke riadku mame obrazok, kotry tuto bunku natiahne a susedna bunka s textom (aj ked iba jednou vetou) sa jej prisposobi.

Milan

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:39:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
...si privelmi zaujaty voci mne...pytal som sa vazne...moje prve kroky z PC boli velmi, velmi neskoro...zavidim mladym moznosti, ktore teraz maju...ale excel uz zvladam mimoriadne dobre...dobre, ukoncime to...este dotaz...ako sa da zadat fotka ...ci je to vysada len pre niektorych?

Mato

Odoslaný - 10 august 2005 :  11:55:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nie som zaujaty, iba po niektorych Tvojich vystupeniach som podozrievavy. A odpovedal som takisto vazne.

Obrazok (tiez zvany avatar) moze mat kazdy. Viac na http://www.blumental.sk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5 , ked si nejaky vyrobis (ale snaz sa dodrzat rozmery), posli mi ho na mail a ja Ti ho vlozim do systemu.

Milan

Odoslaný - 10 august 2005 :  12:00:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
...OK...vdaka za odpoved...bol som len zvedavy, porozmyslam....

Vlkodlak

Odoslaný - 10 august 2005 :  12:53:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Na margo citovania prispevkov z inych stranok.

Mam osobnu skusenost, ze k podobnym praktikam sa uchyluju jedinci, ktori maju problem sami sformulovat nejaku myslienku. Netvrdim, ze je to pravda - hovorim o svojom pohlade. Ja som prestal podobne "pastovane" prispevky citat, ked sa mi stalo, ze som raz zistil, ze ani pisatel ich necital. Teda, skopiroval do diskusie nieco, co ani sam nepoznal. Spominam si na rozkosny priklad, kedy jeden sa chvastal, ye cita nejaku knihu a ze postupne ako bude citat kapitoly, bude pisat postrehy. Kazdy den sem lepil proticirkevne clanky. Vyzerali mudro - same roky, koncili , mena rimskych uradnikov. Ras som len tan nebadane dal do google jednu jeho vetu a cuduj sa svete - take iste clanky ponukali humanisti na svojich strankach. Samozrejme, ak by to dotycny cital, vsimol by si cisarovi Konstantinovi sa prisudzovali skutky v case, kedy bol v reali uz davno mrtvy ... Vysledok ? Chlapik nas nutil kazdy den citat ...joviny, ktore ani sam necital, a ja iba co som si zbytocne ukrajoval zo zivota ...
Preto podvedome nic skopirovane necitam. Snad ked niekto pripoji link, a vidim, ze sa jedna o seriozny zdroj, mozno potom ...

Samozrejme, su specialne pripady. Pyta sa ma oponent na nejaky clanok viery. Nebudem mu kostrbato vysvetlovat, i chybu mozem spravit, nepochopenie sposobit - siahnem po katechizme a skopirujem konkretne riadky. Oponent je potom konfrontovany z oficialnym ucenim Cirkvy, ludsky faktor vyluceny.

Tot moj pohlad na Ctrl+C Ctrl+V

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 10 august 2005 :  22:01:08  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Vĺčko

Cit: Tot moj pohlad na Ctrl+C Ctrl+V

V podstate súhlasím. Často používam Ctrl+C Ctrl+V, avšak vždy v čo najobmedzenejšej forme. /Aspoň sa o to snažím/.
Plne súhlasím s tým, že: Ctrl+C Ctrl+V šetrí čas, a zároveň predchádza nepresnej interpretácii.

Keď raz prídu na rad skenery, bude na fórach veľmi málo miesta...

Čo sa týka mňa, používam metódu, /v prípade prebratých príspevkov, alebo prebratých názorov/, za použitia vlastnej slovnej úpravy, vlastnej interpretácie a vlastného pohľadu, čím ho prezentujem ako vec za ktorou stojím a považujem ju za pravdu, resp. nezávislý názor ku ktorému inklinujem, s menovaním zdroja, pokiaľ je to zdroj overiteľný. Ak overiteľný nieje, a pritom súhlasím s obsahom, jednoducho sa k nemu priznám vlastnými slovami, bez ohľadu, či ho niekto pozná a akceptuje, alebo nie. Pokiaľ sa jedná o pravdy overiteľné v iných zdrojoch, nie je problém pre oponentov zareagovať, pokiaľ zistia nezrovnalosti.

Viem, nerád čítaš Ctrl+C Ctrl+V. Priateľu, keby som ja nečítal Ctrl+C Ctrl+V, nebol by som prišiel k Bohu tak ako som prišiel, a Boh by "musel" nájsť inú cestu...

Dokonca celé Písmo je Ctrl+C Ctrl+V.... Nemenné, stále, neprekrútené..
Ale tu už asi odbočujem.
Pravdu máš v tom, že diskusia systémom Ctrl+C Ctrl+V, stráca na význame, pretože nie je o postoji jednotlivca ale o prezentovaní iných názorov, s ktorými jednotlivec súhlasí, alebo nie, alebo ich len tak šplechne do pľacu z hecu.
Takíto prispievatelia sú oprávnene kritizovaní. Ak sa to stalo i mne, zaslúžim si kritiku.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robo V

Odoslaný - 10 august 2005 :  23:03:23  Zobraziť profil  Pridať Robo V do zoznamu priateľov
quote:
Mato napisal:
Prosim Ta netrep a nerob zo seba hlupaka. Ak povazujes svoje pretacanie toho co som napisal za bystre a mozno vtipne, tak si zjavne jediny.

Retorika a demagogia typu GMK je medzi krestanmi asi rozsirena.
Pozri viem to aj ja: Matko ti si, ale trapko.
Ja si napriklad o tebe myslim ,ze si obmedzeny ,zadubeny fanatik co mu biblia vymlela mozog, ale rozhodol som sa , ze ti to nebudem stale pripominat... ups asi som to prave urobil, sorry

Počet príspevkov: 81  ~  Člen od: 24 júl 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 august 2005 :  23:36:00  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mas teraz pocit, ze si hrdina? Ale co ak Ti v tomto fore nikto nevyjadri uznanie? Pripojis sa na adamovo forum a tam skopirujes tento prispevok, aby videli aky si hrdina a ako si to tomu Matovi natrel? A dva dni budes mat prijemny pocit, ze Ta za to pochvalili?
Nuz kazdy hladame (a nachadzame) svoju hodnotu inde...

Vlkodlak

Odoslaný - 11 august 2005 :  06:58:30  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Dokonca celé Písmo je Ctrl+C Ctrl+V

Paly, nebol by si to ty, keby si o Ctrl+C - Ctr+V nenasiel i zmienku v Pisme.
Paly mam ta rad, cestne slovo. Ak by si sa zdurdil a usiel z fora, chybal by si mi.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 11 august 2005 :  12:05:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Vĺčko

Cit: Paly mam ta rad, cestne slovo. Ak by si sa zdurdil a usiel z fora, chybal by si mi.
Detto. A to platí v prípade všetkých prispievateľov!!!

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 11 august 2005 :  14:10:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
......to ma ozaj tesi!

Robo V

Odoslaný - 12 august 2005 :  22:17:42  Zobraziť profil  Pridať Robo V do zoznamu priateľov
quote:
Mato napisal:
Mas teraz pocit, ze si hrdina? Ale co ak Ti v tomto fore nikto nevyjadri uznanie? Pripojis sa na adamovo forum a tam skopirujes tento prispevok, aby videli aky si hrdina a ako si to tomu Matovi natrel? A dva dni budes mat prijemny pocit, ze Ta za to pochvalili?
Nuz kazdy hladame (a nachadzame) svoju hodnotu inde...

Vies co, mas pravdu po napisani mojho prispevku ma skutocne zalial pocit teplej blazenosti.

Počet príspevkov: 81  ~  Člen od: 24 júl 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Kriza katolickej cirkvi ? Téma Next Topic: Postoj k veciam ako potrat, sterilizacia...  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06