Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Morálka
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Je Boh len jeden? Téma Next Topic: Dedičný hriech - justičný omyl
Strana: z 3

Rex

Stav: offline

Odoslaný - 27 júl 2005 :  21:27:30  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Vlkodlak; dufam, ze je Vam vsetkym jasne, ze kanonicke pravo nemoze stat nad pravom statu. V to dufam.
Jak sa to vezme. Napr. taka Mafia ma vlastne pravidla nad zakon.

Keby som Ta chcel napodobnit, tak napisem: Buhahaha, muhaha a co ma byt? Davas tym najavo, ze cirkev (ktorakolvek) a mafia su rovnake spolocenstva? Nie ze by som Ti chcel nejako zasadne odporovat, ale od Teba by som take stanovisko necakal. Alebo to chces vztahovat na len na vztah danych organizacii k pravu statu?

quote:
Pôvodne poslal GMK
Zacalo to cele o tom, ze by snad RKC povolila znovu sobas (nie nejaky obrad zosviatostnenia) niekomu, kto uz je civilne zosobaseny. Tvrdim, ze toto nie je mozne v sulade so zakonmi tohto statu.
Co je, podla teba, sobas?

Uz som to napisal - definuje to nas pravny poriadok (je to sposob ako uzavriet manzelstvo). Chces vyhladat presne znenie?

Počet príspevkov: 190  ~  Člen od: 17 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 29 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 27 júl 2005 :  21:35:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Keby som Ta chcel napodobnit, tak napisem: Buhahaha, muhaha a co ma byt?
To je ako ked muflon sa snazi napodobnit ladny tanec ruzovej baletky...

Davas tym najavo, ze cirkev (ktorakolvek) a mafia su rovnake spolocenstva?
Nakoniec si na to dosiel aj sam: Alebo to chces vztahovat na len na vztah danych organizacii k pravu statu?

Nie ze by som Ti chcel nejako zasadne odporovat, ale od Teba by som take stanovisko necakal.
Preco si ho odo mna necakal?1

Uz som to napisal - definuje to nas pravny poriadok (je to sposob ako uzavriet manzelstvo). Chces vyhladat presne znenie?
Dobre, co je to manzelstvo? Ano, chcem od teba presne znenie toho, co povazujes za manzelstvo a sobas.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rex

Odoslaný - 27 júl 2005 :  22:04:21  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Keby som Ta chcel napodobnit, tak napisem: Buhahaha, muhaha a co ma byt?
To je ako ked muflon sa snazi napodobnit ladny tanec ruzovej baletky...

Ododnes Ta volam "Ruzova Baletka".

quote:
Pôvodne poslal GMK
Davas tym najavo, ze cirkev (ktorakolvek) a mafia su rovnake spolocenstva?
Nakoniec si na to dosiel aj sam: Alebo to chces vztahovat na len na vztah danych organizacii k pravu statu?

Uz davno som mal podozrenie, je niektore cirkvi su (polo)zlocinecke organizacie snaziace sa ziskat maximalny mozny vplyv a majetok a tento ucel posvatil aj niektore ich prostriedky. Ak mi to potvrdzuej veriaci ako Ty, nie je uz o com pochybovat.

quote:
Pôvodne poslal GMK
Nie ze by som Ti chcel nejako zasadne odporovat, ale od Teba by som take stanovisko necakal.
Preco si ho odo mna necakal?
Vid. vyssie.

quote:
Pôvodne poslal GMK
Dobre, co je to manzelstvo? Ano, chcem od teba presne znenie toho, co povazujes za manzelstvo a sobas.

Nuz, kedze chces moju definiciu, nebudem sa unuvat hladanim znenia v zakone a napisem Ti, co si myslim (kedze som jedneho manzelstva ucastnik, bude to z prvej ruky):
Manzelstvo - pravny institut zdruzujuci (obvykle) dve osoby (obvykle) rozneho pohlavia zabezpecujuci iste prava aj povinnosti vo vzajomnych vztahoch jeho ucastnikov ako aj iste prava a povinnosti voci statu a inym osobam/organizaciam.
Sobas - pravne definovany akt umoznujuci jeho ucastnikom vstup do manzelstva.

Spokojny?

Počet príspevkov: 190  ~  Člen od: 17 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 29 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 27 júl 2005 :  22:53:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Rexo & all ...

Kto chce kodex kanonickeho prava, nech napise na vlkodlak@pobox.sk
Kto chce katechizmus RKC nech napise takisto.
A nech povie co chce.

Uzavierka je presne do stvrtka, 27. jula 12:00. Potom to naraz poslem.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 28 júl 2005 :  07:16:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Uz davno som mal podozrenie, je niektore cirkvi su (polo)zlocinecke organizacie snaziace sa ziskat maximalny mozny vplyv a majetok a tento ucel posvatil aj niektore ich prostriedky.
Toto podozrenie mam davno uz aj ja, no a? Sprdavam niektore aspekty RKC uz davno, no a?

Ak mi to potvrdzuej veriaci ako Ty, nie je uz o com pochybovat.
Bahahaha!!!

GMKove slovo nahradzuje dokazny proces trestneho stihania?

A este stale kontrolna otazocka: Aky veriaci je GMK?

quote:
Pôvodne poslal GMK
Vid. vyssie.

Noze bud trosku konkretnejsi, rozpis sa na dlhsie.

Nuz, kedze chces moju definiciu, nebudem sa unuvat hladanim znenia v zakone a napisem Ti, co si myslim (kedze som jedneho manzelstva ucastnik, bude to z prvej ruky):
Manzelstvo - pravny institut zdruzujuci (obvykle) dve osoby (obvykle) rozneho pohlavia zabezpecujuci iste prava aj povinnosti vo vzajomnych vztahoch jeho ucastnikov ako aj iste prava a povinnosti voci statu a inym osobam/organizaciam.
Sobas - pravne definovany akt umoznujuci jeho ucastnikom vstup do manzelstva.

Spokojny?

Ano. Podla tvojej definicie sa jedna o pravny akt a zmluvu. To je fajn, ale podla krestanstva je manzelsvo a svatba viac.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 28 júl 2005 :  07:17:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Vlkodlak

Rexo & all ...

Kto chce kodex kanonickeho prava, nech napise na vlkodlak@pobox.sk
Kto chce katechizmus RKC nech napise takisto.
A nech povie co chce.

Uzavierka je presne do stvrtka, 27. jula 12:00. Potom to naraz poslem.

A ty si myslis, ze mame nejaku masinku na cestovanie v case???

Vlkodlak

Odoslaný - 28 júl 2005 :  07:54:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
mea culpa ....

... alebo - myslienky o zmene toku casu su chytlave ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 28 júl 2005 :  09:48:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Pocuvaj vlcko, ty si ako statne fondy... my vam radi pomozeme, ziadost mala byt podana dovcera...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 28 júl 2005 :  10:02:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Zmena planu, je vas vela ...

www.vlkodlak.wz.cz

amerika1

Odoslaný - 28 júl 2005 :  10:16:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Neviem nad cim tu stale filozofujete . Je to uplne jednoduche . Ak sa narodi clovek tak sa stava pravnym subjektom . Ak sa da pokrstit , tak sa stava clenom Cirkvi , ale pravne sa pred statom nic nezmeni . Ak sa niekto zosobasi civilne pravne je platne manzelstvo , ale nie je sviatostne , ale Cirkev ho respektuje a ma v ucte , tak ako ma v ucte aj zivot a dostojnost nepokrsteneho cloveka . Ak sa niekto po case rozhodne prijat sviatost manzelstva , pred statom nevznikne ziadny iny pravny ukon , ale vznikne pred Cirkvou , prijatim sviatosti manzelstva .
Co sa tyka nadradenosti zakonov . Stat by mal respektovat a ochranovat to , co ochranuje mravnost a dostojnost cloveka . Rozvody to umoznuju ? Preto Cirkev vzdy bude tvrdit , ze rozvody su aj pre stat , z hladiska jeho prava nepripustne , pretoze narusuju prirozeny poriadok spolocnosti . Ide o zasadu " Boha treba pocuvat viac ako ludi " Vynimkou su patologicke pripady spravania jedneho z manzelov , ale vtedy moze ist , z hladiska cirkevneho prava len o odluku .

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 28 júl 2005 :  10:23:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Tak.

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rex

Odoslaný - 28 júl 2005 :  10:29:00  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Uz davno som mal podozrenie, je niektore cirkvi su (polo)zlocinecke organizacie snaziace sa ziskat maximalny mozny vplyv a majetok a tento ucel posvatil aj niektore ich prostriedky.
Toto podozrenie mam davno uz aj ja, no a? Sprdavam niektore aspekty RKC uz davno, no a?

quote:
Pôvodne poslal GMK
Ak mi to potvrdzuej veriaci ako Ty, nie je uz o com pochybovat.
Bahahaha!!!

GMKove slovo nahradzuje dokazny proces trestneho stihania?
A este stale kontrolna otazocka: Aky veriaci je GMK?

Pisal som vari nieco o tom, ze chcem niekoho trestne stihat a dokazovat mu nieco?

Nuz Ruzova Baletka je mocny veriaci - vzdelany, rozhladeny aj ked ma aj svoje chyby: sebestredny, hulvat, ...

quote:
Pôvodne poslal GMK
Vid. vyssie.
Noze bud trosku konkretnejsi, rozpis sa na dlhsie.

No lebo si taky veriaci ako si - vid. vyssie.

quote:
Pôvodne poslal GMK
...Spokojny?[/b]
Ano. Podla tvojej definicie sa jedna o pravny akt a zmluvu. To je fajn, ale podla krestanstva je manzelsvo a svatba viac.
[/quote]
Nehovoris nahodou tak trochu aj o laske? To je podla mna tiez samozrejme daleko viac (az sa to prieci porovnavat).

Marcelllooo

Odoslaný - 28 júl 2005 :  11:28:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Rexino, nic si nenapisal, len sa motas a vyhovaras.

Hovoris o dokaze protistatneho spavania, a to je uz na paragraf

A co sa tyka otazky, ze aky veriaci je GMK, si ani ln neodpovedal, zacal si o baletke a vymenoval jej vlastnosti.

DU: Este raz.

Rex

Odoslaný - 28 júl 2005 :  11:37:46  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Neviem nad cim tu stale filozofujete . Je to uplne jednoduche . Ak sa narodi clovek tak sa stava pravnym subjektom . Ak sa da pokrstit , tak sa stava clenom Cirkvi , ale pravne sa pred statom nic nezmeni . Ak sa niekto zosobasi civilne pravne je platne manzelstvo , ale nie je sviatostne , ale Cirkev ho respektuje a ma v ucte , tak ako ma v ucte aj zivot a dostojnost nepokrsteneho cloveka . Ak sa niekto po case rozhodne prijat sviatost manzelstva , pred statom nevznikne ziadny iny pravny ukon , ale vznikne pred Cirkvou , prijatim sviatosti manzelstva .

Amerika1 - uz som to tu raz pisal, ale zopakujem to. Manzelstvo je pravny stav, ktory definuje nas zakon. Ten isty zakon definuje, kto a za akych podmienok don moze vstupit. Ten isty zakon definuje, kto moze ukon vstupu do manzelstva zrealizovat - stat prepoziciava cirkviam pravo uzatvarat manzelstva rovnopravne s civilnymi. Ak "prijatim sviatosti manzelstva" myslis iny ukon ako "uzavretie manzelstva" definovany zakonmi tohto statu - nie je problem. Nemozes ale znovu-uzavriet manzelstvo inou formu (cirkevneho sobasa).

quote:
Pôvodne poslal amerika1

Co sa tyka nadradenosti zakonov . Stat by mal respektovat a ochranovat to , co ochranuje mravnost a dostojnost cloveka . Rozvody to umoznuju ? Preto Cirkev vzdy bude tvrdit , ze rozvody su aj pre stat , z hladiska jeho prava nepripustne , pretoze narusuju prirozeny poriadok spolocnosti . Ide o zasadu " Boha treba pocuvat viac ako ludi " Vynimkou su patologicke pripady spravania jedneho z manzelov , ale vtedy moze ist , z hladiska cirkevneho prava len o odluku .

Stat ma v ustave napisane, ze sa neviaze na ziadne nabozenstvo ani ideologiu. Ako si prisiel na to, ze rozvody su proti "ochrane mravnosti a dostojnosti cloveka"? Tvojou logikou by pritomni veriaci inych vyznani a svetonazorov mohli ziadat zaclenenie slov ich Bohov do zakona. Z tohto dovodu je potrebna uplna odluka cirkvi od statu a budovanie spolocnosti na obcianskych principoch bez vmiesavania sa nabozenstiev a ideologii...

Rex

Odoslaný - 28 júl 2005 :  13:47:20  Zobraziť profil  Pridať Rex do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Rexino, nic si nenapisal, len sa motas a vyhovaras.

Hovoris o dokaze protistatneho spavania, a to je uz na paragraf

A co sa tyka otazky, ze aky veriaci je GMK, si ani ln neodpovedal, zacal si o baletke a vymenoval jej vlastnosti.

DU: Este raz.

Ale co by si este chcel? O protistatnosti som ja nic nepisal (nie kazdy trestny cin ma protistatny charakter!) - pisal som len o svojich podozreniach a Ty si napisal, ze sa s nimi stotoznujes. O dokazoch si zase tocil len Ty - mne staci to podozrenie a pritatanie niekoho ako si Ty ;-)

A co sa viery tyka, mal som na mysli len jedno: z Tvojich postojov jasne vyplyva ze si veriaci a zda sa mi, ze si jednym z mala, ktori nie su "naivisti". Si vzdelany, rozhladeny (mozes brat ako kompliment) aj ked mas svoje ludske chyby (mozes brat ako kritiku).

Nie si ani moj ucitel ani moj foter, takze domace ulohy si nechaj pre vlastne deti (ak nejake niekedy budes mat), alebo pre svojich ziakov (ak Ti niekto nejakych niekedy zveri do ruk). Ja davam odpovede, ako ja uznam za vhodne.

Milan

Odoslaný - 28 júl 2005 :  14:36:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal amerika1

Neviem nad cim tu stale filozofujete . Je to uplne jednoduche . Ak sa narodi clovek tak sa stava pravnym subjektom . Ak sa da pokrstit , tak sa stava clenom Cirkvi.......

....a co ak som bol pokrsteny ako decko kratko po narodeni, bez toho, ze by som to neskor chcel, alebo sa niekto pytal na moj nazor?...ja sa teda clenom cirkvi necitim, napriek tomu ze som bol pokrsteny.....ale zas ...keby mi na tom zalezalo tak ako nezalezi, tak by som ucinil urcite kroky, aby som tym clenom nebol...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 28 júl 2005 :  14:38:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Tak nič... proste sa neprizávaš k Cirkvi a hotovo...

To ako by som Ti dal kľúče od môjho auta a Ty, proste namáš záujem, tak ich nepoužiješ...
(Alebo pri kolíske by som Ti nechal kľúče od vily. Keď si dospel a nestojíš o vilu, tak proste do nej nepôjdeš, aj keď máš kľúče...)

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 28 júl 2005 :  14:46:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
....zas tak sprosty nie som...to auto i vilu by som bral....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 28 júl 2005 :  14:49:34  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
vidis a to je ten rozdiel, clovek ktory tieto veci nepotrebuje, by ich bral skor ako pritaz. Ci viac hmotnych veci mas, tym viac sa musis obracat, aby si to uzivil a staral sa o to. Takze ak napises:
quote:
....zas tak sprosty nie som...to auto i vilu by som bral....
je to bud prejav chamtivosti, alebo nezrelosti alebo...
Sorry za moju reakciu, ale tak nejak bezi realita.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 28 júl 2005 :  15:01:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
.......preto bol na konci....toto tu ozaj nebudeme rozoberat, mohol by som napisat cokolvek, aby to dobre vyznelo...vidis, to je ako z cirkvou (napr.RKC), ktora stale nema dost...je to bud prejav chamtivosti?... ale tak nejak bezi realita....

veritas

Odoslaný - 28 júl 2005 :  15:05:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
V čom Cirkev nemá dosť? Príklady a konkrétne! Ďakujem.

Vlkodlak

Odoslaný - 28 júl 2005 :  22:45:15  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Veritas, asi robotnikov. Vsak poznas ... zatva velka, robotnikov malo ...

Ked si uz bol pri tych jazerach, nebalamutili ta ti VDP aby si rozsiril ich rady ?

veritas

Odoslaný - 29 júl 2005 :  09:28:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Vieš, Priateľu, VDP ma v tomto nemusia balamutiť... Práve testujem kosu...

Vlkodlak

Odoslaný - 29 júl 2005 :  12:29:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Ty kokso ...

Noviciat ci nebodaj uz vychutnavas prazdniny co by seminarista ?

veritas

Odoslaný - 29 júl 2005 :  12:35:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ja pracujem "jako ďas, pane učiteli"...
Som normálne zamestnaný, teda prázniny veľmi nesledujem. Ale v auguste idem do kláštora (do Francúzka) na 2 týždne... Trochu si oddýchnúť od huku sveta a hlavne popočúvať, čo mi chce Pán Boh povedať do môjho ďalšieho života (či potom kosu začnem aj brúsiť)... Veľmi sa tam teším a budem aj na vás myslieť v modlibách! (len, aby sa to celé - cesta tam i späť - podarilo...)
Ak tam bude internet, prvé, čo bude naťukám blumík a pošlem fotky odtiaľ... Podľa obrázkov je tam prenádherne - nebotyčné štíty, lesy, ticho, pokoj... Vyrábajú tam tí mnísi syry... A ja "patologický syrár" (všetko, čo je zo syra tak zjem) tam budem ako v raji...

Strana: z 3 Previous Topic: Je Boh len jeden? Téma Next Topic: Dedičný hriech - justičný omyl  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06