Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Pre veriacich návštevníkov |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2005 : 12:08:10
|
Na tomto fore som bol dlhsiu dobu a vzdy sa tu vacsinou tocilo o tom, ci ti alebo henti maju pravdu, resp. ci to boli dabaty veritasovsko-pavelbaovseho typu, ze ktore ucenie je ciste, cistejsie az najcistejsie a ktora citkev ci denominacia ma pravdu. Vacsinou sa to tocilo od liberalnych debat az po odpisy pana americkeho, ze jedinu pravdu na matka cirkev a hotovo. Zacal som nad tym uvazovat a pri citani Pisma mi padli do oka tieto verse, ktore napisal apostol Pavel Rimanom (3,10-12): ako je napísane,: Nieto spravedliveho ani jedneho, niet toho, kto by rozumel, niet, kto by vazne hladal Boha, vsetci sa odchylili, napospol stali sa neuzitocnymi. Niet toho, kto by cinil dobro, niet ani jedneho.
Prosim precitajte si tieto verse v celom kontexte tohot listu a pouvazujte nad nimi. Ja som slovo VSETCI pochopil, dufam, ze to padne na urodnu podu.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2005 : 12:40:41
|
Nuz ked vsetci tak aj svaty Pavol , tak ho tiez nemusime " brat vazne " Ved aj on sa mohol " odchylit "! |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2005 : 14:44:05
|
A uz je to tu zasa, my nic, to ti ostatni. Tak nic, zabudnite na to, je to ako hrach na stenu hadzat. Len som este zvedavy ako na to zareaguje Pavelba, ci tak isto. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2005 : 21:34:17
|
Cit: Len som este zvedavy ako na to zareaguje Pavelba, ci tak isto.
Lajoš, pravda je u Boha a skrze Písmo a DS ju môžeme poznávať. Je len na nás, či si vyberieme náboženstvo, alebo život s Bohom.
Hm, najskôr ale musíme byť Bohom oslovený... každý podľa svojich schopností poznania a vedomia....
Mne nejde o to, aby som mal pravdu JA, ale aby ľudia PRAVDU začali hľadať tam kde je... u Boha.
Čo sa týka Pavla... podobne ako u všetkých autorov Písma... boli vedení Bohom, inšpirovaní.
Odchýlili sme sa všetci, iste, i Pavel... viď jeho predošlý život a prenasledovanie kresťanov.. máme však Milosť na tácke... ber alebo nechaj ležať. Niet spravodlivého ani jedného, nech by sa človek akokoľvek snažil. Odhliadnúc od toho, že práve táto kapitola Rimanom hovorí o odchýlení, skazenosti, a nemohúcnosti človeka nájsť Boha bez pričinenia Boha...... Mimochodom hovorí aj o dedičnom hriechu každého človeka od Adama... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2005 : 07:36:12
|
lajos, apostol ma pravdu: vsetci sme zhresili a sme hriesni, vid Zalm 51: v hriechu pocala ma moja mat. Vsetci sa nesutale vacsou ci mensou mierou snazime odchylit od dobreho Pana Boha. A prava pokora zacina tam, ked toto vo svojom srdci pochopime.
Ale mam pre teba radostnu zvest: Jezis prisiel az nas vykupil a spasil.(Lekara nepotrebuju zdravi, ale chori. Ja som neprisiel volat spravodlivych, ale hriesnikov.) |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|