Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Mám problém
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Krst a spasa Téma Next Topic: Napomínanie  

jajka

Stav: offline

Odoslaný - 05 júl 2005 :  21:23:11  Zobraziť profil  Pridať jajka do zoznamu priateľov
Ahojte všetci,
chodím aj na iné Fórum. Tam pred niejakým časom začal prispievať človek, ktorý si dal prezývku Kristus a dal si k nemu aj obrázok Krista.
Tento človek sa vyjadruje veľmi nevhodne, posmešne voči veriacim a cirkvi. Veľmi ma poburuje jeho správanie. Vydáva sa za Krista a hovorí v jeho mene k ostatným, a to tak, že zosmiešňuje všetko, čo sa týka viery a hlavne čo sa týka Krista.
Ako by ste reagovali na takéhoto človeka?
Čo by ste mu odkázali alebo povedali?
ďakujem Vám
jajka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 15  ~  Člen od: 05 júl 2005  ~  Posledná návšteva: 08 november 2005 Upozorniť moderátora 

pavelba

Odoslaný - 05 júl 2005 :  22:01:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Pravdepodobne sa jedná o človeka, ktorý sa stavia na Jeho miesto, keďže hovorí v Jeho mene.

V histórii nájdeš veľa takýchto pomätencov, medzi najviditelnejšie príklady patrí Moon,Russel či David Coresh...

Najlepšie ako rozoznať či niekto hovorí v mene Ježiša Krista a v súlade s Jeho učením, je porovnať si jeho slová s Bibliou...

To platí jak v prípade jednotlivca, tak v prípade spoločenstva, nech sa už nazýva cirkvou, alebo ju iní označujú ako sektu.

Každé učenie, kázanie, každé konanie tzv. bohoslužieb,každé náboženstvo, ktoré sa odchyľuje od učenia Písma, NZ, Krista nie je od Boha.

Pozor. Neodsudzujem SZ, ktorý bol naplnený v NZ.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 06 júl 2005 :  06:56:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Jajka, s pokojom.
Hovori sa, ze hlupak ta urazit nemoze. Daj za neho jeden otcenas, nech si najde produktivnejsieho konicka - deti, zenu, frajerku alebo psa. Ignoruj ho a radsej sa tes zo zivota. Nenechaj si ho kazit nejakym chytrakom.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 06 júl 2005 :  08:45:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ja by som sa nad ním nijako nerozčuloval a nenechal by som si pokaziť deň...

Ale sú možnosti, ako predsa len zasiahnuť: napísať adminovi fóra, aby podnikol určité kroky - páky na to má, môže urobiť veľa...

A aj Ty môžeš urobiť dve veci:
- jednu, čo navrhol vĺčok (a môžeš ju aj často opakovať)
- napísať priamo do fórumu, že tento človek "nemá všetkých vo veži pokope" a nech ho aj iní radšej ignorujú (aby si ho niekto predsa len nejako nezamieňal...)

Boh s Tebou! :)

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 júl 2005 :  09:07:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ja to vidim trosku inak ako vsetci tu uz odpovedajuci a myslim, ze je to trosku inak.

Chlapec nie je hlupy, je to zrejme taky ten pablb, co by sa hodil k Adamovi, ma iste vedomosti, dokonca aj inteligenciu, avak dobre mienenu a spravnu radu nepochopi spravne.

Ako som uz bol byval pisal, takyto clovek je nevyrovnany, aj ked sa sprava a tvari inak a aj ked si to neprizna. Takymto sposobom sa snazi stiahnut dalsich dolu, nazyvam to tzv. BULLY EFEKT.

Moje rady: Nenechat sa vyprovokovat ani jednym smerom a sposobom; skor pomoze ignorancia. Idemu o jedine: vyprovokovat k diskusii, v ktorej by mohol na teba (i dalsich) utocit a podkopavat tak tvoju osobnost i vieru. K diskusii odporucam prizvat niekoho, kto ma s takymito skusenosti a je aj dobre v krestanstve zrucny a skuseny.

Od teba (neviem ako zvladas diskusiu s nim - ale kedze ziadas o radu...) by bolo optimalne modlit sa za neho a ako som uz povedal, prizvat niekoho skuseneho.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 06 júl 2005 :  10:11:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Suhlas s GMK. Skor som narazal, ked som ho hlupakom na sposoby ktore pouziva voci ostatnzm diskutujucim. Suhlasim, ze najucinnejsim pristupom je ignorancia. A samozrejme, tazku hlavu si z toho nerobit.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 júl 2005 :  11:04:02  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ahoj jajka a vitaj v nasom fore!
Ja sa pridavam k navrhu na ignoraciu a modlenie, ale aj oslovit admina by nemuselo byt marne. Zalezi vsak na tom, v akom fore vystupuje...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tarfful

Odoslaný - 06 júl 2005 :  17:38:35  Zobraziť profil  Pridať Tarfful do zoznamu priateľov
"Ahojte všetci, chodím aj na iné Fórum. Tam pred niejakým časom začal prispievať človek, ktorý si dal prezývku Kristus a dal si k nemu aj obrázok Krista."

Ktore forum to je? Hod sem link.

Hank

Krajina: South Sandwich Islands  ~  Počet príspevkov: 73  ~  Člen od: 18 január 2005  ~  Posledná návšteva: 09 august 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

jajka

Odoslaný - 08 júl 2005 :  23:06:45  Zobraziť profil  Pridať jajka do zoznamu priateľov
Je to Fórum na Zozname

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 15  ~  Člen od: 05 júl 2005  ~  Posledná návšteva: 08 november 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tarfful

Odoslaný - 09 júl 2005 :  03:49:54  Zobraziť profil  Pridať Tarfful do zoznamu priateľov
vdaka.

Hank

Krajina: South Sandwich Islands  ~  Počet príspevkov: 73  ~  Člen od: 18 január 2005  ~  Posledná návšteva: 09 august 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

jajka

Odoslaný - 09 júl 2005 :  17:11:33  Zobraziť profil  Pridať jajka do zoznamu priateľov
Dotyčný býva ma tom Fóre dosť málo, treba hľadať vo Filozofovaní.

On sa vyjadruje v mene Ježiša, lenže hovorí veľmi hanlivé veci, väčšinou so sexuálnym podtónom.

Keď som mu len veľmi jemne nazančila, že by sa nemal tak vyjadrovať, keď používa to meno, tak mi začal hneď oplzlo nadávať.
Nereagovala som, je to zbytočné. Ale on pokračuje v dehonestácii Ježišovho mena a odkazu. Ten dotyčný nás vyzýva, aby sme sa k nemu modlili a podobne.

Admin na to nereaguje a je zbytočné ho na to upozorňovať.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 15  ~  Člen od: 05 júl 2005  ~  Posledná návšteva: 08 november 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 09 júl 2005 :  17:25:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
jajka, ostan pri nas, tu ti bude fajn. Vyhadzovac(Mato) uz nejedneho takeho Krsita vyhodil. Poradi si aj s tym poslednym(ak by ta prenasledoval az sem).

Ales

Odoslaný - 11 júl 2005 :  07:22:45  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
jajka:
... a mnohi pridu, a budu tvrdit ze som to ja, ale za takymi nechodte...

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 11 júl 2005 :  09:26:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Jajka, aj ja by so bol rád, keby si bola tu s nami...
Pomodlím sa za Teba...

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

jajka

Odoslaný - 16 júl 2005 :  20:23:00  Zobraziť profil  Pridať jajka do zoznamu priateľov
Veritas

Ďakujem Ti za modlitbu, potrebujem ju, tak ako všetci tu.

Posielam anjelikov ku všetkým Vám.

jajka

Odoslaný - 16 júl 2005 :  20:27:36  Zobraziť profil  Pridať jajka do zoznamu priateľov

Alesko, neboj ja určite za nim nepobežím, len ma trápi jeho postoj ku viere

Ales

Odoslaný - 18 júl 2005 :  07:03:51  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tu neslo o to. ale pripajam sa aj ja svojou modlitbou.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Krst a spasa Téma Next Topic: Napomínanie  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06