|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 09:33:17
|
Pocuj GMK, Ty ako matematik asi budes vediet, preco je cislo e zadefinovane prave 2.718. Kto ho definoval a ako na to prisiel?
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 09:53:25
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Pocuj GMK, Ty ako matematik asi budes vediet, preco je cislo e zadefinovane prave 2.718. Kto ho definoval a ako na to prisiel?
Hehehe.
Toto je presne nespravny pristup. Cislo e nie je definovane, nikto sa nerozhodol, ze to bude prave tak a nie inak (teda hadam okrem Boha, ktory matematiku nastavil prave takto a nie inak). Veda definuje, miesto toho, aby skumala...
e je oznacenie pre velmi vynimocne cislo (podobne ako pi), lebo ma specialne vlastnosti, sprevadza vlastne cely infinidezimalny pocet a matematicku analyzu. Stoji za logaritmami a integtralmi, nekonecnymi radmi a ich suctom (ak existuje) a kopu dalsieho.
Zaoberal sa nim uz Euler, po ktorom dostalo aj meno: Eulerovo cislo a preto aj skratka e.
Nieco viac na mathworlde: http://mathworld.wolfram.com/e.html ci vo Wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/E_%28mathematical_constant%29 |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 09:56:30
|
A neda sa to nejako zhrnut, par vetami, aby som to nemusel cele citat? Prave preto ze e je vynimocne, ma zaujima ako ho niekto nasiel. Pi je jasne, ale e? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 09:57:42
|
A neda sa to nejako zhrnut, par vetami, aby som to nemusel cele citat?
Da.
Zhrnutie som uz uviedol: Je to konstanta s velmi zvlastnymi a vynimocnymi vlastnostami. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 10:00:01
|
To ja viem. Preto sa o nu zaujimam. Ale ako ju niekto objavil. Prisnila sa mu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 10:02:22
|
To ja viem. Ale aku ju niekto objavil. Prisnila sa mu?
Nie, skumali. Aj Bernouli (nekonecne rady a ich sucty) ale hlavne Euler, ktory spolu s Newtonom a Leibnitzom zalozili zaklady kalkulu, ktory stoji na e. Eulerove dielo sa teda dalej rozvija a prinasa nove a urodne ovocie a dalsie a dalsie zaujimave skutocnosti a ssuvislosti sa objavuju kazdym dnom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 10:10:36
|
Pozri pi je pomer priemeru a obvodu kruhu. Niekto ho objavil a zadefinoval. Preco je e prave 2.718? Existuje nejake vysvetlenie? Ano - nie. Ak ano, ake? Ak nie, napis nie a nekluckuj okolo. Ak ano napis ano, ale momentalne neviem. Ak ano a vies tak napis strucne co vies a nie taketo vseobecne nic nehovoriace omacky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 15:16:01
|
|
|
Odoslaný - 05 júl 2005 : 18:55:35
|
Pozri pi je pomer priemeru a obvodu kruhu. Niekto ho objavil a zadefinoval. Preco je e prave 2.718? Existuje nejake vysvetlenie? Ano - nie. Ak ano, ake? Ak nie, napis nie a nekluckuj okolo. Ak ano napis ano, ale momentalne neviem. Ak ano a vies tak napis strucne co vies a nie taketo vseobecne nic nehovoriace omacky.
Keby si si bol precital uvedene linky, zistil by si, napriklad, ze e je: - taka baza logaritmu, kde plocha medzi 1 a touto bazou ma obsah 1 - sucet nekonecneho radu pre k od 0 do nekonecna z 1/k! - limita pre x ide do nekonecna z (1+1/x)^x - riesenie pre e vyhovujuce rovnici e^i*pi+1=0
Prve tri definicie su ekvivalentne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2005 : 12:46:30
|
Ahoj GMK, hm, zaujimava prezyvka, hlavne v preklade... Sorry, ale naozaj sa povazujes za to, co ta prezyvka znamena? |
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2005 : 07:59:52
|
tak co gmk, bol si na pohode, alebo na Skalke? alebo aj aj? ako bolo tam kde si bol? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2005 : 18:01:38
|
quote: Pôvodne poslal alesko
tak co gmk, bol si na pohode, alebo na Skalke? alebo aj aj? ako bolo tam kde si bol?
Nie, teraz som v BA na dva-tri dni, plus mam nejake stretnutia na zabezpecenie financneho krytia mojich aktivit, zivobytia a dalsich zalezitosti.
Ale 25.7 - Kontrafakt v Skalici a 17.9 Behemoth vo Zline. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 08:42:57
|
Vždy som sa čudovala, čo za výmetov môže počúvať Kontrafakt. Teraz to už viem. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 08:53:48
|
morphee. kazdy pocuvame nieco ine. a tebe by sa pacilo, keby teba takto niekto oznackoval? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 09:03:13
|
quote: Pôvodne poslal alesko
morphee. kazdy pocuvame nieco ine. a tebe by sa pacilo, keby teba takto niekto oznackoval?
Pardon Aleško, ale to, čo produkuje Kontrafakt a im podobní (s výnimkou Trosiek, lebo ich texty majú hlavu aj pätu a dokonca aj myšlienku) sa zďaleka nedá nazvať hudbou a vôbec nie umením. Hodili by sa tak do Hviezdnej roty v SuperStar. A tak sa divím, že sa nájdu ľudia s tak degradovaným vkusom, ktorí to počúvajú. Chápeš bratu, dikdilinodipárpl, mórelóvešukačaje. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 20 júl 2005 : 09:37:51
|
Pardon Aleško, ale to, čo produkuje Kontrafakt a im podobní (s výnimkou Trosiek, lebo ich texty majú hlavu aj pätu a dokonca aj myšlienku) sa zďaleka nedá nazvať hudbou a vôbec nie umením. Hodili by sa tak do Hviezdnej roty v SuperStar. A tak sa divím, že sa nájdu ľudia s tak degradovaným vkusom, ktorí to počúvajú. Chápeš bratu, dikdilinodipárpl, mórelóvešukačaje.
Plne sa s tvojim nazorom stotoznujem.
Tu je nieco, co lahodi uchu ludskemu, obzvlast GMKovmu: http://www.becaud.com/ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 júl 2005 : 11:10:45
|
Tu je nieco, co lahodi uchu ludskemu, obzvlast GMKovmu: Tu to dokonca lahodí aj oku..., zaujímavo spracované...
GMK ty si niekedy chodil aj do kostola? Mám kamarátku, ktorá žije v BA a chce ísť sa modliť do ECAV kostola. Nebudem mať veľa času, tak rozmýšľam do ktorého pôjdeme, či nám nejaký neodporúčaš... Keď nič, tak nič. A asi je to jedno. Ale v Kremnici je taký malý kostolík a tam rada občas idem, taký kľud..., dobre sa stišuje... |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 júl 2005 : 13:48:56
|
Je sum a fuk do ktoreho kostola sa pojdes modlit. Dolezite je ku komu sa ides modlit. A Kremnica je velmi pekne mesto |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 júl 2005 : 09:42:42
|
Tu je nieco, co lahodi uchu ludskemu, obzvlast GMKovmu: Tu to dokonca lahodí aj oku..., zaujímavo spracované... No, ze, Gilber je prudky a prudi a vibruje. Nieco tu o nom v blizkej buducnosti uvediem.
GMK ty si niekedy chodil aj do kostola? Preco si myslis, ze nie? A preco pouzivas minuly cas?
Mám kamarátku, ktorá žije v BA a chce ísť sa modliť do ECAV kostola. Nebudem mať veľa času, tak rozmýšľam do ktorého pôjdeme, či nám nejaký neodporúčaš... Keď nič, tak nič. A asi je to jedno. Ale v Kremnici je taký malý kostolík a tam rada občas idem, taký kľud..., dobre sa stišuje... ECAV kostol Strecnianska 15. http://mapy.zoznam.sk/showflag.php?FID=146391 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 júl 2005 : 14:21:52
|
No, ze, Gilber je prudky a prudi a vibruje. Ale aj pokojná hladina má svoje čaro...
Preco si myslis, ze nie? A preco pouzivas minuly cas? Neviem.., zdalo sa mi, že len teraz /čerstvo/ sa vraciaš... Ale zdanie klame /o tom som už bola poučená/.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 júl 2005 : 21:42:07
|
quote: Pôvodne poslal Katka2
Ahoj GMK, hm, zaujimava prezyvka, hlavne v preklade... Sorry, ale naozaj sa povazujes za to, co ta prezyvka znamena?
Tak, uz sa mi chce a vyhoviem tejto poziadavke hned a zaraz.
Takze, ked bol GMK este pubertiak |akoze stale je|, chodil do kostola do posilovne. Zaujal ho taky plagat |ktory si neskor ukradol| s muskulatornou stavbou tela dospeleho jedinca, kde ho zaujali najme sedacie svaly. Odtial mu prischlo meno Gluteus Maximus.
Ku Klitoris prisiel nemenej zaujimavym sposobom: Raz ho v tejto posilovni navstivil alkoolom intoxikovany pseudokamos, ktory cosi splietal o povrazku a klitorise. Tak sa to GMKovi zapacilo, ze mu to zasak prischlo. Zaroven to vujadruje dalsie dimenzie povahy GMK: drazdivost a provokativnost.
XIV. je radova cislovka, oznacujuca strnasty v poradi. Je to na znamenie skutocnosti, ze GMK je prvy svojho mena. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 14:18:01
|
GMK, mám Ti ešte hľadať to Pavelbovo ospravedlnenie? Zhliadla som, že ste si mailovali, tak možno to už nie je aktuálne... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 august 2005 : 15:10:15
|
To: Aniko
Nie je to aktuálne, ibaže by poprel, že som sa mu ospravedlnil....
OzajGMK, mail si dostal? Súril si ma k odpovedi, teraz mlčíš... je to Tvoja odpoveď? Ak áno, som už ticho.
|
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 13:49:34
|
Pavelba, mám radšej, keď mi odpovedá človek, ktorého sa pýtam... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 14:28:46
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
GMK, mám Ti ešte hľadať to Pavelbovo ospravedlnenie? Zhliadla som, že ste si mailovali, tak možno to už nie je aktuálne...
Nemusis hladat, ak sama nechces. Mailujeme si a snad to dotiahneme do uspesneho konca. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 august 2005 : 14:33:20
|
OzajGMK, mail si dostal? Súril si ma k odpovedi, teraz mlčíš... je to Tvoja odpoveď? Ak áno, som už ticho. Na to co si mi poslal som ti uz odpovedal dva krat. Prvy krat si to asi nedostal, tak som ti vcera v noci poslal odpoved znovu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|