Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Teoria o neujdeni pred vesmirom
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako je to so skepticizmom? Téma Next Topic: Hudba a vyssie kognitivne schopnosti.  

Brian

Stav: offline

Odoslaný - 21 jún 2005 :  19:16:08  Zobraziť profil  Pridať Brian do zoznamu priateľov
V nasom tele,mozgu..vsade su atomy..
Predstavme si 2 atomy,ktore sa zrazia…
Odrazia sa od seba alebo sa spoja..ak sa odrazia tak presne tak ako sa maju (podla zakonov fyziky)ziadna odchylka ani nahoda tu neexistuje..vzdy sa odrazia rovnako ak ich pustime stale rovnako..
Z toho vypliva,ze aj v nasom mozgu sa atomy pohybuju a spravaju presne ako maju,TAKZE MY ICH NEMOZEME OVPLIVNIT…

vedomim nemozeme ovplivnit nieco,z coho vzniklo vedomie..
priklad:

xeme pohnut prstom a samozrejme ak nam v tom nic nebrani tak nim aj pohneme,spravili sme to my alebo vesmir?uz na zaciatku vesmiru bolo dane ze teraz pohneme prstom,vsetko je dane a my to neovplivnime….
Ale my sme presvedceny ze ovplivnovat mozeme,tak fungujeme,aby sme mohli dalej zit…
A toto sa vo mne bije..Srdcom Viem,ze mozem nieco ovplivnovat,ale logicky uz nie

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 13  ~  Člen od: 24 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 11 júl 2005 Upozorniť moderátora 

Lajos

Odoslaný - 21 jún 2005 :  19:36:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
xeme pohnut prstom a samozrejme ak nam v tom nic nebrani tak nim aj pohneme,spravili sme to my alebo vesmir?
nooo, tak to som zvedavy ako vysvetlis lenivost

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Brian

Odoslaný - 21 jún 2005 :  20:45:54  Zobraziť profil  Pridať Brian do zoznamu priateľov
chcem alebo nechcem aky je v tom rozdiel..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 13  ~  Člen od: 24 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 11 júl 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 21 jún 2005 :  22:28:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
no dost zasadny, napr. ked mi ide o zivot.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 21 jún 2005 :  22:59:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Predstavme si 2 atomy,ktore sa zrazia…
Odrazia sa od seba alebo sa spoja..ak sa odrazia tak presne tak ako sa maju (podla zakonov fyziky)ziadna odchylka ani nahoda tu neexistuje..vzdy sa odrazia rovnako ak ich pustime stale rovnako..
Z toho vypliva,ze aj v nasom mozgu sa atomy pohybuju a spravaju presne ako maju,TAKZE MY ICH NEMOZEME OVPLIVNIT…

A zas to tu mame. Stary boj determinizmu so slobodou. Tvoja uvaha vsak skryva hned niekolko nedostatkov.

Zabudol si na objav isteho pana Plancka, ktory zistil kvantovu mechaniku a princip neurcitosti na tej najelementarnejsej urovni.

vedomim nemozeme ovplivnit nieco,z coho vzniklo vedomie..
Najsamprv si zodpovedzme, ze z coho vzniklo.

xeme pohnut prstom a samozrejme ak nam v tom nic nebrani tak nim aj pohneme,spravili sme to my alebo vesmir?uz na zaciatku vesmiru bolo dane ze teraz pohneme prstom,vsetko je dane a my to neovplivnime….
Ale my sme presvedceny ze ovplivnovat mozeme,tak fungujeme,aby sme mohli dalej zit… A toto sa vo mne bije..Srdcom Viem,ze mozem nieco ovplivnovat,ale logicky uz nie.

Neviem akym sposobom si prisiel na ten atomarny determinizmus, ze vsetko sa deje len tak ako sa musi nevyhnutne od zaciatku. Principy klasickej fyziky uz davno nie su neotrasitelne nespochybnitelne.

Stale mi to vhychadza tak, ze je realizovana ndeterministicka kauzalita. Teda schopnost ovplyvnit kauzalnu retaz on-line v lubovolnom momente...

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zbysek

Odoslaný - 22 jún 2005 :  08:21:59  Zobraziť profil  Pridať Zbysek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Brian

Takový malý exkurs do světa reality. Já si například umím vůlí navodit euforii, tedy stav podobný lehké přiopilosti. Na molekulární úrovni to znamená, že se mi do těla vyplaví určité enzymy, které pak začnou konat svou práci, která se v důsledku projeví popsaným způsobem. Celá sranda spočívá v tom, že k tomu vyplavení dojde na volní povel.

Co s teď s tím?

Počet príspevkov: 142  ~  Člen od: 27 január 2005  ~  Posledná návšteva: 16 január 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 22 jún 2005 :  12:42:21  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ako to robis? Mas nejaky recept ako si vedomo vo vyziadanom case navodit volou euforiu, bez dalsieho vonkajsieho podnetu?
Naucis ma to? (teraz to nemyslim ironicky, aj ked mne samemu to po precitani tak znie , preto prizvukujem, vazna otazka)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zbysek

Odoslaný - 22 jún 2005 :  13:19:26  Zobraziť profil  Pridať Zbysek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Ako to robis? Mas nejaky recept ako si vedomo vo vyziadanom case navodit volou euforiu, bez dalsieho vonkajsieho podnetu?

Je to úplně jednoduché a určitě to znáš z vlastní zkušenosti. Stejný mechanismus funguje na všech větších sešlostech, například je to velmi dobře vidět na fotbale, bylo vidět na oslavách 1. máje, na charismaticky vedených bohoslužbách atp. Tam dochází k tomu, že tě někdo vyhecuje, což spustí produkci určitých enzymů.

Pokud to zkusíš sám a vyhecuješ sám sebe, pak se ti to podaří také. Pokud chceš "lehkou opičku" rychle, pak je dobré si pomoct například sklenkou vody (a představovat si, že piješ víno), a pokud ti nějaký kamarád přihrává, pak je to ještě lepší. Za chvíli v tom budete lítat oba. Pokud to budeš trénovat, brzy to zvládneš i bez pomůcek. Výhodou je, že to lze i rychle zastavit, narozdíl od vnějších stimulátorů (alkohol, ...). Pak jen stačí chvilku počkat, až budou vyplavené enzymy odbourány.

Podobně si můžeš přivodit i depku a ledacos dalšího.

No, a pak ať mi někdo vykládá, že svobodná vůle neexistuje.

Počet príspevkov: 142  ~  Člen od: 27 január 2005  ~  Posledná návšteva: 16 január 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 jún 2005 :  13:28:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Lenze v tom pripade nech mi niekto hovori este nieco o dusi.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Brian

Odoslaný - 24 jún 2005 :  18:31:29  Zobraziť profil  Pridať Brian do zoznamu priateľov
GMg pokial viem tak teoriu neurcitosti vytvoril Heisenberg..ta teoria ale vobec nesuvisi z mojou..
Inak napisal som to dost drevorubacsky,tak ak xes,spytaj sa na nieco konkretne..
caf

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 13  ~  Člen od: 24 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 11 júl 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gonadom

Odoslaný - 26 jún 2005 :  20:48:57  Zobraziť profil  Pridať gonadom do zoznamu priateľov
Ahoj Brian. Malicko si dovolim oponovat zneniu Tvojej otazky. Tie dva atomy,ktore pustis rovnako sa odrazia rovnako, ale len vo vyzname: podla rovnakych pravidiel. Nie rovnako v zmysle formy. A prave ta forma ich pohybu zohladnuje princip nahodilosti. Vysvetlim: draha tychto atomov sa bude riadit rovnakymi pravidlami pohybu atomov, ale ak by sme ich drahy chceli popisat v 3D PRIESTORE, potom by v kazdom pokuse islo o ine suradnice(jednak pociatocneho bodu,jednak koncoveho bodu a jednak bodov zlomu, pretoze taketo atomy sa pri svojom pohybe stretavaju a narazaju do seba - preto draha ich pohybu nie je dokonala krivka,ci priamka, ale lomena).
Pokial ide o treti odstavec Tvojej otazky: v mojej odpovedi na Tvoju inu temu som Ti napisal svoju predstavu vesmiru. Pokial si Ty sucastou vesmiru, v ktorom zijes - potom odpoved na otazku, ci si pohol prstom Ty alebo vesmir(jedna z jeho casti), je: aj jedno je pravda a aj druhe. My mozeme ovplyvnovat veci, na ktorych ovplyvnovanie sme boli (evoluciou) postaveny. Nie je dovod plakat nad tym, ze sa nemozem zmenit na vtacka-jarabacka a ist sledovat svoju susedu vecer,ked sa pred spanim prezlieka. Vlastne ak by si bol schopny takejto zmeny, na ktoru by system(rozumej nie system typu MATRIX, ale realny,t.j.priroda okolo Teba), ktoreho si prvkom musel(alebo nemusel - na Tvoju skodu - lebo by si nemal odozvu a stal by si sa pre system nepotrebny)reagovat,nevies dosledne predpokladat dosledky svojho cinu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 177  ~  Člen od: 25 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 07 január 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Brian

Odoslaný - 28 jún 2005 :  01:44:11  Zobraziť profil  Pridať Brian do zoznamu priateľov
Dik..konecne je tu niekto kto ma pochopil..skoro uplne..
ovplivnovanie je z roznych uhlov pohladu ine..

..Inak uz z toho dodtavam depresie..

Marcelllooo

Odoslaný - 04 júl 2005 :  10:20:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Brian

Dik..konecne je tu niekto kto ma pochopil..skoro uplne..
ovplivnovanie je z roznych uhlov pohladu ine..

..Inak uz z toho dodtavam depresie..

Z coho? Ze nie si vlastne slobodny? Ze si iba stroj determinovany prenosovymi drahami v tele? Ze nie si - samostatna entita - bytost? (Ale presne toto je materializmus)

Brian

Odoslaný - 10 júl 2005 :  14:54:08  Zobraziť profil  Pridať Brian do zoznamu priateľov
predstavte si priklad:potredujes na to 2 identicke miestnosti,2 identickych ludi//
..vravim identiske,ale myslim tym toto..
..predstavte si startrakovsky transporter..a predstavte si 1 uplne izolovanu miestnost a 1 osobu(osoba sa nachadza v miestnosti)..
teraz v jeden okamih transporter skopyruje info o strukturach oboch objektov..a vytvori na atom presnu kopiu miestnosti z osobou...ked myslim na atom myslim ze kazdy identicky atom je aj na rovnakom mieste...

..a teraz otzka...ako sa tie 2 osoby budu spravat?...zial budu robit presne to iste...a tym som si na 100% isty

(sory za hrubky)

Marcelllooo

Odoslaný - 10 júl 2005 :  18:05:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
..a teraz otzka...ako sa tie 2 osoby budu spravat?...zial budu robit presne to iste...a tym som si na 100% isty
Hehehehehehe!!!

Startrekovska fantazia ako zaklad dokazu? Muahahahaha!.;#)

Tvoj nazor a tvoja istota je vsak na dve veci... A tym som si isty zasa ja.

pavelba

Odoslaný - 10 júl 2005 :  21:14:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Satan používa dvojitú stratégiu na zvedenie "kresťanov", odchýlenie sa od Cirkvi Kristovej.

Je to oblasť násilia, a nátlaku, ktorá sa praktizovala po celé stáročia. Tam kde to nefunguje, siaha k pasciam podrývania a zvádzania. Toto zvádzanie je oveľa nebezpečnejšie než prenasledovanie.

Medzi zvody, zvádzanie sa radí i miešanie evanjelia a biblických právd s politickými, filozofickými, psychologickými, sociologickými, vedeckými poznatkami /chémia, elektrika, génové inžinierstvo.../, s názormi ideologických systémov, ktoré sú čo len nebadane v rozpore s Písmom. /Nič Ti to nehovorí GMK?/

Je to iba jeden z viacerých faktorov, ktoré ukazujú na znamenia ktoré uvádzajú, identifikujú posledné časy.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 11 júl 2005 :  10:54:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Medzi zvody, zvádzanie sa radí i miešanie evanjelia a biblických právd s politickými, filozofickými, psychologickými, sociologickými, vedeckými poznatkami /chémia, elektrika, génové inžinierstvo.../, s názormi ideologických systémov, ktoré sú čo len nebadane v rozpore s Písmom. /Nič Ti to nehovorí GMK?/
Hovori.

Brian

Odoslaný - 11 júl 2005 :  20:05:16  Zobraziť profil  Pridať Brian do zoznamu priateľov
pouzil som startrekovku fantaziu,aby som ty ulahcil premyslanie,ale ako vidim tvoje obzori su sakramensky stadovite..
..ak xes vysvetlim ty to pomocou teoretickej fyziky,ktoru som studoval..
..ale na 100% som si isty,ze to nepochopis,lebo si nevidis dalej od nosa..
sorry,myslel som ze tu najdem ludi z konstruktivnejsim pristupom

Robo V

Odoslaný - 03 september 2005 :  12:52:49  Zobraziť profil  Pridať Robo V do zoznamu priateľov
quote:
GMK:
Zabudol si na objav isteho pana Plancka, ktory zistil kvantovu mechaniku a princip neurcitosti na tej najelementarnejsej urovni.

Kvantová mechanika je prísne deterministická, rovnako ako teória relativity.

Počet príspevkov: 81  ~  Člen od: 24 júl 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 05 september 2005 :  07:33:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Robo V

Kvantová mechanika je prísne deterministická, rovnako ako teória relativity.

Muahahahahahahahaha!!!

Pre dalsiu diskusiu sa budeme tvarit, ze si nic taketo nenapisal.

Robo V

Odoslaný - 05 september 2005 :  21:39:01  Zobraziť profil  Pridať Robo V do zoznamu priateľov
to GMK: Vidím, že ty ani netušíš o čom hovoríš.

Počet príspevkov: 81  ~  Člen od: 24 júl 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 september 2005 :  09:00:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Robo V

to GMK: Vidím, že ty ani netušíš o čom hovoríš.

A ja zas vidim rozhadzanost zakomplexovaneho Robertka, ktory nevie rozchodit skutocnosti, ktore mu udieraju do tvare ako sviezi vanok za majovych vecerov.

Poznamka 1: Nemylit si kauzalitu s determinizmom.
Poznamka 2: Nemylit si spravanie sa podla pravidiel s determinizmom.

Previous Topic: Ako je to so skepticizmom? Téma Next Topic: Hudba a vyssie kognitivne schopnosti.  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06