|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 15:31:19
|
Alesko, teraz som opat cital dozadu tvoje prispevky ... pekne, spiritualita, kontemplativnost ...
Si kdesi pisal, ze rodicia nezehnaju tvojmu vztahu s tvojou frajerkou. Ci to ne taky hlas, podobne ako mal Mojzis v tom ruzovom keri ...
O nejakej kontemplativnej reholi si neuvazoval ? Treba porovnat s jarmom manzelstva. Plusy, minusy, cooperova indexova metoda ... |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 16:06:35
|
take veci na sukromnej linke, co povies? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 16:21:46
|
Kasli na sukromnu linku ... To bolo tak polovazna, polozartom. Impulz. Posobis dobrackym dojmom, ako vravel dedo - Dobry chlap, ako kusok chleba. Aby s tebou babizna necvicila. Asi ked budem v Blave, sadneme v dajakej krcme na skolenie. |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 21:52:02
|
HLAVNE SA DRZ SVOJHO ROZUMU A NEDAJ SA SKOLIT NEJAKYM VLKODLAKOM , MOHLO BY TI TO USKODIT |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 06 júl 2005 : 21:55:20
|
Preco myslis, ze by mu vlkodlak mohol uskodit? |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 06:39:12
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 08:46:25
|
Co povies, vlcko na takeho kozla? Ale ja tak skoro v Bratislave nebudem. Dakujem za povzbudenie, bratia. Ale najvacsiu radost by ste mi urobili, keby ste si podali labky a zakopali vojnovu sekeru. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 09:15:13
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
...Aby s tebou babizna necvicila.
Alesko, babizne sú fakt nebezpečené..., ale existujú aj fajn žienky, ktoré milujú svojich mužov /haha,... prípadne sa o to celý život snažia/. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 09:17:42
|
To alesko:
poslal vlkodlak quote: O nejakej kontemplativnej reholi si neuvazoval ? Treba porovnat s jarmom manzelstva. Plusy, minusy, cooperova indexova metoda ...
Alesko, samozrejme nazor tvojich rodicov nie je na zahodenie, ale z vlastnej skusenosti ti hovorim, nehladaj volu svoju, alebo rodicov, ale Boziu volu. Ak sa aj s priatelkou budete modlit za to, ci to, ze ste spolu je Bozia vola, tak ver, ze nakoniec urobite spravne rozhodnutie, bez ohladu na to, aky pohlad na to maju ini, pretoze Bozi pohlad je rozhodujuci, a ak bude to rozhodnutie "Bozie" tak aj rodicia casom pridu na to, ze bolo spravne. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 09:18:22
|
nechajme to tak, lebo skoncime pri sporoch o diskriminacii medzi muzmi a zenami. Ale co sa tyka mojho povolania, dam radsej na radu Pana Jezisa, hoci mam problem obcas pocuvat. A myslim si rada skuseneho knaza u mna momentalne zavazi viac. Ale dakujem vsetkym za ochotu a starostlivost. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 09:46:09
|
quote: Pôvodne poslal alesko
nechajme to tak, lebo skoncime pri sporoch o diskriminacii medzi muzmi a zenami...
Neboj Alesko, z toho som už vyrástla... V každom prípade, keď sa stavia dom, je treba si spočítať náklad /to platí pri tom či onom rozhodnutí../.
|
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 10:20:14
|
ano aniko, ale tema povolanie frci uz tri roky, takze uz tich rozhodnuti padlo vela, niektore sa oplatili, niektorymi som pochybil. Ale zijem |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 11:00:58
|
quote: Pôvodne poslal alesko
Co povies, vlcko na takeho kozla? Ale ja tak skoro v Bratislave nebudem. Dakujem za povzbudenie, bratia. Ale najvacsiu radost by ste mi urobili, keby ste si podali labky a zakopali vojnovu sekeru.
Vsak len trocha laskujeme. A na margo sekery - na nikoho sa nehnevam. Cestne slovo. Davno zakopana(sekera), ani neviem kde, i by som na fajku mieru pozval.
Vsak sme krestania - milovat mame i svojho nepriatela. A ako raz trefne poznamenal kamos - pohan, krestania naozaj miluju svojich nepriatelov. A kto je pre nich najvacsi nepriatel ? Vid Pismo - pribeh o mladencovi, co prisiel po radu k Jezisovi(ten co dodrziaval vsetky prikazania). Peniaze - to je ten nepriatel ... Casto vidno v krestanskej praxi. |
|
|
|
Odoslaný - 07 júl 2005 : 11:06:51
|
na kazni knaz hovoril: modlime sa v Otcenasi: ... a odpust nam nase viny, ako i my odpústame svojim vinnikom... ale tym najvacsim vinnikom, ktoremu mame odpustat sme my sami. Dokumentoval to filmo Schindlerov zoznam,ktory som nevidel, ale sam zistujem, ze mierou odpustenia sebe, odpustam i druhym. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2005 : 10:56:07
|
vlcko, ale potreboval by som kmasnut jednu poza usi. Ale pozor, jemne, lebo uz raz si my kmasol pazurom po citlivom mieste. A preco struhnut? Pan Jezis predsa hovori: Zle a skazene je toto pokolenie, lebo ziada znamenie a znamenie nedostane...(, iba znamenie Jonasovo) Vies, stale hladam a posudzujem podla tych vonkajsich znakov kam treba ist - cize hladam znamenia - ci uz v rozchode, ci v renovovanom vztahu, ci v postoji rodicov, ci v postoji inych voci mne. Vies a tym padom sa kyvam s vetrom preteky. Keby som sa radsej spolahol na vanok DS, tak by to bolo lepsie. Jednoducho, mojim povolanim bude nasledovat Pana Jezisa, a kam pojde On, pojdem aj ja. aj keby som mal ist do seminara(ale stale sa to vo mne bije medzi manzelstvom a reholou frantiskanov, ). Amen. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2005 : 11:49:01
|
quote: Pôvodne poslal alesko Vies, stale hladam a posudzujem podla tych vonkajsich znakov kam treba ist - cize hladam znamenia - ci uz v rozchode, ci v renovovanom vztahu, ci v postoji rodicov, ci v postoji inych voci mne. Vies a tym padom sa kyvam s vetrom preteky. Keby som sa radsej spolahol na vanok DS, tak by to bolo lepsie. Jednoducho, mojim povolanim bude nasledovat Pana Jezisa, a kam pojde On, pojdem aj ja. aj keby som mal ist do seminara(ale stale sa to vo mne bije medzi manzelstvom a reholou frantiskanov, ). Amen.
Poznam to. Take carodejnictvo - za vsektym by clovek chcel vidiet horiaci ruzovy ker ... Neviem ci prave ja som ten kompetentny, co by ti mal radit o spiritualite, ale ... Vies, mam technicke vzdelanie a v mojej podstate som materialista, ci determinista. Nechcem tu teraz filozofovat s oponentami o mojej viere, ale ja na znamenia nie som. Skor sa mi zda, ze mozu cloveka zmiast. Samozrejme, ak ich v horlivosti zle interpretuje, resp. ak niecomu mylne, v horlivosti ci zapale povazuje za znamenie nieco co mozno ani znamenim nie je ... Skor sa mi zda, ze pecat nasho nebeskeho Otca mozno pozorovat pri pohlade dozadu. Na nas zivot, vztahy, miestokde nas umistnil. Vtedy clovek, ak ma stastie a dar dokaze skor pochopit veci, ktore, ked boli aktualne zdali sa nepochopitelne, krute, nezmyselne ...
Zozen si od Carla Careta - Ako Frantisek. Budes prekvapeny aku dobru radu a aky brilantny tip s dostal od Vlkodlaka.
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2005 : 12:04:14
|
neslo si priamo prosbu o radu, skor take pozdielanie sa o tomto vikende. ale problem je ten, ze ja stale utekam, raz pred manzelstvom, raz pred celibatom, raz pred zodpovednostou. A s tym hladanim horiaceho kra, to si trafil. Aj viem ze to nie je spravne, ale je znakom netrpezlivosti, a ja viem byt velmi netrpezlivy niekedy... teda prakticky stale vzdy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2005 : 12:25:43
|
Aha, pozdielanie ...
... ja zasa tento vikend celebroval. Mal som narodky, bolo dost destilatov na stole, i pochutin - pecene klobasky i kurence - skratka sami zabijaci ludstva, cholesterol, alkohol, aj pre nikotin sa naslo miesto ...
... Ako pravy ekumenista som si osvojil to kalisnicke - Nepritele se nelekejme, na mnozstvi nehledme ... |
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2005 : 13:07:33
|
tak vsetko najlepsie do tej dvadsiatky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2005 : 19:51:45
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
Aha, pozdielanie ...
... ja zasa tento vikend celebroval. Mal som narodky, bolo dost destilatov na stole, i pochutin - pecene klobasky i kurence - skratka sami zabijaci ludstva, cholesterol, alkohol, aj pre nikotin sa naslo miesto ...
... Ako pravy ekumenista som si osvojil to kalisnicke - Nepritele se nelekejme, na mnozstvi nehledme ...
To prave kalisnicke je : " Kdyz tam nejsou tak hrrr na ne a kdyz tam budou , tak couvnem |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2005 : 14:50:30
|
Keďže sa blíži nedeľa, a nikto mi nedal žiaden príspevok, aby som sa zamyslel, skúsim sa zamyslieť sám.
Izaiáš 35:1 Veseliť sa bude z toho púšť a vyschlá pustina, plesať bude step a zkvitne jako voňavá ruža jasná, 2 bude, bude rozkošne kvitnúť a plesať, áno, plesať a radostne prespevovať; dá sa jej sláva Libanona, nádhera Karmela a Sárona; ony uvidia slávu Hospodinovu, nádheru nášho Boha. 3 Posilnite spustené ruky zomdlené a klesajúce kolená zmocnite.
Odpovedá vôbec Boh na naše modlitby? Prežil som čas, obdobie, so zdravotnými a existenčnými problémami. Bol som nútený zmeniť svoj životný štýl. I keď sme sa spolu s rodinou, či bratmi vo viere modlili k Bohu, odpoveď neprichádzala. Cítil som sa ako v duchovnej púšti. Na obzore nič iného, len púšť. Tak som to pociťoval. Raz ráno som zobral Písmo a otvoril ho, bez toho, že by som niečo hľadal. Môj zrak padol na slová: "plesať bude step a zkvitne jako voňavá ruža jasná.."
Ako často si myslíme, že Boh nepočuje a neodpovedá.... Pre Boha čas nehrá roľu. A tak i keď my sme pod tlakom, Boh to vidí inak. Nieje viazaný časom, tisíc rokov je v Jeho očiach ako: Žalmy 90:4 Lebo tisíc rokov je v tvojich očiach ako včerajší deň...
Jeho odpoveď príde často z úplne neočakávanej strany a neočakávaným spôsobom, skrz neočakávanú udalosť, ktorú neraz neveriaci považujú za prirodzenú cestu osudu, no veriaci vie, že práve toto je od Boha. Alebo skrz výrok z Jeho Slova, ktorý na nás zapôsobí. Ak budeme dbať o vieru a hľadať Jeho odpovede, keď zotrváme v modlitbe, potom i naša púšť rozkošne rozkvitne.
Oplatí sa dôverovať Bohu!!!
|
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2005 : 15:30:00
|
quote: To prave kalisnicke je : " Kdyz tam nejsou tak hrrr na ne a kdyz tam budou , tak couvnem
tak to chce vela studia a hladania, aby niekto prisiel na takuto vec mozem dat iba smajlika, bo komentar tu neexistuje a kazdy si utvori vlastnu mienku o panovi americkom. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 10:41:48
|
Uplne pokojne , ja to prezijem . |
|
|
|
Odoslaný - 03 august 2005 : 11:27:24
|
mne sa jeho vyrok velmi pacil. a vzdy sa potesim ked si citam tento usek... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 august 2005 : 07:25:02
|
Pavel, ty vies, na co reagujem.
Dakujem ti pavol za tvoj mail. urcite by som bol radsej keby si pisal, ako ti dobry Pan Boh pomohol. Moc teraz nechodim na blumental. Ale Vam obom Tebe i GMk prajem aby ste si vedeli vzajomne odpustit , podat ruky a byt kamarati. Vazim si tvojich nazorov, nesuhlasim s niektorymi, ale prajem ti jednu vec: aby ta tvoja viera doviedla k pravemu Bohu, a aby ti ostatni ludia v tom len pomahali. Nezalezi na tom co si o tebe myslia ludia, je dolezite to, co si mysli o tebe dobry Pan Boh - a ten ta MILUJE.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|