Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Nedelne zamyslenie pre pavla a spol.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Nastvavit druhe lice Téma Next Topic: Manželstvo
Strana: z 8

Aniko

Stav: offline

Odoslaný - 04 júl 2005 :  09:29:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Hej, aj neveriaci môže s Bohom spolupracovať /veď koľkokrát si v SZ Boh použil pohanský národ, aby napr. bil neposlušný Izrael/, ale to neznačí, že je spasený. Ak by stačilo na spasenie čo Vy hovoríte - tak mi, prosím, povedzte, prečo zomrel Kristus, prečo sa má hlásať evanjelium všetkým národom, prečo sa máme znovuzrodiť?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 júl 2005 :  09:40:09  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no vsak a o to ide. Preco boli apostoli na cele so sv. Pavlom posielani medzi pohanov? Aby sa im hlasalo Bozie slovo. Neviem kde a ani sa mi moc nechce hladat kde, sv. Pavol pise, neviem ci len sv. Pavol, ze Boh vpasal kazdemu do srdca svoj zakon(kazdy mame svedomie), aby vedel clovek co je dobre. Co myslis Aniko, africky kmen ktory nikdy nepocul o Panu Jezisovi, tam ludia nebudu spaseni? Len pretoze nemali moznost pocut Slovo jednorodeného Bozieho Syna?

Pouzijem tu slova Pana Jezisa(dakujem amerika ze si ma na ne upozornil) Nie kazdy, kto mi hovori Pane, Pane vojde do Bozieho kralovstva. Podla svojej viery a aj podla skutkov budeme sudeni. V ziadnom pripade len podla skutkov , lebo ak verime, snazime sa aj konat v sulade s vierou.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 04 júl 2005 :  10:56:15  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Neviem kde a ani sa mi moc nechce hladat kde, sv. Pavol pise, neviem ci len sv. Pavol, ze Boh vpasal kazdemu do srdca svoj zakon(kazdy mame svedomie), aby vedel clovek co je dobre.
Skus či nemyslíš Rim.2,12-15 - pozri v súvislosti s nasled.kapitolou.

Co myslis Aniko, africky kmen ktory nikdy nepocul o Panu Jezisovi, tam ludia nebudu spaseni? Len pretoze nemali moznost pocut Slovo jednorodeného Bozieho Syna?
Aleško neviem, či bude spasený africký kmeň a tým aj milióny ďalších, ktorí o Kristovi nikdy nepočuli. On vie. Ja hovorím o tých, ktorí počuli a predsa nechceli /viď farizeov, ktorí si postavili vlastnú spravodlivosť a Pán ich nazval, že sú z Otca diabla/. Prečo títo ľudia neprímajú ospravedlnenie zadarmo? Žeby boli bez lásky? To nie, sama ich poznám, niektorí sa idú rozdať a predsa nechcú veriť.. Budú spasení? Tak znovu sa pýtam, prečo zomrel Kristus?

Nie kazdy, kto mi hovori Pane, Pane vojde do Bozieho kralovstva.
Súhlasím, ale sú to tí, čo nerobia skutky? Môže byť niekto veriaci a nerobiť skutky? Sú to pre Vás protestanti?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 júl 2005 :  11:39:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aniko, kazdy moze byt spaseny. Skutky Ducha su prejavom viery. Ten africky kmen moze byt spaseny, ak zije v sulade so samym sebou(kazdy clovek ma svedomie). A to sa tyka tak katolikov i nekatolikov krestanov i nekrestanov. Vies, mnohi poculi o Jezisovi, mali ho moznost spoznat, ale ktosi ich pohorsil, ktosi ich viedol zlym smerom atd. Je to potom ich chyba, ze nepoznaju Pana Jezisa? Nie. V konecnom dosledku aj tak nitko z nas nemoze vediet ci bude v pekle alebo v raji. Ale dokial sa tam snazime dostat mame vieru a nadej ze sa tam dostaneme a koname v sulade s touto vierou, tak ta nadej sa zvacsuje. Ale aj keby som v ociach druhych ludi bol neviemako svaty, ani to by mi nezarucovalo pobyt v raji(o tom v konecnom dosledku rozhoduje dobry Pan Boh). Ale ak v to dufam, tak sa aj tak spravam. A dokial mam srdce ciste, mozem sa i nadejat. Ale su veci ktore sa mi na tomto svete nemozeme dozvediet.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 04 júl 2005 :  13:10:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

aniko, kazdy moze byt spaseny. Skutky Ducha su prejavom viery. Ten africky kmen moze byt spaseny, ak zije v sulade so samym sebou(kazdy clovek ma svedomie). A to sa tyka tak katolikov i nekatolikov krestanov i nekrestanov.

Čiže Kristus nadarmo zomrel? Lebo z toho, čo si napísal, mi to vyplýva.

Teraz je moja duša vzrušená. Čo mám povedať? Otče, zachráň ma pred touto hodinou? Veď práve pre túto hodinu som prišiel.Ján 12,27

Ktorý človek žije v súlade so svojím svedomím? Vždy, každý deň, každú chvíľu? Keď raz zlyhal, čo potom?

Ales

Odoslaný - 04 júl 2005 :  13:27:48  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Kristus neumrel nadarmo(lebo marna by bola nasa viera... tiez v listoch sv. Pavla). Lebo ked clovek pochybi a clovek neurobi chybu iba jednu, tak mu moze byt odpustene, a to sa deje krvou Kristovou. Krv Kristova bola za nas vyliata, za tych co ho mame moznost spoznat i za tych co takuto moznost nemaju. Ide o to, aby clovek svoje chyby olutoval. A to moze iba z lasky k dobremu Panu Bohu. My co sme Ho spoznali, mame sa snazit, aby Ho spoznali aj druhi. Ti co Ho nepoznaju, maju ho hladat. Aj my co sme uverili mame Ho neustale hladat. Lebo ak zomrie clovek a mal som mu moznost povedat o Kristovi a neurobil som to tak, tak jeho krv je na mojich rukach. Vies existuju rozne druhy krstu. A jednym z nich je aj krst tuzby - cize ked clovek zomrie sice v hriechu(aj smrtelnom), ale tuzi po tom aby mu bolo odpustene(krstom alebo spovedou), ale taku moznost nemal(nebol knaz, alebo mu bolo odopreté).

pavelba

Odoslaný - 04 júl 2005 :  14:15:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: Aj my co sme uverili mame Ho neustale hladat.

To nechápem. Ak si uveril, prijal si Krista do svojho srdca a i ďalšiu Božiu podstatu teda DS...

Ján 14:19  Ešte krátku chvíľu, a svet ma viacej neuvidí, ale vy ma uvidíte, lebo ja žijem, aj vy žiť budete.
20  Toho dňa vy poznáte, že ja som vo svojom Otcovi a vy vo mne a ja vo vás.

Rímskym 8:9  ale vy nie ste v tele, ale v duchu, akže Duch Boží prebýva vo vás. Ale ak niekto nemá Ducha Kristovho, ten neni jeho.
10  Ale ak je Kristus vo vás, vtedy je síce telo mŕtve pre hriech, ale duch je život pre spravedlivosť.
11  A jestli Duch toho, ktorý vzkriesil Ježiša z mŕtvych, prebýva vo vás, tak tedy ten, ktorý vzkriesil Krista Ježiša z mŕtvych, oživí aj vaše smrteľné telá skrze svojho Ducha, ktorý prebýva vo vás.

1 Korintským 3:16  Či neviete, že ste chrámom Božím, a že Duch Boží prebýva vo vás?

1 Korintským 6:19  Alebo či neviete, že vaše telo je chrámom Svätého Ducha, ktorý je vo vás, ktorého máte od Boha, a že nie ste sami svoji?

Ako mám hľadať Toho, ktorý prebýva vo mne?

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 júl 2005 :  14:22:47  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a ty vidis do seba?

Aniko

Odoslaný - 04 júl 2005 :  14:27:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Ako mám hľadať Toho, ktorý prebýva vo mne?

Možno takto: Kol 3,1-3
A tak jestli ste vstali z mŕtvych s Kristom, hľadajte veci, ktoré sú hore, kde sedí Kristus po pravici Boha, na to myslite, čo je hore, nie na to, čo je na zemi. Lebo ste zomreli a vás život je skrytý s Kristom v Bohu.

pavelba

Odoslaný - 04 júl 2005 :  14:31:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Ja si myslím, že nechať sa viesť DS, ktorého máš v sebe je istejšie ako niekoho hľadať, zvlášť, keď má človek pohľad uprený na Krista.

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 júl 2005 :  14:58:28  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ako sa mozes pozerat na niekoho, koho mas v sebe? Vies, na jednej kazni porovnaval knaz budhistov a krestanov.
Budhista - uci zavrene hladi do seba, tucne brusko....
krestan - uprene, oci, jasny, palivy pohlad, chuda vychudnuta kostra.

Ako pomozes bliznemu, ked hladis len do seba? Aniko, dobre si to trafila, treba neustale hladat. a navyse Pavol, Boziu tvar nikto nikdy nevidel, a ti co ju mohli uvidiet, boli uz vo vecnosti.

Niekedy si predstavujem zivot krestana ako prechadzku, ked clovek drzi Pana Jezisa za ruku. Ale akonahle zastanem, alebo pustim ruku a bezim dopredu, alebo odbocim na inom mieste ako chce Pan Jezis, uz sa mi vzdaluje. A hladanie dobreho Pana Boha to je to putovanie s Panom Jezisom. Pan Jezis nemusel hladat, ale my ano, ak chceme neustale rast vo viere.

Aniko

Odoslaný - 04 júl 2005 :  15:40:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Alesko, rozumiem čo Pavelba chce povedať. Mrkni napr.:

Im chcel Boh dať poznať bohatstvo slávy tohoto tajomstva medzi pohanmi, a ním je Kristus vo vás, nádej slávy. Kol.1,27
Lenže vy nežijete telesne, ale duchovne, pravda, ak vo vás prebýva Boží Duch. Lebo kto nemá Kristovho Ducha, ten nie je jeho. Rim.8,9
Už nežijem ja, ale vo mne žije Kristus. Ale život, ktorý teraz žijem v tele, žijem vo viere v Božieho Syna, ktorý ma miluje a vydal seba samého za mňa. Gal. 2,20

Len sa mi vidí, že v niektorých životných situaciách sme zmätení a nevieme, a tak máme hľadať, niekedy aj na kolenách.

pavelba

Odoslaný - 05 júl 2005 :  19:59:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Aniko

Lukáš 11:9 I ja vám hovorím: Proste, a bude vám dané; hľadajte a najdete; klepte a otvorí sa vám;

Ak si už našiel, našla... musíš ďalej hľadať? Koho a čo?

Lukáš 12:31 Ale hľadajte kráľovstvo Božie, a to všetko vám bude pridané.

Ak si už našiel kráľovstvo Božie, čo máš ešte hľadať?

Kolosenským 3:1 A tak jestli ste vstali z mŕtvych s Kristom, hľadajte veci, ktoré sú hore, kde sedí Kristus po pravici Boha;

To hovorí o živote v Kristu, s Kristom, nie o hľadaní Krista, toho veriaci už predsa našiel!

A tento verš to potvrdzuje:
Židom 11:6 A bez viery nie je možné ľúbiť sa Bohu. Lebo ten, kto prichádza k Bohu, musí veriť, že je, a že tým, ktorí ho snažne hľadajú, je odplatiteľom.

Všetky verše o hľadaní, sú o hľadaní Boha neveriacimi. Ak Boha nájdeš a On sa Ti dá skutočne poznať, už nehľadáš Boha, Krista ani Ducha Svätého, ale hľadáš Jeho vôlu, chceš plniť Jeho prikázania, chceš byť Jeho dieťaťom, chceš byť Ním vedený a plne mu dôveruješ!

Hľadať na kolenách = uznať v pokore, vyznať, prosiť... ale nie aby Ťa spasil, ale aby Ti odpustil to, čo si Ty práve uvedomuješ, za čo činíš pokánie...
Ak by teoreticky došlo k Tvojej smrti pred tým, ako si učinila pokánie z hriechov, ktoré si vykonala, o spásu neprídeš.... Lebo si uverila, lebo si Kristova a patríš k Nemu, do Cirkvi, Nevesty Kristovej..

<°)))))><(

Marcelllooo

Odoslaný - 06 júl 2005 :  09:09:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ako sa mozes pozerat na niekoho, koho mas v sebe? Vies, na jednej kazni porovnaval knaz budhistov a krestanov.
Budhista - uci zavrene hladi do seba, tucne brusko....
krestan - uprene, oci, jasny, palivy pohlad, chuda vychudnuta kostra.

Ako pomozes bliznemu, ked hladis len do seba? Aniko, dobre si to trafila, treba neustale hladat. a navyse Pavol, Boziu tvar nikto nikdy nevidel, a ti co ju mohli uvidiet, boli uz vo vecnosti.

Niekedy si predstavujem zivot krestana ako prechadzku, ked clovek drzi Pana Jezisa za ruku. Ale akonahle zastanem, alebo pustim ruku a bezim dopredu, alebo odbocim na inom mieste ako chce Pan Jezis, uz sa mi vzdaluje. A hladanie dobreho Pana Boha to je to putovanie s Panom Jezisom. Pan Jezis nemusel hladat, ale my ano, ak chceme neustale rast vo viere.

Alesko dobre si povedal.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 06 júl 2005 :  09:11:31  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Pavol, hľadať treba. Nikto z nás nie je stopercentne veriaci. To bol len Pan Jezis.
Aj ked prebýva v nás, my nevieme, kto čo sme ako sme atd. Mas mozno zodpovedané niektoré otázky, ale ani sám seba tak nepoznas. Tu hladat neznamena ze by sa dobry Pan Boh stratil, ale znamena objavovat ho vo svojich skutkoch, viere, myslienkach. A objavovat ho v druhych. Ludoch i veciach.
Ak zomriem a verim, budem spaseny, ale zober si jednu vec: aj diabol veri, ze Boh JE, a ze je aj DOBRY. Ale bude spaseny?
Treba hladat Boziu volu, ako si uz napisal, ale treba hladat aj Boziu lasku. Preco by inak Pan Jezis povedal: Boze môj, Boze môj, preco si ma opustil? Urcite nie preto, ze by sa mu dobry Pan Boh stratil. Ved hybeme a sme v Nom. Nie aj on v nas, ale aj my sme v nom.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 júl 2005 :  09:58:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Pavol, hľadať treba.
Lenze PavelBA zmutoval na komparativny auomat. Redukoval svoj zivot na jednoduchu proceduru:

main(){
rob_co_ti_vyhovuje;
if disturbance_occurance==TRUE then rob_co_ti_vyhovuje
else rob_co_ti_vyhovuje
}

rob_co_ti_vyhovuje(zivotne_podnety){
if zivotny_podnet==Biblia then break;
else {ignore zivotny_podnet; break;}
}

Nikto z nás nie je stopercentne veriaci. To bol len Pan Jezis.
Aj ked prebýva v nás, my nevieme, kto čo sme ako sme atd. Mas mozno zodpovedané niektoré otázky, ale ani sám seba tak nepoznas. Tu hladat neznamena ze by sa dobry Pan Boh stratil, ale znamena objavovat ho vo svojich skutkoch, viere, myslienkach. A objavovat ho v druhych. Ludoch i veciach.
Ak zomriem a verim, budem spaseny, ale zober si jednu vec: aj diabol veri, ze Boh JE, a ze je aj DOBRY. Ale bude spaseny?
Treba hladat Boziu volu, ako si uz napisal, ale treba hladat aj Boziu lasku. Preco by inak Pan Jezis povedal: Boze môj, Boze môj, preco si ma opustil? Urcite nie preto, ze by sa mu dobry Pan Boh stratil. Ved hybeme a sme v Nom. Nie aj on v nas, ale aj my sme v nom.

Hej, alesko, ano.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 06 júl 2005 :  10:23:01  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
gmk, vedel by si to prepisat do pascalu? c-cko mi nikdy neslo. Len aby som pochopil niektore slovicka
Pavel to podla berie takto:
veris:=true
if biblia=false then not(veris)
else veris
if veris then rob_co_chces
else rob_co_chces

pavelba

Odoslaný - 06 júl 2005 :  10:30:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Nerozumiem reči Vášho kmeňa.

Nevadííííííííííííí

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 06 júl 2005 :  10:36:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
nic to, pavel, to len komunikacia s GMK.

Ale tebe: vies, ty si vies najst svoje odseky v Biblii, ja svoje. Ty svoj vyrok vysvetlis tak, ja ho mozem chapat inak. A o tomto je cele forum. Ze je dolezita laska a to ako vytvarame jednotu a nie to, ze sa od seba odtahujeme. Ak veris, tak aj tak konas. A navyse vyznavame jednu a tu istu Pravdu: Jezis je Pan. V Jeho rukach ma lezat nasa vola a chcenie a mame konat Bozie skutky.

Vlkodlak

Odoslaný - 06 júl 2005 :  10:55:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Alesko, to je cosi medzi Pascalom a C-ckom.
Ani C-compiler by to neskomiloval ...

Ale pravdepodobne to nebola pointa GMK-ovho vstupu ...

PS. To tvoje vyzera ako Pascal ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 06 júl 2005 :  12:14:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
to Pavelba
Ak si už našiel kráľovstvo Božie, čo máš ešte hľadať?
Lebo kráľovstvo Božie nie je pokrm a nápoj, ale spravedlivosť, pokoj a radosť v Svätom duchu. Lebo kto v tomto slúži Kristovi, je ľúby Bohu a dokázaný ľuďom. A tak tedy sa žeňme za tým, čo je vecou pokoja a vzájomného vzdelania.

To hovorí o živote v Kristu, s Kristom, nie o hľadaní Krista, toho veriaci už predsa našiel!
Súhlas, veď ja hovorím o tom..., o poznávaní Krista o chodení s Nim – viac a viac....
viď:
Židom 11:6 A bez viery nie je možné ľúbiť sa Bohu. Lebo ten, kto prichádza k Bohu, musí veriť, že je, a že tým, ktorí ho snažne hľadajú, je odplatiteľom.
To je predsa pre veriacich /?!/

A ešte otázka: Myslíš, že keď sme už boli naplnení Sv.Duchom, už ďalej nemáme byť plnení?
Čo značí – napr. Ef. 5,18?

to Alesko
Znovu podotýkam, že diabol neverí, že Kristus za neho zomrel, ... pre jeho ospravedlnenie, ... ale my áno!... t.j. teda myslím, že máme podstatne rozdielnu vieru.

Ved hybeme a sme v Nom. Nie aj on v nas, ale aj my sme v nom.
Hallelujaaa...

to GMK
Treba hladat Boziu volu, ako si uz napisal, ale treba hladat aj Boziu lasku.
Hej, alesko, ano.

Niekedy je vhodné urobiť delete na isté veci v našich životoch, odpustiť..., hľadať tú Božiu lásku voči ostatným..., .. Pavelbovi, .. neveriacim....

Ales

Odoslaný - 06 júl 2005 :  12:46:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aniko, diabol je prefinkany, a je navyse anjel, aj ked padly. To co sa nachadza vo vsetkych encyklopediach sveta i pocitacoch, vsetky ludske vedomosti, to je nic co diabol vie. ale diabol nevie jednu dolezitu vec: milovat dobreho Pana Boha. A prave dovod preco sa postavil proti dobremu Panu Bohu - bol sam Pan Jezis(takto mi to vysvetlovali). Proste nevedel sa zmierit s tym, ze dobry Pan Boh miluje ludi a je schopny obetovat svojho Syna, aby ich zachranil.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 júl 2005 :  13:42:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

gmk, vedel by si to prepisat do pascalu? c-cko mi nikdy neslo. Len aby som pochopil niektore slovicka
Pavel to podla berie takto:
veris:=true
if biblia=false then not(veris)
else veris
if veris then rob_co_chces
else rob_co_chces

Mozno vedel a mozno nie.

Ale chcel som tym povedat asi tolko, ze PavelBA je teoreticky biblista, ktory si robi vyhradne to, co mu vyhovuje. Od praktickej aplikacie presiel k automatizovanemu systemu komparacie znakovych retazcov...

Ales

Odoslaný - 06 júl 2005 :  14:05:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dobre, to je na mna privela. Teda tvoj recovy prejav, GMK. skus pouzivat slovencinu vo svojej komunikacii.

Aniko

Odoslaný - 06 júl 2005 :  14:45:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
...ó, ako rýchlo vieme posúdiť /odsúdiť/ druhých...

Strana: z 8 Previous Topic: Nastvavit druhe lice Téma Next Topic: Manželstvo  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06