|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 12:43:57
|
quote: Pôvodne poslal janka aj diabol veri, ze Boh je, ale jeho viera nepriansa ziadne ovocie...takze je rozdiel verit a verit...kto veri zivou vierou, vidiet to aj na jeho zivote...
Toto sa mi janka velmi paci, pamatam si to ako myslienku dnesneho dna, dakujem. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 12:46:00
|
vdaka ti Pane |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 14:02:04
|
ahoj, vlcko, janka napisala nieco podobne tomu co by som ti aj ja napisal. ale mas pravdu. netreba stale o tom istom. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 14:48:51
|
quote: Pôvodne poslal alesko
Jakubov list - kapitola 2 20 Chceš vedieť, márnivý človeče, že viera bez skutkov je neúčinná? 26 Lebo ako telo bez ducha je mŕtve, tak je mŕtva aj viera bez skutkov.
Hej, potom keď som poslala príspevok, som trochu tušila túto odozvu... Nebolo to však myslené provokatívne, fakt som sa vnútorne tešila z tejto pravdy. Súhlasím Alesko, ale prvotnú vidím vieru a potom následne prichádzajú ako výsledok viery - skutky. Nikdy nie naopak. A ešte k tomu, že aj diabol verí... Lenže on nemá vieru v Krista, že jeho Záchranca a jeho Pán, ktorého túži poslúchať...
|
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 15:17:05
|
ano aniko, janka sa uz k tomu vyjadrila |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2005 : 17:28:38
|
quote: Pôvodne poslal janka
mno urcite nemam nastudovanych tolko knih ako ty...ale je rozdiel citat a citat...co som povedala zle na tom, ze nasa spasa je jedine skrze vieru? a v matusovi je toto doplnene, ze skutky su ovocim zivej viery...preto je viera bez skutkov mrtva, lebo neprinasa ovocie...aj diabol veri, ze Boh je, ale jeho viera nepriansa ziadne ovocie...takze je rozdiel verit a verit...kto veri zivou vierou, vidiet to aj na jeho zivote...nielen v mudrosti, ktoru ma a co ovlada...a to sa Bohu paci...ziva viera...skutky vyplyvajuce z nej a nakoniec nadej na spasu vyplyvajuca z tejto viery
Pretoze ku katolickej viere patri sedem hlavnych prav , co sa ucia deti pred 1 . sv primanim a medzi inym tam je :
Pan Boh je spravodlivy sudca , ktory dobrych odmenuje a zlych tresta .
Tridensky koncil definoval nauku o ospravodliveni , mali by sme sa drzat ucenia Matky Cirkvi a nie vlastnych uvah a nazorov . Len tolko , nic v zlom . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2005 : 11:01:35
|
Pan Boh je spravodlivy sudca , ktory dobrych odmenuje a zlych tresta . Nerozumiem.., ako to odporuje učeniu o ospravedlnení z viery? Kto z nás je dobrý..?
Tridensky koncil definoval nauku o ospravodliveni , mali by sme sa drzat ucenia Matky Cirkvi a nie vlastnych uvah a nazorov . Len tolko , nic v zlom . Ako znie tá náuka? Načo nám dal Boh uvažovanie?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2005 : 17:09:59
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
Jakubov list - kapitola 2 20 Chceš vedieť, márnivý človeče, že viera bez skutkov je neúčinná? 26 Lebo ako telo bez ducha je mŕtve, tak je mŕtva aj viera bez skutkov.
Hej, potom keď som poslala príspevok, som trochu tušila túto odozvu... Nebolo to však myslené provokatívne, fakt som sa vnútorne tešila z tejto pravdy. Súhlasím Alesko, ale prvotnú vidím vieru a potom následne prichádzajú ako výsledok viery - skutky. Nikdy nie naopak. A ešte k tomu, že aj diabol verí... Lenže on nemá vieru v Krista, že jeho Záchranca a jeho Pán, ktorého túži poslúchať...
1 , Nikdy nie naopak takze sv . Peter najsor pokrstil Kornelia az potom konal dobre skutky , alebo opacne .
2 , neveriaci nie su schopny konat dobre skutky ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2005 : 17:15:24
|
Mt 25 , 31 - 40 |
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 09:02:03
|
amen, tam sa nebude rozlisovat podla toho, ci clovek chodil do kostola, alebo nie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 09:40:33
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
1 , Nikdy nie naopak takze sv . Peter najsor pokrstil Kornelia az potom konal dobre skutky , alebo opacne . 2 , neveriaci nie su schopny konat dobre skutky ?
A kedy bol Kornélius spasený, kedy dostal Sv.Ducha, keď konal almužny alebo keď uveril slovu Petrovmu? – Sk 10,43 Neveriaci môžu robiť dobré skutky, lenže nie sú nimi ospravedlnení /existuje pojem mŕtve skutky/...., t.j. skutkami sa nedeje odpustenie, čiže hriech zostáva. Odpustenie je iba na základe Kristovho vykúpenia na kríži, čo prijímame vierou a potom následne dostávame Sv.D /znovuzrodenie/. Sk. 13,38-39 K slovu Mt. 25 – celá kapitola je pre tých, ktorí očakávajú Krista a ktorým je Pánom, čiže Cirkev – alebo nie? /viď ostatné podobenstvá/.
To Alesko, presne tak, nebude sa súdiť podľa návštevnosti v kostole, ale podľa viery a poslušnosti vo viere. Toto však vo mne evokuje otázku – prečo teda tak zdôrazňujete príslušnosť k RKC? A môžete mi vysvetliť slovo: Ján 3,15-21 ?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 09:52:45
|
quote: Toto však vo mne evokuje otázku – prečo teda tak zdôrazňujete príslušnosť k RKC?
Lebo v Cirkvi je jednota, v Cirkvi je spoločenstvo veriacich, existuje viditeľná hlava, ktorá nás vedie ku Kristovi... V kostole, spolu so spoluveriacimi oslavujeme Boha, chválime ho, velebíme, prosíme za seba a za druhých... V cirkvi sme akoby v košiari - cirkev si nás chráni pred vlkmi (), nie sme vydaní v tomto fyzickom svete sami na seba. V Cirkvi prebýva Ježiš úplne osobitným spôsobom... (budem tu s vami až do skončenia sveta) Sme povinní (chceme, túžime) Bohu vzdávať chvály. A v spoločenstve a v jednote je to tá pravá bohumilá chvála - kde sa dvaja traja... (Iné je osobná modlitba, v skrytosti...)
Cirkvi Boh odovzdal kľúče a moc. Odovzdal ju konkrétnemu, jednému človekovi - Skale, na ktorej Cirkev bola založená. Z nevyčerpateľných duchovných pokladov, ktorými Cirkev disponuje, na základe odovzdanej moci od Krista, je jediná oprávnená ich rozdeľovať svojim členom...
K Jánovi 3,15-21: plne súhlasím a je to tak. |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 10:55:15
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 11:16:29
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
quote: Pôvodne poslal amerika1
1 , Nikdy nie naopak takze sv . Peter najsor pokrstil Kornelia az potom konal dobre skutky , alebo opacne . 2 , neveriaci nie su schopny konat dobre skutky ?
A kedy bol Kornélius spasený, kedy dostal Sv.Ducha, keď konal almužny alebo keď uveril slovu Petrovmu? – Sk 10,43 Neveriaci môžu robiť dobré skutky, lenže nie sú nimi ospravedlnení /existuje pojem mŕtve skutky/...., t.j. skutkami sa nedeje odpustenie, čiže hriech zostáva. Odpustenie je iba na základe Kristovho vykúpenia na kríži, čo prijímame vierou a potom následne dostávame Sv.D /znovuzrodenie/. Sk. 13,38-39 K slovu Mt. 25 – celá kapitola je pre tých, ktorí očakávajú Krista a ktorým je Pánom, čiže Cirkev – alebo nie? /viď ostatné podobenstvá/.
To Alesko, presne tak, nebude sa súdiť podľa návštevnosti v kostole, ale podľa viery a poslušnosti vo viere. Toto však vo mne evokuje otázku – prečo teda tak zdôrazňujete príslušnosť k RKC? A môžete mi vysvetliť slovo: Ján 3,15-21 ?
1 ,Kornelius mohol byt spaseny az po smrti dovtedy mal len nadej na spasu . 2 , kto by podal co i len pohar cerstvej vody ... nedojde o svoju odmenu 3 , to je zaujimave , vy ste spaseny uz tu na zemi , to je dobre fakt , len kde tu je Boh |
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 12:45:12
|
amerika, bod tri by som sa inak vyjadril, ale mas pravdu,nikto si nemoze byt svojou spasou byt isty, ani keby som bol neviem aky svaty. To je presne, to co si mi ty hovoril: nie kazdy, kto mi hovori, Pane, Pane... otazka znie, ked su spaseny a isty svojou spasou, ako ze sa to neprejavuje to tu na zemi? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 14:05:03
|
quote: Pôvodne poslal Veritas
Lebo v Cirkvi je jednota, v Cirkvi je spoločenstvo veriacich, existuje viditeľná hlava, ktorá nás vedie ku Kristovi... V kostole, spolu so spoluveriacimi oslavujeme Boha, chválime ho, velebíme, prosíme za seba a za druhých... V cirkvi sme akoby v košiari - cirkev si nás chráni pred vlkmi ( ), nie sme vydaní v tomto fyzickom svete sami na seba. V Cirkvi prebýva Ježiš úplne osobitným spôsobom... (budem tu s vami až do skončenia sveta) Sme povinní (chceme, túžime) Bohu vzdávať chvály. A v spoločenstve a v jednote je to tá pravá bohumilá chvála - kde sa dvaja traja... (Iné je osobná modlitba, v skrytosti...)
Súhlas, až na to, že Cirkev si vedie Kristus sám – On je hlava. Alebo je to podľa Biblie inak?
Cirkvi Boh odovzdal kľúče a moc. Odovzdal ju konkrétnemu, jednému človekovi - Skale, na ktorej Cirkev bola založená. O akej moci hovoríš? Ale všetkým, ktorí ho prijali, dal právo a moc stať sa deťmi Božími, tým, ktorí veria v jeho meno. Ján 1,12. Akú moc dal Petrovi a iným nedal?
Amerika1 Neodpovedal si mi na dané verše
1 ,Kornelius mohol byt spaseny az po smrti dovtedy mal len nadej na spasu . Prečo Pán Ježiš povedal Zacheovi – dnes sa dostalo spasenie tomuto domu – Luk 19,9, Prečo Pavol uči viď verše – Rim 10,9 Myslíš, že apoštolovia /Peter, Pavol..../ si neboli istí svojím spasením?
2 , kto by podal co i len pohar cerstvej vody ... nedojde o svoju odmenu 3 , to je zaujimave , vy ste spaseny uz tu na zemi , to je dobre fakt , len kde tu je Boh A teraz mi, prosím Ťa, spoj tieto dva body. Na jednej strane každý, kto by podal pohár .. bude odmenený a na druhej strane, nikto si nemôže byť istý spasením? Či môže byť odmena v pekle?
Alesko nikto si nemoze byt svojou spasou byt isty, ani keby som bol neviem aky svaty. A Pánovi Ježišovi veríš? Veríš tomu čo povedal? Jeho zaslúbeniam? Alebo je to pochybnosť o sebe samom? Neveríš, že je tvojím Pánom? Z čoho sa potom raduješ, za čo chváliš Boha, keď nemáš istotu? otazka znie, ked su spaseny a isty svojou spasou, ako ze sa to neprejavuje to tu na zemi? O aký prejav Ti ide?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 14:12:51
|
quote: O akej moci hovoríš?
Toto Pán Ježiš povedal jedine jednému, Petrovi: Mt 16,18-19 Jn 21,15-17 |
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 14:53:40
|
amerika, bod tri by som sa inak vyjadril, ale mas pravdu,nikto si nemoze byt svojou spasou byt isty, ani keby som bol neviem aky svaty. To je presne, to co si mi ty hovoril: nie kazdy, kto mi hovori, Pane, Pane... otazka znie, ked su spaseny a isty svojou spasou, ako ze sa to neprejavuje to tu na zemi?
Ved ho vyjadri inak , mozno to bude vystiznejsie . Ja odpovedam strucne , nema vyznam diskutovat s bludarmi |
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 22:59:47
|
Cit: Toto Pán Ježiš povedal jedine jednému, Petrovi:
Matúš 16:23 Ale on sa obrátil a povedal Petrovi: Idi za mnou, satane; pohoršením si mi, lebo nemyslíš na Božie veci, ale na ľudské.
Marek 8:33 Ale on sa obrátil a vidiac svojich učeníkov pokarhal Petra a povedal: Idi za mnou, satane, lebo nemyslíš na Božie veci, ale na ľudské.
Hm... odvolávať sa na jednu časť Písma a nebrať do úvahy druhú, je zavádzajúce... a trestuhodné...
Podľa mňa a podľa Biblistov, evanjelistov je logickejší výklad, že nie na Petrovi stojí církev, ale na Kristovi.... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 jún 2005 : 23:06:55
|
ak si nie je niekto isty spasou ked pozna a veri(nie ako diabol)v Pana Jezisa vidim len dve moznosti: 1. nikto mu o tom este nepovedal(ze take nieco krestan moze a ma mat) 2. este stale sa spolieha na svoje skutky a svoju svatost a nie jedine na milost Pana Jezisa este stale nerozumie ze spravodlivy nie je a vobec nestaci na Bozie poziadavky este stale nerozumie aka pre nas naskrz nedosiahnutelna je Bozia spravodlivost ze jedina nadej a istota pre hriesnika je kriz Krista a jeho dokonane dielo
okrem vsetkych tych jasnych versoch ako veriaci ma vecny zivot este pridam rim 5,1: ospravedlneny teda z viery mame pokoj s Bohom skrze svojho Pana Jezisa Krista.Skrze neho dostalo sa nam vierou aj pristupu k milosti v ktorej stojime. A chvalime sa nadejou slavy....
|
|
|
|
Odoslaný - 30 jún 2005 : 12:46:28
|
amerika, posledny riadok bol tym vyjadrenim.
aniko a ostatni ja ako veriaci clovek som dostal iba nadej, ze budem spaseny. Moje hriechy sice boli zmyte krvou Kristovou, no to ma neviaze k tomu aby som vrazdil, znasilnoval atd. ja Verim, ale nie je povedane, ze ked som zacal, aj dokoncim. Kolko ludi, poviem rovno aj ministrantov, adeptov na knazstvo, knazov, mozno aj biskupov, ze verili a predsa odpadli od viery? Mnoho svatych prosilo svatych pred smrtov o modlitby, aby vydrzali uplne dokonca. Ak verim, a nie je to len vonkajsia viera, treba ju neustale budovat, lebo ak nerastie, upada, az zmizne uplne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 jún 2005 : 12:59:44
|
AMEN! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 jún 2005 : 14:10:28
|
rim 5,1: ospravedlneny teda z viery mame pokoj s Bohom skrze svojho Pana Jezisa Krista.Skrze neho dostalo sa nam vierou aj pristupu k milosti v ktorej stojime. A chvalime sa nadejou slavy....
......chvalime sa NADEJOU slavy...nie ISTOTOU |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 jún 2005 : 16:01:05
|
quote: Pôvodne poslal janka
rim 5,1: ospravedlneny teda z viery mame pokoj s Bohom skrze svojho Pana Jezisa Krista.Skrze neho dostalo sa nam vierou aj pristupu k milosti v ktorej stojime. A chvalime sa nadejou slavy.... ......chvalime sa NADEJOU slavy...nie ISTOTOU
Hej, no čo by nám tú nádej mohlo zobrať? Doporučujem prečítať aj ďalšie verše 8-11. Ešte verše na zamyslenie: Ján 10, 27 Moje ovce počúvajú môj hlas, ja ich poznám a ony idú za mnou. 28 Ja im dávam večný život. Nezahynú nikdy a nik mi ich nevytrhne z ruky II. Tim.1,9 On nás spasil a povolal svätým povolaním, nie pre naše skutky, ale zo svojho rozhodnutia a milosti, ktorú sme dostali v Kristovi Ježišovi pred večnými vekmi. 12 Preto aj toto trpím, ale sa nehanbím, lebo viem, komu som uveril, a som presvedčený, že má moc zachovať to, čo mi bolo zverené, až do onoho dňa. Fil. 1,6 A som si istý, že ten, čo začal vo vás dobré dielo, aj ho dokončí až do dňa Krista Ježiša. Ján 17,12 Kým som bol s nimi, ja som ich zachovával v tvojom mene, ktoré si mi dal. Ochránil som ich a nikto z nich sa nestratil, iba syn zatratenia, aby sa splnilo Písmo Myslíte, že toto na nás neplatí? Či sa Kristus za nás neprihovára? Keď semeno padne do dobrej pôdy, môže nevydať úrodu?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 jún 2005 : 16:12:04
|
samozrejme aniko, ale dolezita je nasa odpoved. a pretoze padame, tuto odpoved musime davat neustale, nestale si hovorit, idem za Panom Jezisom. Je to predovsetkym milost, ktora v nas posobi. Ale laska sa chce sirit, zaplnat cely priestor. Láska sa rozdáva. Ak milujeme a zotrvavame v laske, mame spasu istu. Len v tej istote moze posobit aj zly duch(sme slepi, my neviem ci zotrvavame v laske alebo do prirodzenosti v pyche), ktory nam podsuva pychu: Ked zjete to jablko, budete ako Boh. Nepoznas to? Pycha zacina tam, kde sa clovek sprava ako Boh. Kde che byt Bohom, nie s Bohom. Nie je dolezite byt bohom, je dolezitejsie byt s Bohom. Hoci aj ako nedokonale stvorenie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|