Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Nedelne zamyslenie pre pavla a spol.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Nastvavit druhe lice Téma Next Topic: Manželstvo
Strana: z 8

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 23 jún 2005 :  22:34:41  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
To je fakt, na tie som zabudol.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 24 jún 2005 :  08:37:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Tak prosím, dokážte jediný omyl v Cirkvi v oblasti viery a mravov.

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 24 jún 2005 :  11:53:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

Tak prosím, dokážte jediný omyl v Cirkvi v oblasti viery a mravov.

No to som aj ja zvedavy.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 24 jún 2005 :  11:53:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Len tak v rýchlosti: papeženstvo, dvoj-troj papežstvo, odpustky, očistec, inkvizícia, nanebovstúpenie a bezhriešnosť Márie.......

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 24 jún 2005 :  12:14:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
D O K Á Z A Ť      O M Y L ! ! !

Nie vymenovať veci, ktorým nerozumeš...

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 24 jún 2005 :  12:35:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Samo o sebe každý uvedený príklad je dokázaný omyl neomylnej....

Už sme to rozoberali viackrát..... a vôbec tu nejde o to, že by som im nerozumel, ide o to, že sú v rozpore s Písmom a teda dôkazom toho, že v oblasti viery a morálky sa urobili chyby a omyly.

To, že Ty osobne ich prijímaš a za omyly nepovažuješ, nie dôkazom toho, že to omyly a chyby nie sú.

Ak ich porovnáš s Písmom a budeš objektívny k sebe, Bohu a Jeho Slovu... musíš úprimne priznať, že nesedia s Písmami a tedy tým, čo Boh nadekretoval.

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 24 jún 2005 :  12:39:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Kto určil, že je neomylné Písmo?

Vlkodlak

Odoslaný - 24 jún 2005 :  12:47:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Paly hamuj, nepohynaj sa s dvojkou ...

- najprv si treba uvedomit v com spociva neomylnost (naznacil Veritas)
- potom treba z tohto oboru najst omyl - FATAL ERROR

Zbytocne nerozpisuj - bajtov vela, informacia skoro ziadna ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 24 jún 2005 :  15:17:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Ahojte.
No tak študujem, cez víkend si to utrasiem.
Dnešný môj povzbudzujúci verš:
Gal2,16
a vieme, že človek nie je ospravedlnený zo skutkov podľa zákona, ale iba skrze vieru v Ježiša Krista.
Aj my sme uverili v Krista Ježiša, aby sme boli ospravedlnení z viery v Krista,
a nie zo skutkov podľa zákona, lebo zo skutkov podľa zákona nebude ospravedlnené niktoré telo.

Vďaka Ti Pane Ježišu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 24 jún 2005 :  15:25:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Jakubov list - kapitola 2
20 Chceš vedieť, márnivý človeče, že viera bez skutkov je neúčinná?
26 Lebo ako telo bez ducha je mŕtve, tak je mŕtva aj viera bez skutkov.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 24 jún 2005 :  16:11:42  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Jakubov list - kapitola 2
20 Chceš vedieť, márnivý človeče, že viera bez skutkov je neúčinná?
26 Lebo ako telo bez ducha je mŕtve, tak je mŕtva aj viera bez skutkov.

Alesko, neotvaraj Pandorinu skrinku.

pavelba

Odoslaný - 24 jún 2005 :  23:32:38  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: Veritas

BOH....

PS a nielen neomylné ale aj dostačujúce a nemenné!!!!

<°)))))><(

amerika1

Odoslaný - 25 jún 2005 :  09:32:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Cit: Veritas

BOH....

PS a nielen neomylné ale aj dostačujúce a nemenné!!!!

a telegram , alebo iny pisomny dokaz o tom mas ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 25 jún 2005 :  09:33:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Takze ked protestanti ovedia , ze Sirachovec nepatri do kanonu Svateho Pisma , tak to urcil BOH Ohromne !!!!

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

citatel

Odoslaný - 25 jún 2005 :  23:40:20  Zobraziť profil  Pridať citatel do zoznamu priateľov
ludia to stou neomylnostou to myslite vazne????????? co sa vy ucite nejake ine dejiny ako zvysok sveta????niekto tu spominal roman 1984 uz sa tak zacinam citit. clovek nemusi byt historik ani velky ucenec aby sa touto otazkou vobec vazne zaoberal.
inac co sa cirkvi tyka myslim ze zasadny problem je aj v tom ze stotoznujete nejaku organizaciu (vo vasom pripade rkc)(respektive zamienate ju za to ako v Pismach cirkev vystupuje a je chapana - cirkev je spolocenstvo vykupenych -zachranenych zhora narodenych ludi ale ak ani tuto otazku ktora je uplne najzakladnejsia nechapeme a nerozlisujeme daleko sa nedostaneme spolocne ani v tejto teme a to nehovorim uz o vecnom zivote.
cirkev je ta nevesta barankova ktora bude s nim vecne . Kludne moze byt alebo nastat situacia ked v niektorej z cirkvi (ecav cb ac kz ks slovo zivota xyz )ako organizacii ani jeden z jej clenov nie je spaseny .to iste plati aj pre rkc.Pan jezis si nezobere jej kostoly spevniky biblie ....kedy sa tak stane? nuz napr. ked zacne zvestovat ine evanjelium a ked uz nebude pochopitelne ani jeden clovek ktory by tym padom bol zachraneny atd..
cirkev je len jedna a jej nit sa tiahne celymi dejinami su to vsetci ti ktori veria cistemu evanjeliu .A brany pekelne ju skutocne nepremohli hoci to vyzeralo mnohokrat opacne.a ani nepremozu.
Halelujah!

Počet príspevkov: 16  ~  Člen od: 16 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 11 júl 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 26 jún 2005 :  00:09:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: cirkev je spolocenstvo vykupenych -zachranenych zhora narodenych ludi

Máš pravdu.... ale niektorí to takto neberú a cirkev /tú nepremožiteľnú/ považujú za organizáciu, ktorá má za úkol vábiť, lanáriť a presviedčať ľudí,/ za využitia všetkých prostriedkov, či už to boli a sú odpustky hriechov, strach z pekla, sľub posmrtnej čistiarne - očistca,modlenia sa k svätým a atd../, aby sa dali k nim, do ich organizácie a tým si zabezpečia /bez záruky!!!/ spásu, večný život.

Biblia však píše niečo iné, že?

<°)))))><(

janka

Odoslaný - 26 jún 2005 :  09:28:45  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
prepac pavel, ale ty patris ku ktorym?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 26 jún 2005 :  17:06:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
k tym neomylnym

pavelba

Odoslaný - 26 jún 2005 :  22:26:14  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Na invektívy pána amerického ma už nebaví reagovať a Tebe Janka odpovedám:
Patrím k tým zachráneným, vykúpeným zhora... ja sám som pre svoju záchranu nemohol urobiť nič. Mám spásu. Tú spásu, ktorú Boh prisľúbil v Písme, mám Večný život, tak ako to Boh uvádza v Písme.

Iste, môžem zhrešiť a i hreším, tomu sa v tomto tele vyhnúť nedá, no o spásu tým v žiadnom prípade nemôžem prísť.

Iste, viera bez skutkov je mŕtva, niekedy je tých skutkov viac, niekedy menej, a niekedy sú dni, kedy nie je ani jeden....

Skutky však zo spásou majú spoločné iba ich výskyt, nie sú podmeinkou spásy ako také... To by bolo spasených ľudí na svete, keby za každý dobrý skutok sa človek približoval k Bohu... Hahahaha..

A ozaj vedel by mi niekto povedať, koľko dobrých skutkov by zabezpečilo spasenie? Sto, dvesto, tisíc, bilión?

<°)))))><(

janka

Odoslaný - 26 jún 2005 :  23:00:50  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
dakujem, ze mi odpovedas
myslim, ze v Pisme je dost jasne napisane, ze nebudeme spaseny skrze nase skutky, ale vierou...tak neviem, preco ta otazka

dala by som taku otazku skor: je prejavom zivej viery to, ze verim Pismu?...nemyslim tak, ze Ho primam do mozgu, ale prenikne mi srdce...pretoze az ked mi Bozie slovo prenikne srdce, prinasa ovocie dobrych skutkov...a co taky skutok zivej viery, ze verim, ze Boh je milosrdny?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 26 jún 2005 :  23:07:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: je prejavom zivej viery to, ze verim Pismu?...nemyslim tak, ze Ho primam do mozgu, ale prenikne mi srdce...pretoze az ked mi Bozie slovo prenikne srdce, prinasa ovocie dobrych skutkov...a co taky skutok zivej viery, ze verim, ze Boh je milosrdny?

Na prvé zvýraznené slová od.: Je to prejavom živej viery, len sa treba zamyslieť do akej miery veríš Písmu... Ak absolútne, lebo je komplet od Boha, nie je čo riešiť....

Druhé od.: Skutok živej viery, že Boh je milosrdný je pravda, ale nie úplná.. inou stranou je to že je zároveň Boh nekompromisný, spravodlivý... a tu sa treba zamyslieť, prečo a v čom je nekompromisný a spravodlivý... odpoveď nájdeš v Písme.

<°)))))><(

janka

Odoslaný - 26 jún 2005 :  23:59:34  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
hm absolutne nemam prijate Bozie slovo do srdca...keby ano...kludne teraz kriesim mrtvych

k tomu skutku, ze verim, ze Boh je milosrdny...upresnim, co som myslela: ak verim, ze je Boh milosrdny, nemam problem prist za Nim a vyznat Mu hriech...alebo neospravedlnujem sa 10x za jeden a ten isty hriech...ked uplne staci jeden krat...neviem ci poznas, ale ja ano: Boze odpust, odoust nechcela som a o chvilu sa mi hriech vybavi znova a zacnem odprosovat zas a citim sa mizerne...a pritom staci jednoducho olutovat a pritulit sa k Bohu..tak to taky jeden priklad

amerika1

Odoslaný - 27 jún 2005 :  10:42:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal janka

dakujem, ze mi odpovedas
myslim, ze v Pisme je dost jasne napisane, ze nebudeme spaseny skrze nase skutky, ale vierou...tak neviem, preco ta otazka

skutocne ma uz prestava bavit tato diskusia ale poznas katolicke ucenie o Spase O krestanskej nadeji ?

amerika1

Odoslaný - 27 jún 2005 :  10:48:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Prestuduj si celu 25 kapitolu z Matusa

janka

Odoslaný - 27 jún 2005 :  12:14:38  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
mno urcite nemam nastudovanych tolko knih ako ty...ale je rozdiel citat a citat...co som povedala zle na tom, ze nasa spasa je jedine skrze vieru?
a v matusovi je toto doplnene, ze skutky su ovocim zivej viery...preto je viera bez skutkov mrtva, lebo neprinasa ovocie...aj diabol veri, ze Boh je, ale jeho viera nepriansa ziadne ovocie...takze je rozdiel verit a verit...kto veri zivou vierou, vidiet to aj na jeho zivote...nielen v mudrosti, ktoru ma a co ovlada...a to sa Bohu paci...ziva viera...skutky vyplyvajuce z nej a nakoniec nadej na spasu vyplyvajuca z tejto viery

Strana: z 8 Previous Topic: Nastvavit druhe lice Téma Next Topic: Manželstvo  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06