Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Kanon
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Moje zistenie Téma Next Topic: Opat homosexualita knazov
Strana: z 3

vader

Stav: offline

Odoslaný - 16 jún 2005 :  23:20:58  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Objavil sa tu link na cely kanon... vdaka.

Kán. 897 - Najvznešenejšou sviatosťou je najsvätejšia Eucharistia, v ktorej sám Kristus Pán je prítomný, obetuje sa a je prijímaný a ktorou Cirkev ustavične žije a rastie.

Kán. 899 - § 1. Eucharistické slávenie je úkon samého Krista a Cirkvi, v ktorom Kristus Pán ministériom kňaza obetuje seba samého, podstatne prítomného pod podobami chleba vína Bohu Otcovi a veriacim, zapojeným do jeho obetovania, sa dáva ako duchovný pokrm.

Hebrews 10:11 A každý kňaz stojí svätoslúžiac deň ako deň a často donáša tie isté obeti, ktoré nemôžu nikdy sňať hriechy.
12 Ale on donesúc jednu bitnú obeť za hriechy navždy sa posadil po pravici Božej.

Hebrews 7:26 Lebo nám i svedčalo mať takého veľkňaza, svätého, prostého zla, nepoškvrneného, oddeleného od hriešnikov a ktorý sa stal vyšším nad nebesia,
27 ktorý nepotrebuje každého dňa ako najvyšší kňazi, obetovať obeti najprv za svoje vlastné hriechy a potom za hriechy ľudu. Lebo to učinil raz navždy tak, že obetoval sám seba.
28 Lebo zákon ustanovuje za najvyšších kňazov ľudí, ktorí majú slabosť, ale slovo prísahy, ktorá sa udiala po zákone, ustanovuje Syna, zdokonaleného na večnosť.

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora 

Mato

Odoslaný - 17 jún 2005 :  00:30:09  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vader opakujes sa a uz to prestava byt aj vtipne. Vytrhavas z kontextu a nevies co pises. (ani nechces)
Mohol by si s tym laskavo na tomto fore uz prestat? Vsetko ma svoje hranice a inteligentny clovek vie, kedy treba prestat, opakovany vtip, totiz uz nie je vtipny.
U milosha Ta urcite rovankou obsedanciou postihnuti ludia budu velebit, tu si vsak iba na pohorsenie.
Pouvazuj.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 17 jún 2005 :  09:45:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Presne tak, vader.

Vôbec nevieš o čom hovoríš. Je to trapné, čo robíš.

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 17 jún 2005 :  10:26:31  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Aspon teda nikde nehlasajte, ze vase ucenie je v sulade s Bozim slovom.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 17 jún 2005 :  10:37:28  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Vader opakujes sa a uz to prestava byt aj vtipne. Vytrhavas z kontextu a nevies co pises.
Keďže ste asi kedysi na to čo Vader hore píše reagovali, prosím, kde to nájdem? Kde inde v Písme je výklad k tým kánonom? Aký je teda výklad toho kontextu? Ak si myslíte, že vyrývam, tak nie, normálne si prosím odpoveď.
U milosha Ta urcite rovankou obsedanciou postihnuti ludia budu velebit..,
Podľa čoho určujete diagnózu?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 jún 2005 :  11:09:26  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Aniko, bohuzial je tato databaza tak pretazena, ze hladanie uz nefunguje. Ale skusim Ti prislusnu diskusiu najst, myslim, ze to bol vlkodlak, kto to vysvetloval.

Co sa tyka urcovania diagnozy, medicina ma na to svoje postupy a kriteria, pochybujem, ze by Ta zaujimali detaily.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 17 jún 2005 :  11:19:20  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
[quote]Pôvodne poslal Mato

Aniko, bohuzial je tato databaza tak pretazena, ze hladaniu uz nefunguje. Ale skusim Ti prislusnu diskusiu najst, myslim, ze to bol vlkodlak, kto to vysvetloval.
[quote]

Bohuzial???

Exodus 20:7 Nevezmeš mena Hospodina, svojho Boha, nadarmo. Lebo Hospodin nenechá bez pomsty toho, kto by vzal jeho meno nadarmo.

Co ma Boh s tymto forom a databazou? Jemu moze byt jedno, ci funguje alebo nie.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 jún 2005 :  11:26:51  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader
Co ma Boh s tymto forom a databazou? Jemu moze byt jedno, ci funguje alebo nie.

A to sa teda velmi mylis mily vader, nie je mu to jedno, tak ako mu nie je jedno co robim. On ma totiz ma rad a zalezi mu na mne.
U Teba je to inak?

Ale v zasade mas pravdu, nebudem uz toto slovo pouzivat, rovnako ako sa budem vyhybat vsetkym nostelom/kam mena Bozidara, Bozena, Bohuslav aby na mna nepadla pomsta, ktora na nich dopadne.

Vlkodlak

Odoslaný - 17 jún 2005 :  12:09:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Vado, bola senasa ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 17 jún 2005 :  12:47:25  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Maťo, ďakujem za ochotu.
Vader, prosím, zbytočne nezabŕdaj.
Vĺčik, trošku dávať pozor na jazyk by neuškodilo.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 17 jún 2005 :  13:30:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
A ja?

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 jún 2005 :  13:51:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Fakt, na Teba zabudla, to nie je pekne

Vlcok, nepomozes mi s tym hladanim? Kam si to pisal o tom spritomnovani obety?

Aniko

Odoslaný - 20 jún 2005 :  10:31:15  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
A ja?
Nie, pozabudnúť na Teba Veritas - to by som si nedovolila...
Reagovala som len na príspevky nižšie od môjho vtedy posledného.

veritas

Odoslaný - 20 jún 2005 :  10:49:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Aniko, ani ja nezabúdam na teba pri modlitbe.
Boh s Tebou!

vader

Odoslaný - 20 jún 2005 :  11:04:18  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Tak nam uz niekto vysvetli, ako je to s tym ocarovanim oblatky, aby sa zmenila na Jezisa??? Neviete to napisat jednou vetou?

To je take zlozite?

veritas

Odoslaný - 20 jún 2005 :  11:21:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
"očarovanú oplátku"; "zmenila"
Nepoužívame rovnakú terminológiu a ani sa nesnažíš pochopiť tú našu a vôbec sa nesnažíš niečo pochopiť. Preto Ti nič nateraz vysvetľovať nemôžem.

vader

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:15:52  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Ja len preto, lebo sa pise, ze sa obetuje. Ale obetuje sa predsa to okruhle nieco. Podla mna je to oplatka, nekvaseny chlieb, najdeme na stole u zidov. A ten vyzera inaksie...

A pismo o obetovani hovori nieco ine. Je to pekne, ze je to duchovny pokrm, ale preco obetovanie Pana?

veritas

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:22:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Ja len preto, lebo sa pise, ze sa obetuje.

Ja to skutočne žijem a verím. Ak by to nebola pravda, nesvedčil by som o tom...

veritas

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:25:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Obeta sv. omše je to, keď sa sprítomňuje (NIE OPAKUJE, v zmysle znovuvykonáva!!!) Ježišova obeta na Kalvárii - t.j. dáva za nás a pre nás svoje vlastné Telo a svoju vlastnú Krv...

vader

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:25:52  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Ale pismo o obetovani pise nieco ine... o marnych obetiach knazov a o jednej dokonalej obeti Panovej.

Nikto nema pravo obetovat ho znova. Jedine, ze by ta obet nebola dostacujuca....

veritas

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:27:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Som napísal:
quote:
Obeta sv. omše je to, keď sa sprítomňuje (NIE OPAKUJE, v zmysle znovuvykonáva!!!) Ježišova obeta na Kalvárii - t.j. dáva za nás a pre nás svoje vlastné Telo a svoju vlastnú Krv...

vader

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:29:05  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Kán. 897 - Najvznešenejšou sviatosťou je najsvätejšia Eucharistia, v ktorej sám Kristus Pán je prítomný, obetuje sa a je prijímaný a ktorou Cirkev ustavične žije a rastie.

Kán. 899 - § 1. Eucharistické slávenie je úkon samého Krista a Cirkvi, v ktorom Kristus Pán ministériom kňaza obetuje seba samého, podstatne prítomného pod podobami chleba vína Bohu Otcovi a veriacim, zapojeným do jeho obetovania, sa dáva ako duchovný pokrm.

Tu sa hovori, ze sa obetuje v podobe... ale on uz sa obetoval... raz a navzdy

Alebo neviem citat??? KEd je raz napisane ze sa obetuje, spritomnuje sa Jezis a obetuje sa. Sam je tam pritomny a obetuje sa.
Alebo si niekto protireci.

veritas

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:30:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Ja tam protirečenie nevidím...
Ale prečítaj si aj ďalšie pasáže a dozvieš sa aj o pojme "sprítomnenie"... Napr. KKC a aj CIC.

vader

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:38:14  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
A co neme sochy? Aky ucel maju? Ked si to pospajam, vychadza mi z toho obetovanie modlam. Inac si to neviem vysvetlit. Preco evanjelici nemaju modly a rkc ma? Jedine ze by mali rozdielnych bohov.

A tiez je zaujimave, preco prave v desatore chyba druhe prikazanie, ktore hovori o sochach a rytinach. Jednoducho zmizlo. Preco? Nie je snad zavezne?

veritas

Odoslaný - 20 jún 2005 :  12:43:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Mýliš sa Vader.
V dasatore (katolíckom) nič nechýba. Modlám som v živote nič neobetoval. Katolícka Cirkev vyznáva jediného všemohúceho Boha, Syna a Ducha Svätého.
Prečo evanjelici nemajú sochy a my áno? Opýtaj sa evanjelikov, prečo neuznávajú mnohé iné veci, ktoré nám život s Bohom zanechal počas histórie...

Rozbili by evanjelici Archu zmluvy, keby existovala - veď je symbolom Boha, boli na nej sochy anjelov a nebeské výjavy a bola veľmi prezdobená...?

vader

Odoslaný - 20 jún 2005 :  13:01:37  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Tak mi vysvetli, co hovori Exodus 20 kapitola, prve prikazanie, nebudes mat inych bohov 2. prikazanie, neucinis si...
Kde zmizlo?

Strana: z 3 Previous Topic: Moje zistenie Téma Next Topic: Opat homosexualita knazov  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06