Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Pre neveriacich návštevníkov |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 15 jún 2005 : 10:15:21
|
Ahojte, keďže viem, že tieto stránky navštevujú aj neveriaci, rád by som poznal ich názor. Ono možno ho aj trošku poznám, ale asi bude dobré ich mať zhrnuté na jednom mieste.
Preto by som sa rád všetkých opýtal (téma je najmä pre neveriacich, no kľudne môže reagovať ktokoľvek), čo sa vám na veriach ľuďoch páči, za čo ich obdivujete a tiež napíšte, čo sa vám na veriach nepáči, čo - priam - neznášate.
Ďakujem vopred všetkým prispievateľom za slušné príspevky.
|
2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22 Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2806 ~
Člen od: 11 august 2004 ~
Posledná návšteva: 22 február 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 jún 2005 : 23:29:41
|
Preco si myslis, ze je medzi 'veriacimi' a 'neveriacimi' nejaky rozdiel? Nejaky skutocny rozdiel? V com sa vlastne lisia? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 jún 2005 : 23:46:37
|
Je to sice odveci vzhaldom na veritasovu temu, ale predsa. Lisia sa vierou a neverou v Boha. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 jún 2005 : 23:50:20
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Je to sice odveci vzhaldom na veritasovu temu, ale predsa. Lisia sa vierou a neverou v Boha.
Hej. Ale prakticky? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 jún 2005 : 05:59:54
|
Prakticky? postoj a pristup k zivotu...zaujem, ci vedomie, co ich caka, ked skoncia pozemsku put... je to malo?
|
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 jún 2005 : 06:29:50
|
quote: Pôvodne poslal mirecnr
Prakticky? postoj a pristup k zivotu...zaujem, ci vedomie, co ich caka, ked skoncia pozemsku put... je to malo?
No neviem - asi malo. Kazdy ma nejaky pristup, ale v zasade veriaci tak i neveriaci prezivaju zhruba rovnako jednotlive zivotne obdobia. Mnozia sa a miluju a maju potrebu byt milovani. Obaja zakladaju rodiny.
Tak aky rozdiel tu je? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 jún 2005 : 07:40:45
|
gmk, pekne si to vystihol a mas pravdu. ale mirec chapal tuto temu(aspon si myslim) o ludoch ktori davaju najavo ze su veriacimi a tymi co to nedavaju najavo(resp. davaju najavo opacny postoj). mne sa na neveriacich paci to ze sme v potrebach vsetci rovnaky. Prakticky ani jeden z nas nie je veriaci na sto percent, takze sa mi na takych ludoch paci to, ze mi idu prikladom a ze ma ucia pokore.
|
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 jún 2005 : 08:39:42
|
zasadny rozdiel by mal byt v tom, preco veci robia, tada v principoch ich zivota... to ze prakticky rozdiel velmi nevidiet nie je chybou krestanstva, ale nas krestanov. Ten rozdiel by mal byt badatelnejsi, no asi by som povedal ze zasadny |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 jún 2005 : 09:38:27
|
GMK, to posobi na Teba jar, ze vo vsetkom vidis len milovanie (sa)a mnozenie? a co takto napriklad duchovne, ci reholne povolania? Automaticky zaskatulkovanie pod homosexualnu orientaciu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 jún 2005 : 20:37:38
|
GMK, to posobi na Teba jar, ze vo vsetkom vidis len milovanie (sa)a mnozenie? Kua, a pamatas si este biologiu? Ako je definovany zivot? Zivy organizmus? Ak nie, tak ti to pripomeniem: Metabolizujuci a samorozmnozujuci sa objekt. Zhruba.
Ako si prisiel na tento Svet? Bocian ta sem nedoviedol ako darcek od Boha, to tvoja matka s tvojim otcom museli sulozit a matka neskor porodit.
A co prikaz Boha: Milujte sa a mnozte sa!?
A nakoniec: Co je na tom zle?
A co takto napriklad duchovne, ci reholne povolania? A co je s nimi?
Automaticky zaskatulkovanie pod homosexualnu orientaciu? Nemylis si ma s obsedantnym maniakom Korrakom? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 jún 2005 : 20:40:25
|
quote: Pôvodne poslal alesko
gmk, pekne si to vystihol a mas pravdu. ale mirec chapal tuto temu(aspon si myslim) o ludoch ktori davaju najavo ze su veriacimi a tymi co to nedavaju najavo(resp. davaju najavo opacny postoj). mne sa na neveriacich paci to ze sme v potrebach vsetci rovnaky. Prakticky ani jeden z nas nie je veriaci na sto percent, takze sa mi na takych ludoch paci to, ze mi idu prikladom a ze ma ucia pokore.
quote: Pôvodne poslal Lajos
zasadny rozdiel by mal byt v tom, preco veci robia, tada v principoch ich zivota... to ze prakticky rozdiel velmi nevidiet nie je chybou krestanstva, ale nas krestanov. Ten rozdiel by mal byt badatelnejsi, no asi by som povedal ze zasadny
Takze sa ukazuje, ze zivot krestana a nekrestana (veriaci, ci neveriaci) sa az tak velmi nelisi, len formou vysporiadania sa s realitou. Len v pristupe. Nuz, ale naco mi potom je nejake krestanstvo? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 jún 2005 : 06:11:54
|
quote: Pôvodne poslal GMK
GMK, to posobi na Teba jar, ze vo vsetkom vidis len milovanie (sa)a mnozenie? Kua, a pamatas si este biologiu? Ako je definovany zivot? Zivy organizmus? Ak nie, tak ti to pripomeniem: Metabolizujuci a samorozmnozujuci sa objekt. Zhruba.
Ako si prisiel na tento Svet? Bocian ta sem nedoviedol ako darcek od Boha, to tvoja matka s tvojim otcom museli sulozit a matka neskor porodit.
A co prikaz Boha: Milujte sa a mnozte sa!?
A nakoniec: Co je na tom zle?
A co takto napriklad duchovne, ci reholne povolania? A co je s nimi?
Automaticky zaskatulkovanie pod homosexualnu orientaciu? Nemylis si ma s obsedantnym maniakom Korrakom?
Pamatam si biologiu, to je v pohode, ale to nie je kniha, alebo smer, podla ktoreho sa svazim viest moj zivot. V biologii je, volne povedane, ze rokmi organizmus ustane, vycerpa sa, opotrebuje, az pride nakoniec smrt. a co potom? je mi to malo, prepac, Tebe nie? Na svet som prisiel prirodzene, ano, som dieta svojich rodicov, co je na tom neprirodzene? (Ja mojich rodicov milujem, takych aki su, nehladam ich chyby ale som im vdacny zato, ze ma na svet priviedli. Mozes toto povedat aj Ty o svojich rodicoch, ked ich tak casto spominas?) Odvolavas sa vsak po chvili aj na Bibliu, na Bozie prikazy, v tej istej Biblii su aj ine pravidla, ak chcem dosiahnut nieco viac. To je ako keby si povedal, ze knazi a reholnici neposluchli Bozi prikaz "Milujte sa a mnozte sa"..klasika, vytrhnuta z kontextu. Na milovani a mnozeni nie je nic zle, pokial je to v sulade s Bozim planom...ci chces mi povedat, ze Sodoma a Gomora boli len teoreticky citankovy priklad? Nemas pocit, ze tieto mesta su tu stale? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 jún 2005 : 15:04:16
|
gmk, tu ide o ten problem co spomenul aj amerika. Medzi veriaci a neveriacimi po biologicko-fyziologickej stranke tu rozdiel nie je. A ako spomenul amerika, problem je ten, ze na ludoch by malo vidiet, ze su veriacimi. Najme co sa tyka otazok zivota atd.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 jún 2005 : 20:59:48
|
gmk, tu ide o ten problem co spomenul aj amerika. Medzi veriaci a neveriacimi po biologicko-fyziologickej stranke tu rozdiel nie je. A ako spomenul amerika, problem je ten, ze na ludoch by malo vidiet, ze su veriacimi. Najme co sa tyka otazok zivota atd. Takze, ked mame spolocne funkcie a potreby, podobne prezivanie a fungovanie, tak naco nam je krestanstvo? Ved je to len jedna z moznych foriem prijatia toho isteho. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 jún 2005 : 21:02:30
|
Pamatam si biologiu, to je v pohode, ale to nie je kniha, alebo smer, podla ktoreho sa svazim viest moj zivot. Biologia ti hovori ako svoj zivot prezijes.
V biologii je, volne povedane, ze rokmi organizmus ustane, vycerpa sa, opotrebuje, az pride nakoniec smrt. a co potom? je mi to malo, prepac, Tebe nie? Nielen to! Povie ti tiez to, ako mas niektore veci prezivat.
Na svet som prisiel prirodzene, ano, som dieta svojich rodicov, co je na tom neprirodzene? (Ja mojich rodicov milujem, takych aki su, nehladam ich chyby ale som im vdacny zato, ze ma na svet priviedli. Je to asi prirodzene, biologicky podmienene.
Mozes toto povedat aj Ty o svojich rodicoch, ked ich tak casto spominas?) Nie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 jún 2005 : 23:30:23
|
quote: Pôvodne poslal GMK Nielen to! Povie ti tiez to, ako mas niektore veci prezivat.
Toto ma zaujalo, mozes to rozviest?
quote:
Mozes toto povedat aj Ty o svojich rodicoch, ked ich tak casto spominas?) Nie.
Nebude niekde tu zaciatok vsetkeho? |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 jún 2005 : 11:42:28
|
quote: Nuz, ale naco mi potom je nejake krestanstvo?
nuz tebe, GMK, pri tvojich postojoch nanic. Tebe nejake krestanske myslienky akurat brania v plnom rozlete a volnoti tvojho velkeho JA, takze zahod aj posledne naznaky toho, co ta nuti brzdit a nechaj vzlietnut toho velkeho, uzasneho a hladkeho EGOISTU a drz si palce aby to nespravili aj ostatni, pretoze v tu chvilu sa tento svet zozerie navzajom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2005 : 15:08:17
|
... brania v plnom rozlete a volnoti tvojho velkeho JA, takze zahod aj posledne naznaky toho, co ta nuti brzdit a nechaj vzlietnut toho velkeho, uzasneho a hladkeho EGOISTU ... Myslím, že GMK nie je egoista, prečo ho tak vidíš/te/?
|
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2005 : 18:40:13
|
Prebehni si stare forum a uvidis. Ale mozno sa zmenil... len to by uz nebol ten nas prudky, hladky... GMK. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2005 : 07:26:15
|
aniko, kazdy z nas je ci vacsou alebo mensou mierou egoistom. otazne je ci to chceme zmenit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2005 : 14:18:06
|
aniko, kazdy z nas je ci vacsou alebo mensou mierou egoistom. otazne je ci to chceme zmenit. Ano /aj preto si myslím, že GMK sa týmto ani veľmi neodlišuje od nás/, len sa to ťažko mení, resp. aj pochybujem, či to človek môže sám zmeniť. Inak, Alesko, ďakujem za výklad /tam to už nejdem písať, je to plné sváru../. Ešte jeden veršík pre Teba: Blahoslavení čístí srdcom, lebo oni budú vidieť Boha. Mat.5,8 |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2005 : 16:32:08
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
... brania v plnom rozlete a volnoti tvojho velkeho JA, takze zahod aj posledne naznaky toho, co ta nuti brzdit a nechaj vzlietnut toho velkeho, uzasneho a hladkeho EGOISTU ... Myslím, že GMK nie je egoista, prečo ho tak vidíš/te/?
To by aj mna zaujimalo. Ja egoista, co by som sa pre druheho aj rozdal. Rachachachachachachachacha!!! Akurat dva tyzdne dozadu mi babka vycitala, ze by soim mal viacej na seba mysliet, byt viac sebecky. Len niekto nevie pochopit tazkosti suzovaneho a rozcarovaneho.
O GMKovi sa tu uz popisalo vela a vacsinou vedla jak ta jedla. Naposledy som sa dobre zabavil na tvrdeni, ze sa netajim kontaktami so zenami. Potom tu bol jeden, co sa velkohubo vyhlasoval za priatela GMK ale skutek utek. Este su tu vselijaky. MirecNR mopze ocakavat moju navstevu dakedy. Muahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!
Ty, co vedeli, co trapi a suzuje GMK su uz davno prec. Uvidime, ci aj suzenie GMKovo.
Rad by sa vratil do cias pred 27.XII.2003 19:37. (Poznamka pre Vlkodlaka: Aj ked stale GMK nevie, co to ten cas je...) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2005 : 16:37:22
|
Ano /aj preto si myslím, že GMK sa týmto ani veľmi neodlišuje od nás/, len sa to ťažko mení, resp. aj pochybujem, či to človek môže sám zmeniť. GMK sa zmenil k zlejsiemu a nie je spokojny ani sam so sebou ani s okolim. Nevie vsak, kde je sever a hore na mape je klamliva informacia.
Inak, Alesko, ďakujem za výklad /tam to už nejdem písať, je to plné sváru../. Najsamviacej sa mi pacilo vysvetlenie, ze je to ako jest s dlhymi lyzicami, sam sa nenakrmis, ale ked krmim druheho, nakrmime sa navzajom, ete aj sanda bude jak sa zababreme a aj stastni.
Ešte jeden veršík pre Teba: Blahoslavení čístí srdcom, lebo oni budú vidieť Boha. Mat.5,8 Takyto byval GMK. Zmenil sa nas GMK, zmenil k zlejsiemu. Luto mu je za tymi casmi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2005 : 16:40:09
|
Cit: Ty, co vedeli, co trapi a suzuje GMK su uz davno prec. Uvidime, ci aj suzenie GMKovo.
Ak má GMK súženie, mal by sa obrátiť na Boha.... človek mu nepomôže.... i keby vedel čo GMK sužuje.... jednoducho to nedokáže, pokiaľ Boh nechce.
A že Boh hneď nereaguje ako si GMK želá? Boh nie je ani bábka, ani služobník ani Coperfield. Boh je Stvoriteľ a vládca, ver, že všetko má pod kontrolou...
Pokiaľ toto nezoberieš ako fakt, darmo budeš plakať, že tí, ktorí vedeli čo Ťa trápi, nepomohli a zmizli. |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2005 : 16:45:17
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Cit: Ty, co vedeli, co trapi a suzuje GMK su uz davno prec. Uvidime, ci aj suzenie GMKovo.
Ak má GMK súženie, mal by sa obrátiť na Boha.... človek mu nepomôže.... i keby vedel čo GMK sužuje.... jednoducho to nedokáže, pokiaľ Boh nechce.
A že Boh hneď nereaguje ako si GMK želá? Boh nie je ani bábka, ani služobník ani Coperfield. Boh je Stvoriteľ a vládca, ver, že všetko má pod kontrolou...
Pokiaľ toto nezoberieš ako fakt, darmo budeš plakať, že tí, ktorí vedeli čo Ťa trápi, nepomohli a zmizli.
Hej, ale prazdni taraci zostali. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2005 : 18:42:25
|
Hm, keď odkaz na Boha je Ti prázdnym táraním.... /lebo iná súvislosť s mojím príspevkom ma nenapadla/, nuž tak potom prepáč, chyba nieje vo vysielači, ale v prijímači.
To, že sme spolu predebatovali nejaký čas, virtuálne... je pravdou, to že sme sa stretli tiež, to že sa ďalší vzťah nevyvinul podľa Tvojich predstáv a potrieb, nie je mojou, našou chybou.... možno by stálo za to zamyslieť sa i na vzťahu k okoliu.
Tým nechcem povedať, že by som nepomohol... iba chcem povedať, že kde niet prijímač, je zbytočný vysielač. Ak prijímač je naladený na inú vlnovú dĺžku... nedokáže prijímať, i keby boli od seba dva centimetre vzdialené. A v Tvojom prípade sa mi zdá, nie zdá, viem, že ide o tento prípad. Žial... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|