|
Odoslaný - 30 júl 2005 : 09:07:40
|
quote: Pôvodne poslal quisutdeus
Cit.: Všetci vodcovia, či už to bol Abrahám.. Mojžiš... v NZ je to Pavel, Peter ... všetci apoštoli, učeníci.. iba siali a netvrdili že to čo oni učia sa nedá overiť Písmom, práve naopak vyzývali k tomu aby si ľudia to, čo počujú overili v Písme /NZ, skutky/.
Malá poznámočka. Sv. Pavol, Peter asi ťažko mohli vyzývať, aby si niekto niečo overil v NZ. Pokiaľ sa odvolávajú na Písmo, odvolávajú sa len na Starý Zákon.
Ahoj QuisUtDeus!!!
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2005 : 09:26:43
|
Cau, GMK! [ ] |
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2005 : 22:16:16
|
Neviem , ja som dost prchky clovek . Mam chut ti napisat , ze bud nie si rozumovo schopny pochopit , alebo pochopit nechces , alebo to robis ako provokaciu . Mnoho ráz a rozličným spôsobom hovoril kedysi Boh otcom skrze prorokov. 2 V týchto posledných dňoch prehovoril k nám v Synovi, ktorého ustanovil za dediča všetkého a skrze ktorého stvoril aj svet.
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2005 : 22:19:53
|
To ale nie je odpoveď na moju otázku, bez ohľadu na to, či si prchký alebo nie... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2005 : 22:21:43
|
Pýtam sa preto znova:
akú úlohu zohráva Mária v Božom pláne.... takže ukáž mi v Písme, akú úlohu má Mária po ukrižovaní Krista v cirkvi... akú úlohu mala pred tým, keď neberieme do úvahy jej vieru, ktorá sa síce vyznačuje absolútnou, no v Pavlovom prípade je to oveľa transparentnejšie
Pavlov prípad je skutočné a viditeľné obrátenie sa z prenasledovateľa na vyznavača, nasledovníka a apoštola-posla Pánovho učenia Kým Máriin prístup k Bohu je "iba" súhlas s Božou vôlou.... Vieš si predstaviť iný príchod Boha Spasiteľa na svet, než skrze pannu tak aby mal i človečenskú podstatu i Božskú? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 10:18:14
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
To ale nie je odpoveď na moju otázku, bez ohľadu na to, či si prchký alebo nie...
Na aku otazku ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 10:37:29
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Pýtam sa preto znova:
akú úlohu zohráva Mária v Božom pláne.... takže ukáž mi v Písme, akú úlohu má Mária po ukrižovaní Krista v cirkvi... akú úlohu mala pred tým, keď neberieme do úvahy jej vieru, ktorá sa síce vyznačuje absolútnou, no v Pavlovom prípade je to oveľa transparentnejšie
Pavlov prípad je skutočné a viditeľné obrátenie sa z prenasledovateľa na vyznavača, nasledovníka a apoštola-posla Pánovho učenia Kým Máriin prístup k Bohu je "iba" súhlas s Božou vôlou.... Vieš si predstaviť iný príchod Boha Spasiteľa na svet, než skrze pannu tak aby mal i človečenskú podstatu i Božskú?
Po ukrizovani preberaju Cirkev apostoli na cele s Petrom . A po ukrizovani je Bozi plan spasy zavrseny . To ti totalne uslo . Maju moc konat bohosluzbu , premienat chlieb a vino , odpustat hriechy . Maria po ukrizovani je Matkou Cirkvi , tak ako je Matkou Spasitela , s ktoreho prebodnuteho boku sa Cirkev zrodila . To vsak neznamena , ze zasahuje do apostolskych kometencii , alebo do uradu Petra - skaly . Opat , tak ako pri verejnom ucinkovani zachovava tu poziciu , ktora je jej urcena v bozom plane . Pokorna sluzobnica Pana . Co je v Pavlovom pripade transparentnejsie ? Viera ? To snad nie ! Sv . Pavol je velky muz Cirkvi , ale nemienim reagovat na to , ak niekto postavi v diskusii niekoho proti niekomu .
Suhlas s bozou volou je pre teba nepodstatny detail ? Ved to je alfa a omega viery ! A napokon takze Maria prejavila iba suhlas a nebola nesledovnickou nasho Pana . Ona , ktora stala vzdy pri svojom synovi , aj vtedy , ked apostoli zbabelo usli ( okrem Jana) nie je dostatocnou nasledovnickou ? Apostolom nebola lebo jej ako zene neprisluchal knazsky urad . A ona pokorne prima ulohu , ktoru od nej Boh ocakava , a tym sa stava vacsou ako apostoli . Posledna tvoja replika je uplne bezpredmetna . Kedze sa vtelenie uskutocnuje skrze pannu , tak Panna Maria nema zasluhu na vteleni , pretoze aj tak by to Boh musel tak urobit . To je logika , s ktorou nemozno udrzat krok . Proste u teba je uplne bohoruhacske vidiet vedla Boha v ekonomii spasy cloveka , ako spolupracuje s Bohom na plane vtelenia , vykupenia a spasy cloveka . A tak si mimo Pisma viac ako si myslis . Cele Pismo , od padu prarodicov , cez povolanie Abrahama , vyvoleny narod , prorokov az po vtelenie je spolupraca cloveka s Bohom na plane spasy . A preto , ked ctime prorokov ako krestanskych svatcov , ctime ich pre ich spolupracu s Bohom na plane spasy , a tym oslevujeme Boha , s ktoreho milosti ja velkej lasky k clovekovi je tento plan spasy uskutocnovani . To je vsetko , co k nasej polemike som povedat chcel a mal , a viac sa k tvojim bludnym argumentom vracat nebudem . |
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 11:18:10
|
To: Amerika
Otázka znela: takže ukáž mi v Písme, akú úlohu má Mária po ukrižovaní Krista v cirkvi...
Odpoveď bola: Opat , tak ako pri verejnom ucinkovani zachovava tu poziciu , ktora je jej urcena v bozom plane . Pokorna sluzobnica Pana .
To je s Písma jasné,súhlasím i keď si neuviedol kde to nájdem...
Ďalej: Maria po ukrizovani je Matkou Cirkvi
Ako pokorná služobnica si zasluhuje privilégium Matky cirkvi a máme ju uctievať a skrze ňu pristupovať k Bohu a Synovi??? Kde to nájdem? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 13:04:04
|
Ked nie si schopny pochopit , ze je biblicky uplne jasne , ze Boh uskutocneuje plan spasy a vtelenia skrze Mariu , to jest , ze Boh prichadza spasit cloveka skrze Mariu , tak ona je branou , skrze ktorej clovek prichadza k Bohu . Este raz Boh skrze Mariu k clovekovi , clovek skrze Mariu k Bohu . Koniec ! |
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 13:20:11
|
Cit: Boh prichadza spasit cloveka skrze Mariu , tak ona je branou , skrze ktorej clovek prichadza k Bohu . Este raz Boh skrze Mariu k clovekovi , clovek skrze Mariu k Bohu .
Týmto názorom si vyhlásil za neplatné a klamlivé slová samotného Pána Ježiša Krista:
Ján 14:6 A Ježiš mu povedal: Ja som cesta i pravda i život; nikto neprijde k Otcovi, len skrze mňa.
Takže Ježiš nemal pravdu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 13:26:25
|
Cit: Boh prichadza spasit cloveka skrze Mariu , tak ona je branou
Áno, to nepopieram a naopak som to uviedol, že skrze Máriu ako bránu, prišiel na svet Spasiteľ.
A zároveň som sa Ťa pýtal, či by si mohol navrhnúť nejaký iný spôsob príchodu Krista na svet, aby bol i človekom, po mame, a Bohom po Duchu Svätom.... Žiadny iný spôsob totiž neexistuje!
Ale! Boh prišiel skrze Máriu ako skrze bránu. Zaslúži si táto brána uctievanie, keď ju predsa otvoril Boh vo svojej prozreteľnosti a s predzvedením? Podľa mňa nie... a preto tie slová o tom, že Mária bola "iba....."
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 15:10:15
|
Ste smiesny. OBAJAAAAAAA!!!!
Kontrolna otazka: Akym sposobom tymto naplnime lasku k Blhu ci bliznemu??? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2005 : 19:56:04
|
To: Amerika1
Cit: Koniec !
Ak som správne pochopil, už nebudeš na moje otázky odpovedať? Pochopil som to správne?
Teda v Písme mi nevieš ukázať úlohu Márie po ukrižovaní a skrývaš sa za dogmy, za učenie Vašej cirkvi, a za vyhlásenie, že som nechápajúci a uvádzam bludné argumenty....
Cit: a viac sa k tvojim bludnym argumentom vracat nebudem .
Podľa Teba je Písmo bludnými argumentami? A učenie ľudí správnou cestou?
Amerika1, amerika1, mal by si prehodnotiť komu veríš, na základe čoho veríš, a čo to v konečnom dôsledku bude pre Teba znamenať..... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 august 2005 : 05:28:19
|
pali, pali... pavla mas za vacsi vzor ako Mariu nie preto, ze Ti je menovec, ale ze konvertoval z prenasledovatela krestanov na vyznavaca krestanstva (cize zrejme ista paralela s Tvojim zivotom, ale opacna, lebo Ty prenasledujes katolikov teraz, tlcuc ich Pismom po hlave). Nijako Ta to vsak neopravnuje napisat "iba" pri Marii, ze ona "iba" suhlasila s Bozou volou. Pripomina mi to dnesne reality show, ludi nezaujima pokorny zivot veriaceho, zijuceho v pokoji a modlitbe, chcu vidiet obrovske zmeny, a tomu poslu hlas...nezabudaj vsak, ze Boh vidi aj v skrytosti. Pavol je pre mna uzasny clovek, ale davat ho pred Mariu iba preto, ze toho vela, hoci krasne napisal? neviem... |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 august 2005 : 16:52:21
|
Ja myslim, ze 23 stran jednej temy je dost. Kto ma zaujem pokracovat, nech otvori novu temu, uz davno sa nehovori o tom, co bolo predmetom temy. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|