Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Prečo?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Súkromne Maťovi Téma Next Topic: Odluka cirkvi od štátu  

Milankoo

Stav: offline

Odoslaný - 25 máj 2016 :  23:41:21  Zobraziť profil  Pridať Milankoo do zoznamu priateľov
Nechcem sa rúhať, ani Pánu Bohu niečo vyčítať ale kladiem si tri otázky na ktoré nenachádzam odpoveď:

Prečo niektorým deťom Boh nedoprial aby sa narodili a zomreli skôr ako sa mohli rozhodnúť pre Boha. Načo potom vlastne boli počaté...

Prečo niektorým ľuďom napr. v klinickej smrti dá Boh možnosť zmeniť svoj život a vďaka tomu môžu byť spasní a iní túto možnosť nedostanú.
Keby sa Pavlovi nezjavil Ježiš, naďalej by kresťanov vraždil a bol by zatratený, vďaka tomu že sa mu zjavil mohol svoj živoť zmeniť... Je spravodlivé že napr. ateista túto možnosť nedostane? Potom to nie je spravodlivá hra keď nie sú všetkým dané rovnaké možnosti...

Prečo bol v Európe v stredoveku mor, ktorý zlikvidoval takmer polovicu populácie? Túto chorobu šírili blchy potkanov a tie stvoril Boh... Takže to bola Božia vôľa rovnako ako malária ktorú šíria tropické komáre? Pretože podľa svätého písma Všetko povstalo skrze neho a bez neho nepovstalo nič z toho, čo povstalo... Keď sa očkujeme proti týmto chorobám vlastne obkľukovu odporujeme proti Božej vôli nie? Tieto choroby istotne nevznikli samé od seba ale stvoril ich Boh. A tieto choroby istotne nevznikli kôli hriechu človeku pretože tu boli prv ako bolo ľudstvo už milíony rokov dozadu...

Čo si o tom myslíte?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 58  ~  Člen od: 01 október 2014  ~  Posledná návšteva: 30 jún 2016 Upozorniť moderátora 

PeterM

Odoslaný - 27 máj 2016 :  20:03:14  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
Z principu Bozej spravodlivost mame vsetci slobodnu volu,mame vsetci svedomie (uz dieta rozozna dobro a zlo) ,Bibliu (poznanie o Bohu a spase iba skrz Krista), Cirkev...

Kazdy sa teda moze rozhodnut sam, ktoru cestu si vyberie v zivote (su iba dve).
Takze je tu princip maximalnej spravodlivost-slobodny vyber, na zaklade poznatkov kazdemu dostupnych...

V Biblii je casto citovany aj princip trestu (odmena, alebo trest je nosnym bodom spravodlivosti-nemozu zat vsetci rovnaku urodu nezasluzene). Cituje sa tam casto aj prenasanie nasledkov hriechu napr. rodicov na deti.Tiez je v to v sulade s principom...

*Ohladom deti: Vela deti je chorych, lebo rodicia tazko hresia. Rodicia dostavaju sancu,aby cez bolest a smutok zacali rozmyslat o svojej dusi. Naozaj je vela pripadov, ze pokial sa rodicia upli na Boha a lutovali, deti vyzdraveli.
Pri potratoch je to takmer vzdy slobodne rozhodnutie (dobrovolne) matky, alebo oboch rodicov.Teda preco z toho vinis Boha??

*Ohladom rovnakych moznost : kazdy mame ine danosti, ale vsetci mame rovnake moznosti (okrem nesvojpravnych- nasledkom svojho zivota, alebo hriechu predkov.)
Opakujem, vsetci mame slobodnu volbu a dostupnost poznania..
Sv. Paval dostal zjevenie, kedze .hlboko veril v Boha. Veril a miloval Boha uprimne ako zid podla Streho Zakona (nie Talmudu). Podla svojho vtedajsieho poznania si myslel, ze krestania su sekta. Bol zmanipulovany ( nikdy sa s Jezisom prd ukrizovanim nestretol). Jednoducho Boh si ho vyvolil, aby on siril Evanjelium. Je to princip spravodlivosti- vyvolit si ludi a dat im svoju doveru. Boh pozeral, co je v Pavlovom vnutri a nie ake ma momentalne poznanie ( sv.Pavol nezabijal, iba prenasledoval a vydaval sudom,pri sv Stefanovi sa prizeral ukamenovaniu).

*Ked boli prvi ludia (Adam a Eva, boli dokonali, a nepoznali choroby). Nasledkom hriechu-dobrovolne podlahli satanovi) prisli aj choroby, Boh dal zenam bolesti pri porode (a ine)...citaj Stary zakon, nie Darwinove bludy :)

Ludstvo, pokial sa vacsina dobrovolne prikloni k zlu, nesie nasledky, narusi sa rovnovaha. Ake spravodlive. Zomru a trpia casto aj spravodlivi.Jednoducho maju skusky, ci vytrvaju aj v bolesti, resp do konca v dobrom s Bohom. Ide o vecny zivot,triedia sa plevy, ktore mozu slobodne poletovat...Ake spravodlive!

Boh obetoval svojho Syna namiesto baranka v Starom Zakone za nese hriechy,pretoze videl, ze ludia hrozne nakladaju so svojou volou...a Kristus to prijal dobrovolne-aku chces vacsiu spravodlivost? Vsetci (aj Ty) mame tu milost, len ju treba slobodne prijat do srdca a zit podla Evanjelia....bez pochybnosti,pretoze viera je vlastne dovera...

https://www.youtube.com/watch?v=Cc0QVWzCv9k

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 148  ~  Člen od: 26 jún 2015  ~  Posledná návšteva: 08 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Luther

Odoslaný - 30 máj 2016 :  11:23:45  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Nedá sa mi naozaj nezapojiť sa.

citácia:
Z principu Bozej spravodlivost mame vsetci slobodnu volu,mame vsetci svedomie (uz dieta rozozna dobro a zlo) ,Bibliu (poznanie o Bohu a spase iba skrz Krista), Cirkev...
Pôvodne zaslal PeterM - 27 máj 2016 : 20:03:14

Myslím, že si tu mýliš Božiu spravodlivosť s Božím darom slobody. To sú dve odlišné veci. Každé znamená niečo iné. A nie už dieťa vie rozoznať dobro od zla. Vnimanie dobra a zla sa neustále vyvíja. Nevedia to ani len dospelí. Do určitého času nevie dieťa ani len že niečo je dobro a niečo zlo. A o spáse to asi tiež neplatí. Lebo pápež nedávno vyhlásil, že deti migrantov ktoré sa utopili (alebo to boli ich rodičia už neviem) sú v nebi. Ako tam ale môžu byť, keď to boli migranti ktorí neboli kresťania ani v Cirkev neverili ...

citácia:
Cituje sa tam casto aj prenasanie nasledkov hriechu napr. rodicov na deti.Tiez je v to v sulade s principom... kazdy mame ine danosti, ale vsetci mame rovnake moznosti
Pôvodne zaslal PeterM - 27 máj 2016 : 20:03:14

A tu zas je princíp spravodlivosti akosi v plnom rozpore s princípom rovnosti. Nerozumiem prečo potom píšeš to čo píšeš. Nie každý nemáme rovnaké možnosti. V to verili komunisti ktorí neverili v Boha. Ak toto tvrdíš tak popieraš realitu a si z kola von ... Podobne o tom obviňovaní Boha za potraty. Sú tu aj úmrtia spontánne počas vnútromaternicového vývinu. Prosím nezjednodušuj realitu.

Neviem posúdiť či tvoj príspevok pomohol Milankovi. Môžem oceniť akurát to, že sa mu niekto ponúkol pomôcť s pochopením určitých vecí. Ale vážne aj za cenu popierania reality?!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 108  ~  Člen od: 07 marec 2016  ~  Posledná návšteva: 12 september 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PeterM

Odoslaný - 30 máj 2016 :  19:16:29  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
Napisal som tak, ako som napisal.
Bozi dar slobody- clovek si slobodne moze volit dobro a odmietnut zlo-teda slobodna vola...Co ti nie je jasne?

Pisal som v kontexte, ze vsetci mame rovnake moznosti ohladom spasy (spravodlivost sa tu mysli najma v kontexte spasy).Spasa je pre nas krestanov nosna,ci nie? Alebo krasa ci kasa? V tychto veciach rovnake danosti nemame a nie su ani potrebne

Mame ale vsetci rovnake moznosti dosiahnut spasu :mame poznanie (bibliu vsade dostupnu, vsetkym dostupnu Cirkev,mravouku),mame svedomie , ktore nam pomaha rozlisit dobro a zlo. Deti a mladez maju silny zmysel pre spravodlivost a rozlisenie dobra a zla. Bohuzial vekom sa to casto otupuje a straca. Vplyvom hriechu cloveka-slobodne voli zlo,stale viac a viac sa stava neslobodnym-otrokom hriechu a zla, ma znizenu schopnost rozlisovat.

Mame teda rozne danosti a preto nemame vsetci rovnake moznosti v roznych oblastiach zivota. Ale vsetci mame rovnake moznosti ohladom spasy-svedomie, poznanie,slobodna vola (nakladajte s nou spravne!),Boziu lasku a jeho odpustenie, pokial sa my kajame a lepsime. Co tu nesedi? Kto nas nuti odmietat poznanie, slobodne si vyberat zlo a stavat sa otrokom zavislosti na zlu? Kto nas nuti neuznat Krista a jeho ponuknutu cestu ku spase?

Kto si vyberie dobro a bude nasledovat Krista, bude lepsie chraneny pred zlom a jeho pokusenim;

Lebo tým, že sám trpel, keď bol pokúšaný, môže pomáhať pokúšaným. (Židom 2:18)

Papez povedal to, co povedal. Uz sme mali roznych papezov a Cirkev je stale tu.
Novy Zakon nas uci o Novej Zmluve skrz obety Krista za nase hriechy a vsetko o tom, ako cez jeho Cirkev dosiahnut spasu .Nova Zmluva nahradila Staru Zmluvu. Mas slobodnu volu-ver, alebo never. Nechaj sa viest Kristom, alebo hladaj sam a blud-je to iba na tebe.

Pisal som, ze ludstvo aj jednotlivec nesie za hriechy aj trest,pokial sa nekaja. Uz Adam a Eva to okusili. Takze ano, stavaju sa aj spontanne potraty (ale ovela viac su zabitia zo slobodneho rozhodnutia)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 148  ~  Člen od: 26 jún 2015  ~  Posledná návšteva: 08 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Luther

Odoslaný - 30 máj 2016 :  23:21:22  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
citácia:

Papez povedal to, co povedal. Uz sme mali roznych papezov a Cirkev je stale tu.
Pôvodne zaslal PeterM - 30 máj 2016 :  19:16:29

Moment moment. Naznačuješ, alebo priamo tvrdíš týmto výrokom, že pápež sa mýli alebo že s ním nesúhlasíš? Vysvetli to, lebo toto chcem jasne pochopiť.

Ako si hovoril o tých odlišnostiach a možnostiach... Neviem ako inak to mám ešte povedať. Nemáme rovnaký štart a tým pádom nemáme ani rovnaké možnosti k spáse. Niekto sa musí vzdať majetku, iný zas musí urobiť nezištný čin pre niekoho, iný sa zas musí vzdať napr. pôžitkárskeho života a iný zas musí prijať Krista do svojho srdca.
A z inej strany o tých deťoch. Čo myslíš, prečo na súdoch rozhodujú dospelí a nie deti? Vieš, keby na súdoch súdili deti a nie dospelí, išlo by to všetko ďaleko ľahšie a rýchlejšie. Skúsim ti to teda vysvetliť. Dieťa do istého veku nedokáže rozumovo správne vyhodnotiť podstatu veci. Ak sa spýtaš dieťaťa v predškolskom veku kde sa stalo väčšie zlo, či na lacných nohaviciach s dierou cca 15 cm alebo na drahších nohaviciach s dierou 3 cm tak ti odpovie, že väčšia škoda sa stala na lacných nohaviciach s väčšou dierou.
A tak je to aj so zlom a preto upozorňujem, nemáme rovnaké poznanie ani rovnaké možnosti a ani rovnaké schopnosti. Zákon spravodlivosti popiera zákon rovnosti a ja proste neviem pochopiť ako sa to dá zmysluplne integrovať tak ako si to poňal ty. Sú to dva totálne protichodné zákony. Takto proste nemôžeš vykladať Božiu prozreteľnosť lebo to dokopy vôbec nedáva zmysle.

Ešte doplním, že ak má niekto zníženú schopnosť rozlišovať, je to poľahčujúca okolnosť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 108  ~  Člen od: 07 marec 2016  ~  Posledná návšteva: 12 september 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PeterM

Odoslaný - 31 máj 2016 :  17:35:43  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
Momentalne sa nevyjadrujem k nasmu momentalnemu papezovi, kedze mam na to vazne dovody. Iba dodam, ze je to vola Boha, ked dokazali progresivisti "nahradit" Benedikta Frantiskom. Pre mna to znamena, rozlisovat este viac ako predtym, tak ,ako nas uci Kristus.

Snad len dodam pointu vsetkeho: vsetci mame rovnake podmienky k dosiahnutiu spasy. Rovnake podmienky z Bozieho pohladu a Jeho spravodlivosti. Aj ked mame rozne zivotne cesty a krize, tak ,ako pises: Boh zohladnuje narocnost cesty,znizenu schopnost a dava "polahcujuce okolnosti"...zohladnuje kazdeho osud spravodlivo a kazdy ma moznost cerpat z Jeho Syna ucenie o spase .Kazdy ma moznost Bozieho odpustenia, pokial sa kaja a lepsi. Boh potom usmernuje takych ludi dostatocne na to, aby vedeli ako konat, aby boli spaseni (bez ohladu na intelekt). Naopa, kto nasleduje vedome zlo a nekaja sa, vzdaluje sa od Boha,ma menej milosti a je stale viac a viac otrokom zla.

Ohladom deti to stale viac a viac zamotavas. Takze uz pripustas , ze maju cit pre spravodlivost, len tvrdis, ze nevedia zlo rozoznat dostatocne....Ale vedia, Boh zariadil, ze chapu aj napriek este nevyvinutemu intelektu. A preto su deti v drvivej vacsine nevinne a ciste (pokial ich dospeli neskazia predcasne, co je dnes uz masova zalezitost).

Prepac , ale uz nebudem odpovedat. Momentalne volim skor tichost,nema zmysel burcovat a otvarat oci uz. Okrem toho, od utleho detstva sa vyhybam diskusiam, ktore maju znaky ucelovovsti a manipulacie.

Luther

Odoslaný - 31 máj 2016 :  18:19:32  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Ešte raz, skôr ako nenávratne uletíš do večného ticha. Deti nevedia rozlišovať dobro a zlo. Až výchovou si ujasňujú čo je dobro a čo je zlo. Takže som nič také, že by to intuitívne mali vedieť od útleho detstva nepripustil.
Keď hovoríš o tých podmienkach tak potom to musíš úplne zjednodušiť a povedať, že rovnosť šance je len v tom, že niekto bol splodený. Ale ani to nie je rovnosť šance. Ak sa dieťa vyvíja v tele matky ktorá počas tehotenstva pije tak to už nie je rovnosť šance. A nemusela by ani piť, už to ak sa dieťa splodí z slabou genetickou výbavou diskvalifikuje následne celú rovnosť. Takže nie ja to zamotávam. Len sa snažím do dôsledkov pozorovať čo sa tebe javí ako zmysluplné a pritom je to nezmysel.

Takže sa o pápežovi nevyjadríš. Pripúšťaš teda, že voľba pápeža je podvod ktorý vôbec nesleduje Božiu vôľu? Lebo tak to u teba vyznieva.

PeterM

Odoslaný - 31 máj 2016 :  19:01:04  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
citácia:
.. už to ak sa dieťa splodí z slabou genetickou výbavou diskvalifikuje následne celú rovnosť. Takže nie ja to zamotávam. Len sa snažím do dôsledkov pozorovať čo sa tebe javí ako zmysluplné a pritom je to nezmysel.

Pripúšťaš teda, že voľba pápeža je podvod ktorý vôbec nesleduje Božiu vôľu? Lebo tak to u teba vyznieva.

Pôvodne zaslal Luther - 31 máj 2016 :  18:19:32

Ok, skusas dalej... Este zareagujem: od zaciatku v kazdom tvojom prispevku je konfrontacia, manipulacia a klamstvo. Si jednoducho nepokojny a nieco ti chyba,ale ja neviem, ako ti pomoct. Ja mozem zopakovat iba radu tebe, mne aj kazdemu:nasledujme Krista a zverme mu svoj zivot!

Pisal som:
citácia:
Snad len dodam pointu vsetkeho: vsetci mame rovnake podmienky k dosiahnutiu spasy. Rovnake podmienky z Bozieho pohladu a Jeho spravodlivosti. Aj ked mame rozne zivotne cesty a krize,

Ty stale pises o nerovnosti podmienok v zivote. Ja pisem o rovnosti sance na spasu.Spaseny moze byt velmi slabo geneticky vybaveny jedinec,tak ako nespaseny ten naj geneticky vybaveny..

Pisal som:
citácia:
Iba dodam, ze je to vola Boha, ked dokazali progresivisti "nahradit" Benedikta Frantiskom.

Ty mi vzapati davas otazku,ci to myslim tak, ze to nie je vola Boha:)

Pokoj s Tebou, kedze ho zjavne velmi potrebujes

Luther

Odoslaný - 31 máj 2016 :  22:01:47  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Ja sa s tebou nepriem v tom že spasený môžeme byť všetci. Hovorím o rovnosti šanci. A určite vieš, že kto nie je v cirkvi nemôže byť spasený. Ak sú dnes ešte kmene ktoré nemajú ako prísť do kontaktu s kresťanstvom tak jednoducho nemôže byť spasený. Alebo áno?

Keď teda uznávaš voľbu Františka podľa Božej vôle prečo teda nerešpektuješ pápeža ako zástupcu nášho jediného pána na zemi?
A o konfrontácii prosím píš pravdivo. Zaútočil si na mňa prvým svojim príspevkom. Dá sa to tu nájsť ale robiť to nemienim. Snáď aspoň toto popierať nebudeš.
A teraz ti prajem to ticho, pokoj s tebou, budem sa modliť za tvoju dušu.

Mx

Odoslaný - 09 jún 2016 :  01:12:52  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Milanko, pýtať sa nie je rúhanie. Rúhanie je dané veci tvrdiť. Treba sa pýtať, keď má človek pochybnosti. Inak nenájdeš odpovede. Len ma mrzí, že si na tému od položenia otázok nezareagoval. Skúsim odpovedať, snáď to niekomu pomôže.

Otázka 1: Prečo niektoré deti zomrú skôr ako sa narodia?
Odpoveď má dve časti.
A) jedny zomrú preto, lebo ľudia, konkrétne ich matka, otcovia a lekári zneužívajú svoju slobodu a jednoducho ich zabijú potratom.
B) druhé zomrú preto, lebo do stvoreného sveta bol importovaný hriech cez prvých ľudí a jeho následky sú choroby a smrť

Takže je otázka, kto tým deťom nedoprial sa narodiť. Z pohľadu Boha je najvyššou hodnotou človeka jeho spása. A tak sa teda natíska otázka, či by pre tie deti bolo naozaj lepšie sa narodiť, hlavne tie prirodzene potratené. Samozrejme, že tým nechcem povedať, že sa dejú veci bez Božieho zásahu, Boh neustále napravuje poruchy spôsobené hriechmi ale po pravde, hlavne u tých, ktorí o to stoja.

Otázka 2: Prečo niektorí ľudia prežijú klinickú smrť alebo zjavenie a dostanú tak šancu sa obrátiť a niektorí nie. Je to spravodlivé?
Začnem od konca, spravodlivé to je. Problém je v tom, čo je spravodlivé z pohľadu Boha a čo podľa nás. Odpoveďou je, že to nie je to isté. Problémom tiež by mohlo byť, že Boh oveľa intenzívnejšie sleduje naše dobro než my sami. Každému z nás dáva šancu a nie jednu. Stačí si uvedomiť, že Boh na tieto otázky odpovedá napríklad na dvoch miestach sv. Písma:
A) Podobenstvo o boháčovi a lazárovi - majú Mojžiša a prorokov - neuveria, ani keby niekto zmŕtvych vstal.
B) Cez Proroka Boh hovorí, že jeho cesty nie sú našimi cestami. Inde hovorí, že niekto nemôže povedať, že by mu bol Boh niečo povinný, lebo všetko, ešte aj ten náš biedny život sme dostali od Boha.
Môj pohľad je taký, že každý z nás dostal iné vstupné premenné a tak k nemu Boh pristupuje ako k originálu. Niekoho by klinická smrť neoslovila a niekoho naopak až tak, že by to psychicky nezvládol. Boh podľa mňa najlepšie vie, čo by na nás mohlo platiť, poznal nás skôr než sme sa počali. Ale tiež je pravdou, že rešpektuje našu slobodu. Niektorí ľudia však nevyužijú žiadnu šancu.
Mimochodom, niektoré veci pre nezúčastnených vyzerajú ako WAV ale z pohľadu človeka, ktorý to prežil to nie je vôbec také. Spomeniem len sen Don Bosca, keď sa v sne prechádzal po ružiach. Ľudia si hovorili, on sa má, chodí po ružiach, lenže on bol bosý a tie ruže neboli bez tŕňov, takže mal celé nohy doráňané.
Ateista dostal kopec iných príležitostí. Len si to často nechce alebo nevie priznať.
A tiež pripomínam, že Boh je spravodlivý a neodsúdi nikoho neprávom. Ak niekto nemal šancu spoznať Boha, tak na neho Boh pozerá inak než na toho, čo sa sám rozhodol žiť bez Boha.

Otázka 3: Choroba v stredoveku a odporovanie Božej vôli očkovaním
Choroby nestvoril Boh. Choroby sú dôsledkom hriechu. Tak, ako sa človek postavil proti svojmu stvoriteľovi, tak sa aj stvorená príroda, ktorej mal človek vládnuť, stavia proti človeku, ktorý neposlúcha Boha.
Takže potkany stvoril Boh, to hej, ale choroby iba dopustil. A zase si treba uvedomiť, že najvyššou hodnotou je spása človeka a keď nepomáhajú napomenutia, tak Boh odtiahne ochrannú ruku a prídu zlé udalosti, až také ako španielska chrípka alebo mor v stredoveku.

S tým očkovaním to nie je jednoduché. Samotné farmaceutické spoločnosti pripúšťajú, že vakcíny obsahujú v podstate jedovaté ťažké kovy a pod (oni vravia adjuvanty robia problémy), takže očkovaním si človek môže (nevravím že nutne musí) poškodiť zdravie a v takom prípade, naozaj očkovaním ideme proti Bohu.
Ale liečenie chorôb nejde proti Bohu, veď Ježiš liečil ľudí.
A ešte keď Boh dopustí chorobu, aby zachránil dušu, tak po obrátení veľmi rád uzdraví, ak tým nebude ohrozená spása. A keďže nám Boh dal rozum, tak liečiť je našou povinnosťou.

A ešte pripomienka, choroby neboli, nemohli byť milióny rokov dozadu, keď ešte neexistovalo ľudstvo. Sám si v tej vete odporuješ. Boli baktérie, ale tie nezabíjajú každého. Niekedy choroba nie je o baktériách, ktoré ju spôsobujú ale o našej imunite, ktorá je rozbitá a tak umožní, aby sa baktérie či vírusy premnožili a spôsobili problém. Všetky choroby sú na svete pre hriech. Tým ale netvrdím, že napríklad zahreším nadávkou a hneď mi odpadne ruka pre malomocenstvo.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Súkromne Maťovi Téma Next Topic: Odluka cirkvi od štátu  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06