Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 kardinál Schönborn o utečencoch na Slovensku
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: KDH mimo parlamentu Téma Next Topic: Sýrsky kresťania - emigranti, utečenci  

cristiano

Stav: offline

Odoslaný - 25 december 2015 :  20:56:16  Zobraziť profil  Pridať cristiano do zoznamu priateľov
Kardinál Schönborn skritizoval azylovú politiku východoeurópskych štátov (Poľska, Česka, Maďarska a Slovenska).

Zdroj: http://www.kath.net/news/53296

Poľsko, Maďarsko, Česko a Slovensko sú "zaslepené škodlivou propagandou".
Zhrozený je aj so vzrastajúcich sympatií k Rusku obzvlášť na Slovensku.

Zdroj: http://www.pch24.pl/kard--schoenborn--polska--wegry--czechy-i-slowacja-sa-zaslepione-szkodliwa-propaganda,40059,i.html

Krajina: Mexico  ~  Počet príspevkov: 72  ~  Člen od: 22 jún 2013  ~  Posledná návšteva: 13 január 2020 Upozorniť moderátora 

saxsax

Odoslaný - 28 december 2015 :  21:48:27  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
vzdy sa najde nejaky tlk ...

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 29 december 2015 :  17:56:26  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
vzdy sa najde nejaky tlk ...

Pôvodne zaslal saxsax - 28 december 2015 :  21:48:27

1. nevyjadruj sa tak o kardinálovi Katolíckej cirkvi
2. orientovať sa na Rusko je iditotizmus najhrubšieho zrna.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tom

Odoslaný - 29 december 2015 :  23:19:36  Zobraziť profil  Pridať Tom do zoznamu priateľov
Prečítal som si ten článok, nejak nevidím nič konkrétne, čo sa vyčíta východoeurópskej azylovej politike, len znôšku nič nehovoriacich fráz (možno v tom článku v Týždni je viac a konkrétnejších vecí, ten som nečítal, zatiaľ nie je na nete).
Nemôžem si pomôcť, ale mám dojem, že jediný spôsob, ako zabezpečiť dostatok utečencov aj na Slovensku (aby boli konečne ľudia typu tohto kardinála spokojní) je zvýšenie sociálnych dávok pre utečencov na úroveň Nemecka a Rakúska. Inak títo utečenci, utekajúci cez Grécko, Macedónsko, Srbsko, Chorvátsko, Maďarsko, Slovinsko ďalej do Nemecka a Škandinávie, prípadne utekajúci z Francúzska do Británie, jednoducho nebudú mať záujem zotrvať na nezaujimavom Slovensku. Ale ak by sa tie sociálne dávky zvýšili, možno by uvažovali aj o Slovensku.
A keď sa už kritizuje azylový proces na Slovensku - ktorým konkrétnym utečencom pred vojnou, žiadajúcim na Slovensku o azyl bol azyl odopretý?

A tĺk je v pohode označenie, veď tĺk môže byť zároveň aj dobrý človek, obetavý, ľudský, vzdelaný... ale ak je raz tĺkom...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 126  ~  Člen od: 09 december 2014  ~  Posledná návšteva: 07 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 29 december 2015 :  23:40:14  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
Na Schonborna je slovo tlk nezny vyraz , urazajuci skor tlka. Odkedy je tento liberal hodny ucty .!? Ten uz davno nie je , vdaka jeho postojom a vyjadreniam, a to nemyslim vyjadrenia politicke, katolickym biskupom a kardinalom . Ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 01 január 2016 :  20:59:44  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Na Schonborna je slovo tlk nezny vyraz , urazajuci skor tlka. Odkedy je tento liberal hodny ucty .!? Ten uz davno nie je , vdaka jeho postojom a vyjadreniam, a to nemyslim vyjadrenia politicke, katolickym biskupom a kardinalom . Ela

Pôvodne zaslal Ela - 29 december 2015 :  23:40:14

Ela, je to kardinal nab. spolocnosti, ktorej ste clenkou, tak je pre Vas hodny ucty, lasky a poslusnosti tiez.

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 05 január 2016 :  13:07:37  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Ela - 29 december 2015 :  23:40:14

Ela, je to kardinal nab. spolocnosti, ktorej ste clenkou, tak je pre Vas hodny ucty, lasky a poslusnosti tiez.

Pôvodne zaslal janka - 01 január 2016 :  20:59:44

Janka, je to kardinál svätej Rímskej cirkvi. Priamy nástupca apoštolov- apoštolská postupnosť je jasná od sv. Petra k sv. otcovi Františkovi a kardinálom.
to že ty a pokútna sekta ktorej si členom to neuznáva nič nemení na objektívnej skutočnosti. To že tvoja sekta je od Zlého svedčí v tvojom odmietaní sviatostného Krista v eucharistii. Máš možnosť denne sa zúčastniť na premenení a prijať Krista. Miesto oho pohŕdaš kňazmi a utiekaš sa ku tzv. duchovnému prijímaniu. To je len náhradou za skutočnú eucharistiu v prípade ak nie je možnosť zúčastniť sa sv. omše. Asi tak ako stretnúť sa milovanou osobou (sv. omša) alebo na ňu len spomínať

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 05 január 2016 :  18:21:41  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Janka, je to kardinál svätej Rímskej cirkvi. Priamy nástupca apoštolov- apoštolská postupnosť je jasná od sv. Petra k sv. otcovi Františkovi a kardinálom.
to že ty a pokútna sekta ktorej si členom to neuznáva nič nemení na objektívnej skutočnosti. To že tvoja sekta je od Zlého svedčí v tvojom odmietaní sviatostného Krista v eucharistii. Máš možnosť denne sa zúčastniť na premenení a prijať Krista. Miesto oho pohŕdaš kňazmi a utiekaš sa ku tzv. duchovnému prijímaniu. To je len náhradou za skutočnú eucharistiu v prípade ak nie je možnosť zúčastniť sa sv. omše. Asi tak ako stretnúť sa milovanou osobou (sv. omša) alebo na ňu len spomínať

Pôvodne zaslal mak - 05 január 2016 :  13:07:37

Svata omsa nie je stretko, nie premienanie, nie prijimanie, ale je to obeta.
Tak ju chapali sv. apostoli. Tak kde vidite v stretku s milovanou osobou, premienani, prijimani apostolskost?

S Panom Jezisom sa uzko stretavame pri prijimani Najsvatejsej sviatosti otlarnej. Duchovne prijimanie je takmer to iste a nie spomienka! ako skutocne.

A duchovnej ucasti tu bolo pisane z katolickych pramenov, to ze V/vam to nesedi do V/vasho chapania nie je problem katolickej nauky, ale V/vas.

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 06 január 2016 :  10:09:32  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
v debate o duchovnom sv. prijímaní bolo hned na začiatku citované z katolíckych prameňov, ktoré hovoria že duchovné sv. prijímanie je náhradou za skutočné ak nie je možnosť zúčastniť sa na sv. omše. čo ty zjavne prehliadaš pretože ti to nepasuje.

Sv. omša je obetou Ježiša za naše hriechy. Jeho obeta a naša účasť na nej - teda stretnutie s Ním a jeho obetou. Chceš snád tvrdiť že nie je sprítomnením Jeho obety a my tam nie sme prítomní?
Tu tvrdíš otvorený blud : "nie je premením" Ústredným bodom sv. omše je predsa premenenie chleba a vína na telo a krv Ježiša Krista. Aj toto popieraš a stále máš tú drzosť tvrdiť že si katolíčka?
Nie je prijímaním? Tebe zjavne nič nehovoria Ježišove slová "toto je moje telo vezmite a jezte z neho všetci" Ved toto je priama Ježišova výzva k sv. prijímaniu!
Nie je spomienkou? a čo tak vziať vážne Ježišove slová: "toto robte na moju pamiatku"? Toto učí cirkev a toto učili aj apoštoli.

Jedinú správnu vec si napísala: "Duchovne prijimanie je takmer to iste" Teda sama popieraš to čo si tvrdila že je to to isté.

Ela

Odoslaný - 06 január 2016 :  20:36:05  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
Janka, zatial ste ma Vy, ani nikto iny nepresvedcil, ze Cirkev, ktorej som ja a takmer vsetci, ktori sem prispievaju, clenmi, nie je prava, ze knazi nie su pravoplatne vysvateni a tym ze pravoplatne Nepremienaju, ze nemaju moc odpustat hriechy.. . Viackrat tu zaznela poziadavka, aby ste to jednoznacne dolozili ci uz Vy, mino a pod. , ze tomu tak nie je. Zatial ste sa tu hrali iba so slovickami, ci bolo to alebo ono z prislusnych textov "vypustene", ci dokonca "prehodeny slovosled a to Vam stacilo na to, aby ste spochybnili vsetky svatenia od II. VK. Myslim, ze ani Vam ani nikomu z laikov neprislucha vynasat taketo sudy. Zatial mna osobne mrazi z Vasej pychy,sarkazmu a a povysenectva vo Vasich reakciach na diskutujucich. Tym, ze uznavame Cirkev aj po II. VK ako pravu a jedinu, neznamena, ze si neuvedomujeme, ze sa vela knazov Pravemu uceniu spreneverilo, preto mame pozorne sledovat, nacuvat a pozorovat a pretoze ak sa napr. kardinal Schonborn spreneveril verejnym hlasanim bludov, nie som mu povinna poslusnosti a ucte. Takze Vas sarkazmus vo Vasom prispevku bol tiez len prejavom Vasej povysenosti... . Suhlasim, ze Diabol "pritvrdil", ze si trufa a siaha az na hlavu Cirkvi... , ze, zial zne uz aj svoje "ovocie"...ale, a to sa uz opakujem, nikto presvedcivo a vierohodne tu nedokazal nepravoplatnost svateni a tym padom aj platnost vysluhovania sviatosti... a prave v tychto casoch potrebujeme duchovnu posilu aby sme vytrvali vo viere. Stale, vdaka Bohu, mame, a hovorim za seba, pretoze poznam aj dobrych knazov, ktori sa snazia udrzat spravny smer a viest svoje ovecky.., .... kam chodite pre duchovnu posilu Vy, je Vasa vec, len pozor na pychu rozumu. Pycha je od Diabla, to predsa dobre viete....a v tychto casoch potrebujeme modlitbu, nie urazky a rozdelovanie...
ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PeterM

Odoslaný - 06 január 2016 :  21:08:34  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
Ela, pekne napisane :)
*Katolicka Cirkev bludila v minulosti uz aj viac ako teraz a potom prisli zase plodne obdobia.

*Teraz je to ale ovela zlozitejsi proces,kedze diabol ma prostrednictvom novych vydobytkov a zmyslaniu ludstva ovela viacej moznosti ako v minulosti.

*Aj keby sa blizil druhy prichod Krista a mali prist velke suzenia,mame sa na to tesit....lenze to vie iba Boh,kedy to bude

*My katolici mame sice rozlisovat a skumat (zjavena pravda sa skuma a prijma rozumom),mame rozlisovat falosnych prorokov,ale zaroven nesirit rozkol, unahlene polopravdy. Naopak, mame branit dobro v nasej Cirkvi.

*Eucharistia je urcite stale platna,aj ked pribudaju znesvetenia chramov. Nenechajme sa zviest!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 148  ~  Člen od: 26 jún 2015  ~  Posledná návšteva: 08 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 06 január 2016 :  21:41:31  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Aky ma zmysel prijimat duchovne, ked mam moznost prijimat skutocne, ci mam moznost ucastnit sa sv. omse a radsej ostanem napr. z pohodlnosti doma?
Ked by som to takto brala, tak su mi vsetky tie duchovne ucasti nanic, este by som aj hriechy mala?
Ked teda viem, ze mam moznost a nejdem na sv. omsu, ked je to moja povinnost katolika mam tazky hriech preco by som obhajovala nieco, co je isto hriesne?
Nedava to zmysel, preto ani nemozem mat nazor, ze duchovna ucast je prednejsia ako skutocna.

Avsak podla Mravouky, ked nie je istota ohladom sviatosti, tak je hriesne ju prijat, co robim hriesne, ked tu istotu nemam a preto prijimam duchovne a konam si duchovne ucasti na sv. omsi? Konam len podla Mravouky.

Praveze preto, ze svata omsa je obeta, nie je potrebna nasa fyzicka ucast aby sme mali z nej uzitok.

Netvrdim ziaden blud. Je dogmou, ze sv. omsa je obeta. Preco asi tam nedali, ze je premenenim alebo prijimanim?

Pretoze obeta aby bola obetou musi mat tri casti: obetovanie, premenenie, prijimanie. Prijimanim sa nemysli to nase, ale prijimanie knaza.
To, ci prijimame my alebo nie nema vplyv na obetu sv. omse.

Pan Jezis vyslovene prikazal, aby sme prijimali Najsv. Sviatost Oltarnu slovami z Jan 6,54.

Slovami "toto robte na moju pamiatku" Pan Jezis ustanovil obetu svatej omse. A znamenaju, ze maju aspostoli obetu sv. omse na Jeho pamiatku obnovovat.

Tym, ze „Duchovne prijimanie je takmer to iste“ som myslela to, ze skutocne prijimanie Najsv. Sv. Oltarnej je prirovnavane k prijimaniu zo zlatej misy a duchovne zo striebornej. Cirkev svata nas v Tridentskom katechizme uci, ze duchovnym sv. prijimanim zaiste premnohe uzitky ziskavame, ak nie vsetky.

Jedna svata aj 200 krat za den duchovne prijimala, takze duchovne prijimat je velmi uzitocne, vrele odporucane Cirkvou svatou a nie nejake pomaly az zlo, len slaba nahradka.

janka

Odoslaný - 06 január 2016 :  22:13:59  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Ela, dakujem za reakciu.

V mojom pripevku na Vas bolo len obycajne citovanie z Katechizmu.

Kazdy z nas Vam potvrdi, ze spominanany kardinal vystupuje ako kardinal. Je teda Vasim predstavenym.

Cirkev svata nas aj uci, ze ked nas predstaveny navadza na hriech, mame mu odopriet poslusnost, ale nie uctu. Vy pisete, ze aj uctu.

Ziadna pycha ani sarkazmus v mojom prispevku. „Obycajny“ katechizmus, ktory je aj Vasim.

Ako by ste si nielen Vy predstavovali to co pisete: modlitbu, nie urazky a rozdelovanie medzi tu pritomnymi napriklad?

janka

Odoslaný - 06 január 2016 :  22:17:56  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
PeterM,
Cirkev nikdy nebludila, ani nemoze, pretoze je neomylna.

Obeta prinesena v znesvatenom chrame je Panu Bohu mila?

saxsax

Odoslaný - 07 január 2016 :  13:31:54  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

Cirkev svata nas aj uci, ze ked nas predstaveny navadza na hriech, mame mu odopriet poslusnost, ale nie uctu. Vy pisete, ze aj uctu.

Pôvodne zaslal janka - 06 január 2016 :  22:13:59

jasne, ako pre blbe stado ...

ako mozes mat niekoho v ucte, ked ta navadza na hriech to nikdy nepochopim ...

knaz ti povie zabi matku a ty si ho este budes ctit ???

si horsia ako ten moslim

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 07 január 2016 :  21:14:20  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Ela, dakujem za odpoved vo forme ignoru.
Prisiel cas.

11, I prach vám setřásáme, který se nám z vašeho města přichytil na nohou. Ale to vězte, že se přiblížilo k vám království Boží.'

Mato

Odoslaný - 08 január 2016 :  11:37:09  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Ela, dakujem za odpoved vo forme ignoru.
Prisiel cas.

11, I prach vám setřásáme, který se nám z vašeho města přichytil na nohou. Ale to vězte, že se přiblížilo k vám království Boží.'

Pôvodne zaslal janka - 07 január 2016 :  21:14:20

Ak Vam niekto nedpovie do 24h znamena to, ze Vas ignoruje?

Neviem ako Vy, ale vacsina ludi ma aj ine povinnosti ako sediet za internetom.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 09 január 2016 :  20:37:54  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
Janka, naozaj nemam cas vysedavat pri pocitaci a hlavne striehnut kto kedy co napise a okamzite reagovat. Obdivujem Vas, kde Vy, popri rodine a ostatnych povinnostiach na to beriete cas, predsa to musi ist na ukor niecoho – niekoho! Ale to je Vasa vec, ja Vam v tomto do svedomia stupat nemienim..... to len na Vasu poznamku. A aku otazku ste mi vlastne polozili,ze ste na nu cakali odpoved? Ja som napisala, ze sa treba modlit, chceli ste snad , aby som napisala zoznam konkretnych modlitieb, alebo o co Vam islo? Napisala som Vam, ze ste ma nepresvedcili, ze sucasna Cirkev nie je prava, to znamena, ze sa snazim cerpat silu z platne vysluhovanych sviatosti a prosit v modlitbe, aby Boh obratil a vratil na spravnu cestu knazov, ktori bludia, vratane papeza, aby nezviedli ovce z pravej cesty..
...„A zasa vám hovorím: Ak budú dvaja z vas na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho otca, ktorý je na nebesiach. ...“ (Mt 18,19)
..., co tak namiesto sirenia nenavisti k "nasej" Cirkvi, ako ju Vy opovrzlivo nazyvate, pridat za jej zachranu aj Vasu modlitbu!?. To som myslela tym, aby sme sa nerozdelovali. Ale kludne dalej "striasajte prach" z vasich pysnych noh, ak ste presvedcena ,ze zijete v Pravde a v pravej cirkvi."
Ela

Previous Topic: KDH mimo parlamentu Téma Next Topic: Sýrsky kresťania - emigranti, utečenci  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06