|
Odoslaný - 07 september 2015 : 16:32:10
|
Pochválený buď Ježiš Kristus.
Priatelia, chcel by som vás poprosiť o radu. Nerozumiem zmyslu poprosiť niekoho o modlitbu. Je isto správne modliť sa k Bohu a taktiež za iných ľudí, ale prečo prosiť ľudí aby sa modlili za nás? Keď poprosím Pána napr. o uzdravenie, verím že počul moju modlitbu, tak prečo sa obrátiť ešte na iných ľudí alebo na svätých a poprosiť ich aby predložili Bohu prosbu, ktorú som mu už povedal a vie o nej. Skúsil som si to predstaviť do reálneho života. Dieťa príde za otcom a poprosí ho aby mu pomohol s domácou úlohou. Prečo by malo prísť za svojim bratom a povedať mu, prosím povec otcovi aby mi pomohol s úlohou. Myslím že otec by si svoje dieťa zavolal a povedal mu, keď niečo po mne chceš prečo za mnou neprídeš priamo ale posielaš za mnou svojho brata.
Viem že prosba o modlitbu je plne biblická. Aj apoštol Pavol napísal v jednom so svojich listov Napokon, bratia, prosíme, modlite sa za nás, aby sa Božie posolstvo rýchlo šírilo a víťazilo všade ako u vás. Len nechápem prečo Pavol nepoprosil Pána aby sa Božie posolstvo rýchlo širilo, a miesto toho poprosil iných ľudí aby miesto neho predložili Bohu túto prosbu. Veď ak chcem s Pánom budovať vzťah musím mať k nemu dôveru, a ak neverím že Boh mi pomôže, keď sa na neho obrátim, ale snažím sa ho presvedčit spôsobom, že mu tú istu prosbu povie čo najviac ľudí môžem ešte mať s Bohom vzťah otec-syn ?
Ďakujem dopredu za každú radu, snažím sa to pochopiť a prijať s vierou ale príde mi to nelogické a zbytočné.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 58 ~
Člen od: 01 október 2014 ~
Posledná návšteva: 30 jún 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 september 2015 : 21:16:22
|
Viacero dovodov, ale skuste sa zatial zamysliet na tymto
A zasa vám hovorím: Ak budú dvaja z vás na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho Otca, ktorý je na nebesiach. Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi."
Vyznávajte si teda navzájom hriechy a modlite sa jeden za druhého, aby ste ozdraveli. Lebo veľa zmôže naliehavá modlitba spravodlivého. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 január 2016 : 16:03:55
|
Inu, Boh je už taký, že sa tak nejako skôr nechá uprosiť od väčšieho množstvá ľudí, než len od jedného.
|
|
|
|
|
|
|