Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Pápež a materiálna paradigma
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: nekatolici v akcii Téma Next Topic: Bleskozvody na vežiach kostolov  

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 23 marec 2015 :  10:18:24  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Čo to je materiálna paradigma a ako súvisí s pápežom?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora 

butyl

Odoslaný - 23 marec 2015 :  20:58:07  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
Chodec, keď použill tento výraz, mal zrejme namysli pápežovo vyjadrenie, že svet mohol vzniknúť aj veľkým treskom. Teda, že veľký tresk nieje v rozpore s kresťanským pohľadom na stvorenie sveta. Neviem presne ako si stvorenie predsatvuje Chodec ale z kontextu jeho príspevkov vyplýva, že za materiálnu paradigmu pokladá veľký tresk(prípadne evolúciu), pričom to chápe ako niečo negatívne.
http://tech.sme.sk/c/7463970/papez-frantisek-uznal-evoluciu-aj-velky-tresk-boh-nie-je-kuzelnik.html

"Toto robíme pre priateľov, aby so zajatím tela nebola zajatá aj ich duša."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 273  ~  Člen od: 03 február 2014  ~  Posledná návšteva: 27 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 27 marec 2015 :  09:45:59  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Jaj, vy ste kvôli mne založili diskusiu, som ju až teraz objavil. Čo tu mám napísať? Aj evolúciu? Sú tu témy o evolúcii, ale tam nemám prístup písať. Už inde som písal o inom pohľade na evolúciu tak ako sa podáva v iných školách.

A čo je materiálna paradigma? Presvedčenie, že svet je riadený náhodou a nie božou vôľou a dá sa vysvetliť len na základe fyzikálnych zákonov ktoré stoja na začiatku aj na konci všetkého. Čo k tomu viac? Neomylný pápež sa tak vyjadril, všetci by ste mali teda byť materialisti.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 27 marec 2015 :  10:00:49  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Vytvoril som novú tému, aby sa neodbáčalo od hlavnej témy.

citácia:
A čo je materiálna paradigma? Presvedčenie, že svet je riadený náhodou a nie božou vôľou a dá sa vysvetliť len na základe fyzikálnych zákonov ktoré stoja na začiatku aj na konci všetkého. Čo k tomu viac? Neomylný pápež sa tak vyjadril, všetci by ste mali teda byť materialisti.

Pôvodne zaslal Chodec - 27 marec 2015 :  09:45:59

Poprosím citát, kde Pápež tvrdí, že svet je riadený náhodou a vyslovene nie Bohom. Poprosím podklady, kde je potvrdené, že to Pápež vyhlasoval ako neomylnú vieroučnú pravdu.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 27 marec 2015 :  10:19:30  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Prebehlo to pred časom médiami. Naozaj si neodkladám reportáže a titulky novín len preto, lebo raz možno budem diskutovať o tom s Azuritkom na fóre. Zaznamenali to viacerí z prispievateľov tu na fóre.

Aspoň potiaľ, pokiaľ som to ja zachytili v TV novinách to bolo vyjadrenie, že on verí, že to bolo tak ako to predkladajú materialistické vedy.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 27 marec 2015 :  10:54:22  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Prebehlo to pred časom médiami. Naozaj si neodkladám reportáže a titulky novín len preto, lebo raz možno budem diskutovať o tom s Azuritkom na fóre. Zaznamenali to viacerí z prispievateľov tu na fóre.

Aspoň potiaľ, pokiaľ som to ja zachytili v TV novinách to bolo vyjadrenie, že on verí, že to bolo tak ako to predkladajú materialistické vedy.

Pôvodne zaslal Chodec - 27 marec 2015 :  10:19:30

Z nepriamych informácií z bulvárnych médií, ktoré si zachytil, počul a už si poriadne nepamätáš, si si vyvodil jednoznačný záver. Na to ako vystupuješ, som už čakal aspoň 5 článkov a blogov a iných médií, kde sa to presne rozoberá a všetci zdieľajú tvoj názor. Ale tvoj názor je postavený na tvojom názore, ktorý ani len nemáš tú námahu si nejak dôkladnejšie overiť.

Ak nezodpovieš presne moje požiadavky, ktoré som položil, OBIDVE!, tvoje tvrdenie je neopodstatnené a je možné, že je hrubým osočovaním, čo snáď aj na základe tvojej viery je hriechom.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tom

Odoslaný - 27 marec 2015 :  17:46:21  Zobraziť profil  Pridať Tom do zoznamu priateľov
citácia:
Prebehlo to pred časom médiami. ...
to bolo vyjadrenie, že on verí, že to bolo tak ako to predkladajú materialistické vedy.
Pôvodne zaslal Chodec - 27 marec 2015 :  10:19:30

Ja som nič také v médiách nenašiel.
V čom je problém, aby si sem dal nejaký link, ak je to podľa teba pravda?
Ak by pápež skutočne vyhlásil, že verí že to bolo tak ako to predkladajú materialistické vedy, tak to by boli určite nebol nejaký zastrčený článok, ale palcové titulky na hlavnej strane novín.
Čiže ak je to pravda, nemôže byť pre teba problém nájsť príslušný článok.
Ja sa priznám, že taký článok nájsť neviem.

Ja som našiel len článok, podľa ktorého vyhlásil, že vedecké výklady vzniku sveta nevylučujú Boha z tohto procesu.
http://www.teraz.sk/zahranicie/vedecke-vyklady-vzniku-sveta-nie-su-v/103707-clanok.html

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 126  ~  Člen od: 09 december 2014  ~  Posledná návšteva: 07 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 28 marec 2015 :  13:10:28  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Ja som sa o tom dozvedel zo správ z Markízy, nechci odo mňa, aby som sa hrabal v ich archíve.
Aj článok ktorý si sem prilepil je už dosť na pováženie. Pretože niektoré tvrdenia vedy sú v rozpore s cirkevným učením.

Ale na druhý stranu je pápež aspoň v tomto pokrokoví.

Azuritko

Odoslaný - 28 marec 2015 :  15:06:04  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Ja som sa o tom dozvedel zo správ z Markízy, nechci odo mňa, aby som sa hrabal v ich archíve.
Aj článok ktorý si sem prilepil je už dosť na pováženie. Pretože niektoré tvrdenia vedy sú v rozpore s cirkevným učením.

Ale na druhý stranu je pápež aspoň v tomto pokrokoví.

Pôvodne zaslal Chodec - 28 marec 2015 :  13:10:28

No tak cituj čo dávali v bulvárnych správach markízy. A tebe, čo aj Bibliu chceš len v nejakom určitom originály, stačí jedna správa z bulváru ako jednoznačný dôkaz Pápežovho omylu v otázke, ktorú nevyhlasoval ani ako neomylnú? To čo tu dokazuješ, ťa úplne potápa Chodec. Čím ďalej tým viac majú všetky tvoje tvrdenia menšiu a menšiu vážnosť. Nevieš ani trošku obhájiť svoje tvrdenia. A v tomto prípade to je naozaj jednoduché. Nechceme od teba veľa. Len potvrdiť dve "nepravdy", ktoré tu dokola vyhlasuješ. A nie si schopný to potvrdiť.

Rímskokatolík

butyl

Odoslaný - 28 marec 2015 :  15:06:48  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:
Pretože niektoré tvrdenia vedy sú v rozpore s cirkevným učením.
Pôvodne zaslal Chodec - 28 marec 2015 :  13:10:28

Uveď aspoň jeden príklad.

"Toto robíme pre priateľov, aby so zajatím tela nebola zajatá aj ich duša."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 273  ~  Člen od: 03 február 2014  ~  Posledná návšteva: 27 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 29 marec 2015 :  17:48:25  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
Ja som napísal tri knihy

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: nekatolici v akcii Téma Next Topic: Bleskozvody na vežiach kostolov  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06