Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 Ekologické Kultúra Christian
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Sťahovanie z internetu Téma Next Topic: pdf knižnica  

Mychail

Stav: offline

Odoslaný - 31 január 2015 :  23:23:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Mychail  Send Mychail an AOL message  Pridať Mychail do zoznamu priateľov
Sláva Ježišovi Kristovi!

Študujem na tému "Cirkev a životného prostredia: Zodpovednosť za stvorenie"
Vieme, že v posledných rokoch, vzhľadom k rýchlemu zhoršovaniu životného prostredia navkolyhnoho aktualizovalá proces katolíckej cirkvi pre tvorbu svojich farníkov a ľudí dobrej vôle, zodpovedného prístupu k prírode - Božieho stvorenia.
Ako sa niečo nové, alebo čo sa zdá byť nový proces má priaznivcov aj odporcov. Ale logicky, riadil výchova postoj k ctvorinnya je rovnaký ako vývoj dôležitých tém bioetiky (poňatého prístupu k životu, potraty, eutanázia, atď.)
Som si istý, že ste počuli v kázni a učenia kňazov a teológov na tieto otázky bioetiky.
Počuli ste od nich o hriechu v oblasti životného prostredia?
Už počul zodpovedným prístupom pre voľne žijúce zvieratá domáce zvieratá? O zodpovedné využívanie energie a vody? Páčilo sa podieľal spolu s kňazmi v modlitbe o ochrane čistého životného prostredia?
Ja sám som z Ukrajiny, a ja viem, že Slováci sú veľmi citlivé k životnému prostrediu.
Tu na Ukrajine to sparava horšie.
Avšak, som zvedavá, od vás, drahý forumchany z týchto otázok, ktoré som dal vyššie.
Djakujem!

Krajina: Ukraine  ~  Počet príspevkov: 8  ~  Člen od: 28 december 2014  ~  Posledná návšteva: 22 december 2016 Upozorniť moderátora 

Koki

Odoslaný - 01 február 2015 :  08:06:13  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Michail,
v prvom rade - čo sa tam na Ukrajine deje, ved je strašné aby ste bojovali proti sebe! Kedy a ako to skončí? Ničíte si vojnou nielen duše, ale aj zem už poznačenú černobyľskou katastrofou.
Čo chceš robiť s dnes už nenávratne poškodenou prírodou? Nerastné zdroje sú prinajmenšom spolovice vyťažené, produkty chémie otrávili bioreťazec, a toto všetko pokračuje ďalej. Nezodpovednosť a chamtivosť sa nedá zastaviť.
Nevedel som že Slováci sú nejako obzvlášť citliví na životné prostredie, asi si nevidel povaľujúce sa odpadky na našich nie veľmi úhľadným sídliskách, znečistené potoky a rieky, a skládky nerozložiteľného odpadu uprostred prírody, ktorú už nikto poriadne neuprace. Je pravda že raz ročne si tu vyrazia do terénu ochranári s dobrovoľníkmi odstraňovať bordel, ale kapacitne nestačia, je to nadľudská úloha. Myslím že lepšia situácia a uvedomelosť je v Rakúsku a v Nemecku, veď sa aj hovorí že Germáni sú poriadkumilovní.
Osobne teda veľkú nádej na usporiadanie súčasného stavu životného prostredia neprechovávam. Poručeno Pánu Bohu...

(Dúfam že si nejako porozumieme aj napriek nedokonalosti prekladača.)

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mychail

Odoslaný - 04 február 2015 :  15:31:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Mychail  Send Mychail an AOL message  Pridať Mychail do zoznamu priateľov
Ďakujem vám, chápem, čo máte na mysli.
Na Ukrajine existujú skupiny, ktoré začali štúdium vplyvu udalostí vo východnej Ukrajine na životné prostredie. https://www.youtube.com/watch?v=8WI_s8E27EM Ak chcete opraviť poškodenie potrebné k ustanovyvvsya mier. Ale vzhľadom k integrovanému situácie v oblasti životného prostredia, je nutné vytvoriť ucelený a výkonný prácu na povedomie o životnom prostredí našej populácie. Nad to sú dnes veľa ľudí.

Vo verejných inštitúcií (ktoré sú slabé v smere tsmou), je oveľa verejný orahnizatsiy a cirkev sa podieľa:http://ecoburougcc.org.ua/

Aj dobre fungovať s Ústavom ekologických a náboženských štúdií, ktorá zdôrazňuje tieto informácie na svojich internetových stránkach: http://ie-rs.org/
Ale aby bolo možné vidieť pozitívne zmeny, ktoré majú čo do činenia oveľa viac práce v oblasti dostatočného povedomia o životnom prostredí v spoločnosti - zodpovednosť za Stvorenstvo.

Krajina: Ukraine  ~  Počet príspevkov: 8  ~  Člen od: 28 december 2014  ~  Posledná návšteva: 22 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 07 február 2015 :  01:09:44  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Michail,
nám jednotlivým kresťanom by to malo byť jasné ako sa treba chovať k prírode, ale na organizované aktivity väčšieho významu a na dohľad tu máme vytvorené sekulárne organizácie so štátnou podporou. http://www.minzp.sk
Neviem ako je to u vás, na Slovensku takéto veci nemá na starosti Cirkev.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mychail

Odoslaný - 10 február 2015 :  12:39:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Mychail  Send Mychail an AOL message  Pridať Mychail do zoznamu priateľov
Robíme sekularizovanej cirkev a štát.
A štát má tiež príslušné ministerstvo životného prostredia. Existuje tiež mnoho environmentálne mimovládne organizácie. Ale ich činnosti nemôžu pochopiť všetko a dôveru ľudí v nich, a nie je tak vysoká. Ale vysoká dôveryhodnosť cirkvi (v rôznych anketách v minulom roku). Preto činnosť Cirkvi v suspilsvta povedomie o životnom prostredí je dôležitým aspektom.

"nám jednotlivým kresťanom by to malo byť jasné ako sa treba chovať k prírode"
Bohužiaľ, v mnohých prípadoch nie je tak, a tak kresťania potrebujú ďalšie katechézy na životné prostredie ...

Krajina: Ukraine  ~  Počet príspevkov: 8  ~  Člen od: 28 december 2014  ~  Posledná návšteva: 22 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mychail

Odoslaný - 10 február 2015 :  12:41:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Mychail  Send Mychail an AOL message  Pridať Mychail do zoznamu priateľov
Našiel som stránky Ekumenickej rady cirkví na slovenských. Tam je tento článok:
http://www.ekumena.sk/Archiv/2011/Ekologia_a_cirkvi-I.Kiss.pdf

V ňom som našiel nasledujúcu vetu: "Teológia málo zdôrazňovala, že my ľudia sme „spolustvorenstvo“ s prírodou."
Pidskazhit prosím, čo znamená "spolustvorenstvo". Ja neviem, ako to preložiť do ukrajinského jazyka (alebo aspoň v ruštine). Zatiaľ sme vydali slovenské-ukrajinský slovník, bohužiaľ ...

mak

Odoslaný - 19 február 2015 :  13:42:32  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
spolustvorenstvo znamená že sme spolu s prírodou stvorení. Sme súčasťou prírody a rovnako ako príroda sme stvorení Bohom

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mychail

Odoslaný - 25 február 2015 :  10:18:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Mychail  Send Mychail an AOL message  Pridať Mychail do zoznamu priateľov
Djakujem pekne!

thorah

Odoslaný - 29 marec 2015 :  20:53:17  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
Vieš po slovensky?

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mychail

Odoslaný - 30 marec 2015 :  13:39:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Mychail  Send Mychail an AOL message  Pridať Mychail do zoznamu priateľov
Slabá. Chápem, keď ľudia hovoria, viem, keď čítam si.

Mychail

Odoslaný - 26 máj 2015 :  10:37:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Mychail  Send Mychail an AOL message  Pridať Mychail do zoznamu priateľov
Vitajte! Piatku sobotu som bol na konferencii na slovenskom v Ľutine (okr. Sabinov)
konferencia s názvom: "Pôda ako Boží dar a jej zodpovedné využívanie
v súčasnom svete" Zaujímavý udalosť bola.
Konferencie sa zúčastnili vedci, poľnohospodári, podnikatelia zo Slovenska a duchovných pod vedením arcibiskupa.
Ten program konferencie.
http://enviro.kbs.sk/wp-content/uploads/2015/03/Poda-ako-Bozi-dar-Konferencia.pdf
Veľmi spodobvsya ma veľmi vítané, priebeh konferencie, diskusia.
Tiež dobré pútnické miesto Mariinského.
V mnohých správach, diskusií, súkromná diskusia v priebehu coffee breakov bola a Liturgia v grécko-katolíckej rítu. Mala rada veľa veriacich rímskokatolíckej rítu.

Mychail

Odoslaný - 21 december 2016 :  16:22:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Mychail  Send Mychail an AOL message  Pridať Mychail do zoznamu priateľov
am je zaujímavý nápad pre tvorbu ekologickej kultúry kresťanov vypracovať a zverejniť environmentálne kresťanský kalendár. Taký kalendár: už niekoľko rokov publikované v ukrajinskej gréckokatolíckej cirkvi.

Cirkev na Ukrajine, pričom príležitosti v roku počas obdobia vypočúvať ľudí pomocou tém v oblasti životného prostredia, pretože ľudia milujú prírodu a obyčajní ľudia by nechcel zničiť. Naopak skrze Ducha liturgii, kostol môže utvárať farníkov povedomie o životnom prostredí.

Koki

Odoslaný - 25 december 2016 :  20:15:45  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Mychail, príroda je už tak zdevastovaná, že nám kresťanská ekológia veľa nepomôže a daný neblahý stav sa už zrejme nenapraví. Práve na tomto fóre sme naposledy spomínali, ako súčasný človek spohodlnel, ako sme "spánšteli" a urobili zo seba bohov, ktorým má posluhovať veda a obetovať sa príroda. Pre naše väčšie pohodlie - znečisťuje sa prostredie, drancujú sa zdroje surovín, konzumuje sa mnoho a žije sa rýchle - po nás potopa! Akurát dnes som toto spomenul doma a odpoveďou najbližších mi bolo, aby som išiel žiť do Afganistanu, keď sa mi tu nepáči. Samozrejme netúžim žiť mimo civilizáciu niekde na konci sveta, ale ani netúžim investovať svoj malý príjem do zbytočností, ktoré mi každodenný život skôr komplikujú, než zjednodušujú. Stačí tu spomenúť len automobil, symbol pohodlia a prestíže, koľko do neho človek investoval rozumu, rôznych surovín a práce, ale zisk z neho je často neadekvátny. Ďalej ani nemusím pokračovať, poznáš to. Tento trend je zdá sa nezastaviteľný, už jedine Boh môže raz všetko napraviť a preto k nám zostúpil vo svojom Synovi, jemu patrí naša chvála a vďaka.
Vďaka ti za ukážku kalendárov, vaša Cirkev reaguje pohotovo na potreby dneška. Naša slovenská je tak trochu prispatá a potrebuje prebudiť tak ako toto fórum.

Previous Topic: Sťahovanie z internetu Téma Next Topic: pdf knižnica  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06