Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Nemam sa kde vyspovedat
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Pocuje ma Boh? Téma Next Topic: Dejú sa zázraky ?  

zuzulik

Stav: offline

Odoslaný - 24 november 2014 :  16:21:07  Zobraziť profil  Pridať zuzulik do zoznamu priateľov
Ahoj ludia,

mam otazku. Rada by som isla na spoved, ale som v zahranici, slovenske omse tu byvaju tak raz za tri mesiace a spovede neviem ci aj nejake tu byvaju. Isla by som na spoved v anglictine, ale anglicky neviem ziadnu motlidbu, a tym omsiam by som asi tiez nerozumela.

Co mam robit v takomto pripade? Mozno by som aj nabrala odvahu a isla na spoved s anglickym knazom, ale ta hanba, ked mu nebudem rozumiet.... bojim sa.

Keby som chcela ist niekde do hlavneho mesta, kde tieto spovede byvaju castejsie v slovencine, bolo by to tak 3 - 4 hodiny autom.

Co robit? Poradte
dakujem

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 36  ~  Člen od: 18 november 2014  ~  Posledná návšteva: 23 december 2014 Upozorniť moderátora 

Mato

Odoslaný - 24 november 2014 :  18:45:56  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Kde v zahranici ste?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Viki

Odoslaný - 25 november 2014 :  07:27:28  Zobraziť profil  Pridať Viki do zoznamu priateľov
No, na omšu by som chodila aj tak. Čítania si môžeš sama prečítať v slovenčine pred omšou a počas omše o nich uvažovať, keď nerozumieš čo kňaz hovorí.

A spoveď, no pozri si pred tým slovnú zásobu, čo sa spovede týka, aspoň v tých modlitebných knižkách alebo tak. A keď pôjdeš na spoveď tak povedz kňazovi na začiatku, že veľmi zle rozumieš po anglicky, tak nevieš či mu budeš rozumieť, a že či to je problém.
Alebo sa pozri po poľskom kňazovi. Poliakov tam je kopa.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 24  ~  Člen od: 05 november 2013  ~  Posledná návšteva: 26 november 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Pocuje ma Boh? Téma Next Topic: Dejú sa zázraky ?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06