Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Zoroastrianstvo v kresťanstve
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: evolúcia náboženstiev Téma Next Topic: Vlajka Európskej únie = znak Panny Márie?
Strana: z 3

poutník

Stav: offline

Odoslaný - 05 október 2014 :  21:56:40  Zobraziť profil  Pridať poutník do zoznamu priateľov
citácia:
Mystické zážitky sú čiste Boží dar, nemožno sa k nim dostať vlastnou snahou ani špeciálnou modlitbovou technikou. Ani nebývajú dôkazom momentálnej kresťanskej dokonalosti omilosteného, ktorá spočíva na cnostiach.

Inak stále neviem pochopiť a nemám predstavu, čo je to tá toľko spomínaná kresťanská kontemplácia a ako sa ku nej môže veriaci dopracovať.

Pôvodne zaslal Koki - 05 október 2014 :  17:39:33

Koki, přečti si knihu od sv. Terezie od Ježíše - život, ona tam popisuje do detajlu jak to zakoušela i jak se na to připravit. Také otec Pio z Pietrelciny ve svých dopisech duchovnímu vůdci popisuje co zakoušel. Nebo knihu, Scala paradisi z které jsem tady už neco napsal. A také to popisuje sv. Petr z Alkantary a mnoho dalších. Zajmavé je že všichni popisují kontemplaci jako sladký pláč, nevýslovnou sladkost, hojné a sladké slzy které nejdou zastavit. A to mně velice mate protože velmi dobře znám člověka který tohle taky zakouší ale jistě není svatý i když touží po svatosti a dělá nějakou askezi, on to popisuje jako velmi rychlý a silný vznět lásky kdy vytrysknou slzy a zaplaví ho nevýslovná sladkost a klid a pocit přítomnosti Boha.
Až budu mít čas dám něco pod téma kontemplace.

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 113  ~  Člen od: 20 október 2013  ~  Posledná návšteva: 25 august 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

butyl

Odoslaný - 05 október 2014 :  21:59:38  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
Chodec:
Je mi ľúto že nemáte žiadnu empirickú skúsenosť s duchovnou pomocou kňazov. Mne ten náš pomohol hlbšie pochopiť vieru - jej význam a potrebu.
Nemyslite si že ste prišli na niečo nové a už vôbec nie šokujúce. Tá podobnosť kresťanstva s orientálnymi náboženstvami je celkom logická. Židia boli semiti rovnako ako aj Babylončania, Asýrčania, Feninčania, Arabi a pod. Mnohé zo statí Starého zákona sú v mierne zmenenej podobe obsiahnuté aj v oveľa starších dielach práve z Babylonu, Akkadskej ríše, alebo aj u Sumerov(od ktorých to semiti pravdepodobne prevzali). Napr. Potopa sveta, strata nesmrteľnosti, desatoro atď. Myslím že aj oni mali nejaké to obmedzené poznanie Boha(teoreticky prvý ľudia boli monoteistický) ktorý sa zjavil až Židom a preto tam tá podobnosť je. Rovnako je to aj s tými anjelmi. Avšak prečo by sme mali hľadať nejaké podobnosti(ktorých tam je oveľa viac) ktoré len mytologizujú pravdu, keď pravdu o týchto veciach máme v Starom zákone? Akoby sme odmietli pravé zjavenie Boha a hľadali namiesto toho nejaké jeho náznaky. A potom to nazývali pravou duchovnou cestou.

citácia:
Butyl vy si to vážne neuvedomujete, že modlidba a prosba má byť len časťou duševnej práce?! Čo tak žiť na plno a prestať žiť na viere ako róm na slovenskom sociálnom systéme? Čo tak postaviť sa na nohy, zaťať sa, odriekať si, usilovne sa snažiť dosiahnurť nejaký morálny cieľ, alebo niečomu porozumieť a až keď budete v koncoch potom poprosiť Boha o pomoc? Viete vnímať váhu zmilovania a obdarovania niekoho kto sa celou bytosťou snaží a chýba mu už len kúsok k dovŕšeniu diela?

Napísal som len jednu možnosť aktívnej duševnej práce. Samozrejme že máme vieru aj žiť inak to je viera mŕtva! Ale mystický zážitok nemá byť cieľom takéhoto duševného snaženia. To potom skĺzneme na úroveň New Age. Mystické zážitky sú práve od Boha. Ak majú byť cieľom nášho snaženia tak potom je márny náš život!

"Toto robíme pre priateľov, aby so zajatím tela nebola zajatá aj ich duša."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 273  ~  Člen od: 03 február 2014  ~  Posledná návšteva: 27 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 06 október 2014 :  06:02:23  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Je mi ľúto že nemáte žiadnu empirickú skúsenosť s duchovnou pomocou kňazov. Mne ten náš pomohol hlbšie pochopiť vieru - jej význam a potrebu.
Pôvodne zaslal butyl - 05 október 2014 : 21:59:38
co je to "empiricka skusenost s duchovnou pomocou knazov"?

citácia:
(teoreticky prvý ľudia boli monoteistický)
Pôvodne zaslal butyl - 05 október 2014 :  21:59:38
prvi ludia boli animisticki

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 06 október 2014 :  06:46:34  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

A to mně velice mate protože velmi dobře znám člověka který tohle taky zakouší ale jistě není svatý i když touží po svatosti a dělá nějakou askezi, on to popisuje jako velmi rychlý a silný vznět lásky kdy vytrysknou slzy a zaplaví ho nevýslovná sladkost a klid a pocit přítomnosti Boha.

Pôvodne zaslal poutník - 05 október 2014 :  21:56:40

No vidíte, o tomto sú už pomaly naše všetky príspevky, o tom že vôbec nemáte šajn o tom čo sú to duchovné zážitky, ako vznikajú. Váš príklad je len dôkazom pre moje príspevky. Ste zmätený preto, lebo ani len náznakom nepripúšťate, že tie zrnká pravdy ktoré sú v iných náboženstvách sú na toľko mocné, aby vás stále povzniesli bližšie k Bohu. Tak potom nie mňa, ale jeho sa na mystickú skúsenosť pýtajte. Ale vďaka, že ste to sem uviedol. Po tom čo som vám napísal by vám to už ale poutník malo byť jasné. Čím skôr sa vzdáte teórie: Pred nami nič, len MY, a po nás tiež nič. Tak tým skôr to pochopíte.

A nečudujem sa že nie je svätý, ešte neumrel, nestihli ste ho vyhlásiť. Navyše platí, že mnohí z tých, ktorí mali takéto schopnosti a boli vašou církvou vyhlásený za svätých boli aj ľudia so svojimi hriechmi. Bohužiaľ vaša RKC má neuveriteľnú potrebu robiť z ľudí IDOLY. Najlepšie by bolo, keby umrel, vy by ste ho vyhlásili za svätého, následne za patróna dajme tomu koláčov a potom by ste mu chodili slúžiť OMŠU. Lebo tak to dnes v církvi funguje.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 06 október 2014 :  07:04:52  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

1. Je mi ľúto že nemáte žiadnu empirickú skúsenosť s duchovnou pomocou kňazov.
2. Nemyslite si že ste prišli na niečo nové a už vôbec nie šokujúce.
3. Myslím že aj oni mali nejaké to obmedzené poznanie Boha(teoreticky prvý ľudia boli monoteistický) ktorý sa zjavil až Židom a preto tam tá podobnosť je.
4. Rovnako je to aj s tými anjelmi.
5. Avšak prečo by sme mali hľadať nejaké podobnosti(ktorých tam je oveľa viac) ktoré len mytologizujú pravdu, keď pravdu o týchto veciach máme v Starom zákone?
6.Akoby sme odmietli pravé zjavenie Boha a hľadali namiesto toho nejaké jeho náznaky. A potom to nazývali pravou duchovnou cestou.
7. Samozrejme že máme vieru aj žiť inak to je viera mŕtva!
8. Ale mystický zážitok nemá byť cieľom takéhoto duševného snaženia. To potom skĺzneme na úroveň New Age. Mystické zážitky sú práve od Boha. Ak majú byť cieľom nášho snaženia tak potom je márny náš život!

Pôvodne zaslal butyl - 05 október 2014 :  21:59:38

1. Nie nemám, už vidím ako idem kňazovi vyprávať o tom, že som vďaka láske vyletel z tela a pýtať sa ho čo to bolo.

2. Nie nemyslím si, že som prišiel na niečo nové, ale arogancia väčšiny katolíkov k minulým tradíciam priam kričí o tom, že nemajú ani len šajn čomu sa vysmievajú. Tak si to pripomeňme ...

3. Nie neboli monoteistickí, už to aj guest písal. Počkajte si na tému o Babylóne, tam sa to chystám vysvetliť.

4. Ako rovnako? Vedel ste, že starý Bohovia iných národov sú vlastne anjeli na úrovni Arche - vládcov času a sú nasledovníkmi pravého Boha? To ste vedel? Nemyslím.

5. Prečo mytologizovať pravdu? Prečo ju práve nedemytologizovať? Pochopiť? Dať do vzťahu s iným poznaním, prestať zmnožovať duchovné pojmy a zistiť, že Boh je naozaj len jeden a tak alebo onak sa jeho vôľa prejavila v tom či onom národe vďaka takému či takému anjelovi? Prestaňte z toho robiť zápletku väčšiu ako je. Spravte už konečne duchovno pre ľudí zrozumiteľným, aby sa vedeli orientovať, aby sa neklamali. Prečo toto nenapíšete ako cieľ?

6. Pravda nie je pravdou? Nie je vari krásne ľuďom dať pochopiť, že všetci veríme vlastne v to isté, len na iných úrovniach? Vari nevidíte, že je to cesta k dosiahnutiu porozumenia medzi náboženstvami a ukončenia násilia založeného na náboženských presvedčeniach? To ste naozaj ale naozaj tak krátkozraký že pre svoj nos nevidíte väčšie dobro ktoré sa môže podariť?

7. Viera žiť inak je mŕtva? Keď budem cvičiť duchovné cvičenia vo viere, že sa stanem lepším a začnem lepšie vnímať pravdy ducha budem o tom viac mŕtvy? Ste tragéd ....

8. Nie, mystický zážitok nemá byť cieľom, povedal som, že logickým dôsledkom. Cieľom je to morálne zušľachtenie. Kde som povedal, že je cieľom? Butyl ste si istý, že diskutujete so mnou? Lebo mne sa to nezdá. Je to ako v tom dialógu kňaza s tým pánom čo som sem nedávno prilepil. Ten kňaz akoby tam hovoril k stene. Akoby vypol a pustil stand-by režím s nahrávkou, ktorú omieľal už 5000xkrát a zabudol, že má diskutovať s človekom. Tak nejak mi to príde aj s vami.

9. Aspoň jedno dobro vo vašom príspevku, že sa New Age vystríhate. Viete ale povedať čo New Age nie je? No neviete, lebo obsah toho pojmu nemáte vôbec pochopený, ale šermujete s ním. A teraz idem do práce.

Ďakujem však že sme sa vrátili k téme vašim príspevkom.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 október 2014 :  08:08:32  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Temu o babylone otvorte na nejakom vlastnom blogu a sem skopirujte maximalne tak linku.

Vase posobenie tu sa vzhladom na zameranie fora a jeho pravidla stava dost kontroverznym, dostali ste dost velky priestor na to,aby ste sa ukazali o co Vam ide a je na case ist posobit niekde inde.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 06 október 2014 :  09:57:08  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:
Temu o babylone otvorte na nejakom vlastnom blogu a sem skopirujte maximalne tak linku.

Vase posobenie tu sa vzhladom na zameranie fora a jeho pravidla stava dost kontroverznym, dostali ste dost velky priestor na to,aby ste sa ukazali o co Vam ide a je na case ist posobit niekde inde.

Pôvodne zaslal Mato - 06 október 2014 :  08:08:32

Potom Maťo nemôžete nazývať sekciu do ktorej prispievam sekciou polemiky - mimo pôvodný zámer fóra.
Čo sa týka témy Babylónu a ich náboženstva nikde nie je napísané, že ja to sem musím dávať. Keď nie je záujem tak na čo? Tému pre tému? Mám aj iné veci na práci.
Navyše tu máte vzdelaných ľudí, všetko môžu uviesť na pravú mieru.
Čo sa týka témy zoroastrizmu - to márna snaha nebola, aspoň jeden sa vyjadril, že mu to prišlo zaujímavé.
Čo sa týka kontroverzných názorov možno že sú. Ale nie sú nepravdivé. Všetko sa dá overiť, vlastným poznávaním k tomu dospieť. Nie je moja vina, že v argumentáciách prevyšujem tých s ktorými polemizujem. Či?! Alebo práve toto je problém?
Rovnako tak prečo som pre vás problémom ja a nie materialisti ktorí tu prispievajú?
A áno, skutočne som dostal priestor vyjadriť sa o čo mi ide, diskutovať. Nikde som ale nenapísal, že by sa tu niekto mal vzdať kresťanstva, len si rozšíriť poznanie a vidieť súvislosti.

No a teraz mi povedzte vy Maťo, váš príspevok bol vašou osobnou iniciatívou? Alebo to je ako stým BANom z minula, že mi ho vymodlili ľudia s ktorými som sa do diskusie ani raz nedostal?

A ešte kde ste bol, keď sa témy ktoré som založil diskusiou dostávali off topic ? Mne tam to moderovanie chýbalo.

Čo sa týka budúcna, zariadím sa podľa vašej odpovede. Ostávam s pozdravom ...

butyl

Odoslaný - 06 október 2014 :  16:43:59  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:

1. Nie nemám, už vidím ako idem kňazovi vyprávať o tom, že som vďaka láske vyletel z tela a pýtať sa ho čo to bolo.

2. Nie nemyslím si, že som prišiel na niečo nové, ale arogancia väčšiny katolíkov k minulým tradíciam priam kričí o tom, že nemajú ani len šajn čomu sa vysmievajú. Tak si to pripomeňme ...

3. Nie neboli monoteistickí, už to aj guest písal. Počkajte si na tému o Babylóne, tam sa to chystám vysvetliť.

4. Ako rovnako? Vedel ste, že starý Bohovia iných národov sú vlastne anjeli na úrovni Arche - vládcov času a sú nasledovníkmi pravého Boha? To ste vedel? Nemyslím.

5. Prečo mytologizovať pravdu? Prečo ju práve nedemytologizovať? Pochopiť? Dať do vzťahu s iným poznaním, prestať zmnožovať duchovné pojmy a zistiť, že Boh je naozaj len jeden a tak alebo onak sa jeho vôľa prejavila v tom či onom národe vďaka takému či takému anjelovi? Prestaňte z toho robiť zápletku väčšiu ako je. Spravte už konečne duchovno pre ľudí zrozumiteľným, aby sa vedeli orientovať, aby sa neklamali. Prečo toto nenapíšete ako cieľ?

6. Pravda nie je pravdou? Nie je vari krásne ľuďom dať pochopiť, že všetci veríme vlastne v to isté, len na iných úrovniach? Vari nevidíte, že je to cesta k dosiahnutiu porozumenia medzi náboženstvami a ukončenia násilia založeného na náboženských presvedčeniach? To ste naozaj ale naozaj tak krátkozraký že pre svoj nos nevidíte väčšie dobro ktoré sa môže podariť?

7. Viera žiť inak je mŕtva? Keď budem cvičiť duchovné cvičenia vo viere, že sa stanem lepším a začnem lepšie vnímať pravdy ducha budem o tom viac mŕtvy? Ste tragéd ....

8. Nie, mystický zážitok nemá byť cieľom, povedal som, že logickým dôsledkom. Cieľom je to morálne zušľachtenie. Kde som povedal, že je cieľom? Butyl ste si istý, že diskutujete so mnou? Lebo mne sa to nezdá. Je to ako v tom dialógu kňaza s tým pánom čo som sem nedávno prilepil. Ten kňaz akoby tam hovoril k stene. Akoby vypol a pustil stand-by režím s nahrávkou, ktorú omieľal už 5000xkrát a zabudol, že má diskutovať s človekom. Tak nejak mi to príde aj s vami.

9. Aspoň jedno dobro vo vašom príspevku, že sa New Age vystríhate. Viete ale povedať čo New Age nie je? No neviete, lebo obsah toho pojmu nemáte vôbec pochopený, ale šermujete s ním. A teraz idem do práce.

Ďakujem však že sme sa vrátili k téme vašim príspevkom.

Pôvodne zaslal Chodec - 06 október 2014 :  07:04:52

Aby som dodržal číslovanie
1.Tak ale to je tebe na škodu. Ani nevieš akoby ti kňaz mohol pomôcť.

2. Buď konkrétny. Kde vidíš argonaciu?

3.Tak ja si počkám na vysvetlenie.

4.A k tomuto sme dospeli ako? Napísal som že tí ich bohovia odkazujú na obmedzené poznanie Boha pravého ktorý sa v pravde zjavil Židom. Teda informácie o nich obsiahnuté v iných zdrojoch môžu ale nemusia byť pravdivé a keďže Bibliu považujeme za zdroj pravdivý nevidím dôvod hľadať o nich niečo ďalšie čo už pravda nemusí byť. Ja nesúhlasím že bohovia starých národov sú úplne totožný s anjelmi avšak pripúšťam že nakoľko sú aj staroorientálne národy semitské tak tam podobné metafyzické predstavy sú.

5.Ja netvrdím že vôľa Boha sa nemohla prejaviť v iných národoch ale to čo tu píšete sú len dohady. Ničím nepodložené vychádzajúce z príbuznosti semitských kmeňov. Toto nie je sú korene kresťanstva - dokonca ani židovstva. Sú to len vcelku logické podobnosti tak im prestaňme prisudzovať väčšiu váhu ako skutočne majú.

6., 9. A vy mi idete tvrdiť že toto nie je náuka New Age. Konkrétne kniha Tomaša Kentlera- Transformace vědomí ich obsahuje tak ako ich tu rad- radom chŕlite. Veď prečo všetko nezlúčiť do jednej hmoty keď všetci veríme v to isté. No neveríme. Kresťan by mal tieto náuky razantne odmietnuť. Kristus je cesta, pravda a život. Porozumenie je síce pekné ale nič to nemení na pravde však? Všetky náboženstvá nie sú rovnocenné ani nevedú rovnako k Bohu. Môžu obsahovať prvky pravdy ale tá je plne zjavená práve v KC.

7.Konkretizujte čo to je duchovné cvičenie vo viere. Pod týmto pojmom si predstavujem všelijaké veci.

8. Ako konkrétne sa morálne zušľachtenie prejaví? alebo čo si treba pod týmto pojmom predstaviť? stanem sa lepším človekom? Lepším v akom zmysle?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 273  ~  Člen od: 03 február 2014  ~  Posledná návšteva: 27 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

butyl

Odoslaný - 06 október 2014 :  16:50:53  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:
1. co je to "empiricka skusenost s duchovnou pomocou knazov"?

2. prvi ludia boli animisticki

Pôvodne zaslal guest636 - 06 október 2014 :  06:02:23

1. že už ti kňaz niekedy pomohol v duchovnej rovine.(aspoň tak som to myslel)
2. Dokáž toto svoje tvrdenie.

Chodec

Odoslaný - 06 október 2014 :  17:21:45  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

2. Buď konkrétny. Kde vidíš argonaciu?

3.Tak ja si počkám na vysvetlenie.

4.A k tomuto sme dospeli ako? Napísal som že tí ich bohovia odkazujú na obmedzené poznanie Boha pravého ktorý sa v pravde zjavil Židom. Teda informácie o nich obsiahnuté v iných zdrojoch môžu ale nemusia byť pravdivé a keďže Bibliu považujeme za zdroj pravdivý nevidím dôvod hľadať o nich niečo ďalšie čo už pravda nemusí byť. Ja nesúhlasím že bohovia starých národov sú úplne totožný s anjelmi avšak pripúšťam že nakoľko sú aj staroorientálne národy semitské tak tam podobné metafyzické predstavy sú.

5.Ja netvrdím že vôľa Boha sa nemohla prejaviť v iných národoch ale to čo tu píšete sú len dohady. Ničím nepodložené vychádzajúce z príbuznosti semitských kmeňov. Toto nie je sú korene kresťanstva - dokonca ani židovstva. Sú to len vcelku logické podobnosti tak im prestaňme prisudzovať väčšiu váhu ako skutočne majú.

6., 9. A vy mi idete tvrdiť že toto nie je náuka New Age. Konkrétne kniha Tomaša Kentlera- Transformace vědomí ich obsahuje tak ako ich tu rad- radom chŕlite. Veď prečo všetko nezlúčiť do jednej hmoty keď všetci veríme v to isté. No neveríme. Kresťan by mal tieto náuky razantne odmietnuť. Kristus je cesta, pravda a život. Porozumenie je síce pekné ale nič to nemení na pravde však? Všetky náboženstvá nie sú rovnocenné ani nevedú rovnako k Bohu. Môžu obsahovať prvky pravdy ale tá je plne zjavená práve v KC.

7.Konkretizujte čo to je duchovné cvičenie vo viere. Pod týmto pojmom si predstavujem všelijaké veci.

8. Ako konkrétne sa morálne zušľachtenie prejaví? alebo čo si treba pod týmto pojmom predstaviť? stanem sa lepším človekom? Lepším v akom zmysle?

Pôvodne zaslal butyl - 06 október 2014 :  16:43:59

Tak rad radom:

Pre uvedenú 2ku:

citácia:
Protože ty náboženství vznily v rozumu vzbouřeného člověka, je jasné že Bůh v nich nemá zalíbení ale pouze dopouští že existují i když je v nich urážen. V každém vymyšleném náboženství není člověk poslušný Bohu. V žádném vymyšleném náboženství netouží člověk po Bohu, nespojuje se s Ním, protože jsou falešná. ... reinkarnace je pouze bláhový výmysl člověka který se vzbouřil proti Bohu.

Pôvodne zaslal poutník - 03 október 2014 : 17:21:00

citácia:

K reinkarnácii. Fascinuje ma ten posun. Kým tradiční "konzumenti" reinkarnácie to (prevtelenie) berú ako trest, "veriaci" v západných krajinách to berú ako šancu si užiť, veď potom v ďalšom živote si to prípadne odtrpím, dostanem druhú šancu.
Celkovo si ale neviem predstaviť, ako by som sa prípadne mohol zo švába stať zase človekom.

Pôvodne zaslal Mx - 24 september 2014 : 16:40:50

Pôvodne napísal Maeror:
Napíšu to otevřeně a nechci aby jsi to přijal ve zlém.
Celé to co jsi tu napsal na mně působí jako jeden velký blábol, kde se míchají jablka s hruškama a z toho se vyvozuje kolik má sluneční soustava planet.

Pôvodne napísal Azuritko:
janyjany daj jednu dogmu, jeden citát z Biblie s patričným výkladom, kde sa hovorí o anjeloch sídliacich v jednotlivých planétach a hviezdach. Ak nič také nemáš, tak sú to bláboli od ktorých choď na kilometre preč ak si katolík.
Anjeli majú svoju funkciu, ale nie skrze planéty. Veď to ani nedáva zmysel, keď sa nad tým len trošku zamyslíš.

A tak ďalej...

Za všetky len tito, nechce sa mi hľadať, určo je ich tu ale viac. Plus rozhovor toho pána farára v linku čo som dával do jednej z tém. Nie je to len arogancia ale aj povyšovanie a ponižovanie.

3. Už asi nie, odkaz od Maťa mne ste asi čítal.
4. Bohužiaľ sklamem Vás, ani Židom sa nezjavil pravý Boh (to zas bude otázok však?) a o tom s tými anjelmi - no neviem či to viete, ale nepriete sa so mnou, ale so samotným Akvinským, alebo pápežom Piusom V, ale aj mnohými inými. Týchto by ste ale mal poznať.

5. Butyl ... tu sa mýlite najviac, nie sú to dohady ... keby ste len vedel ...

6. Nikde som Butyl nenapísal, že všetky náboženstvá sú rovnocenné. Ak áno, prekopírujte mi to sem ... chcem to vidieť. Písal som o starých, aktuálnych a najaktuálnejších náboženstvách, ktoré prináša najlepšiu a najpravdivejšiu cestu a je to kresťanstvo. Preto som nikdy nikomu nepovedal aby od kresťanstva odstúpil, ani som tu nikdy nepovyšoval jednu formu súčasného kresťanstva nad druhú.

9. Čo sa týka New Age, ste informovaný, ale nedostatočne. New Age skutočne priznáva rovnocenné postavenie pre všetky náboženstvá. Ja som to ale tu nikdy nerobil, iba som hájil ich právo na život, ktorý mali a ktorý majú už pomaly za sebou. To preto, aby sa cenné poznanie z nich nezatracovalo, nezosmiešňovalo, ale aby sa vykopalo a zlúčilo do komplexného poznania. Ani som nikde tie náboženstvá neprijal celé. New Age rovnako tak hľadá záľubu v dosahovaní kadejakých stavov zmeneného vedomia, ale nekriticky, bez toho, aby tomu rozumeli a to privedie človeku len zlo a chaos. V téme o sv. Sofii si môžete naštudovať koho duchovnú tradíciu nasledujem - Jána Ámosa Komenského. Bol vari aj on New Ageista? Skúste si to pozrieť v tej téme a hlavne odkaz od Štúrovcov. Je to ako z puzzle - ak poskladáte dieliky (chápaj všetko so všetkým) ako sa zachce bude to chaos. To robí New Age. No ak ich poskladáte podľa vnútornej logiky vznikne z toho krásny obraz o svete a Bohu. To už nie je New Age, ale duchovný dar vidieť spojitosti. 8. A ten sa dosahuje len zušľachťovaním vlastných cností a skutočne od určitej úrovne sa stávajú tieto cnosti po vybrúsení duchovným zrakom. Vaša aura sa rozžiari tá následne pritiahne pozornosť vyšších bytosti ktoré vás začnú inšpirovať a využívať k službe pre dobro ľudstva.

Chodec

Odoslaný - 06 október 2014 :  17:25:29  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

2. Dokáž toto svoje tvrdenie.

Pôvodne zaslal butyl - 06 október 2014 :  16:50:53

Toto tvrdenie sa skutočne ľahko dokazuje Butyl a Guest má pravdu, Bohužiaľ ani on nevie prečo tomu bolo tak.

butyl

Odoslaný - 06 október 2014 :  18:09:34  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:

Za všetky len tito, nechce sa mi hľadať, určo je ich tu ale viac. Plus rozhovor toho pána farára v linku čo som dával do jednej z tém. Nie je to len arogancia ale aj povyšovanie a ponižovanie.

3. Už asi nie, odkaz od Maťa mne ste asi čítal.
4. Bohužiaľ sklamem Vás, ani Židom sa nezjavil pravý Boh (to zas bude otázok však?) a o tom s tými anjelmi - no neviem či to viete, ale nepriete sa so mnou, ale so samotným Akvinským, alebo pápežom Piusom V, ale aj mnohými inými. Týchto by ste ale mal poznať.

5. Butyl ... tu sa mýlite najviac, nie sú to dohady ... keby ste len vedel ...

6. Nikde som Butyl nenapísal, že všetky náboženstvá sú rovnocenné. Ak áno, prekopírujte mi to sem ... chcem to vidieť. Písal som o starých, aktuálnych a najaktuálnejších náboženstvách, ktoré prináša najlepšiu a najpravdivejšiu cestu a je to kresťanstvo. Preto som nikdy nikomu nepovedal aby od kresťanstva odstúpil, ani som tu nikdy nepovyšoval jednu formu súčasného kresťanstva nad druhú.

9. Čo sa týka New Age, ste informovaný, ale nedostatočne. New Age skutočne priznáva rovnocenné postavenie pre všetky náboženstvá. Ja som to ale tu nikdy nerobil, iba som hájil ich právo na život, ktorý mali a ktorý majú už pomaly za sebou. To preto, aby sa cenné poznanie z nich nezatracovalo, nezosmiešňovalo, ale aby sa vykopalo a zlúčilo do komplexného poznania. Ani som nikde tie náboženstvá neprijal celé. New Age rovnako tak hľadá záľubu v dosahovaní kadejakých stavov zmeneného vedomia, ale nekriticky, bez toho, aby tomu rozumeli a to privedie človeku len zlo a chaos. V téme o sv. Sofii si môžete naštudovať koho duchovnú tradíciu nasledujem - Jána Ámosa Komenského. Bol vari aj on New Ageista? Skúste si to pozrieť v tej téme a hlavne odkaz od Štúrovcov. Je to ako z puzzle - ak poskladáte dieliky (chápaj všetko so všetkým) ako sa zachce bude to chaos. To robí New Age. No ak ich poskladáte podľa vnútornej logiky vznikne z toho krásny obraz o svete a Bohu. To už nie je New Age, ale duchovný dar vidieť spojitosti. 8. A ten sa dosahuje len zušľachťovaním vlastných cností a skutočne od určitej úrovne sa stávajú tieto cnosti po vybrúsení duchovným zrakom. Vaša aura sa rozžiari tá následne pritiahne pozornosť vyšších bytosti ktoré vás začnú inšpirovať a využívať k službe pre dobro ľudstva.
Pôvodne zaslal Chodec - 06 október 2014 :  17:21:45

AK prijmeme fakt že kresťanstvo je pravé náboženstvo tak nie je arganciou povedať že všetko ostatné nie je pravé - teda falošné nie?

Židom sa zjavil pravý Boh. AK to popierate tak máte od kresťanstva dosť ďaleko. Netvrdím že sa im zjavil celý ale určite sa im zjavil v pravde. Ukáž mi v čom si protirečím so sv. Tomášom AKvinským alebo Piom V.

5. tak neviem... povedzte mi

6. Nie je vari krásne ľuďom dať pochopiť, že všetci veríme vlastne v to isté, len na iných úrovniach? Nenapísal si nič o rovnocennosti(to som ani netvrdil) len som chcel vedieť ako toto myslíš. Podľa mňa nie je lepšia a najlepšia cesta. Je jedna pravá cesta a ostatné sú správne len do tej miery do ktorej sú s tou pravou zhodné.

9. Prijať niečo také znamená prestať byť katolíkom. Vyberanie dobrých prvkov iných náboženstiev znamená poprieť pravdu zjavenú v úplnosti v Katolíckej cirkvi.
To o vyšších bytostiach je biela mágia ktorú kresťanstvo odsúdilo začiatkom 5. alebo 6. storočia. To čo hlásate je v rozpore s kresťanstvom.

Keď je to také ľahké dokázať tak čakám na dôkaz.

Chodec

Odoslaný - 06 október 2014 :  22:40:23  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

1. AK prijmeme fakt že kresťanstvo je pravé náboženstvo tak nie je arganciou povedať že všetko ostatné nie je pravé - teda falošné nie?

2. Židom sa zjavil pravý Boh. AK to popierate tak máte od kresťanstva dosť ďaleko. Netvrdím že sa im zjavil celý ale určite sa im zjavil v pravde.

3. Ukáž mi v čom si protirečím so sv. Tomášom AKvinským alebo Piom V.

5. tak neviem... povedzte mi

6. Nenapísal si nič o rovnocennosti(to som ani netvrdil) len som chcel vedieť ako toto myslíš. Podľa mňa nie je lepšia a najlepšia cesta. Je jedna pravá cesta a ostatné sú správne len do tej miery do ktorej sú s tou pravou zhodné.

9. Prijať niečo také znamená prestať byť katolíkom. Vyberanie dobrých prvkov iných náboženstiev znamená poprieť pravdu zjavenú v úplnosti v Katolíckej cirkvi.
To o vyšších bytostiach je biela mágia ktorú kresťanstvo odsúdilo začiatkom 5. alebo 6. storočia. To čo hlásate je v rozpore s kresťanstvom.

Keď je to také ľahké dokázať tak čakám na dôkaz.

Pôvodne zaslal butyl - 06 október 2014 :  18:09:34

1. Povedať aj tej najmenšej pravde ducha, že je lžou je aroganciu butyl či sa vám to páči, alebo nie, proste je. Ak odmietne zrnko pravdy, koho vlastne odmietnete?

2. Dovoľte aby som vám to vysvetlil v inej téme, ktorú som založil. I keď druhou vetou si z časti sám pravdivo odpovedáte.

Vašu 3 a 9 možem spojiť, moja odpoveď súvisi s oboma. Hovoríte, že církev to zamietla v 5. a 6. storočí? Nuž tak potom prečo Pius V (1504-1566) hovorí nasledovné:
„Nikdy nemožno dosť velebiť týchto siedmich správcov sveta, predstavovaných siedmimi planétami... Je útechou a dobrým znamením, že v tomto storočí, z milosti Božej, kult týchto siedmich planúcich svetiel, týchto siedmich hviezd, v kresťanskom spoločenstve znovunadobudol všetok svoj lesk a nádheru“.
Pius V., v bule španielskemu kléru
Ak dovolíte, Akvinského si ešte nechám do inej témy, bude to vhodnejšie.

6. Butyl ja sa pred vami skláňam za to čo ste tu napísal. Bingo! Pre istotu ešte raz: ,,...a ostatné sú správne len do tej miery do ktorej sú s tou pravou zhodné" Ja vám tlieskam.

9. Prestať byť katolíkom hovoríte. Možno že naozaj áno, ja sa vskutku zaňho dnes nepovažujem, ale kresťanom som stále a budem až do smrti. Verím v JK a v život večný. Ale to je moja cesta, za seba zodpovedáte vy.

butyl

Odoslaný - 06 október 2014 :  23:14:05  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:

1. Povedať aj tej najmenšej pravde ducha, že je lžou je aroganciu butyl či sa vám to páči, alebo nie, proste je. Ak odmietne zrnko pravdy, koho vlastne odmietnete?

2. Dovoľte aby som vám to vysvetlil v inej téme, ktorú som založil. I keď druhou vetou si z časti sám pravdivo odpovedáte.

Vašu 3 a 9 možem spojiť, moja odpoveď súvisi s oboma. Hovoríte, že církev to zamietla v 5. a 6. storočí? Nuž tak potom prečo Pius V (1504-1566) hovorí nasledovné:
„Nikdy nemožno dosť velebiť týchto siedmich správcov sveta, predstavovaných siedmimi planétami... Je útechou a dobrým znamením, že v tomto storočí, z milosti Božej, kult týchto siedmich planúcich svetiel, týchto siedmich hviezd, v kresťanskom spoločenstve znovunadobudol všetok svoj lesk a nádheru“.
Pius V., v bule španielskemu kléru
Ak dovolíte, Akvinského si ešte nechám do inej témy, bude to vhodnejšie.

6. Butyl ja sa pred vami skláňam za to čo ste tu napísal. Bingo! Pre istotu ešte raz: ,,...a ostatné sú správne len do tej miery do ktorej sú s tou pravou zhodné" Ja vám tlieskam.

9. Prestať byť katolíkom hovoríte. Možno že naozaj áno, ja sa vskutku zaňho dnes nepovažujem, ale kresťanom som stále a budem až do smrti. Verím v JK a v život večný. Ale to je moja cesta, za seba zodpovedáte vy.

Pôvodne zaslal Chodec - 06 október 2014 :  22:40:23

1. Ak pravda tak len pravda. Hoc by na nej bolo len zrnko lži nehodno ju počúvať a riadiť sa ňou.

Kde v tej vete hovorí Pius V. o bielej mágii? Ty hovoríš niečo o priťahovaní vyšších bytostí ktoré ťa budú využívať na svoje ciele. Je tam priepastný rozdiel medzi vyjadrením Pia V.(ktoré uvádzaš v okresanej forme) a tvojimi predstavami.

6. To ale neznamená že je dobré ich vyznávať. Časť z nich pravdivá byť môže ale pravda je celá zjavená v Cirkvi a teda vyznávať čiastočnú pravdu spolu s lžou je nesprávne.

9. Nech ti je Boh milosrdný.

Chodec

Odoslaný - 07 október 2014 :  16:01:55  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

1. Ak pravda tak len pravda. Hoc by na nej bolo len zrnko lži nehodno ju počúvať a riadiť sa ňou.

Kde v tej vete hovorí Pius V. o bielej mágii? Ty hovoríš niečo o priťahovaní vyšších bytostí ktoré ťa budú využívať na svoje ciele. Je tam priepastný rozdiel medzi vyjadrením Pia V.(ktoré uvádzaš v okresanej forme) a tvojimi predstavami.

6. To ale neznamená že je dobré ich vyznávať. Časť z nich pravdivá byť môže ale pravda je celá zjavená v Cirkvi a teda vyznávať čiastočnú pravdu spolu s lžou je nesprávne.

9. Nech ti je Boh milosrdný.

Pôvodne zaslal butyl - 06 október 2014 :  23:14:05

1. Keď oddelíte pravdu od lži, zostane vám vždy len pravda. Tú je žiadúce a dobré pochopiť. Lož ste oddelili predsa.

2. Ja som o bielej mágii nehovoril, vy ste to tak nazval. Byť inšpirovaný anjelmi je biela mágia? To je ale zaujímavé. Tak potom bola sv. Cecília asi čarodejnica, keď k nej chodil anjel. Navrhujem teda preč s ňou zo spoločenstva svätých.

6. Veru tak, neznamená to vyznávať ich, to som NIKDE netvrdil. Podsunúté tvrdenie z vašej strany.

9. Nech je Boh milosrdný aj k vám.

butyl

Odoslaný - 07 október 2014 :  16:48:46  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:

1. Keď oddelíte pravdu od lži, zostane vám vždy len pravda. Tú je žiadúce a dobré pochopiť. Lož ste oddelili predsa.

2. Ja som o bielej mágii nehovoril, vy ste to tak nazval. Byť inšpirovaný anjelmi je biela mágia? To je ale zaujímavé. Tak potom bola sv. Cecília asi čarodejnica, keď k nej chodil anjel. Navrhujem teda preč s ňou zo spoločenstva svätých.

6. Veru tak, neznamená to vyznávať ich, to som NIKDE netvrdil. Podsunúté tvrdenie z vašej strany.

9. Nech je Boh milosrdný aj k vám.

Pôvodne zaslal Chodec - 07 október 2014 :  16:01:55

1., 6. - Ako sme sa zhodli tak iné učenie je pravdivé len to tej miery do ktorej je zhodné s učením pravým. A teda nemá význam vyberať z neho to správne lebo to obsahuje pravé učenie. Nemôže obsahovať ani nič nové na doplnenie pravého učenia lebo to je zjavené celé. A teda nemá zmysel hľadať iné učenia akoby sme sa mali dozvedieť niečo nové...

2. Takže anjeli navštevujú ľudí podľa stupňa žiarivosti ich aury? Toto podľa teba nie je biela mágia?

Chodec

Odoslaný - 07 október 2014 :  19:42:08  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

1., 6. -A teda nemá význam vyberať z neho to správne lebo to obsahuje pravé učenie. Nemôže obsahovať ani nič nové na doplnenie pravého učenia lebo to je zjavené celé. A teda nemá zmysel hľadať iné učenia akoby sme sa mali dozvedieť niečo nové...

2. Takže anjeli navštevujú ľudí podľa stupňa žiarivosti ich aury?

Pôvodne zaslal butyl - 07 október 2014 :  16:48:46

1. Práve naopak, zmysel to má, lebo keď pochopíte časť, môžte presnejšie usudzovať o celku. Ako chcete duchovne rásť, ak nebudete predkladať duchu problémy na ktorých by sa posilňoval?

2. Ak som to použil, presnejšie slovo je inšpirujú.

butyl

Odoslaný - 08 október 2014 :  19:26:36  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:

1. Práve naopak, zmysel to má, lebo keď pochopíte časť, môžte presnejšie usudzovať o celku. Ako chcete duchovne rásť, ak nebudete predkladať duchu problémy na ktorých by sa posilňoval?

2. Ak som to použil, presnejšie slovo je inšpirujú.

Pôvodne zaslal Chodec - 07 október 2014 :  19:42:08

V tomto máš pravdu. Iné učenie katolícku vieru obohatiť nemôže. Preto z hľadiska viery je jediný zmysel v spoznávaní iných náboženstiev ten že budeme vedieť lepšie pochopiť správnosť a pravdivosť našej viery.

2. Vaša aura sa rozžiari tá následne pritiahne pozornosť vyšších bytosti ktoré vás začnú inšpirovať a využívať k službe pre dobro ľudstva. odkiaľ si na toto prišiel?

poutník

Odoslaný - 08 október 2014 :  20:40:35  Zobraziť profil  Pridať poutník do zoznamu priateľov
Že by channeling?

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 113  ~  Člen od: 20 október 2013  ~  Posledná návšteva: 25 august 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 08 október 2014 :  23:25:12  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

V tomto máš pravdu. Iné učenie katolícku vieru obohatiť nemôže. Preto z hľadiska viery je jediný zmysel v spoznávaní iných náboženstiev ten že budeme vedieť lepšie pochopiť správnosť a pravdivosť našej viery.

2. Vaša aura sa rozžiari tá následne pritiahne pozornosť vyšších bytosti ktoré vás začnú inšpirovať a využívať k službe pre dobro ľudstva. odkiaľ si na toto prišiel?

Pôvodne zaslal butyl - 08 október 2014 :  19:26:36

A o čom inom ja celý čas hovorím? Aspoň v niečom sme si porozumeli.

2. Je to na dlhšiu tému, ale v princípe to tak funguje. Je to zákon služby, alebo naplneného pohára.

K vašej irónii Poutník. Nie channelig, pretože pri chanelingu sa dobrovoľne vlastným rozhodnutím vzdávate vôľe nad vlastným telom, ktoré prepožičiavate na krátky čas iným bytostiam-duchom-možno aj démonom. V tom čase je vaše vedomie vypnuté a po opätovnom vrátení sa k sebe neviete nič o tom čo ste hovoril, musíte sa na to opýtať, alebo sa nahrať aby ste sa to dozvedel. Je to veľmi nebezpečná diabolská praktika! Navyše sa nikdy takéto rôzne predpovede nesplnia.
Naproti tomu pri inšpirácii sa k vám prihovára hlas alebo obraz rešpektujúc vašu bytosť. Žiadny anjel poslaný od Boha vám vaše ja NIKDY nasilu neznásilni, len aby dosiahol čo by potreboval. Rešpektuje vás a je trpezlivý. A viete moc dobre, že sú anjeli ktorí sú nižší a vyšší a nižšie sa osvecuje od vyššieho (tak učil Akvinský). Preto ak sa vy nezušľachťujete morálne, nemôžete byť nositeľom tak vysokých vznešených ideí - pretože by ste im na zemi morálne nedokázal prebojovať cestu a časom by ste zlyhal. A len rovnorodé priťahuje rovnorodé. Stačí takto? O bielej mágii tu nemôže byť reč.

Chodec

Odoslaný - 09 október 2014 :  20:25:06  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Alebo vám Butyl odpoviem slovami Ľudovíta Štúra:

,,Nič veľkého, nič pekného, nič šľachetného sa nevytvorilo bez obete, len slaboch sa k obetiam naučiť nemôže, ale duša vznešená horí po nich, lebo práve v obetiach svoju silu, svoje panstvo duch ukazuje. Kto žije duchom, v tom žije celý svet a on v celom svete."

Toľko k sile zušľachteného morálneho života.

butyl

Odoslaný - 11 október 2014 :  11:24:17  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:

A o čom inom ja celý čas hovorím? Aspoň v niečom sme si porozumeli.

2. Je to na dlhšiu tému, ale v princípe to tak funguje. Je to zákon služby, alebo naplneného pohára.

Naproti tomu pri inšpirácii sa k vám prihovára hlas alebo obraz rešpektujúc vašu bytosť. Žiadny anjel poslaný od Boha vám vaše ja NIKDY nasilu neznásilni, len aby dosiahol čo by potreboval. Rešpektuje vás a je trpezlivý. A viete moc dobre, že sú anjeli ktorí sú nižší a vyšší a nižšie sa osvecuje od vyššieho (tak učil Akvinský). Preto ak sa vy nezušľachťujete morálne, nemôžete byť nositeľom tak vysokých vznešených ideí - pretože by ste im na zemi morálne nedokázal prebojovať cestu a časom by ste zlyhal. A len rovnorodé priťahuje rovnorodé. Stačí takto? O bielej mágii tu nemôže byť reč.

Pôvodne zaslal Chodec - 08 október 2014 :  23:25:12

1. Neviem či myslíme na to isté tak to ešte zopakujem. Myslel som to tak že spoznaním cudzieho náboženstva zistím jeho nepravosť a utvrdí ma to v správnej viere.

Ty sa svojou morálnou ušľachtilosťou môžeš pripodobniť anjelom ktorý sú pred tvárou Boha? Podľa toho čo viem tak v bielej mágii sa tiež túži po dobrých anjeloch, ktorý ti len majú pomôcť na ceste života - veď ani to nie je nič zlé. Ani ich anjeli ťa neznásilnia k ničomu nenútia ale pomáhajú ti tak ako im to dovolíš. A predsa je to zakázané lebo to nieje od Boha! To čo ty nazývaš anjelmi nimi byť nemusí. A spoznáš to príliš neskoro.

Chodec

Odoslaný - 11 október 2014 :  12:01:45  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

1. Neviem či myslíme na to isté tak to ešte zopakujem. Myslel som to tak že spoznaním cudzieho náboženstva zistím jeho nepravosť a utvrdí ma to v správnej viere.

Ty sa svojou morálnou ušľachtilosťou môžeš pripodobniť anjelom ktorý sú pred tvárou Boha? Podľa toho čo viem tak v bielej mágii sa tiež túži po dobrých anjeloch, ktorý ti len majú pomôcť na ceste života - veď ani to nie je nič zlé. Ani ich anjeli ťa neznásilnia k ničomu nenútia ale pomáhajú ti tak ako im to dovolíš. A predsa je to zakázané lebo to nieje od Boha! To čo ty nazývaš anjelmi nimi byť nemusí. A spoznáš to príliš neskoro.

Pôvodne zaslal butyl - 11 október 2014 :  11:24:17

Tak potom to isté nemyslíme, pretože ja som to myslel tak, že spoznaním nie cudzieho ale ,,iného" náboženstva môžem pochopiť lepšie to vlastné. A síce vtedy, keď zistím v čom prevyšuje a prekonáva nedostatky druhého a čo nové prináša. Samotní najväčší otcovia ranného kresťanstva neodmietli všetko čo predtým bolo, prečo by som ja, alebo vy dnes mal?!

Nie, môžete sa ale vlastnými skutkami a prácou na sebe zušľachtiť - očistiť a pozdvihnúť do tej miery, že budete v očiach neba niesť ťažší údel ako tí, ktorí tak nečinia a bude vám zjavená vyššia pravda. (sám Ján bol vynesený vo svojich mystických stavoch pred Boží trón).
A prečo by som mal túžiť po dobrých anjeloch? Takúto túžbu človek ani nemôže mať. Veď predsa každý od narodenia dostávame svojho anjela strážneho (teda dobrého anjela). Túžba vzniká z potreby a potreba z nedostatku. Ak niečo máte, tak predsa nemáte nedostatok, alebo sa mýlim? A pomoc nezatracujte, každý z nás ju potrebuje. Pomôcť niekomu neznamená prežiť zaňho život sám.

A ešte raz, anjeli ktorí ti majú pomôcť na ceste životom, ochraňovať ťa to nie sú anjeli od BOHA? No tak potom už len od samotného Satana, však?! Pamätaj si, že tak ako človeka aj ducha možno poznať po skutkoch.

butyl

Odoslaný - 20 október 2014 :  05:24:27  Zobraziť profil  Pridať butyl do zoznamu priateľov
citácia:

Tak potom to isté nemyslíme, pretože ja som to myslel tak, že spoznaním nie cudzieho ale ,,iného" náboženstva môžem pochopiť lepšie to vlastné. A síce vtedy, keď zistím v čom prevyšuje a prekonáva nedostatky druhého a čo nové prináša. Samotní najväčší otcovia ranného kresťanstva neodmietli všetko čo predtým bolo, prečo by som ja, alebo vy dnes mal?!

Nie, môžete sa ale vlastnými skutkami a prácou na sebe zušľachtiť - očistiť a pozdvihnúť do tej miery, že budete v očiach neba niesť ťažší údel ako tí, ktorí tak nečinia a bude vám zjavená vyššia pravda. (sám Ján bol vynesený vo svojich mystických stavoch pred Boží trón).
A prečo by som mal túžiť po dobrých anjeloch? Takúto túžbu človek ani nemôže mať. Veď predsa každý od narodenia dostávame svojho anjela strážneho (teda dobrého anjela). Túžba vzniká z potreby a potreba z nedostatku. Ak niečo máte, tak predsa nemáte nedostatok, alebo sa mýlim? A pomoc nezatracujte, každý z nás ju potrebuje. Pomôcť niekomu neznamená prežiť zaňho život sám.

A ešte raz, anjeli ktorí ti majú pomôcť na ceste životom, ochraňovať ťa to nie sú anjeli od BOHA? No tak potom už len od samotného Satana, však?! Pamätaj si, že tak ako človeka aj ducha možno poznať po skutkoch.

Pôvodne zaslal Chodec - 11 október 2014 :  12:01:45

Otcovia kresťanstva neodmietli to čo bolo pravdivé- pretože Boh sa môže prejaviť aj inde ale v plnosti len v kresťanstve. Ja sa necítim byť na rovnakej úrovni poznania ako otcovia kresťanstva a preto nehľadám nič v iných náboženstvách. Niektoré veci nezavrhli ale nie preto žeby doplňovali kresťanstvo ale práve preto že s ním neboli v rozpore. Teda v kresťanstve je zjavená pravda a čo je k tej pravde analogické v iných náboženstvách je tiež pravdivé.

Prečo by mala byť človeku zjavená vyššia pravda keď je morálne zušľachtený? Každý máme svojho anjela strážneho to je pravda. Ale anjeli ezoteriky sú len sotva totožný s anjelmi kresťanstva. Maximálne mena majú rovnaké.

Boh ti anjela na ochranu dal. Tým vyvolávaním a rôznymi inými nekresťanskými formami k tebe skutočný anjeli neprídu. Len tí od zlého.

Chodec

Odoslaný - 20 október 2014 :  10:19:43  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:

Niektoré veci nezavrhli ale nie preto žeby doplňovali kresťanstvo ale práve preto že s ním neboli v rozpore. Teda v kresťanstve je zjavená pravda a čo je k tej pravde analogické v iných náboženstvách je tiež pravdivé.

Prečo by mala byť človeku zjavená vyššia pravda keď je morálne zušľachtený? Každý máme svojho anjela strážneho to je pravda. Ale anjeli ezoteriky sú len sotva totožný s anjelmi kresťanstva. Maximálne mena majú rovnaké.

Boh ti anjela na ochranu dal. Tým vyvolávaním a rôznymi inými nekresťanskými formami k tebe skutočný anjeli neprídu. Len tí od zlého.

Pôvodne zaslal butyl - 20 október 2014 :  05:24:27

Prečítaj si Butyl čo si práve napísal to tučným čo som zvýraznil. Ako môžeš teda toto tvrdiť a zároveň mať problém s tým, čo tvrdím ja. Lebo podľa toho čo pozorujem ty tú možnosť pripúšťaš, ale v ďalšom príspevku hneď vlastne odmietaš tým, že odmietaš vôbec rozmýšľať nad tým čo píšem ja. Toto je ako schizofrénia - rozštiepenosť.

Na tvoju otázku, ktorú som ti zvýraznil si, keď budeš veľmi chcieť odpovieš aj sám, prečo. Nauč sa k niektorým pravdám dopracovať aj sám a nie sedieť jak knedľa a čakať keď ju posypú blaženým makom. Je to nezvyk pohnúť rozumom?! Lebo to čo si sa tou otázkou spýtal je asi tak hlúpa otázka ako keď sa niekto opýta: ,,...a prečo vlastne mám ísť zajtra ráno do roboty?"

No a toto čo si napísal:
Každý máme svojho anjela strážneho to je pravda. Ale anjeli ezoteriky sú len sotva totožný s anjelmi kresťanstva. Maximálne mena majú rovnaké.
To bol teda výkon, rovnako tak ma zaujíma ako si na to prišiel?

A toto:

Za prvé, už si ma dostatočne presvedčil o tom, že nevieš vôbec čo to znamená kresťanský, len rímskokatolícky.
Z druhé vôbec nerozumieš významu Ježišových slov proste a bude vám dané.
Za tretie nemáš vlastne ani len šajn čo píšeš.

Strana: z 3 Previous Topic: evolúcia náboženstiev Téma Next Topic: Vlajka Európskej únie = znak Panny Márie?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06