Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Happy birthday GMK
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: OSN:Muzi chcu viac deti a chcu ich skor ako zeny Téma Next Topic: Orinta
Strana: z 3

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 17 máj 2005 :  02:07:26  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Trochu som to zmeskal (o dva dni), ale predsa len, gratulujem GMK k prvemu vyrociu Tvojho posobenia na tomto fore

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Marcelllooo

Odoslaný - 17 máj 2005 :  11:37:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Trochu som to zmeskal (o dva dni), ale predsa len, gratulujem GMK k prvemu vyrociu Tvojho posobenia na tomto fore

GMK dakuje a gratulaciu prijima.

Dovolte, aby som pri tejto prilezitosti predniesol slavnostnu rec:
Uz ma nebavia tieto pseudointelektualske debaty a tak si radsej idem naist nejaky Jaguar na stranky www.tipcar.com.

Neskor sa ozvem.

P.S.: Aj tak si kazdy robite co chcete.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 máj 2005 :  13:18:03  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
GMK, vydim, ze dospievas, predsa len, jednotka je pozehnany vek
Ani mna uz nebavia, zvezies ma v jaguare?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 17 máj 2005 :  15:28:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
GMK, vydim, ze dospievas, predsa len, jednotka je pozehnany vek.
GMK je sam zhrozeny zo seba, kam to az dospel.

13 1/2.

Ani mna uz nebavia, zvezies ma v jaguare?
Zveziem. Nasiel som jeden za 42 000 SKK. Dobra cena, nie?

Lebo toto uz nie su ani polemiky, ci diskusie, ale len verejne fora (nie diskusne), kde si kazdy hudie do kolecka to iste to iste to iste to iste to iste to iste

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 18 máj 2005 :  07:19:36  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ked Ta omrzi ten jaguar, a nerozbijes ho tak by som ho za zostatkovu cenu 40 000 Sk odkupil, odkupil, odkupil, odkupil a hovor si co chces aj tak odkupil

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 18 máj 2005 :  07:55:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
ktore spätne zrkadlo z jaguara za 42000?:D prave, ci lave?:)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 máj 2005 :  09:37:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Ked Ta omrzi ten jaguar, a nerozbijes ho tak by som ho za zostatkovu cenu 40 000 Sk odkupil, odkupil, odkupil, odkupil a hovor si co chces aj tak odkupil

GMK nerozbija auta. Jaguar ma radsej ako cokolvek ine. A len GMKov najdobrejsejsi priatel mu je nadovsetko.

mirecnr

Odoslaný - 18 máj 2005 :  09:55:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
GMK ma najdobrejsieho priatela? Takeho, ktory ho este nepodrazil, neoklamal, neukrivdil a neublizil mu? GMK, gratulujem...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 máj 2005 :  10:32:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr

GMK ma najdobrejsieho priatela? Takeho, ktory ho este nepodrazil, neoklamal, neukrivdil a neublizil mu? GMK, gratulujem...

GMK ma vsak smolu, lebo tym priatelom je prave ten, co mu ukrivdil ublizil a to ostatne, len sa nevie s tym zmiert a nevie upustit od toho citu k priatelovi.

Zapeklita situacia zaseknutia sa.

Okrem toho ma GMK vla inych priatelov (tych co ho nezradili a neublizili mu). GMK nerozmuie a je zmateny z vela veci.

GMK ma vo zvyku sa pytat jednu otazku: PRECO?

mirecnr

Odoslaný - 19 máj 2005 :  07:04:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Preto, aby sa GMK naucil ODPUSTIT...
Preto, aby sa GMK naucil SKLONIT HLAVU...
Preto, aby sa GMK naucil KLAKNUT...
Preto, aby sa GMK naucil PROSIT...
Preto, aby sa GMK naucil DAKOVAT...
Preto, aby sa GMK naucil MILOVAT...
Preto, aby sa GMK naucil, a pochopil, ze JEZIS je najlepsi PRIATEL.
Hovorim Ti to jednoducho a Ty sa mozno zasa budes branit, komplikovanym sposobom odmietnut moje slova, je to vsak uz len na Tebe, Priatelu...

Lajos

Odoslaný - 19 máj 2005 :  08:36:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
GMK napisal velmi zaujimavy clanok o obchodnych retazcoch, doporucujem precitat
http://gmk.hlava.sk/article.php?article=213

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 20 máj 2005 :  20:29:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Preto, aby sa GMK naucil, a pochopil, ze JEZIS je najlepsi PRIATEL.
GMK uz opustil virtualnych kamaratov, s ktorymi sa hraval po nociach ked zaspaval.

mirecnr

Odoslaný - 23 máj 2005 :  05:46:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
nenapisal som VIRTUALNY...

mirecnr

Odoslaný - 23 máj 2005 :  05:47:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
...a ked o tom tak pochybujes, skus aspon tych 6 predchadzajucich... tie su realne a rukolapne, definovatelne a uskutocnitelne...

Marcelllooo

Odoslaný - 23 máj 2005 :  12:17:24  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
GOOD NEWS meanwhile!

Vcera sme sa s tym priatelom stretli a uzmierili. Este chvilku asi potrva, kym sa to utrasie do normalnych kolaji, ale snad ano.

sasulnik

Odoslaný - 23 máj 2005 :  14:19:19  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Drzim Vam palce.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 23 máj 2005 :  16:59:03  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Konecne GMK, ja hned badam nejaku zmenu v prudkom oklese poctu prispevkov Tesim sa z toho uzmierenia.

Marcelllooo

Odoslaný - 23 máj 2005 :  23:38:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Konecne GMK, ja hned badam nejaku zmenu v prudkom oklese poctu prispevkov
Ze by tu bola daka korelacia?

Tesim sa z toho uzmierenia.
A nevies si predstavit, ako sa tesi Marcipan.

alg1

Odoslaný - 12 november 2005 :  16:17:55  Zobraziť profil  Pridať alg1 do zoznamu priateľov
Ja zas chcem zablahozelat GMK k jeho prvenstvu v mnozstve prispevkov. Stastne a vesele prvenstvo Ti praje Alg1 alias Poro.

Počet príspevkov: 281  ~  Člen od: 14 september 2005  ~  Posledná návšteva: 19 november 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 19 december 2005 :  14:10:36  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
No aby som bola v téme, tiež Ti želám veľa pekných a dobrých príspevkov.
A pokračujem zo Sola...

Lenze ako rozoznas DS od nasepkavania niekoho ineho, ci prejavov psychicky patologickych javov hodnych druhej psychiatrickej kliniky nemocnice akademika L. Derera?
Na týmto sa zamyslím, keď tam budem hospitalizovaná.

Hej: Prejde to, co sama uzns za vhodne. Podla toho, ako ti to vyhovuje a ako ti nasepka ten hlas v tvojej hlave.
A ako to robiš Ty? Takisto.
Boh nám dal mozog k triezvemu uvažovaniu a zároveň Sv.Ducha k počúvaniu. Možno máme občas zapchané uši.

Ale no tak, sak uz netrep somariny. V Evanjeliach mas explicitne napisane, ze po smrti Lazarovej plakal. Smutil, smial sa a radoval. Vsetko s rodinou a priatelmi. Tak mi tu nebasni o tom, ze nebol formovany.
Tak si formuj Boha. Ja ho nedokážem, hoc aj včera nado mnou plakal. On je už raz taký...

Čo nie je sebecký záujem?
Neviem.
Z tvojho pohľadu všetko.

Kto a ako urci kvalitativne normy daneho vztahu?
Ja rozumiem vzťah ako stavbu, ktorú treba budovať. V rodičovskom vzťahu je to spočiatku rodič sám a dieťa sa učí postupne zapájať .../?/.

A zopakujem: co ked dietatu tento vztah nevyhovuje?
Keď dospeje, odíde..

Otazka znie, ci maju deti rodicov uspokojovat a preco a do akej miery.
A zároveň znie, či majú rodičia uspokojovať deti a preco a do akej miery.
Podľa mňa by to malo byť vzájomné, ...tak ako akýkoľvek iný vzťah.

Kto je viac, dieťa, rodič? Nie je to rovnocenné?
V praxi je viac rodic, je nadradeny.
V praxi obskakujú rodičia deti.

A mali by „cudzí“ radi tie deti ako rodičia?
Preco nie? Spochybnujes snad system adopcii?
Nie. Ale možno si treba pozrieť štatistiku, koľko párov si adoptuje cudzie deti, keď majú vlastné.

Je. Ale na rozdiel od vnuteneho systemu si deti urcia to, co im vyhovuje. Podobne ako v obchode, ci priatelstve a manzelstve sa urci taky vztah, ktory je obojstranne vyhodny a prinosny.
Iba v obchode. V ozajstnom priateľstve a v manželstve občas tie výhody chýbajú a predsa človek v ňom zostane.

Napriklad. Ale nemyl sa, aj deti pocituju emocionalne potreby a stabilitu, nejake pricaste striedanie by bolo skor extremom.
To iste. Neviem si však predstaviť, ako malé dieťa chodí po rodinkách a testuje stabilitu, podľa čoho? Ako dlho vydrží daná stabilita v rodine?

Co je dobre a co zle_?
Hej, niekedy je zlo dobro a dobro zlo.
Ale je zlé jesť neustále cukríky a neumývať si ruky. Je dobré si čítať z knihy. Je dobré si požičiavať hračky. Je zle robiť nožničkami dierky na pančuškách. Je zlé pluť na kamarátov a posmievať sa im. Je dobré kŕmiť vtáčiky..... Pre väčie deti to platí v iných formuláciach.

Ano, samozrejme. A na to, aby ho ziskali by museli vyvinut aj patricnu snahu a uspokojit vsetky jeho potreby lepsie nez sucasny poskytovatel.
A keby ho už mali? Keby už bol všednou súčasťou ich života?

Ale nie kazde dieta by chcelo toho svojho rodica. Ved presne o tomto rozpravam.
Neviem GMK. Môžem to hodnotiť len zo svojho pohľadu a svojej skúsenosti.
Zatiaľ som nepoznala dieťa, ktoré by chcelo zmeniť svojich rodičov /ale možno sú/. Ja som mala konfliktné detstvo, pubertu. Mamina ma dosť bila /však som sa stále priečila/, žiadny citový prejav si nepamätám, naháňačka do práce, zakazovanie kníh. Jedinou mojou túžbou bolo, aby som vypadla z domu, ísť na školu s internátom, čo sa podarilo.
Ale vieš, že som teraz celkom vďačná za tú skúsenosť s tvrdosťou. Nechcem to tu moc opisovať, ale človek sa stane akýsi trošku iný, viac si váži, citlivejší.., neviem. Maminu veľmi ľúbim, aj keď momentálne si užívam zas iný spôsob tvrdosti, ale popritom vidím aj tú skrytú lásku.

Ved presne toto hovorim: ta laska o ktorej rozpravas vobec nie je laskou, ale sebeckou tuzbou po niekom, od ktoreho chcem, aby mi uspokojil moje potreby.
Vieš, že minule som sa laškovala s deťmi, smiali sme sa, šteklili, ksichtili stále dookola. Ale potom ma napadlo, či to nerobím zo sebectva, lebo evidentne mi to robilo dobre. Lenže, keď sa začneš na to tak pozerať, stratí sa radosť. Moja, no súčasne aj ich. Nechala som to tak. Možno, že isté sebectvo nie je sebectvo, haha, iba sa tak tvári.

Rodic chape svoje dieta jednak ako produkt svojho hmotneho-biologickeho snazenia, tak mu chce vnutit i svoje predstavy a spravanie, chce z neho urobit svoju repliku nielen geneticky, ale i charakterovo a behavioralne.
Nie, nepozerám sa tak. Práveže ma pri pohľade na nich fascinuje, že sú také malé a predsa samostatné osobnosti.

Ja sa pytam na teraz a teba a GMK a tvojich deti.
A čo by chcel GMK priniesť mojim deťom, aký vzťah? Myslí si snáď, že Aniko + okolie im nepostačuje? Prečo chce byť dôležitejší?

Za nieco, co velmi chcem som ochotny zaplatiti velmi vela.
A čo chcem? Prečo slúžim? Nedalo by sa to bez toho?

Co by si robila, keby si zrazu nemala komu sluzit_?
Fú, to by bola prázdnota.. Našla by som si niekoho iného...haha

Cize v Biblii nie su napisane spolocne prezite chvile Boha a Aniko.
Sú, ale nie vyhovujúce tvojím podmienkam, haha. Pre mňa sú rozhovory s Bohom spoločnou chvíľou. Nie sme už v koliečku?

Ale to i moslimskych samovrazednych atentatnikov a ateistov. V com sa teda lisite_?
V počúvaní? hahahahaha....

Teraz mi napíš ešte tie konečné dôsledky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 december 2005 :  15:17:28  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aj ked predcasne aj odo mna happy birthday. myslel som si ze si ovela starsi odo mna a ty si iba kuuuuuscik starsi. YO!

p.s. ta zelenozlta ti asi najviac sekne.

p.s.2 preco nemas jahodlovy dzem v oblubenych jedlach, ty jeden,.... nepravdovravnik.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 december 2005 :  15:58:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

aj ked predcasne aj odo mna happy birthday. myslel som si ze si ovela starsi odo mna a ty si iba kuuuuuscik starsi. YO!

Blbecek. Ja som mlady, mam len 13 a 1/2 roka.

To ty si paprda stary ucitelsky.

p.s.2 preco nemas jahodlovy dzem v oblubenych jedlach, ty jeden,.... nepravdovravnik.
Top rebricek tam mas uvedeny spravne.

Akurat dneskaj som mal udene masko a majonezovy salatik. Mnam, mnam.

Marcelllooo

Odoslaný - 19 december 2005 :  15:59:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Na týmto sa zamyslím, keď tam budem hospitalizovaná.
To uz bude neskoro, vtedy uz nebudes mat garanciu zdraveho rozumu.

Okrem toho, ako sa tam dostanes_? Bud ta tam niekto posle na zaklade tvojho spravania alebo si sama uvedomis svoj stav.

Nie si v nebezpeci_?

A ako to robiš Ty? Takisto.
Lenze ja sa netvarim a nehajim DS, ale aj si priznam, ze je to moj nazor a si zan stojim a aj si priznam, ze je to moj sebecky zaujem a nenahovaram si nejake nepravdy.

Boh nám dal mozog k triezvemu uvažovaniu a zároveň Sv.Ducha k počúvaniu. Možno máme občas zapchané uši.
Ale mi uz konecne prezrad ako rozlisis DS od diabla, ci tych psychopatickych prejavov_?

Tak si formuj Boha. Ja ho nedokážem, hoc aj včera nado mnou plakal. On je už raz taký...
Vidis: plakal nad tebou, teda si ho formovala (ozaj - preco mu sposobujes zial?)

Z tvojho pohľadu všetko.
Tak mi to vyvrat.

Ja rozumiem vzťah ako stavbu, ktorú treba budovať. V rodičovskom vzťahu je to spočiatku rodič sám a dieťa sa učí postupne zapájať .../?/.
Hej - cize dieta je do vztahu nedobrovolne zatiahnute, ty mu ho vnutis a potom mu velkodusne dovolis nieco ovplyvnovat, ale zasa len v miere ktorej mu to dovolis a tu mieru zvolis podla svojho zaujmu.

A ked si dieta uvedomi, ze dany vztah nechce a stavbu zbura_?

A ci ked zo stavby zostanu iba sutiny_?

Keď dospeje, odíde..
A do tej doby ho budes vyuzivat a trapit svojim vnucovanim...

Lenze co do tej doby_? Nechame dieta trapit sa_?

A zároveň znie, či majú rodičia uspokojovať deti a preco a do akej miery.
Isto - ved dany vztah dietatu vnutili a vynucuju si ho, preto na ich strane je zodpovednost.

Podľa mňa by to malo byť vzájomné, ...tak ako akýkoľvek iný vzťah.
Lenze, to by dieta malo mat moznost volby, ci ten vztah chce, lebo nema moznost sa dobrovolne rozhodnut, ci ten vztah chce a ci ta uspokojovat chce.

A ako si bola byvala povedala, vztah najsamprv formuje rodic a sucastou tohoto formovania je aj snaha zabezpecit si dlhodobost vztahu a vynutenie si obojstrannosti od dietata a to roznymi nastrojmi, pocnuc autoritou vyssej moci (pocuvajte rodicov, aby ste dlho na Zemi zili), uplatkami (rozne darceky), vnutenim moralnych hodnot (rodina, poslusnost rodicom a pod. ako hodnota a "dobra vec") a pod.

V praxi obskakujú rodičia deti.
Hej, kedze si narokuju aj moc nad dietatom. Ked nechcu dovolit detom robit, az po 15. roku veku, tak sa holt musia on starat.

Nemozes mat vsetko.

Nie. Ale možno si treba pozrieť štatistiku, koľko párov si adoptuje cudzie deti, keď majú vlastné.
Cim len potvrdzujes moju tezu o sebeckosti rodicovstva.

Iba v obchode. V ozajstnom priateľstve a v manželstve občas tie výhody chýbajú a predsa človek v ňom zostane.
Len preto, ze mu z neho plynu uspokojenia potrieb, napriklad emocionalnych. Taktiez je moznost, ze sa jedna o ocakavanie plnenia v buducnosti.

To iste. Neviem si však predstaviť, ako malé dieťa chodí po rodinkách a testuje stabilitu, podľa čoho? Ako dlho vydrží daná stabilita v rodine?
Na zaklade dohody. Dieta si vyberie rodinu ta ho prijme a plynie doba testu. Pokial to dietatu vyhovuje, ostava akedze si uvedomuje, ze moze byt aj ono vyhodene, aj dieta sa snazi.

Tak ako v pracovnopravnom vztahu.

Ale je zlé jesť neustále cukríky a neumývať si ruky.
Hej - je to totiz absolutne meratelne: napriklad zhyperglykemickym sokom sposobenym nadmernym uzitim cukroviniek, ci zvysenim septickeho prostredia na rukach a tym zvysene riziko infekcie ako rizikovych faktorov poskodenia organizmu.

Je dobré si čítať z knihy.
Avsak v tomto pripade tu takato absolutna meratelnost "dobrosti" akosi absentuje. e len tvojim nazorom, ze scitanost je pozitivna. Co ked je niekto statsny a uuuplne mu vyhovuje negramotnost_? A je aj tak statsny a prospesny okoliu_?

Je dobré si požičiavať hračky.
Samozrejme - zabezpecujeme si totizto, ze budeme moct v buducnosti nieco vyzadovat a nasa sebecka ziadost bude uspesna a splnena.

Je zle robiť nožničkami dierky na pančuškách.
Samozrejme - vedie to k strukturalnemu naruseniu latky ustiaceho do estetickeho defektu ale hlavne funkcnej defektnosti stratuy termoizolacnych vlastnosti.

Je zlé pluť na kamarátov a posmievať sa im.
Zase - objektivne meratelne psychoanalyzou.

A keby ho už mali? Keby už bol všednou súčasťou ich života?

Tak nie je dovod menit sucasny stav a ty sa nemas coho bat, ze o nieco prides.

Neviem GMK. Môžem to hodnotiť len zo svojho pohľadu a svojej skúsenosti.
Hej. A kolko krat si bola dietatom a kolko rodicov si mala?

A aka je zhruba sucasna populacia_? Kolko ludi celkovo doteraz zilo?

Zatiaľ som nepoznala dieťa, ktoré by chcelo zmeniť svojich rodičov /ale možno sú/. Ja som mala konfliktné detstvo, pubertu. Mamina ma dosť bila /však som sa stále priečila/, žiadny citový prejav si nepamätám, naháňačka do práce, zakazovanie kníh. Jedinou mojou túžbou bolo, aby som vypadla z domu, ísť na školu s internátom, čo sa podarilo.
No vidis - a mohla by si ten stav zmenit.

Ale vieš, že som teraz celkom vďačná za tú skúsenosť s tvrdosťou.
To si ty, mozno aj preto, ze nechces, aby si aj ty skoncila takto u svojich deti.

Nechcem to tu moc opisovať, ale človek sa stane akýsi trošku iný, viac si váži, citlivejší.., neviem.
Kedy sa takymto stane_?

Vieš, že minule som sa laškovala s deťmi, smiali sme sa, šteklili, ksichtili stále dookola. Ale potom ma napadlo, či to nerobím zo sebectva, lebo evidentne mi to robilo dobre. Lenže, keď sa začneš na to tak pozerať, stratí sa radosť. Moja, no súčasne aj ich. Nechala som to tak.
Samozrejme - chybala ti radost a o tu sa predsa nechces pripravit - si predsa spravny sebec a ten si predsa neuprie nic, co mu patri a co moze mat a prinasat mu rozkos.

Ostatne vsimni si dalsiu stranku: reciprocita - ja tebe, ty mne.

No a to laskovanie - to radsej nekomentujem, este sa dozvieme nieco nepristojne.

Nie, nepozerám sa tak. Práveže ma pri pohľade na nich fascinuje, že sú také malé a predsa samostatné osobnosti.
Co potvrdzujes svojou neustalou snahou o vychovu a formovanie.

A čo by chcel GMK priniesť mojim deťom, aký vzťah? Myslí si snáď, že Aniko + okolie im nepostačuje? Prečo chce byť dôležitejší?
Dovody su teraz irelevantne, postacme si nateraz s tvrdenim, ze su podobne popudom, ktore viedli Aniko k zaobstaraniu si deti.

Riesime teraz situaciu, ze z nejakeho dovodu sa to stalo - napriklad sme boli spolu na dovolenku, kde sme isty cas travili spolu a ja s tvojimi detmi sme sa natolko zblizili. A to az natolko, ze sqa GMK stal pre nich najdolezitejsi.

Opakujem otazky: ako sa k tejto situacii stavias_?

A čo chcem? Prečo slúžim? Nedalo by sa to bez toho?
Chces radost. Chces sa o ne starat a uspokojovat si svoje potreby.

Ako kazdy majetok, aj deti splnaju iste vlastnosti:
zaobstaranie - investicne naklady (detska, nabytok kocik, skolske potreby, tarchavost a porod a pod)
udrziavanie - prevadzkove naklady (na stravu, vreckove, vozenie do skoly, bezna starostlivost)
vynos - radost, vztah, uspokojenie emocionalnych a biologickych potrieb, zaopatrenie na starobu.

Fú, to by bola prázdnota.. Našla by som si niekoho iného...haha
Spravne! Alebo si si splodila zasa niekoho ineho...

Cize ako si sa prave priznala - tvoja sebecka tuzba po naplneni je dovodom sluzby.

A z rovnakeho dovodu by si GMK pokladala za zlodeja tvojho naplnenia, keby sa stal pre tvoje deti dolezitejsi ako ty.

Jednoducha matematika.

Sú, ale nie vyhovujúce tvojím podmienkam, haha. Pre mňa sú rozhovory s Bohom spoločnou chvíľou. Nie sme už v koliečku?

Tocime sa v koliecku, lebo to furt prekrucas.

To, ze prezivas spolocne chvile s Bibliou v ruke, ci iste situacie pasuju aj na teba este neznamena, ze v Biblii je zaznacena udalost vztahu Boh a Aniko.

V počúvaní? hahahahaha....
Pocuvani coho_? Toho isteho hlasku v hlave_?

Teraz mi napíš ešte tie konečné dôsledky.
Ake dosledky_?

Aniko

Odoslaný - 19 december 2005 :  16:22:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Lenze ja sa netvarim a nehajim DS, ale aj si priznam, ze je to moj nazor a si zan stojim a aj si priznam, ze je to moj sebecky zaujem a nenahovaram si nejake nepravdy.
Lenže potom ako môžeš niečo hovoriť, keď je to len z Teba, ľudský výmysel? Má to vôbec niekto počúvať, je to na niečo dobré? Necháp ma zle, nechcem znevažovať tvoj rozum. Ale Kristus sa vtelil, aby nám ukázal to BOŽIE, to skutočne DOBRÉ. A potom prišiel k nám ako Duch. A je s nami.

Ale mi uz konecne prezrad ako rozlisis DS od diabla, ci tych psychopatickych prejavov_?
Tým, že to posúdim Kristovým slovom.

Vidis: plakal nad tebou, teda si ho formovala (ozaj - preco mu sposobujes zial?)
Nemyslím. To nie je formácia, skôr reakcia. Neviem, nechcem a predsa spravím.

Z tvojho pohľadu všetko.
Tak mi to vyvrat.
Ako..............

Hej - cize dieta je do vztahu nedobrovolne zatiahnute, ty mu ho vnutis a potom mu velkodusne dovolis nieco ovplyvnovat, ale zasa len v miere ktorej mu to dovolis a tu mieru zvolis podla svojho zaujmu.
Takže dobré je nemať deti? Je dobré, jabloň nemala jabĺčka? Jasne, že sme všetci porušení, ale snáď teraz nemáme nič robiť? Nedá sa to sebectvo využiť na dobré? Možno vtedy sa mení na nesebectvo....

Tak bude tak...

A do tej doby ho budes vyuzivat a trapit svojim vnucovanim...
Lenze co do tej doby_? Nechame dieta trapit sa_?

GMK preháňaš. Robíš z rodiča mučiteľa.

Lenze, to by dieta malo mat moznost volby, ci ten vztah chce, lebo nema moznost sa dobrovolne rozhodnut, ci ten vztah chce a ci ta uspokojovat chce.
Lenže dieťa má voľbu v konkrétnych situáciach, či ma uspokojí či nie. A aj to robí.

Na zaklade dohody. Dieta si vyberie rodinu ta ho prijme a plynie doba testu. Pokial to dietatu vyhovuje, ostava akedze si uvedomuje, ze moze byt aj ono vyhodene, aj dieta sa snazi.
Tak ako v pracovnopravnom vztahu.

Takže všetci sa snažia, len aby neboli odmietnutí..., nie ie je to motivované strachom?
Chýba mi tam tá láska. Tá ktorá sa tvorí v vzťahu.

No vidis - a mohla by si ten stav zmenit.
Nezmenila by som ho, nevymenila by som rodičov.

Nechcem to tu moc opisovať, ale človek sa stane akýsi trošku iný, viac si váži, citlivejší.., neviem.
Kedy sa takymto stane_?
Možno v tých trpkých chvíľach.

No a to laskovanie - to radsej nekomentujem, este sa dozvieme nieco nepristojne.
Pekne blbé.

Opakujem otazky: ako sa k tejto situacii stavias_?
Isto by ma mrzelo, že sa na GMK viac tešia. Ale prežijem. Jedna bolesť, hore-dole.

Chces radost. Chces sa o ne starat a uspokojovat si svoje potreby.
Radosť sa dá docieliť aj inak. Mne sa to vidí dobré. Dobré slúžiť iným.

To, ze prezivas spolocne chvile s Bibliou v ruke, ci iste situacie pasuju aj na teba este neznamena, ze v Biblii je zaznacena udalost vztahu Boh a Aniko.
Udalosť nie, ale rozhovor /ale aj to je istá udalosť/.

Pocuvani coho_? Toho isteho hlasku v hlave_?
Nie je hlások ako hlások, haha.

Ake dosledky_?
Pred ktorými si vopchávam hlavu do piesku. Jasne a lopaticky mi to zhrň. Aj riešenie, ak vieš.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 december 2005 :  16:43:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Lenže potom ako môžeš niečo hovoriť, keď je to len z Teba, ľudský výmysel?
Je to jednoduche: otvaras usta velmi specifickym sposobom, pricom zaroven vydychujes vzduch z pluc rozochvievajuc svoje hlasivky produkujuce postupnost uz zmienovanych specifickych zvukov, ktore su akustickou prezentaciou istej myslenky.

Má to vôbec niekto počúvať, je to na niečo dobré?
Ma, ten, komu je to urcene. Dobre to moze byt napr. v sebapoznavacom procese, v pragmatickom vyzname pre zivot a pod.

Ale Kristus sa vtelil, aby nám ukázal to BOŽIE, to skutočne DOBRÉ.
Hej, a co to je?

A potom prišiel k nám ako Duch. A je s nami.
Kde presne? Mozes s nim komunikovat? Co ti povedal k nasej debate? Spytaj sa ho.

Tým, že to posúdim Kristovým slovom.
A odkial ho naberies?

Nemyslím. To nie je formácia, skôr reakcia. Neviem, nechcem a predsa spravím.
Takze si donutila Bpha spravit nieco, co nechcel? Ci co?

A reakcia je predsa spatna vazba formovania.

Ako..............
Lubovolne. Vyber vyvratenia nechavam na tebe.

Takže dobré je nemať deti?
Ak hovorime o dobrom, treba zadefinovat, co to dobro je a pre koho.

Ja som doteraz hovoril o sebeckosti.

Odpoved na tvoju otazku protiotazkou: Co je uz len dobre na mati deti?

Je dobré, jabloň nemala jabĺčka?
Pre nas nie - nebudeme si mat na com pochutit a ani mat zdroj fruktozy a vitaminov saturujucich nas kaloricky deficit a velku chut na tento plod.

Jasne, že sme všetci porušení, ale snáď teraz nemáme nič robiť?
Nevies sa realizovat inym sposobom, len replikaciou genov, pocuvanim telesnej tuzby, o ktorej mimochodom Jezis povedal, ze je zo Sveta a teda nie zo Svetla.

Nedá sa to sebectvo využiť na dobré?
Ktory princip mas na mysli:
• z nudze cnost
• ucel svati prostriedky
• vsetko zle je na nieco dobre
?

Možno vtedy sa mení na nesebectvo....\
Ako rada by si sa spravila nesebeckou. Uzasne, ako si nechceme sami pred sebou priznat vlastnu nedokonalost.

Lenze, zela si toto rodic? Co robi, aby proti takemuto scenaru posobil preventivne?

GMK preháňaš. Robíš z rodiča mučiteľa.
Nie nutne mucitela, ale vyuzivaca dietata. Nevylucujem, ze rodic dietatu moze reciprocne poskytnut uspokojenie mnohych jeho potrieb.

Lenže dieťa má voľbu v konkrétnych situáciach, či ma uspokojí či nie. A aj to robí.
Ale nemoze si vybrat, ci chce byt vo vztahu s tebou - to mu vnucujes.

Takže všetci sa snažia, len aby neboli odmietnutí..., nie ie je to motivované strachom?
U niekoho strach zo straty, u ineho je motivaciou laska k druhemu, u dalsieho zasa investicny pristup. Dolezity je vysledok na konci - volny trh nuti k obojstrannej spokojnosti a zvysovaniu kvality poskytovanych sluzieb.

Chýba mi tam tá láska. Tá ktorá sa tvorí v vzťahu.
To uz zalezi na tych, co vztah tvoria. Laska absentuje v mnohych vztahoch rodic-dieta.

Nezmenila by som ho, nevymenila by som rodičov.
Teraz nie, ale vtedy mozno ano.

Otazka: Preco nie?

Možno v tých trpkých chvíľach.
V akych trpkych chvilach?

Pekne blbé.
Ale aj take su pripady zo skutocnosti. Odhaduje sa, ze az 20% deti je zneuzivanych.

Isto by ma mrzelo, že sa na GMK viac tešia.
Preco by ta to mrzelo? Ved by si mala byt rada, ze su stastne a radostne! Ci tebe nejde ani tak, aby boli stastne a radostne, ako o to, aby boli stastne a radostne s tebou a teda si bola stastna a radostna ty sama?

Ale prežijem. Jedna bolesť, hore-dole.
Cize mi chces nahovorit, ze by si sa s takouto situaciou zmierila bez hocijakej akcie, reakcie, ci opatreni?

Radosť sa dá docieliť aj inak.
Da, ale nie taka intenzivna a extazicka.

Mne sa to vidí dobré. Dobré slúžiť iným.
Tebe sa to vidi a preto to robis, aby si si naplnila sebecku predstavu sebeckym sposobom.

V ekonomii su dva pristupy: dopyt vytvara ponuku a ponuka vytvara dopyt.

Udalosť nie, ale rozhovor /ale aj to je istá udalosť/.
Ukaz mi teda pasaz, kde je zaznamenany rozhovor Boha s Aniko.

Nie je hlások ako hlások, haha.
A ake hlasky v tvojej hlave vies rozlisit?

Pred ktorými si vopchávam hlavu do piesku. Jasne a lopaticky mi to zhrň. Aj riešenie, ak vieš.
Pred tym, ze si sebecka a konas sebecky. Ze deti mas len preto, aby si uspokojila svoje potreby, ze do vztahov ides s tymto cielom a ze toto je aj pricinov tvojej viery v Boha.

Ales

Odoslaný - 20 december 2005 :  08:25:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal alesko

Blbecek. Ja som mlady, mam len 13 a 1/2 roka.

To ty si paprda stary ucitelsky.

Top rebricek tam mas uvedeny spravne.

Akurat dneskaj som mal udene masko a majonezovy salatik. Mnam, mnam.

1. cize potom zas netvrdis pravdu na svojej stranke....
2. zelenozlta vo fotografiach na rovniankovej
3. tak preco tu na blumentali tvrdis, ze mas rad jahodkovy dzem?

a ja som zasa mal udene rebierko. Tiez mnam.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 3 Previous Topic: OSN:Muzi chcu viac deti a chcu ich skor ako zeny Téma Next Topic: Orinta  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06